Ο Κολοσσός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο… υποτιθέμενο εφηβικό ντέρμπι με τον Διαγόρα, κερδίζοντας εύκολα άνετα και απλά με 47-28! Με άμυνα που «τσάκιζε» κόκκαλα, οι «θαλασσί» κέρδισαν και μάλιστα με +19 τον «γηραιό», ο οποίος σήμερα στο «Βενετόκλειο» δεν μπορούσε να βάλει ούτε βολές, ούτε καν… λέι-απ! Η ομάδα του Μάριου Γρεμμενά ήταν η απόλυτα κυρίαρχη μέσα στο παρκέ από την αρχή μέχρι και το τέλος. Πίεσε στην άμυνα, είχε τον «δαιμόνιο» Χατζηγεωργίου σε πολύ καλή μέρα, πήρε λύσεις επίσης από τους Οθείτη, Παπαδόπουλο και Εγγλέζο και θριάμβευσε στο ντέρμπι απέναντι στο Διαγόρα, ο οποίος απογοήτευσε με την παρουσία του και ήταν εκνευριστικά άστοχος σε ότι έκανε.
Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα από τα χειρότερα ποιοτικά των τελευταίων ετών στο εφηβικό πρωτάθλημα ανάμεσα σε δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες στον όμιλο Ρόδου (με το ζόρι οι δύο ομάδες πέτυχαν 75 πόντους) και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει γενικότερα όλους τους προπονητές και όσους ασχολούνται με το μπάσκετ. Ο Κολοσσός κέρδισε πετυχαίνοντας 47 πόντους και μάλιστα εύκολα τον Διαγόρα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες των προηγούμενων ετών. Οι «θαλασσί» είχαν έναν σαφή προσανατολισμό… Να περιορίσουν τα ατού του Διαγόρα (Ράμος, Ζάρας) και τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και προηγήθηκαν 6-0 (5’) και 10-3 στο δεκάλεπτο με οκτώ πόντους του Χατζηγεωργίου. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (14-3 στο 11’), με τον Διαγόρα να έχει πετύχει μόλις… 5 πόντους μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Το σκορ έγινε 21-7 για να μειώσει στο… ημίχρονο ο «γηραιός» σε 21-10. Στη συνέχεια και πάλι ο Κολοσσός ήταν το «αφεντικό», κάνοντας το 25-14, ενώ η μοναδική αναλαμπή του Διαγόρα ήταν όταν μείωσε σε 29-22 με τρίποντο του Ζερβού στο 31’ Ο Οθείτης απάντησε αμέσως (32-22), ο Κολοσσός ξέφυγε με 38-22 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Μάλιστα, η ομάδα του Μάριου Γρεμμενά πήρε και μία σημαντική διαφορά εφόσον υπάρξει πιθανή τριπλή ισοβαθμία και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος στο άλλο ντέρμπι, στο φινάλε του α’ γύρου!
Τα δεκάλεπτα ήταν: 10-3, 21-10(ημ.), 29-19, 47-28
Διαιτητές: Φάκαρος- Αντωνίου
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γρεμμενάς): Τσούλλος, Φεσάκης, Γεωργαλής, Χατζηγεωργίου 16(2), Μόραλης 2, Οθείτης 10, Γκίνης, Παπαδόπουλος 9(1), Χάρης, Γανωτάκης 3(1), Εγγλέζος 7(1), Κιούσης.
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλαποδάκης): Γιαννακάκης 2, Μαλατέστας 3(1), Ζερβός 5(1), Στεφανάκης 4(1), Ζάρας 7(1), Πίτσης, Ράμος 6, Παληγιάννης 1.




































