Ο Διαγόρας «εκτέλεσε» έξω από τα 6.75 το Ροδίων Άθλησις με 74-52 και ξεκίνησε ιδανικά στο ανδρικό πρωτάθλημα, δείχνοντας πολύ καλά δείγματα γραφής στην «τέντα». Ο «γηραιός» πέτυχε 17 τρίποντα, όπερ μεθερμηνευόμενο 51 από τους 74 πόντους από μακριά και έκανε «καλό ποδαρικό» στον όμιλο Ρόδου της Α’ Κατηγορίας. Η ομάδα του Κώστα Λιβιεράτου έπαιξε καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με δύναμη πυρός την περιφέρεια, πήρε εύκολα τη νίκη απέναντι στο Ροδίων Άθλησις, το οποίο δεν έχει την ίδια δυναμική με τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη δυάδα. Μαρκουλής, Χατζηγεωργίου και Κουρμαδιάς κυρίως ήταν απίστευτοι έξω από τα 6.75, ο Μητσού έβγαλε φοβερή ενέργεια στο παρκέ και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με πρωταγωνιστές τους «κυανέρυθρους».
Ουσιαστικά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και τα μέσα της α’ περιόδου (8-7), αλλά ο Διαγόρας πάτησε το πόδι στο γκάζι (14-7) με τους Μητσού, Κουρμαδιά και Μαρκουλή και ξέφυγε με διψήφια διαφορά (19-9 στο δεκάλεπτο). Το Ροδίων Άθλησις δεν μπορούσε να ακολουθήσει (24-9 στο 11’) και η διαφορά έφτασε το +16 (27-11 στο 13’). Με αιχμή του δόρατος τον Κούρο, το Ροδίων Άθλησις είχε μία μοναδική αναλαμπή στην «τέντα» και κάνοντας σερί 0-9, μείωσε σε 27-20 (16’), αλλά ο Διαγόρας επέστρεψε και κατάφερε να κλείσει το α’ ημίχρονο με 39-23.
Στο γ’ δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε γρήγορα τους 20 πόντους (45-25 με τρίποντο του Μητσού στο 22’), με τον Διαγόρα να μοιάζει ασταμάτητος από μακρινή απόσταση για να λήξει το γ’ δεκάλεπτο με 53-33. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 55-38, για να πάρει το… όπλο του ο Χατζηγεωργίου και με τρία συνεχόμενα τρίποντα να στείλει τη διαφορά στο +26 (64-38 στο 33’). Το Ροδίων Άθλησις μείωσε σε 64-44 (35’) και η διαφορά παγιώθηκε κάπου εκεί, φτάνοντας πάλι και στο +26 (72-46) με τρίποντο του Μαρκουλή. Το τελικό 74-52 φανερώνει απόλυτα την εικόνα του Διαγόρα, με τους νικητές να παίρνουν όλους τους πόντους τους από την περιφέρεια. Από το Ροδίων Άθλησις προσπάθησαν περισσότερο οι Κούρος και Σαλεμής, με την ομάδα όμως να είναι πολύ αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Διαγόρας είχε πολλές λύσεις ανά διαστήματα και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-9, 39-23(ημ.), 53-33, 74-52
Διαιτητές: Αγγελής- Τζανετάκης
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Λιβιεράτος): Μιχαλάκης 13(1), Φράγκος, Ντογκούς, Κουρμαδιάς 12(4), Χατζηγεωργίου 13(4), Χειμωνέττος 4, Καρατζόγλου, Αντωνιάδης 2, Μαρκουλής 18(6), Μουστάκας 1, Γούνας, Μητσού 11(2).
ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ (Χατζηφούντας): Λυκοπάντης, Σαλεμής 11(1), Ξυπολιτάς 7(1), Μαρουλλάκης 3, Μακρής 5(1), Βλαχοδήμος, Τοπούζης, Κοντάκος 3, Κούρος 14, Βόλας, Πετεινάρης 7(1), Παπαδόπουλος 2.



































