www.12sports.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
απo το 2005

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

Ποδόσφαιρο
Η προκήρυξη της Γ' Εθνικής!
17:40 | Πεμ 14 Ιουλ, 2016
Εκτύπωση θέματος 861 αναγνώσεις

Η προκήρυξη της Γ' Εθνικής!

Η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε την προκήρυξη της Γ' Εθνικής... Απ' όλους τους ομίλους ανεβαίνει στη Football League ο πρώτος και υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι. Εξάλλουτ, επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2016-2017 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1984.

Άρθρο 1: Προκήρυξη / Αρμοδιότητα
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των Ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της Δήλωσης Συμμετοχής της Ομάδας.
Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.
Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας ανήκει στην Επιτροπή Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.
Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής
Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,
β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.,
γ. των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.
Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους. Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 και ώρα 15:00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Ο. το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη.
Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.
Η Δήλωση Συμμετοχής θα συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα κοινοποιηθούν, σε ειδικό έγγραφο, στις ενδιαφερόμενες ομάδες με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Ομάδες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις που ανήκουν, μέχρι την ημέρα της πρώτης κλήρωσης θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.
Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία Ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, δεν λάβουν μέρος δεν αναπληρώνονται για κανένα λόγο και η Ε.Π.Ο., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.
Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.
Άρθρο 4. Επικοινωνία
Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα αναφέρουν τον αριθμό F.A.X. Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η Ε.Π.Ο..
Η αλληλογραφία της Ε.Π.Ο. με τις ομάδες της κατηγορίας θα γίνεται και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E – mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Η Ε.Π.Ο. θα προχωρήσει στη δημιουργία των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που θα αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα, θα τις αποστείλει έγκαιρα στις ομάδες και θα ελέγχει την ορθή διαβίβαση και παραλαβή της αλληλογραφίας.
Άρθρο 5: Επίλυση Αθλητικών Διαφορών
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:
α. στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και
β. σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ. Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 5, τότε, με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και θα της απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη
Άρθρο 6. Γήπεδα / Ημέρα -ώρες έναρξης αγώνων
Όλοι οι αγώνες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας διεξάγονται σε ημέρες που ορίζονται από την Επιτροπή και υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Α της προκήρυξης.
Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση. Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο Πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης, εκτός εάν ρητά επιτρέπεται από την Ε.Π.Ο. να το πράξουν, (Καταστατικό άρθρο 82 παρ. 4).
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια δύναται να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την έναρξή του.
Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων Σωματείων για αλλαγή ημέρας ή/και ώρας ή/ και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία έως και πέντε (5) ημέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια Επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος.
Τα Σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα κοινοτικά – δημοτικά και εθνικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.
Άρθρο 7. Γιατρός αγώνα
Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου η σφραγίδα).
Άρθρο 8. Προπονητές
Όλα τα σωματεία, υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με προπονητή – προπονητές διπλωματούχους U.E.F.A. / Ε.Π.Ο. Για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2016 – 2017 υποχρεωτικά θεωρούνται για μεν, τους πρώτους Προπονητές το Δίπλωμα U.E.F.A. B΄ τουλάχιστον και για τους τυχόν, Βοηθούς Προπονητές το Πιστοποιητικό U.E.F.A. Β΄ τουλάχιστον, (άρθρο 5 του Κανονισμού Προπονητών).
Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο..
Η σύμβαση αυτή, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. η το αποδεικτικό υποβολής από το σύστημα TAXIS, πρέπει να κατατεθεί στο Τμήμα Προπονητών της Ε.Π.Ο. δέκα (10), τουλάχιστον, ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή, η νέα σύμβαση θα πρέπει να κατατίθενται στο Τμήμα Προπονητών της Ε.Π.Ο. εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την υπογραφή της, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.
Άρθρο 9. Ποδοσφαιριστές
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2016-2017 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1984.
Άρθρο 10. Ομάδες Υποδομής
Όλα τα Σωματεία υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με την ανάλογη ομάδα, στο Πρωτάθλημα Υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.
Το Σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας , να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. (υπόψη της Επιτροπής Γ΄ Εθνικής) αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα. Εάν οι Ε.Π.Σ. δεν έχουν ξεκινήσει την διαδικασία για την έναρξη των Πρωταθλημάτων τους και ως εκ τούτου τα Σωματεία δεν έχουν αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής, υποχρεούνται να καταθέσουν αντ’ αυτής Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) με την οποία θα βεβαιώνουν ότι, θα συμμετάσχουν στο ως άνω Πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει πλήρως, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή, στα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ. απαγορεύεται η συμμετοχή του, με όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις, στους αγώνες πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του, εκτός εάν δεν διεξάγει ανάλογα Πρωταθλήματα η Ε.Π.Σ..
Η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής έχει το δικαίωμα να ζητεί, όποτε αυτή κρίνει απαραίτητο, επίσημη ενημέρωση από τις Ε.Π.Σ. για το θέμα.
