www.12sports.gr

www.12sports.gr: Ποδόσφαιρο
Συγχωνεύονται S.L. 2 και Football League!
23:16 | Δευ 5 Απρ, 2021
Εκτύπωση θέματος 373 αναγνώσεις

Συγχωνεύονται S.L. 2 και Football League!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι συγχωνεύονται οριστικά η Super League 2 και η Football League!

Για την επιβεβλημένη, από τις οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες της χώρας, επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «δημιουργούμε συνθήκες αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας με τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία» και εξήγησε αναλυτικά στα αυστηρά αναπτυξιακά κριτήρια, που περιλαμβάνονται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο τις προσεχείς εβδομάδες προς συζήτηση και ψήφιση:

* Μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000€
* Εγγυητική Επιστολή 100.000€, κατ’ ελάχιστο όριο
* Τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας.
«Η βιωσιμότητα του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι πρωταρχικό μας μέλημα και το αποδεικνύουμε με το έργο μας καθημερινά» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και υπενθύμισε:
* Τη χρηματοδότηση όλων των αθλητικών ομάδων με ποσοστό από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια
> Το ποσοστό 15% που θα εισπράττει η νέα Super League 2 και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ, εκ του 50% για τον επαγγελματικό αθλητισμό από το συνολικό ποσό που θα λαμβάνει η ΓΓΑ
> Την προκαταβολή των 3 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που δόθηκε ήδη στην SL2 λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας
> Την υποχρέωση, από τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ομάδες, το 50% θα χρησιμοποιείται για τον εκσυγχρονισμό, την βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν, αλλά και για την ανάπτυξη των φυτωρίων τους
* Τα περίπου 15.000.000€ που καλύπτονται από το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη δημιουργία ή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, μετά από παροχή σύμφωνης γνώμη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού:
«Χαίρομαι πολύ που μου δίνετε τη δυνατότητα από το βήμα της Βουλής να αναπτύξω ένα ζήτημα, το οποίο έχει προβληματίσει και ταλαιπωρήσει την ποδοσφαιρική κοινότητα, σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο. Διότι, δυστυχώς, οι χειρισμοί που έχουν γίνει από την προηγούμενη Κυβέρνηση διακρίνονται από τεράστια προχειρότητα.
Και πολύ περισσότερο χαίρομαι που μου απευθύνετε εσείς κ. Μπουκώρε τη συγκεκριμένη ερώτηση, διότι είστε ένας συνάδελφος με γνώση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όλοι θυμόμαστε με πόση ειλικρίνεια βγήκατε μπροστά την ημέρα της ψήφισης της τροπολογίας του προκατόχου μου και  καταδείξατε τις αδυναμίες της.
Οπότε είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείτε τι σχεδιασμό και πόση προετοιμασία έχουμε κάνει εμείς για τη ρύθμιση της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ας θυμηθούμε λίγο, εν τάχει, τι ισχύει σήμερα:
Ο προκάτοχός μου, κ. Βασιλειάδης, με μια τροπολογία έθεσε το πλαίσιο που ισχύει σήμερα στον χώρο των επαγγελματικών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, με την παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 4612/2019, υφίστανται τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, από δύο που υπήρχαν: Η Super League 1, η Super League 2 και η Football League, όπου συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών.
Το πρωτάθλημα δε της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα και σε αυτό συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών σωματείων, αποτελούμενες από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να σταθεί κανείς είναι το μετοχικό κεφάλαιο. Με την παρ. 2 του άρθρου 5, για τις ΠΑΕ της Super League 1 το μετοχικό κεφάλαιο δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από 500.000€, για τη Super League 2 δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από 100.000€ και για τη Football League κάτω από 30.000€.
Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προβλέπεται κεντρική διαχείριση για τη Super League 2 και τη Football League, εν αντιθέσει με ότι ισχύει στη Super League (άρθρο 7 του ν. 4612/2019)
Τι ήθελε να πετύχει ο κ. Βασιλειάδης; Όπως είπε ο ίδιος από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης την «αναδιάρθρωση των νέων κατηγοριών στο ποδόσφαιρο με τη θέσπιση νέων κανόνων για να έχουμε βιώσιμες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Να μην ξαναζήσουμε τα φαινόμενα που ζήσαμε και να φεύγουν στη μέση του πρωταθλήματος»
Τι πέτυχε ο κ. Βασιλειάδης; Μια τρύπα στο νερό αγαπητοί συνάδελφοι.
Προβλέφθηκε για την Football League ένα μετοχικό κεφάλαιο της τάξης μόλις των 30.000€, ποσό που δεν ευνοούσε την αξιοπιστία των ομάδων που συμμετείχαν.

