Στο ντέρμπι με το οποίο «έπεσε» η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στο εφηβικό πρωτάθλημα (όμιλος Ρόδου), ο Γ.Σ. Διαγόρας κέρδισε με 79-68 την Ελπίδα Πεταλούδων και πέτυχε τη δεύτερη του νίκη. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το 37’, με τον «γηραιό» να πατάει στο τέλος το πόδι στο γκάζι και να παίρνει το ροζ φύλλο στην «τέντα». Η ομάδα του Κώστα Λιβιεράτου ξεκίνησε καλά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα εξαιρετικό β’ δεκάλεπτο και ανέτρεψαν τα δεδομένα, παίρνοντας το προβάδισμα με +7 (31-38). Ο Διαγόρας βελτίωσε την άμυνα του στο β’ ημίχρονο και με αιχμές του δόρατος τους Καρατζόγλου, Βογιατζή, Καψή και Τσιγάρο (πέτυχαν 69 από τους 79 πόντους), πήρε τη νίκη στην έδρα του. Η Ελπίδα, που έμεινε από δυνάμεις στο τέλος, είχε πρώτους σκόρερ τους Λυκούρη, Μιχαλάκη και Καστάνια.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 23-19, 31-38(ημ.), 53-48, 79-68
Διαιτητές: Τσατταλιού- Καζουλλάκης
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Λιβιεράτος): Καψής 15(3), Καλλιγάς 2, Τσαγκάρης, Τσιγάρος 15(3), Καρατζόγλου 22(1), Νένος 8, Βογιατζής 17, Μπίτζιος, Παροικάκης.
ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ (Μπίλιας): Πάνου 3, Ζαΐρης 6, Μιχαλάκης 14, Καστάνιας 13(1), Φωτεινόπουλος 6, Μπινόγλου 2, Λυκούρης 21(3), Ξεσφίγγης 3(1).




