Άρθρο 11. Έπαθλα πρωταθλήματος
Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.
Άρθρο 12. Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα
Τα Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στα Σωματεία και η διαδικασία παραχώρησή τους από τα Σωματεία στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο δικαιούχο φορέα, περιγράφεται στο άρθρο 29 του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων (Κ.Α.Π.) Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Άρθρο 13. Προβιβασμός – Υποβιβασμός
Περίοδος 2016 – 2017
Προβιβασμός στη Β΄ Εθνική
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα προβιβαστεί στη Football League η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες.
Παραμονή στη Γ΄ Εθνική/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, οι Ομάδες που παραμένουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2017 – 2018, είναι αυτές που καταλαμβάνουν σε κάθε Όμιλο τις θέσεις, από την 2η έως και την 14η θέση.
Οι υπόλοιπες (θέσεις 15η και 16η) υποβιβάζονται στα Πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. που ανήκουν.
Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.
Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ., δηλαδή συνολικά πενήντα τρεις (53) Ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2017 – 2018.
Περίοδος 2017 – 2018
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2017 – 2018 θα αποτελείται από οχτώ (8) ομίλους, που θα περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό Ομάδων [δεκατέσσερις (14) η δεκατρείς (13) ομάδες]. Συνολικά στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2017 – 2018 θα πάρουν μέρος εκατόν εννιά (109), κατ΄ ελάχιστο, Ομάδες.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την «κανονική περίοδο» στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι Ομάδες.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει «το ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία στο οποίο θα μετέχουν οι δικαιούμενες Ομάδες.
«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία
Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των ομάδων στη Β΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019 με τους εξής όρους:
α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) ομάδες
β. Θα σχηματιστούν δύο (2) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων ο καθένας με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.
δ. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του ¨ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019.
Άρθρο 14. Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού
Αν στη διαδικασία υποβιβασμού/προβιβασμού ανάμεσα στη Β΄ Εθνική κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 και μετέπειτα απαιτηθεί, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της Β΄ Εθνικής, διαφορετική αναλογία υποβιβασμού/προβιβασμού αυτή θα διαμορφωθεί με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου και θα ανταποκρίνεται στις αναγκαίες αριθμητικές διορθώσεις και μεταβολές.
Άρθρο 15. Αδειοδότηση Ομάδων
Από την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 και μετέπειτα όλες οι προβιβαζόμενες στη Β΄ Εθνική κατηγορία ομάδες θα πρέπει να πληρούν στο ακέραιο τα ειδικά κριτήρια και τις προβλέψεις του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων για την συγκεκριμένη κατηγορία ομάδων, όπως θα ισχύουν.
Ο έλεγχος των κριτηρίων και η τελική κρίση ανήκουν στο Τμήμα Αδειοδότησης των Ομάδων και στα όργανά του.
Άρθρο 16. Καταρτισμός Ομίλων
Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία, είτε με κλήρωση σε περισσότερους του ενός ομίλους.
Άρθρο 17: Τελικές διατάξεις
Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν.
Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέμα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.)της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του Καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α
ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Οι ομάδες που παίρνουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας πρέπει, υποχρεωτικώς, να δηλώνουν ως έδρα γήπεδο που διαθέτει εκτός της νόμιμης άδειας λειτουργίας και τα παρακάτω, αναλυτικά, στοιχεία.
α. Αγωνιστικό χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και διαγραμμισμένο με διαστάσεις που προβλέπονται από τους Κανόνες του Παιχνιδιού και τον Κανονισμό Γηπέδων . Να διαθέτει εστίες κανονικών διαστάσεων, τοποθετημένα σημαιάκια στα κόρνερ, σκεπαστούς πάγκους στην τεχνική περιοχή για γηπεδούχο και φιλοξενούμενη ομάδα και πάγκο – θέση για τον γιατρό του αγώνα.
β. Πλήρη αποδυτήρια, σε κοντινή απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο, ασφαλή για τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και τους διαιτητές, με επαρκείς καταιονητήρες (ντουζ), τουαλέτες, νιπτήρες σε σύνδεση με την αποχέτευση της περιοχής.
Σε κάθε αποδυτήριο να υπάρχουν δύο (2) μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων
Να υπάρχει φαρμακευτικό υλικό σε ειδική συσκευασία (κουτί φαρμακείου) ελεγμένο από γιατρό και εργαλεία πρώτων βοηθειών. Επίσης να διαθέτουν ένα (1) τουλάχιστον, φορείο.
Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων να έχουν εγκατασταθεί πυροσβεστήρες (φορητοί).
Ο διάδρομος που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλής και να διαθέτει (εάν απαιτείται) περίφραξη σταθερή και σε ύψος ανάλογη αυτής που προβλέπεται για τον αγωνιστικό χώρο
γ. Οι θύρες εισόδου – εξόδου των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλείς και διαχωρισμένες από εκείνες της πλευράς των θεατών.
δ. Εξέδρες θεατών χωρητικότητας πεντακοσίων (500), κατ΄ελάχιστο, καθήμενων θεατών.
Στις εξέδρες θα προβλέπεται/ διαχωρισμός, μέσω σταθερού κιγκλιδώματος, των θεατών και διαφορετικές είσοδοι για κάθε τμήμα τους, που θα είναι απολύτως ελεγχόμενες και ασφαλείς.
Στο εμπρόσθιο τμήμα τους οι κερκίδες θα διαθέτουν κιγκλίδωμα σε επαρκές για την αποφυγή ατυχημάτων ύψος..
Επίσης, θα προβλέπεται η ύπαρξη τουαλετών για τους θεατές (δύο τουλάχιστον για κάθε πλευρά των εξεδρών). Κατάλληλες θεωρούνται και οι χημικές τουαλέτες.
Το γήπεδο θα διαθέτει μικροφωνική εγκατάσταση για τις απαραίτητες ανακοινώσεις προς τους θεατές.
ε. Στις εξέδρες θα προβλέπονται θέσεις, με ασφάλεια διαχωρισμένες, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
στ. Χώρο πάρκιγκ με σταθερές και φυλασσόμενες θέσεις για φιλοξενούμενη ομάδα, διαιτητές και παρατηρητή
ζ. Η αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη με σταθερή περίφραξη, θα διαθέτει συγκεκριμένες και αριθμημένες εισόδους – εξόδους θεατών και ξεχωριστή είσοδο για τις ομάδες και τους αξιωματούχους αγώνα. Οι είσοδοι για τους φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων θα είναι διαφορετικές για λόγους ασφαλείας.

