Η εντυπωσιακή πορεία της Ακαδημίας Καλύμνου συνεχίζεται στο ανδρικό πρωτάθλημα... Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στον όμιλο νήσων, κερδίζοντας εύκολα τον Ηρακλή 2000 με 89-63, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στον όμιλο νήσων. Οι «σφουγγαράδες» έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ ειδικά μετά το α’ δεκάλεπτο, μεγάλωσαν τη διαφορά και πήραν άνετα τη νίκη στην έδρα τους.
Ο Ηρακλής 2000 άντεξε για ένα δεκάλεπτο (22-20), αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό. Η Ακαδημία με κορυφαίο τον Έλληνα, στο γ’ δεκάλεπτο έκανε επιμέρους σκορ 29-14, ξέφυγε με +26 (73-47) και έφτασε εύκολα στην επικράτηση. Η προσπάθεια ήταν ομαδική για τους γηπεδούχους, αφού διψήφιοι ήταν επίσης οι Κουλλιάς Π., Σισώης και Κόμπος, ενώ βοήθησαν σημαντικά οι Μπουλαφέντης Σ. και Μπουλαφέντης Κ. Ο Ηρακλής 2000 παραμένει χωρίς νίκη (0 στα 4) και είχε πρώτους σκόρερ στην Κάλυμνο τους Μυρτάι, Ζάκο και Πιπέρη. Η Ακαδημία Καλύμνου μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ε.Α.ΚΑ., έχει 3 στα 3 και διεκδικεί τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο φάιναλ-φορ.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 22-20, 44-33(ημ.), 73-47, 89-63
Διαιτητές: Νικολάου- Αντωνόπουλος
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Χ. 2, Πλάτσης, Έλληνας 24(4), Μπουλαφέντης Κ. 8, Μπουλαφέντης Σ. 8(1), Κουλλιάς Π. 19(2), Τσάταρος 2, Σισώης 10(2), Κόμπος 10(2), Πρέκας 6.
ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 (Γιασεμής): Ζάκο 14, Πιπέρης 11(1), Μυρτάι 16, Σαρρής 4, Χατζηγιακουμής 6, Πιζάνιας, Τσαγγάρης 6, Ζερβός 2, Μεταξωτός 4, Αλαβέρας.



































