Θρίαμβος του Κολοσσού και πρωτιά!
Ο Κολοσσός θριάμβευσε στο μεγάλο παιδικό ντέρμπι στο «Ροδίων Παιδεία» κόντρα στο Ροδίων Άθλησις με 67-57 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο Ρόδου. Οι «θαλασσί» ήθελαν νίκη με +2 για να κόψουν πρώτοι το νήμα, τα κατάφεραν, αφού ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και θα αντιμετωπίσουν στο φάιναλ-φορ το νικητή του αυριανού αγώνα Έσπερος- Φοίβος. Αντίθετα, το Ροδίων Άθλησις τερμάτισε δεύτερο και θα κοντραριστεί στον άλλο ημιτελικό με το διοργανωτή Πανιώνιο Λέρου. Ο Κολοσσός είχε το προβάδισμα στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε περισσότερες λύσεις και έφυγε νικητής στο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής.
Ο Κολοσσός ξεκίνησε καλύτερα στο «Ροδίων Παιδεία» και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο κατάφερε να προηγηθεί 2-6 με τρίποντα των Αποστολίδη και Μαυρίδη, ενώ είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (5-9 στο 5’ και 7-11 στο 6’), με τον Τσούμπανο να δίνει πολλές λύσεις. Το Ροδίων Άθλησις βρήκε λύσεις με τους Παπαδόπουλο, Αγγελόπουλο και Λαχανιάτη και μετέτρεψε το 11-13, σε 18-16, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ στο α’ δεκάλεπτο.
Με τον Αθανασιάδη να δίνει πολλές λύσεις και να βοηθάει στο σκοράρισμα, ο Κολοσσός κατάφερε να ξεφύγει με +8 (18-26 στο 12’), αλλά όσες φορές προσπάθησε να απομακρυνθεί, πάντα οι γηπεδούχοι πλησίαζαν με τον εξαιρετικό Παπαδόπουλο. Ο ίδιος μείωσε σε 25-28 (15’) και ο Λαχανιάτης έφερε το παιχνίδι στον πόντο (31-32 στο 16’), για να αναλάβει δράση ο Τσούμπανος και να κάνει το 31-38 (17’). Η ομάδα του Τέλη Χατζηφούντα μείωσε σε 35-38 με βολές του Χατζηδάκη για να λήξει το ημίχρονο με 35-40. Από τους γηπεδούχους πολύ καλή παρουσία είχαν οι Παπαδόπουλος και Λαχανιάτης και από τον Κολοσσό οι Τσούμπανος, Αθανασιάδης και Παρουσίδης.
Στο β’ ημίχρονο ο Κολοσσός ξεκίνησε και πάλι καλύτερα και δίνοντας βαρύτητα στην άμυνα του, κατάφερε να ξεφύγει με διψήφιο διαφορά (38-48) μετά από καλάθι του Αποστολίδη. Οι «θαλασσί» έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα (41-50 και 43-52 το 27’), αλλά οι γηπεδούχοι πάντα ήταν «σκληρά καρύδια» και επέστρεφαν (48-52 στο 29’), για να λήξει το γ’ δεκάλεπτο με 50-54.
Στην τελευταία περίοδο ο Παρουσίδης βοήθησε τον Κολοσσό να ξεφύγει εκ νέου (50-58)… Στην επόμενη προσπάθεια του παίκτη των «θαλασσί», υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για το φάουλ που δόθηκε, με τους δύο διαιτητές να χρεώνουν με τεχνική ποινή τον πάγκο των γηπεδούχων. Το παιχνίδι διεκόπη για 10 λεπτά, αφού υπήρξε ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τους διαιτητές να διακόπτουν το παιχνίδι, ενώ στο παρκέ εισήλθε και ο Γιώργος Τριχιάς, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να σταματήσει τις ύβρεις προς τους διαιτητές, διότι την επόμενη φορά θα γίνει εκκένωση της κερκίδας. Με 3/3 βολές ο Μαυρίδης έκανε το σκορ 50-61 (31.30’). Στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα το Ροδίων Άθλησις «κόλλησε» επιθετικά, με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει μετά από ώρα (53-61 στο 34’).
Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, αφού οι δύο ομάδες είχαν αρκετές άστοχες επιλογές, με τον Κολοσσό να κάνει κακές προσπάθειες και να παραμένει άποντος για αρκετά λεπτά. Ο Παπαθεοδωράκης ροκάνισε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (55-61 στο 37’), με τον Παρουσίδη να πετυχαίνει το πιο κρίσιμο καλάθι (στο 1.29’) και να κάνει το 55-63. Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές φορές την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά με άστοχο τρίποντα, ενώ ο κορυφαίος του Κολοσσού Παρουσίδης έκοψε τον αντίπαλο του και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Ο Χατζηλέλεκας με δύο βολές έκανε το 55-65 και ο Κολοσσός πανηγύρισε τη νίκη πρωτιάς με 57-67. Από τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Παρουσίδης, Τσούμπανος, Αποστολίδης και Αθανασιάδης και από τους ηττημένους μακράν κορυφαίος ο Παπαδόπουλος.
*Ο Γιάννης Τσακίρης δεν κάθισε στον πάγκο του Κολοσσού, αφού τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Ε.ΚΑ.Σ.Δ. και κόουτς ήταν ο Πάνος Παναγιωταράκος
ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
«8.21’ πριν τη λήξη του 4ου δεκαλέπτου, ο αγώνας διακόπηκε λόγω συνεχών και έντονων υβριστικών φράσεων από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Έγινε μία επίσημη παρατήρηση από το μικρόφωνο. Μετά απ’ αυτό ο αγώνας συνεχίστηκε και τελείωσε χωρίς προβλήματα».
ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ-ΦΟΡ
Κολοσσός Ρόδου- Νικητής Έσπερος- Φοίβος
Πανιώνιος Λέρου- Ροδίων Άθλησις
Τα δεκάλεπτα ήταν: 18-16, 35-40(ημ.), 50-54, 57-67
Διαιτητές: Νικηφορίδης- Φάκαρος
ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ (Χατζηφούντας): Λαχανιάτης 8(2), Λέργος, Αγγελόπουλος 4, Σωτηρίου 8, Παπαθεοδωράκης 4, Περίδης 3, Χατζήπαπας 2, Χατζηδάκης 2, Παπαδόπουλος 17(3), Γαλλής 7, Μπράτιτσης 2.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Παναγιωταράκος): Παπουρδάνος, Αθανασιάδης 8(2), Αποστολίδης 11(3), Μαυρίδης 4(1), Τσούμπανος 14, Μουταφτσής, Λούππης Μ. 3, Χριστοφοράκης, Χατζηλέλεκας 9(1), Παρουσίδης 18.




































