
Εξαιρετικός ο Γ.Α.Σ., άνετα στον τελικό!
Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος και την Ακαδημία Καλύμνου. Εξαιρετική η ομάδα του Ρούλη Αλμπάνη επιβεβαίωσε πλήρως τα προγνωστικά και κέρδισε σε ρυθμούς ρελαντί τους Καλύμνιους με 61-41, έχοντας φτάσει τη διαφορά και στο +30. Οι Ροδίτες έκαναν αυτό που ξέρουν καλά από την αρχή της χρονιάς. Πίεσαν σε όλο το γήπεδο, πέτυχαν εύκολους πόντους και «χάλασαν» πλήρως το παιχνίδι της Ακαδημίας, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αντιπάλων της. Με τον «μαέστρο» Τελώνη να δίνει το σύνθημα και τους Σμυρνή και Παπανθύμου να βοηθούν, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος πάει με φόρα να πάρει την «κούπα» στην Κω.
Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, ο οποίος δεν άφησε την Ακαδημία Καλύμνου να «αναπνεύσει». Με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο, οι Ροδίτες έδειξαν το γνώριμο πρόσωπο τους, πίεσαν, έκλεψαν μπάλες και έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο. Μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου, η ομάδα του Ρούλη Αλμπάνη με τον απίστευτο Τελώνη έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα απέναντι στη ζώνη της Ακαδημίας. Οι Καλύμνιοι ισοφάρισαν 4-4 στο 4’ με τον Μπουλαφέντη και από κει και πέρα, οι «ερυθροκίτρινοι» ανέβασαν κατακόρυφα στροφές, αναγκάζοντας την Ακαδημία να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Το σκορ έγινε 12-4 (6’), ενώ με συνεχόμενους πόντους του Παπανθύμου η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (14-4 στο 7.30’). Η Ακαδημία έμεινε χωρίς σκορ για πέντε λεπτά, ο Γ.Α.Σ. ξέφυγε ακόμη και με +14 (18-4) για να κλείσει το α’ δεκάλεπτο 18-6 με καλάθι του Πλάτση.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Πλάτση (ήταν η μοναδική απειλή για τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος) να μειώνει σε 18-9 και τον Σμυρνή (με τους πρώτους πόντους του) να απαντάει με γκολ-φάουλ (21-9 στο 11’). Ο ίδιος πήρε μπροστά (24-9 στο 13’), με τη ροδίτικη ομάδα να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς στο παρκέ και να μεγαλώνει τη ψαλίδα. Παρά την αστοχία του έξω από τα 6.75, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος βρήκε εύκολους πόντους και ξέφυγε με +19 (33-14 στο 17’). Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τον Γ.Α.Σ. να έχει πολύ εύκολο έργο και να κερδίζει με 39-18, «καθαρίζοντας» από νωρίς το παιχνίδι.
Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα… Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος δεν σκόραρε για πέντε λεπτά και πέτυχε τους πρώτους πόντους του στο 25.30 με βολές του Παρσωτάκη και αμέσως μετά το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του με τον Παπανθύμου. Παρά το γεγονός ότι οι Ροδίτες συνέχισαν να είναι άστοχοι από το τρίποντο, δεν συνάντησαν καμία δυσκολία. Μετά το 25’ θυμήθηκαν ξανά τον καλό τους εαυτό και έγιναν… καπνός (47-21 στο 27’). Η ομάδα του Ρούλη κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ και μετά το 39-21, έκανε το σκορ 51-21 (+30 στο 28.30) και έκλεισε το γ’ δεκάλεπτο με 53-24. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να κάνουν rotation και τον Ρούλη Αλμπάνη και τον Χρήστο Καλαϊτζίδη να χρησιμοποιούν όλους τους παίκτες τους. Το σκορ έγινε 61-36 (37’), με τους Καλύμνιους να μειώνουν στο τελικό 61-41. Άριστη ήταν η διαιτησία των Ασλανίδη, Αγγελή και Τσατταλιού.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 18-6, 39-18(ημ.), 53-24, 61-41
Διαιτητές: Ασλανίδης- Αγγελής- Τσατταλιού
Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Αλμπάνης): Καταβαίνης 4, Ζερβός 10, Καραγιάννης, Τελώνης 16(1), Σμυρνής 10(1), Παρσωτάκης 6, Βόνια 5, Τσούβαλης, Παπανθύμου 10, Πύλιος, Μπόζιτς, Τσιβίτης
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουτούζης 3(1), Τσένας, Σκυλλάς, Μπουλαφέντης Κ. 9, Κουλλιάς Χ. 2, Οικονόμου 3, Κουλλιάς Π. 5(1), Έλληνας 2, Μπουλαφέντης Σ., Λυμπερέας 4, Πλάτσης 7, Πιλάτος 6.