www.12sports.gr

Ποδόσφαιρο
Η προκήρυξη της Γ' Εθνικής
13:18 | Δευ 3 Ιουλ, 2023
Εκτύπωση θέματος 2135 αναγνώσεις

Η προκήρυξη της Γ' Εθνικής

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού έλαβε υπόψη το καταστατικό της, τους κανονισμούς της και την από 27.09.2022 απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. (Νο 34/27.09.2022). Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι τους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 & 2023-2024. Αναλυτικά, όλα τα άρθρα της νέας προκήρυξης της Γ' Εθνικής, στην οποία τέσσερις ομάδες μας έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Άρθρο 1. Προκήρυξη / Αρμοδιότητα
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την
κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της Δήλωσης Συμμετοχής της ομάδας. Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δε γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών. Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής
ερασιτεχνικής κατηγορίας ανήκει στην Επιτροπή Διοργανώσεων και στην Υποεπιτροπή της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής
Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α) των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,
β) των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.,
γ) των αποφάσεων της Ε.Ε./ Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα
δ) και συμπληρωματικά των αποφάσεων της Επιτροπής.

Άρθρο 3. Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίζεται η Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023. Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά όλα τα πεδία στην Δήλωση Συμμετοχής και να την αποστείλουν εντός της ως άνω προθεσμίας στην Ε.Π.Ο. (Τμήμα Πρωτοκόλλου). Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από όλα τα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα αναρτηθούν στο site της Ε.Π.Ο. τα οποία είναι τα κάτωθι:
α) παράβολο των πεντακοσίων (500) €,
β) βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και τις Ε.Π.Σ.,
γ) Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη,
δ) δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από το κάθε μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, νόμιμα επικυρωμένη κ.α. Χωρίς την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή. Με την παρούσα η ΕΕ / ΕΠΟ εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Διοργανώσεων να ορίσει την ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν εκτός από τις ομάδες που προβλέπεται, μόνο οι ομάδες που δε θα έχουν δηλώσει συμμετοχή για οποιονδήποτε λόγο στις ανώτερες κατηγορίες (εφόσον υποβάλλουν δήλωση έως την ως άνω προθεσμία ή έως την ειδική προθεσμία που τυχόν θα τους δοθεί με απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, εάν υπάρξει σχετικό θέμα).

Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, εάν και εφόσον δεν υποβιβαστούν και άλλες ομάδες πέραν αυτών των οποίων προβλέπεται. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν με την οικεία προκήρυξη . Η Επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα μειώσεως ή αυξήσεως των ομίλων αναλόγως των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, στην περίπτωση που ο συμμετοχή θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από τον ανωτέρω αριθμό ή για άλλους σοβαρούς λόγους, κάτι που, αν προκύψει ζήτημα, θα πρέπει να γίνει με αιτιολογημένη απόφασή της και τουλάχιστον έναν (1) μήνα προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος

Άρθρο 4. Επικοινωνία
Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), με το οποίο θα γίνεται πλέον όλη η επίσημη αλληλογραφία με την Ε.Π.Ο. Για κάθε αλλαγή των εν λόγω στοιχείων, υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την Ε.Π.Ο., σε επιστολόχαρτο με σφραγίδα του σωματείου και υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Άρθρο 5. Επίλυση Αθλητικών Διαφορών
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:
α) στα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας και
β) σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτά με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά και δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου. Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας τα
σωματεία συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά. Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. Σε περίπτωση παραβίασης της παρούσας διάταξης, ακολουθείται η διαδικασία και επιβάλλονται στην ομάδα οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 35 του ΚΑΠ.

