Με τον ίδιο τρόπο η Α1 Γυναικών
Οι «νεοφώτιστοι» Τερψιθέα Γλυφάδας και Παναθλητικός Συκεών πήραν τις θέσεις του Ικάρου Καλλιθέας και του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας των Γυναικών και θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Ιπποκράτη Κω. Η Ε.Ο.Κ. έκανε γνωστή την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, στο οποίο δεν θα αλλάξει κάτι σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής. Αναλυτικά στα πιο σημαντικά άρθρα αναφέρονται τα εξής:
ΑΡΘΡΟ 1ο: Με 10 ομάδες θα διεξαχθεί και τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Γυναικών. Ο Ιπποκράτης Κω θα συναντήσει στο δρόμο του, τις εξής ομάδες: Ελληνικό (νταμπλούχος Ελλάδας), Πρωτέας Βούλας, Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, Άρης, Π.Α.Ο.Κ., Τερψιθέα Γλυφάδας και Παναθλητικός Συκεών.
ΑΡΘΡΟ 2ο: Τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Η έναρξη του νέου πρωταθλήματος ορίζεται για τις 5 Οκτωβρίου 2014. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου και ώρα 12:00.
ΑΡΘΡΟ 3ο:
Α’ ΦΑΣΗ: Τα σωματεία θα συναντηθούν κανονικά δύο φορές και θα παίξουν όλοι με όλους κατά βάση μία φορά την εβδομάδα (Σάββατο ή Κυριακή).
Β’ ΦΑΣΗ: Στα πλέι-άουτ συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 7 έως 10 της βαθμολογικής κατάταξης, όπως διαμορφώθηκε μετά τη λήξη της α’ φάσης του πρωταθλήματος και συναντώνται μεταξύ τους ως εξής: 7-10 (Β1) και 8-9 (Β2). Οι νικήτριες ομάδες θα ενσωματωθούν με τους έξι πρώτους και θα αγωνιστούν στα πλέι-οφ. Οι ηττημένες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α2 Κατηγορία. Νικήτρια στη φάση αυτή αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει πρώτη τρεις νίκες, μεταφέροντας τις νίκες και τις ήττες της κανονικής περιόδου (α’ φάση). Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Στα πλέι-οφ συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6 και οι δύο νικήτριες των πλέι-άουτ ως εξής: Α1-Β2 (Γ3), Α2-Β1 (Γ4), Α3-Α6 (Γ5) και Α4-Α5 (Γ6). Η σειρά των αγώνων αυτών θα κριθεί και πάλι στις τρεις νίκες. Στην γ’ φάση οι ομάδες θα παίξουν για τις θέσεις 1-4 (στις τρεις νίκες) και στην τελευταία φάση (δ’), οι νικητές των ημιτελικών θα παίξουν στους μεγάλους τελικούς και οι ηττημένοι των ημιτελικών στους μικρούς τελικούς.
































