Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το 2016, η Α.Ε.Ρ.Α., η οποία κέρδισε με 3-1 τον Καλυμνιακό, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής και κατά συνέπεια ο β’ γύρος της Α’ Κατηγορίας. Οι Αφαντενοί πρόσθεσαν ακόμη ένα «τρίποντο» στο ενεργητικό τους, ανοίγοντας το σκορ στο 45’ με κεφαλιά του Μαλλιάκα μετά από σέντρα του Μασάδο. Στο 48’ ο Γαργάλης με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0, ενώ στο 75’ ο Τρικοίλης Γ. με πλασέ έκανε το 2-1 και έβαλε ξανά τους Καλύμνιους στο παιχνίδι. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 80’ ο Μασάδο μετά από πάσα του Πλύγκου.
Α.Ε.Ρ.Α. (Βαγγέλης Χοσάδας): Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Πλύγκος (80’ Ροκάι), Γαργάλης, Κασιώτης, Κατσαρής (89’ Μίγκλης), Ευαγγελίδης, Επιφάνης, Τομάζος (65’ Λαουδίκος), Μασάδο, Τριχιάς.
ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΣ (Παντελής Ζερβός): Έλληνας, Κοτσάνης, Καμπούρης, Τρικοίλης Γ., Φράγκος, Κανέλλης, Λελέκης, Βεζυρόπουλος, Κασιώτης (70’ Τρικοίλης Σ.), Κλειδαράς, Κάννης.





