Άρθρο 6. Γήπεδα / Ημέρα – ώρες έναρξης αγώνων
Όλοι οι αγώνες της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγονται σε ημέρες και ώρες που ορίζονται από την επιτροπή και υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Α της προκήρυξης. Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση. Για την έγκυρη συμμετοχή ενός σωματείου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα υποχρεωτικά και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα εφόσον αυτό είναι εφικτό (άρθρο 8 παρ. 4 του ΚΑΠ). Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης. Γήπεδο εκτός των ορίων της Ένωσης δεν μπορεί να δηλωθεί ως έδρα από ένα σωματείο, εκτός εάν ρητά του επιτραπεί από την Ε.Π.Ο. να το πράξει. Εάν ένα σωματείο δεν δηλώσει ή δεν μπορεί να δηλώσει άλλη έδρα τότε η επιτροπή θα αποφασίζει για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ δύναται να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την έναρξή του (άρθρο 11 του ΚΑΠ). Επίσης η Επιτροπή διοργανώσεων, δύναται, κατά την κρίση της, να προβεί σε αναβολή προγραμματισμένου αγώνα, χωρίς χρονικό περιορισμό για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. διακοπή συγκοινωνιών, θεομηνία, ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ.) ή για σπουδαίο λόγο, ενημερώνοντας σχετικά τα ενδιαφερόμενα σωματεία. (άρθρο 22 του ΚΑΠ)

Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων για αλλαγή ημέρας ή ώρας ή και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία δεκαπέντε (15) ημέρες απαραιτήτως πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για τον σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη ενημέρωση όλων των
εμπλεκόμενων φορέων. Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα κοινοτικά – δημοτικά και εθνικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά και με
ασφάλεια οι αγώνες. Τα σωματεία έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα γήπεδα που θα δηλώσουν ως έδρες τους, τα οποία θα πρέπει να έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβουν άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Αρμόδια Περιφέρεια, την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν υποχρεωτικά στο Διαιτητή (άρθρο 9 του Κ.Α.Π.) πριν την έναρξη του αγώνα, άλλως ο αγώνας δε διεξάγεται και επιβάλλονται στη γηπεδούχο ομάδα οι ποινές του άρθρου 21 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 7. Γιατρός αγώνα
Η παρουσία γιατρού αγώνα στον αγώνα είναι υποχρεωτική, όπως και η ύπαρξη απινιδωτη στο γήπεδο με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας . Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα). Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου( μη ύπαρξη γιατρού – μη ύπαρξη απινιδωτη), στο οποίο επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 16 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 8. Διαιτητές
Στους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος δύναται να ορίζεται και τέταρτος (4ος) Διαιτητής όπου η επιτροπή κρίνει απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση ο τέταρτος (4ος) Διαιτητής δύναται να είναι από την οικεία Ένωση του γηπεδούχου σωματείου. Εάν το γηπεδούχο σωματείο δεν εξοφλήσει, πριν την έναρξη του αγώνα, το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας, (αποζημίωση και έξοδα μετακίνησης και διαμονής διαιτητή, βοηθών, παρατηρητή διαιτησίας και παρατηρητή αγώνα), ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου σωματείου με τέρματα 0 – 3 και το γηπεδούχο σωματείο τιμωρείται με χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500)
ευρώ (άρθρο 12 παρ. 9 του ΚΑΠ). Μέχρι την εξόφληση της δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στην διοργανώτρια, δεν ορίζονται οι αγώνες του σωματείου αυτού και κατακυρώνονται υπέρ του αντιπάλου σωματείου.

Άρθρο 9. Παρατηρητές Διαιτησίας
Στο εν λόγω Πρωτάθλημα, όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες των Νησιώτικων σωματείων, δύνανται να ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. πιστοποιημένοι στην Ε.Π.Ο. Παρατηρητές Διαιτησίας, από την οικεία Ένωση του γηπεδούχου σωματείου.

