Προκαλεί ''τρόμο'' ο Διαγόρας!
Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και τέταρτη μαζί με την επική πρόκριση επί του Πανιωνίου για το Κύπελλο Ελλάδος, πέτυχε σήμερα ο Διαγόρας στην Ηλιούπολη, ρίχνοντας στο καναβάτσο και την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα.
Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ο Διαγόρας κατάφερε να αψηφήσει την κόπωση από τα συνεχή ματς και την υπερπροσπάθεια της περασμένης Τετάρτης και να πάρει μια πολύτιμη νίκη στην έδρα της Ηλιούπολης εδραιώνοντας την παρουσία του στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Σκόρερς για την ομάδα του γηραιού, οι Φώτης Γεωργίου και Χοσέ Λουίς Ρέγιες Βερντέχο, στο 65’ και το 67’ αντίστοιχα, στο τρίλεπτο του … «τρόμου» για τους «κυανέρυθρους», ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο σκορ ο Κάμπας στο 69ο λεπτό.
Εικόνα
Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, στο πρώτο μέρος, οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να προσφέρουν στους λιγοστούς φιλάθλους που βρισκόντουσαν στο γήπεδο κάτι το ιδιαίτερο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και τον Διαγόρα να παρουσιάζει ιδιαίτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη παιχνιδιού, αδυνατώντας να εκμεταλλευθεί την κακή κατάσταση των γηπεδούχων.
Αντίθετα, στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη διάθεση και αποφασιστικότητα.
Ειδικότερα οι «κυανέρυθροι», ανεβάζοντας στροφές στο διάστημα 55’-68’, δημιούργησαν κινδύνους στην εστία του Τακίδη και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί, αξιοποιώντας τις δύο από τις τέσσερις συνολικά καλές στιγμές τους.
Η πρώτη ουσιαστική απειλή για την εστία του «ήλιου», ήρθε στο 55’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζλάτκοβιτς από πλάγια θέση δεξιά, να φεύγει μόλις άουτ.
Ο γηραιός προειδοποίησε ξανά στο 61’, με τον Καμινιώτη να εκτελεί φάουλ και τον Ταραχούλσκι με κεφαλιά «ψαράκι» να στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τακίδη.
Αυτή, ήταν και η τελευταία φορά που οι παίκτες του Πέτρου Ρουτζιέρη «χαρίστηκαν» στον αντίπαλο.
Στο 65’, ο Ταραχούλσκι σέντραρε από αριστερά, ο Γεωργίου «σφήνωσε» στο πρώτο δοκάρι και με κοντινό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Πριν οι γηπεδούχοι συνέλθουν από το «σοκ», στο 67’, ο Ταραχούλσκι με πλάτη στο τέρμα, στόπαρε την μπάλα, μεταβίβασε στον επερχόμενο από την αριστερή πτέρυγα Ρέγιες, που με σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο της περιοχής, «έγραψε» το 0-2.
Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν στο σημείο αυτό και από το επόμενο κιόλας λεπτό, έδειξαν πρόθυμοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους, έστω και αργά.
Στο 68’, ο Κάμπας εκτέλεσε φάουλ, με τον Ταμπάση να πέφτει και να μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η Ηλιούπολη ξαναμπήκε στο ματς.
Ο Νατσέφσκι έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, η οπισθοφυλακή του γηραιού δεν αντέδρασε και ο Κάμπας, ντριμπλάροντας τον Ταμπάση, μείωσε σε 1-2.
Κι αν περίμενε κανείς επιπλέον ανμτίδραση από τους γηπεδούχους, δεν την είδε ποτέ. Ο Διαγόρας «πάγωσε» το ρυθμό, έκλεισε τους χώρους, ελαχιστοποίησε τις αποστάσεις στις γραμμές του και με έξυπνη τακτική, ροκάνισε το χρόνο για να πανηγυρίσει με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Σελίμο, το τρίτο σερί τρίποντο.
- Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 75’ αποχώρησαν από το γήπεδο οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Ηλιούπολης.
- Καλή η διαιτησία του Σελίμου (Λακωνίας) που έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ουρόσεβιτς, Ρουσάκη, Φούφουλα - Ζλάτκοβιτς, Ζουρούδη.
Συνθέσεις
Ηλιούπολη (Γ. Βαζάκας): Τακίδης, Σικαλιάς (46' Κατεμής), Βάρα, Ουρόσεβιτς, Παραράς (46' Νικολόπουλος), Ρουσάκης, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος (35' λ.τ Νιάρος), Κάμπας, Νατσέφσκι, Φούφουλας.
Διαγόρας (Π. Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Πουλόπουλος, Καμινιώτης (65' Γκούτμαν), Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Πλάτανος (60' Ρέγες), Γεωργίου, Προβατίδης, Ζλάτκοβιτς (78' Σκόνδρας), Ζουρούδης, Ταραχούλσκι.






























