Ο δρόμος για την 7η θέση άνοιξε πλέον οριστικά για τον Κολοσσό, αφού ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 100-66(!) τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, στο προτελευταίο εξ αναβολής παιχνίδι του πρωταθλήματος. Οι «θαλασσί» μόνο αν… «αυτοκτονήσουν» στη Νίκαια θα χάσουν την 7η θέση, ενώ σε όλες τις ισοβαθμίες έχουν το πάνω χέρι. Αναλυτικά, όλα τα σενάρια που προκύπτουν πλέον και μετά τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στο Ιβανώφειο.
1.Ο Κολοσσός Ρόδου με νίκη στη Νίκαια, θα τερματίσει στην 7η θέση ότι και να γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια, αφού θα φτάσει τις 9 νίκες. Στην περίπτωση αυτή, αν ηττηθούν ο Άρης (στο Περιστέρι) και ο Ηρακλής (από τον Προμηθέα Πάτρας), κάτι που μοιάζει φυσιολογικό, στην 8η θέση θα βρεθεί ο Άρης.
2)Αν ο Κολοσσός ηττηθεί στη Νίκαια από τον τοπικό Ιωνικό, θα πρέπει να το κάνει με διαφορά μικρότερη των 20 πόντων. Έτσι, ώστε αν σχηματιστεί διπλή ισοβαθμία να υπερτερεί της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου. Βέβαια αν γίνει αυτό και παράλληλα ο Ηρακλής κερδίσει τον Προμηθέα Πάτρας, θα σχηματιστεί τριπλή ισοβαθμία. Στην περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας ο Κολοσσός με ήττα μέχρι και 34 πόντους θα είναι 7ος, θα πρέπει να χάσει στη Νίκαια με διαφορά ίση ή μεγαλύτερη των 35 πόντων για να τερματίσει 8ος και με διαφορά ίση ή μεγαλύτερη των… 58 πόντων για να μείνει εκτός πλέι-οφ. Επίσης σε τετραπλή ισοβαθμία (αν κερδίσει δηλαδή και ο Άρης), ο Κολοσσός θα είναι 7ος και ο Άρης 8ος.
3)Στο κόλπο» για τα πλέι-οφ βρίσκεται και ο Άρης… Οι Θεσσαλονικείς για να προκριθούν ως 8οι (ακόμη κι αν χάσουν στο Περιστέρι), θέλουν νίκη του Κολοσσού στη Νίκαια και να χάσει ο Ηρακλής από τον Προμηθέα Πάτρας.



