Άρθρο 10. Προπονητές
Σύμφωνα με τα άρθρα 5, 6 και 11 του Κανονισμού Προπονητών ποδοσφαίρου, όλα τα σωματεία Γ΄ Εθνικής είναι υποχρεωμένα να απασχολούν πρώτο Προπονητή, κάτοχο Διπλώματος σύμφωνα με τον ως άνω Κανονισμό. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του δελτίου πιστοποίησης το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων του προπονητή, είναι αναρτημένα στην
ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. (www.epo.gr). Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν την ταυτότητα τριετίας σε ισχύ και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να
κατατίθενται στην Ε.Π.Ο. (τμήμα προπονητών), εντός είκοσι (20) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

'Αρθρο 11. Ποδοσφαιριστές
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του
αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Ως εκ τούτου θα επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Για την αγωνιστική περίοδο (2023 – 2024) επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο(2). Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο (2) ποδοσφαιριστών της εν λόγω κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ. Τις αγωνιστικές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνος πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες τα έτη 2002 και 2003 αντίστοιχα για τις αγωνιστικές περιόδους 2022 – 2023 και 2023 – 2024. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2022 – 2023 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1990 και για την περίοδο 2023- 2024 οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1991.

Η συμμετοχή περισσότερων ποδοσφαιριστών άνω του εν λόγω ηλικιακού ορίου
συνιστά αντικανονική συμμετοχή. Στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς (3) φυσικές διακοπές του αγώνα και δήλωση 20αδας, αντί 18αδας, με εννέα (9)
αναπληρωματικούς παίκτες στον πάγκο. Στους αγώνες playoff- playout, σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα μίας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή έκτης (6), πέραν των πέντε (5) αλλαγών, που προβλέπονται
κατά τη διάρκεια του αγώνα.(Άρθρο 16 παρ. 3 α του Κ.Α.Π.). Τα παραπάνω θα ισχύουν για όλη την αγωνιστική περίοδο εκτός αν η συνθήκη αυτή αλλάξει με απόφαση των υπερκείμενων αρχών (UEFA – FIFA) που θα έχει υποχρεωτική ισχύ και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να εκδώσουν ατομική κάρτα υγείας για κάθε έναν ποδοσφαιριστή τους, την οποία υποχρεούνται να επιδεικνύουν στον Διαιτητή.

Άρθρο 12. Ομάδες Υποδομών
Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Κάθε σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στα ανωτέρω πρωταθλήματα. Εάν οι Ε.Π.Σ. δεν έχουν ξεκινήσει την διαδικασία για την έναρξη των εν λόγω πρωταθλημάτων τους και ως εκ τούτου τα σωματεία δεν έχουν αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής, υποχρεούνται να καταθέσουν αντ’ αυτής υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) με την οποία θα βεβαιώνουν ότι, θα συμμετάσχουν στα ανωτέρω
πρωταθλήματα, όταν αυτά ξεκινήσουν.

Εάν η Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν δεν διοργανώνει αντίστοιχα πρωταθλήματα υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Ε.Π.Σ. Σε περίπτωση που ένα σωματείο δεν συμμετάσχει σε κανένα από τα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ., του επιβάλλεται χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ και χάνει κάθε αγώνα με τέρματα 0 – 3, εφόσον υποβληθεί ένσταση από το αντίπαλο Σωματείο ή υποβληθεί καταγγελία από σωματείο που έχει έννομο συμφέρον.

Άρθρο 13. Έπαθλα πρωταθλήματος
Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.

Άρθρο 14. Ραδιοτηλεοπτικά – Μπάλα διοργάνωσης
14α. Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στην ΕΠΟ, τα οποία παραχωρούνται στις ΕΠΣ για να εκδώσει τις αντίστοιχες άδειες προς τα σωματεία ή τους οργανισμούς που ενδιαφέρονται. Η διαδικασία παραχώρησής τους από τα σωματεία στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο
δικαιούχο φορέα, περιγράφεται στο άρθρο 29 του Κ.Α.Π.
14 β. Η Ε.Π.Ο. έχει το δικαίωμα ως διοργανώτρια να θεσπίσει «Μπάλα Διοργάνωσης» και να ορίσει ως υποχρέωση των συμμετεχουσών ομάδων την χρησιμοποίησή της συγκεκριμένης μπάλας κατά τη διεξαγωγή των επίσημων αγώνων του εν λόγω πρωταθλήματος, την οποία θα προμηθευτούν οι ομάδες από τον επίσημο χορηγό της Ε.Π.Ο. Όλα τα συμμετέχοντα σωματεία θα ενημερωθούν αρμοδίως και εγκαίρως από την Ε.Π.Ο. με νεότερη απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ. Σε περίπτωση μη χρησιμοποίησης της «Μπάλας Διοργάνωσης» στους αγώνες θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500€ στη γηπεδούχο ομάδα κατόπιν αναφοράς από το διαιτητή στο φύλλο αγώνος ή από τον Παρατηρητή αγώνα στην έκθεσή του. Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 η επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος θα είναι η «DERBYSTAR – United APS v21».

