
Εκτός τελικού η Μαγκούλια και συνέχειας η Σπανουδάκη!
Με τις δύο Μαρίες της σφαιροβολίας, Μαγκούλια και Ραφαηλίδου, ξεκίνησε η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ στο Alexander Stadum. Η μικρότερη της παρέας έχοντας έρθει μόλις πριν από δύο μέρες από το Γιουτζίν με τον πατέρα της και προπονητής της, Γιάννη. Οι δύο αθλήτριες δεν βρέθηκαν στην καλύτερή τους μέρα και έμειναν εκτός τελικού. Οι δύο Ελληνίδες μπήκαν πολύ μουδιασμένες στον αγώνα και είχαν χαμηλές βολές από τις οποίες μετρήθηκε μόνο της Ραφαηλίδου στα 14,63μ. Η δεύτερη για την 19χρονη δεν ήταν καλύτερη (13,89μ.), ενώ η Μαγκούλια έγραψε έγκυρη, που μετρήθηκε 14,38μ.
Η Ραφαηλίδου έκλεισε με 14,29μ. για να καταλάβει την 27η θέση, ενώ η Καλύμνια αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή βελτιώθηκε ελαφρώς ανεβαίνοντας στα 14,71μ., επίδοση που την έφερε στην 26η θέση της κατάταξης. Για την Ραφαηλίδου και η φετινή σεζόν έκλεισε με θετικό πρόσημο, καθώς βελτίωσε σημαντικά το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Το ρεκόρ της κατέρριψε φέτος και η Μαγκούλια, η οποία ωστόσο έχει άλλον έναν αγώνα μπροστά της, τους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντο.
Από εκεί και πέρα, για μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της μικρότερης των αποστάσεων στο Alexander Stadium. Εκτός συνέχειας έμεινε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Ο προκριματικός των 100μ. έγινε σε τρεις σειρές και πέρασαν οι δώδεκα καλύτεροι χρόνοι, για να βρουν στην συνέχεια άλλη μια ντουζίνα αθλήτριες, με τους καλύτερους φετινούς χρόνους, που προκρίθηκαν απ’ ευθείας στα ημιτελικά. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε μια πολύ καλή κούρσα μέχρι τα 80μ., υποχώρησε λίγο στα τελευταία μέτρα για να τερματίσει τέταρτη (με διαφορά τριών χιλιοστών από την τρίτη) με 11.31 στη σειρά της με άπνοια.
Οι αθλήτριες της πρώτης σειράς ευνοήθηκαν, καθώς ο άνεμος ήταν θετικός 3.2 με αποτέλεσμα πέντε να τρέξουν κάτω από 11.30, κι έτσι η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν 9η μετά τις δύο πρώτες σειρές. Στην τελευταία, ο άνεμος ήταν θετικός 1.8 και η τέταρτη αθλήτρια σημείωσε 11.30, για να αφήσει έξω την Εμμανουηλίδου. Η Σπανουδάκη τερμάτισε έβδομη σε 11.42, κι έτσι οι δύο Ελληνίδες κατατάχθηκαν 13η και 17η. Θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για διάκριση στα 200μ. και μια τρίτη με την ομάδα 4Χ100μ. στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.







