σαν σημερα... το 2016
  Γενικός αρχηγός ο Τσοπάνογλου!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Γενικός αρχηγός ο Τσοπάνογλου!

Ο Μάρκος Τσοπάνογλου θα είναι γενικός αρχηγός στον Α.Σ. Χάλκης τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Η διοίκηση του Α.Σ Χάλκης ανακοινώνει την συμφωνία...

1378 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Στην Κω το Junior Regional
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Στην Κω το Junior Regional

Το προσεχές σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιουλίου, θα αναδειχθούν στην Κω οι πρώτοι πρωταθλητές της περιοχής μας στο μπιτς βόλεϊ. Στο τουρνουά Junior Regional Κ19 Εφήβων / Νεανίδων -  Κ16 Παίδων /...

1556 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Νίκες για Τ.Ε.Ε. και Air Ball!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Νίκες για Τ.Ε.Ε. και Air Ball!

Με τα χθεσινά παιχνίδια «έπεσε» η αυλαία της κανονικής περιόδου στο 5ο ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ. Το Τ.Ε.Ε. κέρδισε άνετα τους Buzzer Beaters με 55-38 και τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ...

729 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Οι 10 πρώτοι σκόρερ στο ανοιχτό!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Οι 10 πρώτοι σκόρερ στο ανοιχτό!

Ο Φώτης Μπανγκούρας των Οικονομολόγων αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά πρώτος σκόρερ του 5ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, κερδίζοντας στο νήμα τον Γιώργο Βιτζηλαίο του Πειρατικού G8 και τον Ντάνιελ Άμερσον...

