ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ! Την πιο σημαντική νίκη της χρονιάς, εκεί που μετράει η καρδιά, μίλησε η ομάδα του Ηλία Καντζούρη! Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ «γονάτισε» την Α.Ε.Κ. με 79-72 και ουσιαστικά εξασφάλισε μία θέση για τα πλέι-οφ της Basket League, για πρώτη φορά μετά το 2018. Με…επική εμφάνιση του Γκλιν Γουότσον και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δύο ξένους λιγότερους (δεν αγωνίστηκε και ο τραυματίας Καλίκ Σπάισερ), ο Κολοσσός βρήκε τη μία νίκη που έψαχνε για να είναι στην οκτάδα και να αποδείξει ότι φέτος αδίκησε (και μάλιστα πολύ…) τον εαυτό. Με τον Αμερικανό πόιντ-γκαρντ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και τους Καντέρ, Ζάρα και Ξανθόπουλο να «σιγοντάρουν», ο Κολοσσός ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ στο απόλυτο παιχνίδι των εναλλαγών και των μεγάλων σερί. Οι Ροδίτες προηγήθηκαν με +20 (30-10), η Α.Ε.Κ. «έτρεξε» σερί 15-40 (!) και προσπέρασε με 45-50, αλλά στο τέλος ο Κολοσσός πήρε αυτό που δικαιούταν με βάση την εικόνα του στο Παλέ ντε Σπορ. Αν και η «Ένωση» πήρε 12 ριμπάουντ περισσότερα, σήμερα κέρδισε αυτός που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Και αυτός ήταν ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ, ο οποίος αν ήταν φέτος λίγο πιο… τυχερός (ή ικανός στα κρίσιμα σημεία), κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ψηλά.
Στο ξεκίνημα, ο Κολοσσός έκανε απλά το…τέλειο δεκάλεπτο! Οι «θαλασσί» έκαναν ότι ήθελαν την Α.Ε.Κ. στην πρώτη περίοδο, του αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στη Basket League. Με τον Καντέρ να μοιάζει εκστασιασμένος, οι «θαλασσί» προηγήθηκαν 7-0, ενώ με την είσοδο του Γουότσον, το σκορ έγινε 13-0 (4.30’). Η «Ένωση» πέτυχε τους πρώτους πόντους της με τον Μέικον στα μέσα του δεκαλέπτου (13-3), αλλά ο Κολοσσός ήταν πραγματικά απίθανος, απέναντι στην Α.Ε.Κ., που αλλού πατούσε και αλλού… βρισκόταν. Η διαφορά έφτασε το +17 (22-5 στο 7’), ενώ η μέγιστη τιμή ήταν το +20 (30-10), που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Άντριτς. Το αποτέλεσα του α’ δεκαλέπτου φανερώνει απόλυτα την εικόνα του αγώνα στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας.
Στο β’ δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν χάρη κυρίως στην είσοδο του Μόουζες, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Κολοσσό. Η Α.Ε.Κ. «έτρεξε» σερί 0-12 και πλησίασε σε 30-22 με καλάθι του Χρυσικόπουλου στο 14.30’. Ο Κολοσσός έμεινε άποντος για πέντε λεπτά, ωστόσο βρήκε λύσεις και ξέφυγε 41-27, για να μειώσει η Α.Ε.Κ. σε 41-31 στο ημίχρονο.
Στο β’ ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν και πάλι εντυπωσιακά και με σερί 0-10 σε διάστημα δυόμισι λεπτών, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (41-41 στο 22.30’), ενώ με τρίποντο του Μέικον προσπέρασαν για πρώτη φορά (43-44 στο 25’), απέναντι στον Κολοσσό που έδειχνε να μένει από… καύσιμα και λύσεις αλλά... Μέικον και Λάνγκφορντ συνέθεσαν το απόλυτο δίδυμο για την Α.Ε.Κ. και με τον Μόουζες μέσα στη ρακέτα άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Η «Ένωση» με συνολικό σερί 15-40(!), έκανε το σκορ 45-50, αλλά και πάλι οι «θαλασσί» αντέδρασαν ιδανικά και με αιχμή του δόρατος τον Ζάρας πήραν το προβάδισμα (55-53). Με τρίποντο του Γούτσον σχεδόν στην εκπνοή έκλεισε το γ’ δεκάλεπτο με 58-57.
Στο φινάλε του αγώνα «έσπασαν» καρδιές, με τις δύο ομάδες να «μονομαχούν» μέχρι το τέλος και να εναλλάσσονται στο σκορ (58-59, 60-59, 63-61), με τον Γουότσον να είναι εξαιρετικός και να αντικαθιστά τον ξανά κακό επιθετικά Άρτις (65-61 στο 34’). Η Α.Ε.Κ. απάντησε με Λάνγκφορντ και Μόουζες (65-66), αλλά ο Κολοσσός με Ξανθόπουλο και Καντέρ επέστρεψε (69-66, 3.34’ πριν το τέλος). Και πάμε στο φινάλε… Με τον Γουότσον ο Κολοσσός έκανε το 72-68 (1.49’ πριν το τέλος), με τον Μέικον να μειώνει σε 72-70. Ο Γουότσον με τρίποντο έκανε το 75-70 για να μειώσει ο Λάνγκφορντ σε 75-72. Ο Καντέρ με δίποντο διαμόρφωσε το 77-72, ο Μέικον έκανε λάθος στην επαναφορά και με 2/2 βολές ο Γουότσον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (79-72).
Τα δεκάλεπτα ήταν: 30-11, 41-31(ημ.), 58-57, 79-72
Διαιτητές: Παπαπέτρου- Μαγκλογιάννης-Λόρτος
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καντζούρης): Καμαριανός, Ξανθόπουλος 7(1), Γουότσον 25(3), Άρτις 3, Άντριτς 9(2), Λιάπης, Καντέρ 22(1), Μπιλλής, Ζάρας 13(2), Αγγελάκος
Α.Ε.Κ. (Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 3, Μεϊκόν 22(4), Λάνγκφορντ 20(2), Ματσιούλις, Γιάνκοβιτς, Κατσίβελης 5, Χρυσικόπουλος 6(1), Ζήσης 4, Γκίκας, Μαυροειδής, Μόουζες 12.




