Άρθρο 15. Προβιβασμός – Υποβιβασμός
1α. Προβιβασμός στην ανώτερη κατηγορία (για την περίοδο 2022–2023 & 2023 – 2024) i. Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε πέντε (5) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία τέσσερις (4) ομάδες που θα προκύψουν από ειδικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί μεταξύ των πέντε πρωταθλητριών ομάδων. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στο ειδικό πρωτάθλημα, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον  αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων (Άρθρο 20 παρ. 10του Κ.Α.Π.).
ii. Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες. Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων (Άρθρο 20 παρ. 10του Κ.Α.Π.). .

Παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.
2 α. Περίοδος 2022–2023
Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι είκοσι επτά (27) ομάδες, ως εξής : Έξι (6) ομάδες από τον 1ο όμιλο, και πέντε (5) ομάδες από τον 2ο όμιλο ,3ο όμιλο ,4ο όμιλο , και 5ο όμιλο αντίστοιχα . Επίσης θα υποβιβαστεί και ο χειρότερος ένατος από τους 2ο όμιλο ,3ο όμιλο ,4ο όμιλο και 5ο όμιλο.
2 β. Περίοδος 2023–2024
Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν απευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Επιπλέον θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής :

Μια (1) ομάδα – η ηττημένη -που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η
θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και Μια (1) ομάδα – η ηττημένη -που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα
οριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

15.2. Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.
Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (03) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Οι Ε.Π.Σ. είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν στην Ε.Π.Ο. τον/τους Πρωταθλητή/ές τους για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. Η καταληκτική ημερομηνία υπόδειξης των Πρωταθλητριών ομάδων θα καθορίζεται με απόφαση της Ε.Ε. / Ε.Π.Ο.
Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα που θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην ΄Γ Εθνική Κατηγορία δεν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, το δικαίωμα θα το αποκτήσουν κατά προτεραιότητα οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου που κατέλαβαν τις επόμενες θέσεις στην τελική βαθμολογική κατάταξη. Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό.
Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει ως εξής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α΄.
2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Β΄, ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
3ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ, ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.
5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ, ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Β΄.
7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ Β΄, ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α΄, ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
8ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΠΣ ΧΙΟΥ, ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ, ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ Α΄.

Στο ως άνω πρωτάθλημα προβιβασμού στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ δεν μεταφέρονται οι κίτρινες κάρτες που έχουν λάβει οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια των εσωτερικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ.

Αρθρο 16. Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού.
Εφόσον οι προβλέψεις σχετικά με τις ομάδες που προβιβάζονται /υποβιβάζονται ανάμεσα στην ανώτερη κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία αλλάξουν από την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024 για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της ανώτερης κατηγορίας, ή και της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής τότε θα συμπληρωθεί ανάλογα και η παρούσα προκήρυξη.

Άρθρο 17: Τελικές διατάξεις
Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο., το Παράρτημα Α και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν. Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αυτή, από την οικονομική εγκύκλιο και από τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέμα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.

 

🔀ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:
  Τέλος ο Σουλάι από τη Ρόδο
14:51 | Τρι 4 Ιουλ, 2023

Τέλος ο Σουλάι από τη Ρόδο

Με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ ο Κώος, Ορέστης Γκέστι Σουλάι ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του απ’ την ομάδα της Ρόδου. ''Ήρθε η ώρα μετά από 5 χρόνια να ανακοινώσω την αποχώρηση μου από την ομάδα της Ρόδου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες και προπονητικα team που...