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι αδικούσε πολλές ομάδες και κυρίως της Γ’ Εθνικής, οι οποίες ξαναέπαιξαν με την αναδιάρθρωση στην… 3η κατηγορία. Δηλαδή, σαν να μην ανέβηκαν! Καμία επιβράβευση!
Και κυρίως, μια αναδιάρθρωση απολύτως κρατικοδίαιτη, καθώς θα στηριζόταν αποκλειστικά στα χρήματα από την Δημόσια Τηλεόραση. Και μη ρεαλιστική, καθώς τα ποσά ήταν υπερβολικά για τις δυνάμεις της ΕΡΤ.
Ο κ. Βασιλειάδης ήξερε τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο, προετοίμαζε αλλαγές επί μήνες και τελικά τις πέρασε με τροπολογία και όχι με νομοσχέδιο! Χωρίς διαβούλευση, χωρίς καν να γίνει ακρόαση όλων των αρμοδίων φορέων. Απίστευτη προχειρότητα, η οποία εφαρμόστηκε άμεσα, αφήνοντας πολλές ομάδες στο κενό.
Και προφανώς η πανδημία, η οποία έκανε την εμφάνισή της στα μισά της πρώτης χρονιάς των νέων πρωταθλημάτων, κατέδειξε ακόμα περισσότερο τη σαθρότητα της ρύθμισης.
Στις 20/08 η ΕΠΟ με επιστολή της μας ζήτησε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κατάργησης της Football League και της διεξαγωγής της Super League 2 σε δύο ομίλους των 34 ομάδων. Αναγνώρισε δηλαδή την αποτυχία της υπάρχουσας δομής.
Από την πλευρά μας δείξαμε διάθεση για μια συγκροτημένη επίλυση του ζητήματος με την ευθύνη όλων των αρμοδίων φορέων.
Συγκεκριμένα, ζητούσαμε για εβδομάδες από την διοργανώτρια αρχή να πάρει θέση. Η έλλειψη πρωτοβουλίας και η αδράνεια όμως και της ΕΠΟ και της SL2-FL οδήγησε ομάδες της FL να κάνουν τηλεδιάσκεψη από μόνες τους και να αποφασίσουν συμβολικά να μας καταθέσουν τις σφραγίδες τους.

Εμείς όμως μείναμε ακέραιοι στη θέση μας και συνεχίσαμε να κινούμασταν θεσμικά. Ζητούσαμε τη θέση όλων των αρμοδίων, προτού ξεκινήσουμε τη διαβούλευση ώστε να καταλήξουμε σε μια ομόφωνη λύση και κυρίως να εξασφαλίσουμε τον αναγκαίο χρόνο ώστε να εφαρμοστεί. Όχι δηλαδή αιφνιδιασμούς και άμεσες εφαρμογές, όπως ζητούσαν.
Συστάθηκε τελικά Ομάδα Εργασίας από ΕΠΟ, SL2-FL και στελέχη του Υφυπουργείου, η οποία ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της από αρχές Οκτώβρη και με μεθοδικότητα κατέληξε στο περιεχόμενο του προσεχούς νομοσχεδίου. Κάναμε δηλαδή το αυτονόητο. Βάλαμε όλους τους φορείς στο ίδιο τραπέζι, ισότιμους συνομιλητές, ώστε να έχουν όλοι γνώση όσων αποφασίζονται και κυρίως ευθύνη γ’ι αυτό.
Όπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι και στο θέμα της αναδιάρθρωσης, δουλεύουμε μεθοδικά, με σχέδιο και σε άριστη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Και εξηγούμαι:
Με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις επέρχεται μία θεσμική και ουσιαστική αλλαγή, η οποία είναι επιβεβλημένη στις νέες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες της χώρας μας στην εποχή της κρίσης.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο  υποχρεωτικά συρρικνώνεται ώστε να γίνει αφενός βιώσιμο, αφετέρου ποιοτικότερο και ανταγωνιστικότερο σε διοργανώσεις.
Για τον λόγο αυτό καταργείται η Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών (Football League) και συγχωνεύεται με την Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών (Super League 2).
Με το σχέδιο νόμου καθορίζονται δύο κατηγορίες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με ισχύ από την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Οι δύο κατηγορίες είναι:
* Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών (Super League 1)
* Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών (Super League 2)

