Όλοι ευχαριστημένοι, όλοι χαρούμενοι και χέρι-χέρι στα πλέι-οφ. Ο Κολοσσός ηττήθηκε στη Νίκαια από τον Ιωνικό με 86-85 στην παράταση (κ.α. 77-77), ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε δηλαδή την 7η θέση στη Basket League, ενώ οι γηπεδούχοι τερμάτισαν 8οι, αφού την ίδια ώρα ο Ηρακλής έχασε στο Ιβανώφειο από τον Προμηθέα Πάτρας. Ο Κολοσσός βρέθηκε σε μέτρια μέρα και αρκετά επηρεασμένος από την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν για μία φορά με +11, ο Κολοσσός δεν απειλήθηκε με το -20 (που τον κάλυπτε) και παρά την ήττα, πέτυχε το στόχο του. Η νίκη του Ιωνικού, τον στέλνει επίσης στα πλέι-οφ, ενώ εκτός οκτάδας έμειναν ο Ηρακλής και ο Άρης. Οι γηπεδούχοι πήγαν να αυτοκτονήσουν στην κανονική διάρκεια, αλλά στην παράταση τους γλίτωσε 4’’ πριν το τέλος ο Πριτζέτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαιτητές (πρώτος ήταν και πάλι ο Παναγιώτης Αναστόπουλος) έκλεισαν τα μάτια σε καθαρό φάουλ πάνω στον Άντριτς στην εκπνοή του αγώνα. Έτσι, τώρα η ροδίτικη ομάδα θα κληθεί να παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Γ.Σ. Λαυρίου.
Ο Ιωνικός Νικαίας ήταν καλύτερος στο α’ δεκάλεπτο και πήρε το προβάδισμα στο σκορ χάρη κυρίως στην πολύ καλή παρουσία του Πριτζέτ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 5-2 και 9-4, ενώ μεγάλωσαν τη ψαλίδα στο +6 (13-7 στο 5.40’) με εννέα πόντους του Αμερικανού. Ο Ιωνικός ξέφυγε και με +8 (21-13 στο 9’), για να λήξει το α’ δεκάλεπτο 23-16 με προσπάθεια του Πετρόπουλου. Ο Κολοσσός ήταν αρκετά άστοχος στο διάστημα αυτό, με αποτέλεσμα η ομάδα της Νίκαιας να παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο.
Στο β’ δεκάλεπτο η μέγιστη τιμή για τον Ιωνικό ήταν το +9 (25-16, 27-18, 29-20, 32-23), αλλά με τον Ζάρα να βρίσκει το… χέρι του, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν εξαιρετικός και με δικούς του πόντους ο Κολοσσός πλησίασε σε 33-30 (16’). Όταν οι γηπεδούχοι γίνονταν απειλητικοί, οι Ροδίτες έβρισκαν τον τρόπο να μεγαλώνουν τη διαφορά (38-32) με τον Άρτις να σκοράρει έξω από τα 6.75 και να κάνει το σκορ 38-37, ενώ απάντησε ο Μουσταφά και το ημίχρονο βρήκε τους Νικαιώτες στο +4 (41-37). Στο α’ ημίχρονο ο Κολοσσος είχε μόλις 43% στα δίποντα (9/21) έναντι 70% του Ιωνικού (14/20), που έκανε όμως και τέσσερα περισσότερα λάθη.
