Τη φανέλα του Διαγόρα θα φορέσει για τέταρτη χρονιά συνολικά ο Γιάννης Βογιατζής, με τον οποίο ανανεώθηκε η συνεργασία. Ο 30χρονος πόιντ-γκαρντ παρέμεινε στην «τέντα» και μιλώντας στη «δσπορ», εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει η ομάδα τον τίτλο στα Δωδεκάνησα και να ανέλθει στη Γ’ Εθνική. Ο έμπειρος αθλητής, που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα των εθνικών κατηγοριών είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, που θα συνεχίσει το μπάσκετ στον Διαγόρα και θα παραμείνει κάτοικος «τέντας» για μία ακόμη σεζόν. Αναλυτικά όσα είπε στο 12sports.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ανανέωσα τη συνεργασία μου με τον Διαγόρα και εύχομαι η νέα χρονιά να είναι επιτυχημένη για όλους μας. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ ξανά με πολλά παιδιά και στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος, εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ Κατηγορία και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ουσιαστικά πρέπει να πετύχουμε, αυτό που δεν καταφέραμε πέρσι με την ομάδα», είπε αρχικά ο Γιάννης Βογιατζής για να συνεχίσει.
«Απ’ την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο για να μπορέσει ο Διαγόρας να πετύχει τους στόχους του. Παράλληλα εμείς ως μεγαλύτεροι οφείλουμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά μέσα στην ομάδα και με την εμπειρία μας να τους δείξουμε το δρόμο της δουλειάς και της διάκρισης».
Ο Ροδίτης αθλητής μίλησε και για το ανδρικό πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου: «Είναι φυσικά ελλιπές, οι αγώνες είναι λίγοι και τα ντέρμπι λιγότερα. Είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων και ουσιαστικά γνωρίζουμε από τώρα τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Από τον όμιλο Ρόδου ο Διαγόρας, η Καλλιθέα και η Ελπίδα Πεταλούδων και από τον όμιλο νήσων η Α.Ε. Δικαίου. Είμαι πάντως πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος».
Ο Γιάννης Βογιατζής, που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Ιβίσκο, θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον κόουτς Κυριάκο Μάγο. «Ναι, είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστούμε. Μιλήσαμε αρκετά και μου ξεκαθάρισε το ρόλο μου μέσα στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του, γιατί έχουμε ουσιαστικά την ίδια φιλοσοφία για το μπάσκετ. Επίσης είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την ίδια διοίκηση, η οποία και πέρσι μας βοήθησε σημαντικά και τήρησε όσα είχαμε συμφωνήσει. Ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε και να οδηγήσουμε τον Διαγόρα στη Γ’ Εθνική».
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
Οκτώ ομάδες έχει αλλάξει στην καριέρα του ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος είχε αποκτηθεί πέρσι το καλοκαίρι από τους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου, ενώ είχε αγωνιστεί με τον Διαγόρα τη διετία 2010-12 στη Β’ Εθνική με μεγάλη επιτυχία. Ο Ροδίτης αθλητής είχε ξεκινήσει το μπάσκετ στον Ιβίσκο, ενώ ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας του Κολοσσού τη σεζόν 2004-05, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1 Κατηγορία. Αναλυτικά, η καριέρα του Γιάννη Βογιατζή:
(2004-05): Κολοσσός Ρόδου (Α2 Κατηγορία)
(2005-06): Α.Σ.Κ. Ιβίσκος (Α’ Κατηγορία)
(2006-07): Γ.Σ. Σιάτιστας (Β’ Εθνική), Πιερικός (Γ’ Εθνική)
(2007-08): Ολυμπιακός Βόλου (Β’ Εθνική)
(2008-09): Π.Α.Ο. Δειλινών (Γ’ Εθνική)
(2009-10):-
(2010-12): Γ.Σ. Διαγόρας (Β’ Εθνική)
(2012-15): Άγιοι Θεόδωροι (Α’ Κατηγορία και Γ’ Εθνική)
(2015-16): Γ.Σ. Διαγόρας
