Τα κριτήρια της αναδιάρθρωσης είναι:
1)    Μετοχικό κεφάλαιο
Εξορθολογίζεται το κατώτατο όριο του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου των Π.Α.Ε., που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Super League 2). Δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερο των 250.000€, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και ευρωστία των ομάδων, που συμμετέχουν στο οικείο πρωτάθλημα.
2)    Εγγυητική Επιστολή
α. Για τις Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (SL1) το ποσό της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, κατ` ελάχιστο όριο, σε 150.000€.
β. Για τις Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (SL 2) το ποσό της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, κατ` ελάχιστο όριο, σε 100.000€.
3) Έλληνες Ποδοσφαιριστές

Ορίζεται ότι για τις  ομάδες που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 2, τουλάχιστον το ήμισυ των  δηλωθέντων σε κάθε φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστών, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας, ώστε να εξασφαλίζεται και η στελέχωση των εθνικών ομάδων από ενεργούς και μάχιμους ποδοσφαιριστές.
Αυξάνουμε λοιπόν την αξιοπιστία του προϊόντος και δίνουμε μεγαλύτερα και ισχυρότερα εφόδια βιωσιμότητας.
Και η βιωσιμότητα του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι πρωταρχικό μας μέλημα και το αποδεικνύουμε με το έργο μας καθημερινά.
Να υπενθυμίσω τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών των τυχερών παιγνίων. Ποσοστό από τα έσοδα της φορολογίας  θα πηγαίνει στην ΓΓΑ για την χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων. Με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε 19.3.2021 ορίστηκαν οι δικαιούχοι, τα ποσοστά και οι προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η Α2 Επαγγελματική Κατηγορία, θα λαμβάνει ποσοστό 15%, εκ του 50% για τον επαγγελματικό αθλητισμό από το συνολικό ποσό που θα λαμβάνει η ΓΓΑ και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ.
Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες. Η καταβολή θα γίνεται δύο φορές κατ’ έτος, έως την 15 Ιανουαρίου η πρώτη και έως την 15 Ιουλίου η δεύτερη. Δεν μείναμε εκεί!
Φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, δόθηκε στην Super League 2 ως προκαταβολή, ποσό 3.000.000€, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ποσό – πραγματική ανάσα. Και ακολουθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός!
Από το ποσό που θα λαμβάνουν οι ομάδες, υποχρεωτικά, τουλάχιστον το 50% θα χρησιμοποιείται για τον εκσυγχρονισμό, την βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν, αλλά και για την ανάπτυξη των φυτωρίων. Πειθαρχούμε με άλλα λόγια και στο πνεύμα της Ολιστικής Μελέτης, που τονίζει την σημασία ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των υποδομών. Εκεί δηλαδή που στηρίζεται όλο το αθλητικό οικοδόμημα.

Και θέλετε να κρατήσετε και ένα άλλο ποσό παρακαλώ για να δείτε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στον τομέα των υποδομών;
Περίπου 15.000.000€ καλύπτονται από το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη δημιουργία ή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, μετά από δική μας παροχή σύμφωνης γνώμης.
Ο «αθλητισμός στο προσκήνιο» είναι μια φιλοσοφία που υπηρετούμε με πίστη προς όφελος όλης της αθλητικής οικογένειας. Νομίζω πάνω στο ζήτημα που εύστοχα φέρατε στη Βουλή διακρίνετε τη διαφορά της νοοτροπίας μας με τους προκατόχους μου. Και πολλά περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε αυτήν εδώ την αίθουσα πολύ άμεσα, όταν η αναδιάρθρωση γίνει και επίσημα νόμος του κράτους».