5302 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Φινάλε με παιχνίδι και διασκέδαση!
08:20 | Σαβ 1 Ιουλ, 2023

Φινάλε με παιχνίδι και διασκέδαση!

Την περασμένη Τρίτη η Ακαδημία του Α.Σ. Ρόδος, διοργάνωσε γιορτή με αφορμή την ολοκλήρωση της σεζόν για τα τμήματα Κ6, Κ8 και Κ10, όπου τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και ανανέωσαν τον ραντεβού τους για την νέα χρονιά. Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ακαδημία των «ελαφιών» αναφέρονται τα εξής:...

14407 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη Γ' Εθνική!
09:24 | Παρ 30 Ιουν, 2023

Εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για τη Γ' Εθνική!

Σε τέσσερις ομίλους θα διεξαχθεί οριστικά η Γ' Εθνική και θα υποβιβαστούν συνολικά 30 ομάδες, οπότε σίγουρα επτά από κάθε όμιλο και δύο ακόμη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Ενέκρινε τις αποφάσεις-εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε νωρίτερα και...

15229 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Η νέα δημοσκόπηση του 12sports για τη Γ' Εθνική!
08:36 | Πεμ 29 Ιουν, 2023

Η νέα δημοσκόπηση του 12sports για τη Γ' Εθνική!

Η νέα δημοσκόπηση του 12sports στην κεντρική σελίδα βρίσκεται ήδη στον «αέρα» και αφορά τους εκπροσώπους μας στη Γ’ Εθνική. Η ερώτηση μας είναι η εξής: «Ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα κάνει καλύτερη πορεία στη Γ’ Εθνική», με τις απαντήσεις να αφορούν τους τρεις εκπροσώπους της Ρόδου. Τη Ρόδο, τον...

1694 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Οι τέσσερις πιθανοί όμιλοι στη Γ' Εθνική!
12:10 | Τρι 27 Ιουν, 2023

Οι τέσσερις πιθανοί όμιλοι στη Γ' Εθνική!

Αφού έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες που θα πάρουν θέση στο νέο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στην ΕΠΟ κάνουν και τον σχεδιασμό των ομίλων  και περιμένουν φυσικά  τον Ιούλιο που θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα που κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία δεν...

19301 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Σέντρα πιθανότατα στις 10 Σεπτεμβρίου!
10:38 | Παρ 23 Ιουν, 2023

Σέντρα πιθανότατα στις 10 Σεπτεμβρίου!

Σήμερα ''πέφτει'' η αυλαία της Γ' Εθνικής με την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στην Super League 2 (το τελευταίο εισιτήριο διεκδικούν ο Τηλυκράτης Λευκάδας και ο Γιούχτας, ενώ ήδη έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά τον προβιβασμό τους ο Καμπανιακός, ο Αιολικός και η Κοζάνη), όμως η ΕΠΟ τρέχει ήδη το σχεδιασμό...

4837 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Με τέσσερις ομίλους, πέφτουν ''7''!
10:25 | Κυρ 18 Ιουν, 2023

Με τέσσερις ομίλους, πέφτουν ''7''!

Στο τοπικό πρωτάθλημα θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία του 2022-2023 καθώς απορρίφθηκαν τα αιτήματα τριών ΕΠΣ περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος. Επίσης επικυρώθηκαν και οι βαθμολογικοί πίνακες σε κάθε όμιλο. Ακόμη, όπως τονίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όλα θα γίνουν και στην νέα...

6956 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Με Σκύβαλο και τη νέα χρονιά η Ρόδος!
18:33 | Πεμ 8 Ιουν, 2023

Με Σκύβαλο και τη νέα χρονιά η Ρόδος!

Με τον Μανώλη Σκύβαλο στον πάγκο της θα πορευθεί η Ρόδος και τη νέα χρονιά, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το σωματείο, που έχει ως μοναδικό στόχο την άνοδο στη Super League 2, ενώ η προετοιμασία θα αρχίσει τον Αύγουστο. Στην ανακοίνωση τους, τα ''ελάφια'' αναφέρουν: ''Ήδη το προπονητικό team υπό...