871 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Βλέπει Χρυσικόπουλο και Λιάπη!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Βλέπει Χρυσικόπουλο και Λιάπη!

Δύο νεαρούς αθλητές έχει βάλει στο στόχαστρο του ο Κολοσσός εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για το Λίνο Χρυσικόπουλο της Α.Ε.Ν. Κηφισιάς και τον Μιχάλη Λιάπη του...

2299 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Στη Χαλκίδα ο Κουνελλές!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Στη Χαλκίδα ο Κουνελλές!

Στη Χαλκίδα θα βρίσκεται από 15 έως 24 Ιουλίου ο Ροδίτης διεθνής διαιτητής Ηλίας Κουνελλές, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στην Κύπρο. Ο 37χρονος ρέφερι που ανήκει στη...

385 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ερωτηματικό ο Μανωλόπουλος
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ερωτηματικό ο Μανωλόπουλος

Η απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και του Άγγλου Jesse Chuku, ίσως σημάνει και πιθανό «διαζύγιο» με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, αφού και οι δύο παίκτες παίζουν κυρίως στη θέση του πάουερ-φόργουορντ....

2040 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Αυτός είναι ο Jesse Chuku!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αυτός είναι ο Jesse Chuku!

Ο 23χρονος Άγγλος φόργουορντ Jesse Chuku αποτελεί το δεύτερο μετεγγραφικό απόκτημα του νέου Κολοσσού, μετά τη συμφωνία με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Πρόκειται για τον απόφοιτο του Κολλεγίου Lehigh, ο οποίος...

2034 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Δικηγόρων... συνέχεια!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Δικηγόρων... συνέχεια!

Την ευκαιρία να περάσουν στις οκτώ καλύτερες ομάδες θα έχουν σήμερα οι Δικηγόροι της Κω, κερδίζοντας τα Γιαννιτσά. Με νίκη, οι Κώοι θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του β’ ομίλου....

1651 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  ''Θέλει προσπάθειες και θυσίες''
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

''Θέλει προσπάθειες και θυσίες''

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.kostoday.com, ο Ανδρέας Σκούφης. Ο Ανδρέας γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1998 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Κω. Σε ηλικία 7-8 ετών ξεκίνησε την πρώτη του...

793 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Κράτησε τον... κορμό ο Ευαγόρας!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κράτησε τον... κορμό ο Ευαγόρας!

Ο Ευαγόρας ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που παρέμειναν στο ρόστερ της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Β’ Κατηγορία. Σε σχέση με το περσινό ρόστερ, οι παίκτες...

1195 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Προτάσεις για τις υποδομές
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Προτάσεις για τις υποδομές

Η Ε.Π.Σ.Δ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αποδέκτη τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα των υποδομών. «Παρακαλούνται τα σωματεία που επιθυμούν να καταθέσουν προτάσεις για τα πρωταθλήματα υποδομών να...

217 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ανανέωσε ο ''Ίμπο'' στον Αντίμαχο!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ανανέωσε ο ''Ίμπο'' στον Αντίμαχο!

Η πορεία του Αντίμαχου Κω πέρσι ήταν κάτι παραπάνω από καλή και ως εκ τούτου επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. Ο Γιώργος Σταμάτης ζήτησε την παραμονή του βασικού κορμού της ομάδας...

801 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Κλείνει Καλημέρη ο Διαγόρας!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κλείνει Καλημέρη ο Διαγόρας!

Κοντά στην απόκτηση του Γιάννη Καλημέρη από τη Ρόδο βρίσκεται ο Γ.Σ. Διαγόρας, σύμφωνα με πληροφορίες του 12sports. Ο νεαρός μεσοαμυντικός που παλαιότερα έπαιξε και στον Κλεάνθη είναι πιθανόν να...

1766 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Στην Τραπεζούντα η Σκαρπέτη
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Στην Τραπεζούντα η Σκαρπέτη

Στην Τραπεζούντα της Τουρκίας διεξάγεται από σήμερα η 16η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, μια διοργάνωση για μαθητές -κάτω των 18 ετών που ξεκίνησε επίσημα το 1976. Η αποστολή της Ελλάδας είναι πλήρης, με...

217 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Δεν μπόρεσε ο Ιππότης
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Δεν μπόρεσε ο Ιππότης

Στο 44ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας Σκακιού, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Porto Rio» από τις 5 ως τις 10 Ιουλίου, η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης»,...