ΑΠΟΔΟΣΗ: LIGANEWS.GR

Ποδόσφαιρο | Super League 2
  ''Κατοστάρης'' ο Θεοδοσιάδης!

''Κατοστάρης'' ο Θεοδοσιάδης!

Πριν από 5 ώρες 11:07 | Δευ 19 Απρ, 2021

Οι 11 από τις 12 ομάδες της Super League2 σκόραραν στην 21η αγωνιστική, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη σεζόν. Μόνο τα Τρίκαλα δεν βρήκαν δίχτυα αυτή τη φορά,...

 248 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League
  Και τώρα οι...δυο τους!

Και τώρα οι...δυο τους!

Πριν από 7 ώρες 09:13 | Δευ 19 Απρ, 2021

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει… Το ντέρμπι της Football League μετράει αντίστροφα, αφού το προσεχές Σάββατο, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος θα φιλοξενήσει τη Ρόδο, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 7ης αγωνιστικής για...

 293 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  Η πιο γλυκιά στιγμή της ζωής του!

Η πιο γλυκιά στιγμή της ζωής του!

Πριν από 20 ώρες 20:47 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του βίωσε πριν από λίγες μέρες ο Μάριος Ωραιόπουλος, ο οποίος έγινε πατέρας... Ο αξιολογημένος ρέφερι του Σ.Δ.Κ.Δ. ''σφύριξε'' σήμερα το ματς...

 1045 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  Στην 3η θέση ο Α.Ο. Πυλίου!

Στην 3η θέση ο Α.Ο. Πυλίου!

Πριν από 22 ώρες 18:37 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Στην τρίτη θέση του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ανέβηκε ο Α.Ο. Πυλίου, μετά τη νίκη με 1-0 του Αιολικού, αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής. Ο Αίας...

 450 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  Τα highlights στο Α.Ο. Πυλίου- Αιολικός

Τα highlights στο Α.Ο. Πυλίου- Αιολικός

Πριν από 23 ώρες 17:59 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Ο Α.Ο. Πυλίου σήμερα πέτυχε μία μεγάλη και ιστορική νίκη (1-0) επί του Αιολικού, βάζοντας πλέον τα θεμέλια για την παραμονή του στον 8ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Με τις...

 199 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2
  Στα πλέι-οφ Χανιά και Εργοτέλης!

Στα πλέι-οφ Χανιά και Εργοτέλης!

Πριν από 23 ώρες 17:38 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Τα Χανιά και ο Εργοτέλης ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι στα σημερινά ματς της 21ης αγωνιστικής στη Super League 2. Τα Χανιά κέρδισαν με 2-1 τον Απόλλωνα Λάρισας και εξασφάλισαν και...

 286 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2
  Αγκαλιά με τα πλέι-οφ ο Διαγόρας!

Αγκαλιά με τα πλέι-οφ ο Διαγόρας!

Πριν από 24 ώρες 16:45 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Αγκαλιά με την πρόκριση του στα πλέι-οφ της Super League 2 είναι πλέον ο Γ.Σ. Διαγόρας… Η Παναχαϊκή έμεινε στο 1-1 με τον Εργοτέλη και ο «γηραιός» παρέμεινε στην 6η...

 275 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  Ιστορική νίκη του Α.Ο. Πυλίου!

Ιστορική νίκη του Α.Ο. Πυλίου!

Πριν από 1 ημέρα 14:58 | Κυρ 18 Απρ, 2021

ΕΠΟΣ Α.Ο. ΠΥΛΙΟΥ! Τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου, η οποία «γονάτισε» τον ισχυρό Αιολικό, τον οποίο κέρδισε με 1-0, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία...

 381 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2
  Το μυαλό στην Πάτρα ο Διαγόρας!

Το μυαλό στην Πάτρα ο Διαγόρας!

Πριν από 1 ημέρα 10:56 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Με τρία σημαντικά ματς συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα η 21η αγωνιστική και προτελευταία αγωνιστική της Super League 2. Το μυαλό του Διαγόρα θα βρίσκεται στην… Πάτρα, εκεί όπου η Παναχαϊκή...

