Το παραδοσιακό ντέρμπι του νησιού ανάμεσα στο Διαγόρα και τη Ρόδο ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής, στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στις 16:00, στο δημοτικό στάδιο, με τυπικά γηπεδούχο τον «γηραιό», σ’ ένα παιχνίδι, στο οποίο θα διεκδικήσουν το «τρίποντο» της νίκης. Το el clasico της Ρόδου είναι εδώ και πάντα έχει τη δική του αύρα, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζονται οι δύο ομάδες. Ο Διαγόρας και η Ρόδος υπόσχονται και σήμερα πολλές συγκινήσεις και στο γήπεδο αναμένεται να βρεθεί αρκετές κόσμος, προκειμένου να θυμηθεί κάτι από την παλιά λάμψη των ομάδων.
Η 20αδα του ΔΙΑΓΟΡΑ: Σαρακινλής, Μπλατσιώτης, Οικονομίδης, Χότζα, Καρπαθάκης, Ιμεραλιλάι, Νικολόπουλος, Πούγκας, Σουλάι, Πογοσιάν, Χαρίτος, Αλιμερκάι Π., Κλωνάρης, Πιτέο, Τσιρλίνι, Λα Τόρε, Πρέτσι, Αλιμερκάι Α., Σαρλής, Νικολάου.
Η 20άδα της ΡΟΔΟΥ: Βογιατζής, Τροκα, Ζίλο, Γιάννης, Συμεωνιδης, Λαντικας, Χατζηνικολαου, Δούμας, Αποστολακης, Πολίτης, Πολυμίλης, Ισκας, Ματθαιου, Νεσποσουντίνι, Costa, Hauche, Bertino, Καλημέρης, Λουτα, Γκιολενα.
Την ίδια ώρα (16:00) ο Απόλλων Καλυθιών υποδέχεται τον αήττητο Α.Ο. Νέας Αρτάκης σ’ ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι για τη ροδίτικη ομάδα, η οποία θα επιδιώξει να σπάσει το αήττητο των φιλόδοξων αντιπάλων της. Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη με τη στήριξη των φιλάθλων τους.
*Ο Αθηναίος Θεόδωρος Μαράνος θα «σφυρίξει» το παραδοσιακό ντέρμπι του νησιού ανάμεσα στο Διαγόρα και τη Ρόδο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Βοηθοί του θα είναι, ο Νίκος Αρέστης και ο Στέφανος Τσιάτσος (Αθηνών), ενώ παρατηρητής ορίστηκε ο Μπάμπης Λάμπρου. Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί το παιχνίδι Απόλλων Καλυθιών- Α.Ο. Νέας Αρτάκης, με διαιτητή τον Βαγγέλη Λαθύρη και βοηθούς τον Γιάννη Κοκμοτό και τον Γιάννη Τραντά (ο τελευταίος από την Αθήνα), ενώ παρατηρητής τους ορίστηκε ο Κώστας Ζαννετίδης.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΗΜΕΡΑ:
Κάρυστος (16:00): Α.Ο. Καρύστου- Άρης Πετρούπολης (Λάμπρου)
(Τακίδης- Θωμόπουλος- Παπαδόπουλος)
Ρόδος (16:00): Γ.Σ. Διαγόρας- Ρόδος (Λάμπρου)
(Μαράνος- Αρέστης- Τσιάτσιος)
Νέα Ιωνία (16:00): Νέα Ιωνία- Κένταυρος Βριλησσίων (Μιχαηλίδης)
(Κατσίνης- Σούζας- Βόικος)
Καλυθιές (16:00): Απόλλων Καλυθιών- Α.Ο. Νέας Αρτάκης (Ζαννετίδης)
(Λαθύρης- Κοκμοτός- Τραντάς)
Βύρωνας (16:00): Δόξα Βύρωνος- Αστέρας Καισαριανής (Δροσινός)
(Τουλούμης- Κοτσόβος- Ηλιόπουλος)




































