Με έναν Γιάννη Σκορδάλη από τα… παλιά, η Καλλιθέα κέρδισε δύσκολα (72-66) τη μαχητική Γαλάζια Ακαδημία. Ο 35χρονος αθλητής πήρε από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στη σπουδαία νίκη με την οποία διατήρησε το αήττητο της και στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα στον όμιλο Ρόδου. Ο έμπειρος παίκτης «ξελάσπωσε» την ομάδα του όποτε χρειάστηκε και σ’ αυτόν οφείλεται η νίκη στο «Βενετόκλειο». Η Γαλάζια Ακαδημία ήταν εξαιρετική για τρία δεκάλεπτα, έβαλε πολύ δύσκολα την Καλλιθέα αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και το 30’, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοση τους στην τελευταία περίοδο και να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα, αν και στο τέλος κινδύνευσαν άμεσα από τους «θαλασσί» που δεν τα παράτησαν όταν βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με -15.
Καλύτερα ξεκίνησε η Καλλιθέα στο «Βενετόκλειο» και με οκτώ πόντους του Σκορδάλη που μπήκε «ζεστός» προηγήθηκε 5-9. Στη συνέχεια όμως η Γαλάζια Ακαδημία με φανερή διάθεσή να τρέξει και βγάζοντας περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι έκανε σερί 7-0 και με καλάθι του Μήτση στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε 12-9 (7’). Ο Βογιατζής ισοφάρισε σε 12-12 με τρίποντο, αλλά απάντησε αμέσως ο Συμιακός (15-12) για να λήξει το α’ δεκάλεπτο 15-13 με μία βολή του Βογιατζή.
Στο β’ δεκάλεπτο με καλάθι του Παναγιωταράκου η Καλλιθέα ισοφάρισε 15-15, ενώ προηγήθηκε ξανά με γκολ-φάουλ του Κανύχη (17-18 στο 12’). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και το έκαναν καλά, με το Νίκο Μοσχοβάκο προσπαθώντας με συνεχές rotation να δώσει ρυθμό στην ομάδα του. Η ομάδα του Στάθη Βλαχοδήμου με τρίποντο του Συμιακού έκανε το 22-19 (14’), αλλά απάντησε ο Εκινέ με γκολ-φάουλ (22-22). Η Γαλάζια Ακαδημία πήρε σημαντικούς πόντους από τους Φράγκο και Βασιλαράκη (27-25), ενώ μακράν ο κορυφαίος της Καλλιθέας ήταν ο Σκορδάλης, που έγινε και ο πρώτος παίκτης που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (28-30). Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Κούρου Ι. (με τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης), οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 30-34 (19’) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 32-36 και σε πραγματικές συνθήκες ντέρμπι. Τα προβλήματα για τη Γαλάζια Ακαδημία ήταν τα τρία φάουλ που είχαν χρεωθεί στο α’ ημίχρονο οι Χατζηγεωργίου, Βασιλαράκης και Φράγκος, ενώ στην αντίπερα όχθη η Καλλιθέα δεν είχε κάποιο πρόβλημα.
Στο β’ ημίχρονο με νέο τρίποντο του κορυφαίου της Καλλιθέας Σκορδάλη το σκορ έγινε 34-39 (21’), όμως η Γαλάζια Ακαδημία με τον Βασιλαράκη να «πυροβολεί» έξω από τα 6.75 ισοφάρισε σε 39-39 (25’), αναγκάζοντας το Νίκο Μοσχοβάκο να ζητήσει τάιμ-άουτ. Ο Σκορδάλης κρατούσε την Καλλιθέα μπροστά (39-42) αλλά Μήτσης και Βασιλαράκης έδωσαν το προβάδισμα στη Γαλάζια Ακαδημία (43-42). Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Παναγιωταράκου, η Καλλιθέα «ξεκόλλησε» (45-49 στο 28’). Ο Μπάρδος μείωσε με τρίποντο (48-49), αλλά ο Σκορδάλης ήταν ξανά εκεί (48-52) και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του γ’ δεκαλέπτου.
Στην τελευταία περίοδο με το πέμπτο του τρίποντο ο Σκορδάλης έκανε το 48-57 (31’), δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα με +9 στην Καλλιθέα, ενώ με τρίποντο ο Ματσαμάς έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (50-60 στο 32’). Η διαφορά έφτασε τους 15 πόντους (50-65 και 56-71), με τη Γαλάζια Ακαδημία όμως να μην τα παρατάει ποτέ, αφού με σερί 10-1 κατάφερε να μειώσει σε 66-72 (1.22’ πριν το τέλος) με τρίποντο του Ξυπολιτά. Ο Εκινέ έκανε βήματα 1.01 πριν τη λήξη, αλλά το τρίποντο του Μπάρδου ήταν… airball στα 44’’. Η Καλλιθέα έκανε λάθος αλλά ο Ξυπολιτάς αστόχησε σε τρίποντο στα 25’’ για να τελειώσει το παιχνίδι με 66-72.
Μακράν κορυφαίος παίκτης της Καλλιθέας ήταν ο Σκορδάλης, ενώ βοήθησε και ο Γιάννης Κούρος. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Βασιλαράκης, Φράγκος και Λιβησιανός. Στη μέση μοίρασαν το καρπούζι ο Άρης Φάκαρος και ο Σταύρος Νικηφορίδης.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 15-13, 32-36(ημ.), 48-52, 66-72
Διαιτητές: Φάκαρος- Νικηφορίδης
ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Βλαχοδήμος): Ξυπολιτάς 10(2), Τσούλλος, Χατζηγεωργίου 2, Βασιλαράκης 11(3), Συμιακός 7(2), Μπάρδος 5(1), Μήτσης 8, Φράγκος 11, Λιβησιανός 12(2).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μοσχοβάκος): Βογιατζής 6(1), Ματσαμάς 5, Παναγιωταράκος 6, Γυφτάκης, Μπιλλιάς 2, Κανύχης 10(1), Κούρος Π., Σκορδάλης 24(6), Κούρος Ι. 11(1), Εκινέ 8(1).

































