Ο Τσατάλας εκ... Καλύμνου!
Ο Ιπποκράτης Κω έχει στις τάξεις του φέτος παίκτες με παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο όπως οι Αντώνης Ασημακόπουλος, Βαγγέλης Κουκουράβας και Κώστας Χαρίσης και με βλέψεις για την άνοδο στην Β Εθνική. O παίκτης- κλειδί δεν είναι όμως άλλος από τον Παναγιώτη Τσατάλα. Πρόκειται για τον 24χρονο αθλητή που πέρσι πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά με τον Α.Ο. Αγρινίου και πήρε την άνοδο για την Β’ Εθνική. Ένα παιδί που το μόνο που κάνει είναι δουλεύει ασταμάτητα με την ομάδα και μόνος του και όπως λέει χαρακτηριστικά είναι καταδικασμένος στο να προσπαθεί να εξελιχθεί. Ο ίδιος κατάγεται από την Κάλυμνο και το «προξενιό» με τον Ιπποκράτη έκανε ο Γιάννης Κοσσαρής.
-Πως προέκυψε η πρόταση του Ιπποκράτη Κω και τι σε έκανε να πεις το ναι;
«Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινών διακοπών που κάνουν όλες οι ομάδες βρήκα την ευκαιρία να δουλέψω ατομικά στοιχεία του παιχνιδιού μου την περίοδο που βρισκόμουν στο νησί όπου και κατάγομαι, την Κάλυμνο! Ένα βράδυ με εντόπισε ο προπονητής της ομάδας του Καλυμνιακού Γιάννης Κοσσαρής με τον οποίο διατηρώ άριστες και φιλικές σχέσεις και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να βοηθήσω στην αξιόλογη προσπάθεια που πάει να κάνει ο Ιπποκράτης στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής με προπονητή τον πολύ καλό του φίλο Μάκη Κανενοπουλο!
Αν και μέχρι εκείνη την στιγμή ήμουν σε επικοινωνία με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ταξίδεψα την επόμενη μέρα στη Κω να γνωρίσω προπονητή και διοίκηση! Μου εξηγήθηκε η όλη φιλοσοφία και ο τρόπος προσέγγισης και σε συνδυασμό με την παρουσία του Αντώνη Ασημακόπουλου και του Κώστα Χαρίση στο ρόστερ της νέας σεζόν άρχισα άμεσα να σκέφτομαι πιο σοβαρά το σενάριο… Ιπποκράτης! Ζήτησα λίγο χρόνο να ανασυγκροτήσω τις σκέψεις και τα πλάνα μου με ωριμότητα για τη νέα χρονιά και έπειτα από κάποιες μέρες είπα το ναι καθώς έμοιαζε ιδανική περίπτωση για μένα ο τρόπος που θα λειτουργούσε η ομάδα».
-Είσαι ευχαριστημένος από ότι έχεις βρει στην ομάδα μέχρι τώρα;
«Όλοι γνωρίζουμε τα δεδομένα που επικρατούν στην χώρα μας και στο κομμάτι αθλητισμός. Η ατόφια αγάπη όμως κάποιων ανθρώπων για τον σύλλογο αποτρέπει κάθε είδους φθορά καθώς φροντίζουν να μας παρέχουν ότι χρειάζεται ένας αθλητής για να επικεντρώνεται στον στόχο του και στις ομαδικές υποχρεώσεις! Είμαι κάτι περισσότερο από ευχαριστημένος καθώς κάνω καθημερινά αυτό που αγαπώ δίχως περιττές έγνοιες... Μάλιστα, θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Στέφανο Χαρτοφύλλη και τον κ. Άκη Ζωγραφάκη».
-Τι έγινε στο παιχνίδι της Κυριακής και ήρθε η ήττα παρά το γεγονός ότι προηγηθήκατε με 21 πόντους;
«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι βγάζοντας τρομερή ενεργεία όντας εύστοχοι! Στο δεύτερο ημίχρονο μπορώ να πω σταθήκαμε άτυχοι καθώς ήμασταν πολύ άστοχοι και φορτωμένοι με φάουλ τη στιγμή που υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο ο βασικός play-maker που βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα και χάθηκε κάπως η ισορροπία στις επιθέσεις μας! Σε αντίθεση με τον Πρωτέα που ήταν αρκετά εύστοχος ξεκινώντας πίεση σχεδόν σε όλο εκείνο το διάστημα! Ήταν ένα καλό μάθημα καθώς η χρονιά προορίζεται πολύ μεγάλη! Συνεχίζουμε...»
-Έχεις ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
Προσωπικός και κύριος μου στόχος είναι η εξέλιξη με οποιονδήποτε τρόπο και το περιβάλλον εδώ με ευνοεί στο να την επιδιώκω καθημερινά! Επενδύω αρκετές ώρες της μέρας μέσα στο παρκέ και στα βάρη! Η συνύπαρξη με παίκτες όπως οι Ασημακοπουλος, Χαρισης και Κουκουράβας μου δίνει συνεχώς κίνητρα καθώς με βοηθούν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους στο να υιοθετώ και να εμπλουτίζω με νέα στοιχεία το παιχνίδι μου και να το προσεγγίζω καλύτερα! Είμαι καταδικασμένος στη εξέλιξη όσο έχω την υγεία μου...».
ΠΗΓΗ: BASKET247.GR






