14053 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  ''Η Ρόδος είναι μεγάλη και στόχος της είναι να ανεβαίνει''!
19:52 | Σαβ 13 Μαϊ, 2023

''Η Ρόδος είναι μεγάλη και στόχος της είναι να ανεβαίνει''!

Η Ρόδος εξέδωσε νέα ανακοίνωση και αναφέρει ότι οι νέοι στόχοι της είναι μεγάλοι και θέλει να ανεβαίνει συνέχεια τις κατηγορίες. Αναλυτικά, αυτά που αναφέρουν τα ''ελάφια''! ''Ομολογουμένως το σημερινό δεν ήταν τυχαίο γεγονός! Οι άνθρωποι με τις σαμπάνιες άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως τα σχέδια τους στις γειτονιές της Πελοποννήσου...

12184 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Οι αριθμοί της Γ' Εθνικής!
08:39 | Σαβ 13 Μαϊ, 2023

Οι αριθμοί της Γ' Εθνικής!

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, απομένει το ειδικό πρωτάθλημα προβιβασμού ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων. Οι 71 ομάδες που πήραν μέρος έπαιξαν συνολικά 938 αγώνες, στους οποίους, επιτεύχθηκαν 2352 γκολ (Μ.Ο. 2.51 γκολ ανά αγώνα). Τα 1410 τα πέτυχαν γηπεδούχοι (60%) και τα...

15819 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Πρώτος σκόρερ στον 4ο όμιλο ο Μπαρμπαρούσης!
09:17 | Πεμ 4 Μαϊ, 2023

Πρώτος σκόρερ στον 4ο όμιλο ο Μπαρμπαρούσης!

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας σε όλους τους ομίλους έφτασε στο τέλος της και πλέον οι πέντε πρωταθλητές είναι έτοιμοι να ''πέσουν'' στην μάχη των μπαράζ ανόδου στην Super League 2. Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σας παρουσιάζουμε τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας, με τον...

4352 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Τέλος ο Γεωργίου από τη Ρόδο!
22:28 | Δευ 1 Μαϊ, 2023

Τέλος ο Γεωργίου από τη Ρόδο!

Δεν θα συνεχίσει στη Ρόδο ο Άκης Γεωργίου, ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής: ''Το να αποτύχεις σε οτιδήποτε και να κάνεις, ανήκει σε όλη την διαδικασία που ακολουθείς... Το να προσπαθείς ανήκει σε όλη την διαδικασία... Η προσπάθεια έγινε και ήταν μεγάλη. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, Αντώνη Μαρτίνη για αυτή την...

6709 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  ''Η ντροπή ανέβηκε κατηγορία''!
20:55 | Κυρ 30 Απρ, 2023

''Η ντροπή ανέβηκε κατηγορία''!

Η Ρόδος εξέδωσε νέα ανακοίνωση και μάλιστα αρκετά επιθετική. Ιδού: ''Αν οι ομάδες είναι να ανεβαίνουν με τον τρόπο που ανέβηκε μιά σήμερα, τότε δεν υπαρχει λόγος ποδοσφαιρικής ηθικής! Αυτό το πρωταθλημα της ίντριγκας , των ανύπαρκτων, της φαγούρας, των χρηματισμων, της Αμερικανοκουλτούρας, των τελευταίων, των άχρηστων, των …ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΔΩΝ και...

14571 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Πρωταθλητής ο Αιολικός!
17:58 | Κυρ 30 Απρ, 2023

Πρωταθλητής ο Αιολικός!

''Θαύματα'' δεν γίνονται κάθε μέρα... Ο Αιολικός σε καμία περίπτωση δεν θα επέστρεφε το ''δώρο'' της Ρόδου στο Γύθειο, κέρδισε με 2-1 τον Πανιώνιο και στέφθηκε πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Με δύο γκολ του Αποστολόπουλου, η ομάδα της Μυτιλήνης επικράτησε του αδιάφορου βαθμολογικά Πανιωνίου έκοψε πρώτη το...

