Απίστευτη η Γαλάζια Ακαδημία όχι μόνο κέρδισε τον Διαγόρα, αλλά τον νίκησε άνετα με +18 (66-48). Από τη μία πλευρά υπήρχε μία ομάδα, η οποία ήταν απόλυτα κυρίαρχη μέσα κι έξω από τη ρακέτα και από την άλλη ο «γηραιός» ο οποίος ήταν αποκαρδιωτικός και έβλεπε συνεχώς την πλάτη των αντιπάλων του. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς, ότι η ομάδα του Στάθη Βλαχοδήμου αποτελείται από 4-5 έμπειρους αθλητές και οι υπόλοιποι είναι έφηβοι, τότε η αξία της… εύκολης νίκης αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η Γαλάζια Ακαδημία έπαιξε πανέξυπνα, βρήκε λύσεις μέσα στη ρακέτα με τους Κωσταρίδη και Λιβησιανό, είχε σε εξαιρετική μέρα τους Ματσαμά και Ξυπολιτά, καθώς και το νεαρό Κουρμαδιά και έριξε στο καναβάτσο τον Διαγόρα, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα καλά μέσα στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι από την αρχή έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και προηγήθηκαν με 12-0 (!), ενώ έκλεισαν το α’ δεκάλεπτο με 19-9. Ο Γ.Σ. Διαγόρας προσπάθησε να αντιδράσει (23-15 στο 16’), αλλά η ομάδα του Στάθη Βλαχοδήμου ήταν καλύτερη και ξέφυγε πάλι με διψήφιο αριθμό (30-20 στο 19’). Στο β’ ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες της Γαλάζιας Ακαδημίας να παίζουν καλή άμυνα, τον Διαγόρα να… σπάει τα καλάθια και τη νίκη (και μάλιστα με +18) να έρχεται απολύτως φυσιολογικά. Οι ''κυανέρυθροι'' μείωσαν κάποια στιγμή στους τρεις πόντους, αλλά η εικόνα του αγώνα ήταν τέτοια, που φαινόταν ότι η νίκη δεν θα χανόταν για την Γαλάζια Ακαδημία. Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει ένα πολύ καλό project… Μπορεί να μην ξέρει κανείς που θα φτάσουν, αλλά η σημερινή τους εικόνα ήταν άκρως ενθαρρυντική σε αντίθεση με τον Διαγόρα, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-9, 30-22(ημ.), 44-34, 66-48
Διαιτητές: Νικηφορίδης- Μητσού
ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (Βλαχοδήμος): Ξυπολιτάς 9(1), Ματσαμάς 13(2), Κουρμαδιάς 10(2), Βαρβαρέσος Δ. 2, Ευφραιμίδης, Σαουλίδης, Φεσάκης, Βαρβαρέσος Φ. 6(1), Λιβησιανός 8, Κωσταρίδης 17(1), Καραϊσαρίδης, Γκοτζάι 1.
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Μάγος): Βογιατζής 10(1), Γεωργουλάκος 7(1), Χατζηδημητρίου, Μαρουλλάκης 2, Βασιλειάδης 6(2), Ζάρρας 2, Δεληγιαννάκης, Καλούτσικος 15(1), Μαρινάκης 6.




































