Μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά επέστρεψε στις επιτυχίες και εξασφάλισε και μαθηματικά μία θέση μέσα στην πρώτη δυάδα του ομίλου Ρόδου στην Α' Κατηγορία. Η Ελπίδα Πεταλούδων κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο της Ιαλυσού τον Γ.Α.Σ. με 65-57 και μπήκε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Διαγόρα. Όσον αφορά στον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κερδίσει στην «τέντα» τον «γηραιό» θα τερματίσει τέταρτος (αφού ο Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς θα κερδίσει τον Ήλιο Ιαλυσού) και θα παίξει ξανά στα πλέι-οφ με τον Διαγόρα. Η ομάδα του Χρήστου Μπίλια πάλι θα τερματίσει πρώτη μόνο αν κερδίσει στην Κρεμαστή την Καλλιθέα και παράλληλά ο Γ.Σ. Διαγόρας ηττηθεί στην «τέντα» από τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, ενώ το μοναδικό σενάριο που βάζει στα πλέι-οφ την ομάδα του Κώστα Τρίτου είναι μάλλον αδύνατο. Αυτό βασίζεται στη νίκη της Καλλιθέας επί της Ελπίδας και στην ήττα του Δωριέα από τον εξαιρετικά αδύναμο Ήλιο. Με απλά λόγια ο Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς και ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος θα συνοδεύσουν τον Διαγόρα και την Ελπίδα Πεταλούδων στα πλέι-οφ του ομίλου Ρόδου.
ΗΤΑΝ ΝΤΕΡΜΠΙ
Στο σημερινό ντέρμπι, η Ελπίδα κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ στο γ’ δεκάλεπτο (10-19 το επιμέρους σκορ), έχοντας πολυφωνία στο σκοράρισμα και πετυχαίνοντας συνολικά 10 τρίποντα. Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος είχε σε εκπληκτική μέρα τον Γιώργο Δόσπρα (30π.) αλλά σε κακή τον Χρήστο Γκογκίδη (σημείωσε μόλις 3 πόντους), με την Ελπίδα να παίρνει την πολύτιμη νίκη έχοντας περισσότερες λύσεις από τους γηπεδούχους.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 20-17, 36-34(ημ.), 46-53, 57-65
Διαιτητές: Ξανθός- Νικηφορίδης
Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Δόσπρας): Καράβας 6(2), Δεληγιαννάκης 3, Μαρουλλάκης 11(2), Παμπάκας, Χατζηδημητρίου 2, Δόσπρας 30(3), Λώλος 2, Γκογκίδης 3.
ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ (Μπίλιας): Φράγκος 9, Βόλας, Πολίτης 2, Λιβιεράτος 15(3), Μπιλλιάς 2, Μοσχής 10(2), Γρηγοράς 3(1), Λαζαρίδης 22(4), Μουστάκας 2.



