 566 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Σύντομα οι εκλογές στον Κλεάνθη

Σύντομα οι εκλογές στον Κλεάνθη

Πριν από 1 ημέρα 10:03 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Το προηγούμενο Σάββατο ανακοίνωσε η ΕΠΟ την απόφασή της για ακύρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου στα τοπικά πρωταθλήματα, την Κυριακή ακολούθησε η πρώτη συνάντηση των παραγόντων του Κλεάνθη, με θέμα...

 182 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League
  Με νίκη πιάνει ξανά κορυφή!

Με νίκη πιάνει ξανά κορυφή!

Πριν από 1 ημέρα 09:32 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Με μοναδικό απόντα τον τραυματία Βαγγέλη Ρεκλείτη, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος υποδέχεται σήμερα στις 15:00 τον ισχυρό Α.Ο. Επισκοπής, σε μία ιδιαίτερα αμφίρροπη αναμέτρηση στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τον...

 191 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  Όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα!

Όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα!

Πριν από 1 ημέρα 09:11 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Πανέτοιμος και αποφασισμένος να πάρει βαθμό ή βαθμούς είναι ο Α.Ο. Πυλίου, ο οποίος υποδέχεται σήμερα (13:00/ Live Streaming από το giafkasports.gr) τον ισχυρό Αιολικό, στο παιχνίδι με το οποίο...

 101 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2
  ''Η νίκη μας δίνει ψυχολογία''

''Η νίκη μας δίνει ψυχολογία''

Πριν από 2 ημέρες 21:33 | Σαβ 17 Απρ, 2021

Μπράβο στους παίκτες του μοίρασε ο Σάκης Θεοδοσιάδης για τη νίκη επί των Τρικάλων, τονίζοντας ότι πλέον στο μυαλό όλων βρίσκεται η αναμέτρηση της Τετάρτης στην Άρτα κόντρα στην Α.Ε....

 797 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League
  Η Επισκοπή ευχαριστεί τη Ρόδο!

Η Επισκοπή ευχαριστεί τη Ρόδο!

Πριν από 2 ημέρες 19:59 | Σαβ 17 Απρ, 2021

Με προπόνηση στο βοηθητικό στάδιο ''Διαγόρας'', ολοκληρώθηκε επί ροδιακού εδάφους η προετοιμασία του Α.Ο. Επισκοπής. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: ''Οι ποδοσφαιριστές μας γυμνάστηκαν για περίπου 1 ώρα και έπειτα...

 493 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2

Ο Κατσικογιάννης στην Άρτα!

  Ο Κατσικογιάννης στην Άρτα!
Πριν από 16 λεπτά
16:20 | Δευ 19 Απρ, 2021

Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης του συνδέσμου Ηπείρου θα «σφυρίξει» το παιχνίδι της Τετάρτης (22η και τελευταία αγωνιστική) ανάμεσα στην Α.Ε. Καραϊσκάκης και τον Διαγόρα για τη Super League 2. Βοηθοί του...

 15 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

Η Ρόδος προσκάλεσε τον Κλάτενμπεργκ στο ντέρμπι!

  Η Ρόδος προσκάλεσε τον Κλάτενμπεργκ στο ντέρμπι!
Πριν από 1 ώρα
15:32 | Δευ 19 Απρ, 2021

Η Ρόδος έστειλε προσκλητήρια επιστολή στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για να παρακολουθήσει από κοντά το τοπικό ντέρμπι του Σαββάτου με τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος στο ''Οικονομίδειο''. Αναλυτικά: Η επιστολή προς τον πρόεδρο...

 169 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2

Η ''ακτινογραφία'' της S.L. 2!

  Η ''ακτινογραφία'' της S.L. 2!
Πριν από 5 ώρες
11:12 | Δευ 19 Απρ, 2021

Η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League 2 βρήκε τον Ιωνικό να πανηγυρίζει να επικρατεί ίσως στο καθοριστικότερο παιχνίδι της σεζόν, που τον έφερε πλέον οκτώ βαθμούς μπροστά...

 421 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Οι πρώτες αποφάσεις στην Κατταβιά

  Οι πρώτες αποφάσεις στην Κατταβιά
Πριν από 7 ώρες
09:36 | Δευ 19 Απρ, 2021

Τις πρώτες αποφάσεις για την προσεχή σεζόν θα πάρουν μέσα στην εβδομάδα οι άνθρωποι της Α.Ε. Κατταβιάς. Οι «κιτρινόμαυροι» περίμεναν για καιρό την ανακοίνωση των επίσημων αποφάσεων για την τύχη...