Στο β’ ημίχρονο οι «θαλασσί» ισοφάρισαν με τρίποντο του Μπιλλή (43-43), ωστόσο σε διάστημα δύο λεπτών, ο Ιωνικός έκανε σερί 9-0(!) με δύο τρίποντα των Χουγκάζ και Τολιόπουλου και τρεις βολές του Χόλογουελ, αναγκάζοντας τον Ηλία Καντζούρη να καλέσει άμεσα τάιμ-άουτ. Αμέσως μετά ο Χόλογουελ έκανε το σκορ 54-43 (24’) και η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό και το σερί έφτασε το 11-0! Ο Άρτις με δύο βολές μείωσε σε 54-45, ενώ στα μέσα της περιόδου ο προπονητής του Κολοσσού έριξε στο παιχνίδι και τον Καλίκ Σπάισερ, που έπαιξε μόλις 2.50', αφού ήταν ανέτοιμος. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε (57-49 στο 26’), με τον Μαυροκεφαλίδη να δίνει πολλές λύσεις (60-49 στο 27’). Οι Ροδίτες κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά με τρίποντο του Αγγελάκου (60-54) και η γ’ περίοδος τελείωσε με 62-54.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κολοσσός μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 62-58 (31.30’), με τον Ιωνικό να βρίσκει λύσεις και με τον Τολιόπουλο και να κάνει το σκορ 68-60 (34’) και 70-62. Οι «θαλασσί» μεωσαν σε 70-65 (35’) με τον Άντριτς και 72-67 με τον Καντέρ (36’). Οι γηπεδούχοι κράτησαν γερά με τον Μουσταφά (77-69 στο 37’), με τον Άρτις να κάνει το 77-71 (1.52’ πριν το τέλος). Ο Ζάρας με τρίποντο έκανε το 77-74 (1.12’ πριν τη λήξη), ενώ ο Χουγκάζ αστόχησε σε τρίποντο στα 49’. Στα 36’’ ο Ζάρας αστόχησε υπό πίεση σε τρίποντο, όμως στα 21’ έκανε βήματα ο Χόλογουελ. Στα 10’ ο Άντριτς έκανε λάθος πάσα στον Καντέρ, όμως οι γηπεδούχοι με τον Πρίτζετ έκαναν το ίδιο και ο Άρτις (έκλεψε τη μπάλα) μόλις 0.9’ πριν το τέλος κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια του για τρίποντο. Ο Αμερικανός ευστόχησε και στις τρεις βολές (77-77) και το παιχνίδι πήγε στην παράταση, με τους «θαλασσί» να κάνουν επιμέρους σκορ 0-6 στο τελευταίο δίλεπτο.
Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Ο Μαυροκεφαλίδης με μία βολή έκανε το 78-77, με τον Καντέρ να έχει 0/4 βολές και τον Πρίτζετ να κάνει το 80-77 (3.22’ πριν το τέλος). Ο Ζάρας ήταν εξαιρετικός (80-79), ενώ ο Άρτις έδωσε προβάδισμα στους «θαλασσί» (80-81). Ο Τολιόπουλος αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ο Ζάρας στο 2.10 γλίστρησε και έχασε τη μπάλα. Ο Χουγκάζ με κάρφωμα στο 1.52 έκανε το 82-81, ενώ ο Καντέρ ισοφάρισε 82-82. Τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπαουντ του Τούρκου σέντερ έδωσαν το δικαίωμα στον Κολοσσό να έχει συνεχόμενες επιθέσεις και στα 52’’ ο Άντριτς με τρίποντο έκανε το 82-85! Ο Μαυροκεφαλίδης στα 44’ με δύο βολές μείωσε σε 84-85, ενώ ο Άρτις αστόχησε σε δίποντο στα 19’’. Στα 4’’ πριν τη λήξη ο Πρίτζετ με λέι-απ έκανε το 86-85 και έστειλε τον Ιωνικό Νικαίας (ως 8ο στα πλέι-οφ), αφού ο Άντριτς αστόχησε στη δύσκολη τελευταία προσπάθεια, στον οποίο έγινε καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 23-16, 41-37(ημ.), 62-54, 77-77(κ.α.), 86-85
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.- Καλδίρης- Τσιμπούρης
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Τσικλήρας): Πετρόπουλος 4, Πρίτζετ 15(1), Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Μαυροκεφαλίδης 13(1), Χόλογουελ 9, Μουσταφά 12(1), Τολιόπουλος 16(1), Χουγκάζ 11(1), Χόλιφιλντ 6.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καντζούρης): Καμαριανός 2, Ξανθόπουλος 2, Ουόυτσον 4, Άρτις 18(1), Άντριτς 12(3), Καντέρ 14, Μπιλλής 3(1), Ζάρας 24(4), Σπάισερ, Αγγελάκος 6(2).



































