Με σβηστές μηχανές και χωρίς να πιάσει καλή απόδοση η Ελπίδα Πεταλούδων κέρδισε με 56-45 τον Ήλιο στην Ιαλυσό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής για τον όμιλο Ρόδου της Α' Κατηγορίας. Η ομάδα του Κώστα Λιβιεράτου έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει εύκολα τη νίκη απέναντι στον Ήλιο, που κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε ότι θα είναι καλύτερος από πέρσι. Οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν δυσκολίες μέχρι να πάρουν τη νίκη, ωστόσο χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμη για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Το α’ δεκάλεπτο ήταν κακό, αφού τα μέχρι τα μέσα της περιόδου το σκορ ήταν 2-2, με την Ελπίδα να ανεβάζει την απόδοση της και με πόντος κυρίως των Ξυπολιτά και Παναγιωταράκου ξέφυγε στο σκορ με +17 στο ημίχρονο (14-31). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι έχοντας πολυφωνία στο σκοράρισμα (οι Ατσικνούδας και Ευφραιμίδης πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντο και τους πλησίασαν οι Καραγιάννης και Χατζηβασιλείου), ενώ το τελευταίο δεκάλεπτο έληξε με 21-11 υπέρ του Ήλιου, με την Ελπίδα να χρησιμοποιεί και τους νεαρούς αθλητές της.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 4-15, 14-31(ημ.), 24-45, 45-56
Διαιτητές: Αντωνίου- Νικηφορίδης
ΗΛΙΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ (Χατζηκαλημέρης): Καραγιάννης 9(1), Καστρινάκης, Ατσικνούδας 11, Δημόπουλος, Ευφραιμίδης 11(1), Χατζηβασιλείου 9(1), Ταβερνάρης 3(1), Σμαραγδιός 2.
ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ (Λιβιεράτος): Ξυπολιτάς 17, Βόλας 3(1), Ποδιώτης 1, Σεβδαλάκης, Καστέλλας 4, Παναγιωταράκος 12, Μαστροχρήστος 7, Κουλουμπράκης 2, Πλατέλλας 10, Μουστάκας.



