 199 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2

Χωρίς Κωστούλα και Αθανασίου στην Άρτα!

  Χωρίς Κωστούλα και Αθανασίου στην Άρτα!
Πριν από 7 ώρες
09:22 | Δευ 19 Απρ, 2021

Αγκαλιά με την πρόκριση του στα πλέι-οφ της Super League 2 είναι ο Γ.Σ. Διαγόρας….  Μετά τη νίκη τους επί των Τρικάλων (2-0) και την ισοπαλία στο ματς Παναχαϊκή- Εργοτέλης...

 84 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική

Και τώρα ο...Ακράτητος!

  Και τώρα ο...Ακράτητος!
Πριν από 7 ώρες
09:07 | Δευ 19 Απρ, 2021

«Μεθυσμένη πολιτεία» θυμίζει το Πυλί μετά τη σπουδαία νίκη χθες επί του Αιολικού με 1-0… Οι Κώοι ανέβηκαν στην 3η θέση του 8ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ατενίζουν το...

 104 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά

''Βόμβα'' με European Super League

  ''Βόμβα'' με European Super League
Πριν από 8 ώρες
08:40 | Δευ 19 Απρ, 2021

Η βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ενεργοποιήθηκε και επίσημα. Οι 12 ομάδες εξέδωσαν ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας τα σχέδια τους για μια ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα.  Πρόεδρος του νέου φορέα είναι ο...

 59 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Όλοι ευχαριστημένοι, όλοι χαρούμενοι!

  Όλοι ευχαριστημένοι, όλοι χαρούμενοι!
Πριν από 21 ώρες
19:31 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί, τουλάχιστον πρόσφατα… Είναι αυτό που λένε όλοι ευχαριστημένοι, όλοι χαρούμενοι. Τέτοιο ποδοσφαιρικό σαββατοκύριακο, έχει πολλά χρόνια να ξανασυμβεί για τις ομάδες της Δωδεκανήσου. Και οι τέσσερις...

 238 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

''Είχαμε συγκέντρωση, βγάλαμε αντίδραση''

  ''Είχαμε συγκέντρωση, βγάλαμε αντίδραση''
Πριν από 22 ώρες
18:47 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος Βαγγέλης Χαντές μίλησε για τη σημερινή σπουδαία νίκη, φροντίζοντας να κρατήσει χαμηλά τη… μπάλα για τους πρωτοπόρους ξανά «ερυθροκίτρινου». Αναλυτικά,...

 285 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

''Μπράβο στον Καδδά, μαζί στη Super League''

  ''Μπράβο στον Καδδά, μαζί στη Super League''
Πριν από 22 ώρες
18:10 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Η Ρόδος συνεχάρη τον Πατρινό διαιτητή Καδδά και τους βοηθούς του για τη διαιτησία στο σημερινό ματς με το Αιγάλεω. Οι ''πράσινοι'' εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: ''Συγχαρητήρια στην άμεμπτη διαιτησία του κ. Καδδά...

 271 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

Πρώτος ο Γ.Α.Σ., 3η η Ρόδος!

  Πρώτος ο Γ.Α.Σ., 3η η Ρόδος!
Πριν από 23 ώρες
17:52 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της χρονιάς κέρδισαν μαζί ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος και η Ρόδος. Οι «ερυθροκίτρινοι» με τη νίκη επί του Α.Ο. Επισκοπής (1-0) ανέβηκαν στην κορυφή του...

 217 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

ΙΑΛΥΣΑΡΑ ξανά στην κορυφή!

  ΙΑΛΥΣΑΡΑ ξανά στην κορυφή!
Πριν από 24 ώρες
16:57 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Παθιασμένος, γεμάτος με ενέργεια και εν τέλει νικητής! Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος επικράτησε με 1-0 του Α.Ο. Επισκοπής, επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε ξανά στο ρετιρέ (χωρίς παρέα) του βαθμολογικού πίνακα...

 392 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

''Λύτρωση'' στο 89' και ανεβαίνει η Ρόδος!

