Αν και αρχικά επρόκειτο να ταξιδέψουν χθες το απόγευμα με το Blue Star, εντούτοις οι έφηβοι του Διαγόρα θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί (09:30) αεροπορικώς για την Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στην προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος (γ’ όμιλος). Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου θα αντιμετωπίσουν το απόγευμα στις 18:00 το ισχυρό Ηράκλειο και τη Μεγάλη Τρίτη τον Έσπερο Λαμίας, αφού η Αναγέννηση Σάμου και ο Α.Ο. Ερμούπολης παραιτήθηκαν από τους αγώνες. Στην αποστολή του Διαγόρα βρίσκονται 12 αθλητές και ο Γιάννης Τσακίρης θα στηριχθεί στους εξής έφηβους: Χαράλαμπος Καλλιγάς, Χρήστος Καταβαίνης, Γιώργος Καλιβούρης, Παντελής Ηρακλείδης, Νίκος Ράμος, Γιάννης Ζάρρας, Γιάννης Σάββας, Μάνος Παληγιάννης, Αντώνης Πίτσης, Γιάννης Κουλουμπράκης, Χρήστος Στεφανάκης και Δημήτρης Τσακίρης.
Όπως είναι γνωστό, η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη σε κάθε όμιλο θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα. Ουσιαστικά το πρώτο παιχνίδι των «κυανέρυθρων» κόντρα στο Ηράκλειο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πρόκριση στο final-6 του θεσμού. Η αποστολή του Διαγόρα θα αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς για τη Ρόδο το βράδυ της Τρίτης και υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο «γηραιός» μπορεί να πετύχει κάτι καλό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Βέβαια όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες και των δύο αγώνων, αλλά οι «κυανέρυθροι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Νεάπολη Θεσσαλονίκης): Διόσκουροι Κοζάνης, Π.Ο. Νέων Μουδανιών, Πιερικός/ Αρχέλαος, Αρίων Ξάνθης, Πρωταθλητής Ε.Σ.ΚΑ.Θ.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Ναύπλιο): Άτλας, Ναύπλιο 2010, Απόλλων Πάτρας, Π.Α.Σ. Ναυπάκτου
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ (Μαρούσι): Γ.Σ. Διαγόρας, Ο.Α.Α. Ηράκλειο, Έσπερος Λαμίας
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΗΜΕΡΑ:
(18:00): Γ.Σ. Διαγόρας- Ο.Α.Α. Ηράκλειο
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ(06/04):
(17:00): Ο.Α.Α. Ηράκλειο- Έσπερος Λαμίας
Μ. ΤΡΙΤΗ (07/04):
(11:00): Έσπερος Λαμίας- Γ.Σ. Διαγόρας




