1687 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Η Ρόδος περιμένει ένα θαύμα από τη Μυτιλήνη!
09:09 | Κυρ 30 Απρ, 2023

Η Ρόδος περιμένει ένα θαύμα από τη Μυτιλήνη!

Ένα μεγάλο δώρο περιμένει σήμερα η Ρόδος από τον Πανιώνιο προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οι «πράσινοι» πήραν στα χαρτιά το ματς με τον Πανιώνιο και θέλουν σήμερα νίκη των (αδιάφορων βαθμολογικά) Νεοσμυρνιωτών στη Μυτιλήνη για να πάρουν τον τίτλο. Ουσιαστικά ο Αιολικός θέλει ένα...

14749 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Μύκονος: ''Γι' αυτό δεν πάμε στη Ρόδο''!
08:51 | Κυρ 30 Απρ, 2023

Μύκονος: ''Γι' αυτό δεν πάμε στη Ρόδο''!

Η Α.Ε. Μυκόνου αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Ρόδο για την τελευταία αγωνιστική και εξέδωσε ανακοίνωση για τους λόγους: ''Η Διοίκηση της Α.Ε. Μυκόνου πήρε την απόφαση να μη μεταβεί η ομάδα στη Ρόδο για τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής για τους εξής λόγους: Παρά το γεγονός ότι...

1251 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Παραιτήθηκε η Μύκονος στο ματς με τη Ρόδο!
11:11 | Παρ 28 Απρ, 2023

Παραιτήθηκε η Μύκονος στο ματς με τη Ρόδο!

Η Α.Ε. Μυκόνου παραιτήθηκε από το ματς της Κυριακής με τη Ρόδο, η οποία θα κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο Αιολικός θέλει να ένα βαθμό στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο για να κατακτήσει τον τίτλο στον 4ο όμιλο της...

1797 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Παναγιωταράς στη Ρόδο, Φωκάς στο Πυλί!
15:27 | Τετ 26 Απρ, 2023

Παναγιωταράς στη Ρόδο, Φωκάς στο Πυλί!

Ο Γιώργος Παναγιωταράς (Αθηνών) θα διευθύνει το παιχνίδι ανάμεσα στη Ρόδο και την Α.Ε. Μυκόνου, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Βοηθοί του θα είναι, ο Θανάσης Ξουρίδας (Ανατολικής Αττικής) και ο Γιώργος Μπακογιάννης (Αθηνών), ενώ παρατηρητής τους ο Βασίλης Τσαγγάρης. Στο...

15467 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  ''Το παρασκήνιο είχε πολλούς πρωταγωνιστές''!
13:47 | Δευ 24 Απρ, 2023

''Το παρασκήνιο είχε πολλούς πρωταγωνιστές''!

Η Ρόδος εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση αυτή τη φορά πιο κασυτική για την ήττα στο Γύθειο. Αναλυτικά: ''Πρώτα απ´ όλα το ενδιαφερον είναι να αποτιμήσουμε τον χτεσινό αγώνα! Οι παίκτες μας ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, θολωμένοι μέσα στα σχόλια, το κους κους και το …παχύ παρασκήνιο των αδίστακτων που ήθελαν,...

15839 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  ''Το έγκλημα στήθηκε εις βάρος μας''!
20:30 | Κυρ 23 Απρ, 2023

''Το έγκλημα στήθηκε εις βάρος μας''!

Η Ρόδος εξέδωσε ανακοιίνωση και μιλάει για... νταλαβερτζήδες και έγκλημα εις βάρο της. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: '' Η Ρόδος μας σήμερα ηττήθηκε από την ουραγό ομάδα του Πανγυθεατικού με τελικό σκορ 2-1, με σκόρερ τον Σάββα Τζουανάκη.  Σε ένα παιχνίδι που μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε, σε ένα παιχνίδι απαράδεκτο από...

15370 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
 
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)