  ''Λύτρωση'' στο 89' και ανεβαίνει η Ρόδος!
Πριν από 1 ημέρα
16:30 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Τεράστια νίκη με γκολ στην εκπνοή πέτυχε η Ρόδος, η οποία κέρδισε με 1-0 το Αιγάλεω! Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τα «ελάφια», τα οποία πλέον θα παίξουν...

 243 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

Να πάρει φόρα η Ρόδος...

  Να πάρει φόρα η Ρόδος...
Πριν από 1 ημέρα
09:55 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Με στόχο να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να δώσει αξία στο «διπλό» επί της Καλλιθέας, η Ρόδος θα υποδεχθεί σήμερα (14:30) το Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής...

 141 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2

Οι αριθμοί μετά το Διαγόρας- Τρίκαλα!

  Οι αριθμοί μετά το Διαγόρας- Τρίκαλα!
Πριν από 1 ημέρα
09:26 | Κυρ 18 Απρ, 2021

Η παράδοση που θέλει Διαγόρα και τα Τρίκαλα να μην αναδεικνύονται ισόπαλοι στην Ρόδο συνεχίστηκε. Στο 7ο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ο Διαγόρας πέτυχε την 4η νίκη του με...

 78 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Super League 2

Όλα τα σενάρια για τα πλέι-οφ!

  Όλα τα σενάρια για τα πλέι-οφ!
Πριν από 2 ημέρες
17:29 | Σαβ 17 Απρ, 2021

Ο Γ.Σ. Διαγόρας πέτυχε τη σπουδαία νίκη που ήθελε κόντρα στα Τρίκαλα(2-0) και επέστρεψε στην 6η θέση της Super League 2, με την Παναχαϊκή όμως να υποδέχεται αύριο τον Εργοτέλη...

 190 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Πίστα ποδηλασίας θέλουν στα Κοσκινού

  Πίστα ποδηλασίας θέλουν στα Κοσκινού
09:32 | Δευ 19 Απρ, 2021

Ένα οραματικό έργο, το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει τη Ρόδο σε επίκεντρο της ποδηλασίας και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον αθλητικό...

 122 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πρώτη η Μαγκούλια!

  Πρώτη η Μαγκούλια!
18:28 | Σαβ 17 Απρ, 2021

Εξαιρετική παρουσία από την Καλυμνιά Μαρία Μαγκούλια, η οποία ''σάρωσε'' στο 6ο κύπελλο Ρίψεων, που διεξήχθη στο ''Καυταντζόγλειο''. Η νεαρή...

 112 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Κέρδισε σε εμπειρίες ο Ροδήλιος

  Κέρδισε σε εμπειρίες ο Ροδήλιος
18:05 | Σαβ 17 Απρ, 2021

Ο Ροδήλιος εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμμετοχή του στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες. Αναλυτικά: ''Με άριστες εντυπώσεις τόσο εντός όσο και...

 303 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Για τη διάκριση η Μαγκούλια!

  Για τη διάκριση η Μαγκούλια!
08:19 | Σαβ 17 Απρ, 2021

Σήμερα θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Καυταντζόγλειο το 6ο Κύπελλο Ρίψεων. Ορισμένοι από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες...

 158 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αυτοί ψηφίζουν στον Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ.

  Αυτοί ψηφίζουν στον Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ.
08:15 | Σαβ 17 Απρ, 2021

Ο Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ. με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, έκανε γνωστά τα μέλη που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη γενική...

 36 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Οι 18 επιτυχόντες στη σχολή κριτών ποδηλασίας

  Οι 18 επιτυχόντες στη σχολή κριτών ποδηλασίας
21:00 | Παρ 16 Απρ, 2021

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοινώθηκαν τα ονόματα και των 18 επιτυχόντων, που έλαβαν μέρος στη σχολή κριτών που διοργανώθηκε...

 194 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η Ε.Ο.Π. συγχαίρει το Ροδήλιο!

  Η Ε.Ο.Π. συγχαίρει το Ροδήλιο!
16:07 | Παρ 16 Απρ, 2021

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συνεχάρη τον Ροδήλιο και τον πρόεδρο του Γιάννη Παπασταματάκη για τους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες. Αναλυτικά, η...

 317 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)