266 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Οι συμμετοχές στο Rodos Cup
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Οι συμμετοχές στο Rodos Cup

Ξεκινάει την προσεχή Κυριακή με τις επιθεωρήσεις σκαφών, τη συγκέντρωση κυβερνητών και την τελετή έναρξης, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Rodos Cup, που διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων...

420 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Παρέμειναν Κωστίδης και Κυπραίος
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Παρέμειναν Κωστίδης και Κυπραίος

Στον Α.Σ. Χάλκης θα παίξουν και τη νέα χρονιά ο Νίκος Κωστίδης και ο Λευτέρης Κυπραίος, με τους οποίους ανανεώθηκε η συνεργασία. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Η διοίκηση του Α.Σ Χάλκης...

1278 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Τέλος ο Γκόγκας!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Τέλος ο Γκόγκας!

Παρελθόν αποτελεί από τον Α.Σ. Ρόδος ο Σάκης Γκόγκας, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία. Μετά από ένα χρόνο κοινής πλεύσης και παρά το γεγονός ότι αρχικά φαινόταν ότι ο...

769 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Στις 30 Ιουλίου οι εκλογές!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Στις 30 Ιουλίου οι εκλογές!

Το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε.Ρ.Α. , ανακοινώνει ότι η γενική συνέλευση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο 2ο δημοτικό σχολείο Αφάντου. Σε αυτήν, θα γίνει...

1179 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ο Μαθιός στο Διαγόρα!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο Μαθιός στο Διαγόρα!

Ο Γ.Σ. Διαγόρας φέτος ''ψωνίζει'' από τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος... Οι ''κυανέρυθροι'' απέκτησαν τον Παναγιώτη Μαθιό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους ''ερυθροκίτρινους'' και αποτελεί τον έκτο παίκτη που πέρσι έπαιζε...

1509 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ανανέωσε ο Drilon Lamaj
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ανανέωσε ο Drilon Lamaj

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Ορφέας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Drilon Lamaj, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα...

826 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Αποδυναμώνεται ο Ευκλής!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αποδυναμώνεται ο Ευκλής!

Αποδυναμώνεται αισθητά ο Ευκλής Σορωνής, ο οποίος μετά το Νεκτάριο Μήτρου, έχασε το Νίκο και το Γιώργο Κρομμύδα, που αποχώρησαν από την ομάδα. Η ανακοίνωση του συλλόγου: ''Ο Α.Ε.Σ. Ευκλής...

1816 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Αλλαγές στους προημιτελικούς
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Αλλαγές στους προημιτελικούς

Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ.- μετά από αιτήματα των ομάδων- ανακοινώνει τις αλλαγές στο πρόγραμμα των προημιτελικών του 5ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ. Το αυριανό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής, ενώ το Σάββατο θα διεξαχθεί...

693 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ο Χρύσης και οι... Αντετοκούνμπο!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο Χρύσης και οι... Αντετοκούνμπο!

Ο νεοσύλλεκτος στην Αυλώνα Αντώνης Χρύσης δεν έχασε την ευκαιρία... Μόλις είδε δίπλα του, τις... σειρές του, το Γιάννη και το Θανάση Αντετοκούνμπο, δεν έχασε την ευκαιρία και βγήκε μία...

2148 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Σημαντικές επιτυχίες για Κένταυρο
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σημαντικές επιτυχίες για Κένταυρο

Σημαντικές διακρίσεις των νέων αθλητών το Α.Σ. Κένταυρος στον πρώτο τους αγώνα σε εθνικό επίπεδο. Ο αγώνας είχε διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και τον Α.Ο. Σείριος με συνδιοργανωτή τον...

395 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Η προκήρυξη της Γ' Εθνικής!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η προκήρυξη της Γ' Εθνικής!

Η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε την προκήρυξη της Γ' Εθνικής... Απ' όλους τους ομίλους ανεβαίνει στη Football League ο πρώτος και υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι. Εξάλλουτ, επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα...

862 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Πήρε Λαθούρη, κράτησε Κορκίδα!
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πήρε Λαθούρη, κράτησε Κορκίδα!

Την απόκτηση του Κώστα Λαθούρη και την παραμονή στην ομάδα του Γιάννη Κορκίδα ανακοίνωσε ο Ευκλής Σορωνής, λίγη ώρα μετά το «διαζύγιο» με τους αδερφούς Κρομμύδα. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
«Ο...

954 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα