www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Από την Αυστρία με... αγάπη!
10:11 | Παρ 19 Ιαν, 2018
Εκτύπωση θέματος 1128 αναγνώσεις

Από την Αυστρία με... αγάπη!

Ο Δημήτρης Σαρίκας ανοίγει την καρδιά του από την Αυστρία στο 12sports και μιλάει για την Wels, τη ζωή του, την καθημερινότητα του εκεί και το μπάσκετ στην Budesliga!

Το δικό του όνειρο ζει στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην ομάδα Wels ο Δημήτρης Σαρίκας… Ο νεαρός Ροδίτης προπονητής τα πηγαίνει περίφημα ως assistant coach στην ομάδα, η οποία παρουσιάζει μία εξαιρετική εικόνα, μετά το μέτριο ξεκίνημα. Ο Σαρίκας μίλησε στο 12sports από την Αυστρία όπου βρίσκεται και μιλάει για τη ζωή του εκεί και την ομάδα του.
-Ποιός είναι ο στόχος της Wels τη φετινή χρονιά;
«Γνωρίζοντας ότι η ομάδα ουσιαστικά φτιάχτηκε από την αρχή, ο στόχος μας δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από το να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς βρισκόμαστε τη φετινή χρονιά σε μια μεταβατική περίοδο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γράφουμε την ιστορία του συλλόγου. Ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο και κάθε αγώνας για μάς έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Γι’ αυτό και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δίνουμε πάντα το 100%. Παίζουμε όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ και η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη. Παράλληλα ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια μας».
-Ποιά είναι η φιλοσοφία της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της;
«Η φιλοσοφία μας δεν διαφέρει πολύ από το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ που παίζεται παντού, δεν υπάρχουν μυστικά, είμαστε μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί να τρέχει στο transition απλά έχουμε κάποιους κανόνες κι αρχές πάνω σε αυτό και κάθε παίκτης έχει το ρόλο του μέσα στο παιχνίδι. Στην άμυνα είμαστε επιθετικοί και πάντα προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο. Έχουμε καθιερώσει το τρίποντο στον αιφνιδιασμό, το γρήγορο pick n roll, την πρώτη πάσα στο low post και σε κάθε προπόνηση δουλεύουμε π;aνω στiς αρχές μας γιατί όταν παίζεις ;eνα τέτοιο στυλ παιχνιδιού οι ισορροπίες του άναρχου παιχνιδιού και του γρήγορου και στοχευμένου είναι πολύ λεπτές. Στηριζόμαστε στο σύνολο κι όχι σ’ έναν παίκτη που μπορεί να θεωρηθεί ηγέτης μας. Ηγέτη με την έννοια του σκόρερ δεν έχουμε. Αυτό μας κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους γιατί είναι πιο δύσκολο να προετοιμαστείς για μια ομάδα παρά για 1 ή 2 παίκτες. Όσο για τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας βγάζουμε πολύ πάθος κι ενέργεια μέσα στο γήπεδο, έχουμε ένα νεανικό σύνολο με ενθουσιασμό που παίζει με πολύ ψυχή και πάθος, τα παιδιά έχουν το κίνητρο της διάκρισης και της καθιέρωσης για αυτό και σε κάθε προπόνηση δουλεύουν με ζήλο».
-Ποιες διαφορές έχεις διακρίνει μέχρι τώρα, ανάμεσα στο ελληνικό και το αυστριακό μπάσκετ;
«Το αυστριακό μπάσκετ έχει μεγάλη επιρροή από τη Γερμανία και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Έτσι η πειθαρχεία, η οργάνωση και η συνέπεια είναι τα στοιχεία που έχουν αφομοιώσει από τους Γερμανούς και διαφέρουν πολύ σε σχέση με αυτά της Ελλάδας. Όμως όσες διαφορές κι αν έχουμε άλλες τόσες ομοιότητες έχουμε με τη Γιουγκοσλαβία, ειδικά σε θέματα τακτικής. Η… Yugo φιλοσοφία επικρατεί και έχει ασκήσει τη δική της επιρροή, όπως έκανε και στην Ελλάδα, ειδικά τη δεκαετία του ‘90».
-Ως λαός ο φίλαθλος κόσμος στην Αυστρία αγαπάει το μπάσκετ;
«Ναι οι Αυστριακοί αγαπούν πολύ το μπάσκετ, γενικά είναι άνθρωποι ευγενείς και τυπικοί. Δουλεύουν σκληρά ώστε το άθλημα που αγαπούν και υπηρετούν να έχει συνεχή εξέλιξη και ανοδική πορεία. Βλέπεις πόσο πολύ το αγαπούν και κοπιάζουν γι’ αυτό μέσα από την οργάνωση που έχουν. Στο Wels η διοίκηση ξοδεύει καθημερινά πολλές ώρες για να προβλέψει τυχόν προβλήματα, είναι δίπλα μας σε ότι κι αν θελήσουμε και μας παρέχουν όλες τις ανέσεις. Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και έχουμε πολλούς φίλαθλους που μας ακολουθούν πιστά και στα εκτός έδρας παιχνίδια με σημαίες και τύμπανα. Το γήπεδο μας έχει όλα όσα χρειάζεται να έχει μια καθώς πρέπει ευρωπαϊκή ομάδα. Έχει σύγχρονο γυμναστήριο, έχει βοηθητικό γήπεδο, έχει αίθουσα ψυχαγωγίας  για τους παίκτες (Flyers home) με δικό τους σαλόνι, γιγαντοοθόνη για αγώνες και play station, έχει χώρους και αίθουσες για τα meeting, τα scouting, έχει Fun club, Flyers store, ειδικούς χώρους για τους VIP  απ’ όπου μπορούν να δουν το παιχνίδι μας μέσα από το εστιατόριο ή το Cafe-Bar. Η ομάδα έχει ρεφλεξιολόγο, μασέρ, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγο, διατροφολόγο, φροντιστή. Όταν βλέπεις όλα αυτά καταλαβαίνεις την τρέλα τους με το μπάσκετ».
-Θα ήθελες να εργαστείς για χρόνια στην Αυστρία;
«Η ομάδα Raiffeisen Wels Flyers είναι μια ομάδα που σου παρέχει την δυνατότητα να εργάζεσαι σε συνθήκες ελληνικής Α1, ίσως και πολύ καλύτερα από θέμα οργάνωσης, διοίκησης και εγκαταστάσεων. Πραγματικά δε βρίσκω το λόγο γιατί κάποιος προπονητής να μην θέλει να δουλέψει κάτω από τέτοιες συνθήκες, πόσο μάλλον σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Αυστρία, έτσι κι εγώ δε βλέπω το λόγο να φύγω από τον τόπο αυτό».
-Πώς ειναι η σχέση σου με τον Coach Waser;
«Η σχέση μας είναι άριστη, υπάρχει αλληλοεκτίμηση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας, κάνει ο καθένας μας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί.. Έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο project, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο και δίνουμε καθημερινά τα πάντα για να το καταφέρουμε. Περνάμε πολλές ώρες μαζί, έχουμε την ίδια αντίληψη και φιλοσοφία για το πώς πρέπει να παίζεται το μπάσκετ, αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η επικοινωνία μεταξύ μας σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της μέσα στην ομάδα. Τον σέβομαι και με σέβεται. Το WBC όπως λεγόμασταν μέχρι και πέρσι είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία καθώς το καλοκαίρι που ήρθα είχε σηκώσει το super cup ενώ πριν λίγα χρόνια είχε πάρει και το πρωτάθλημα, ενώ ακόμα πιο παλιά αγωνιζόταν  στο Eurochallenge, στο Eurocup και στο Korac, δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Eίναι μια ομάδα με ιστορία και παράδοση στο αυστριακό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τώρα η ομάδα γύρισε σελίδα άλλαξε τα πάντα όνομα, διοίκηση, προπονητές, παίκτες και στο πρόσωπο του Coach Waser βρήκαν τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει να γράψουν αυτή την καινούρια ιστορία. Εγώ απλά χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της νέας ιστορίας για το Raiffeisen Wels Flyers και απολαμβάνω αυτό το όμορφο ταξίδι».
-Πώς είναι το επίπεδο στην αυστριακή Bundesliga;
«Το επίπεδο στη Bundesliga είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Θα έλεγα πως είναι ένα πρωτάθλημα  πολλών ιδιαιτεροτήτων και ταχυτήτων, έχει 36 αγωνιστικές και πολλές φορές παίζουμε σε ρυθμούς Ευρωλίγκας με διπλούς αγώνες κάθε εβδομάδα, συν το κύπελλο, σύν τα playoff απ’ όπου όλα θα κριθούν εκεί. Το πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλοι μπορούν να νικήσουν όλους πλην του Graz που φαίνεται να έχει μείνει αρκετά πίσω. 
-Από την πορεία της ομάδας είστε ευχαριστημένοι;
 «Είχαμε το σθένος να αντιδράσουμε σωστά μετά από το κακό ξεκίνημα που κάναμε. Σ’ αυτό το επίπεδο οφείλεις να έχεις το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συγκέντρωσης, αλλιώς θα πληρώσεις το τίμημα. Δεν είναι δικαιολογία το νεαρό της ηλικίας μας. Χάσαμε δύο παιχνίδια στη παράταση και άλλα τόσα στη λεπτομέρεια. Δεν πειράζει όμως, από παιχνίδι σε παιχνίδι ωριμάζουμε ως ομάδα. Όπως είπα και πριν είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε στην 4η θέση στη Bundesliga. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι για εμάς εναντίον της Klostenuberg Dukes, αφού ισοβαθμούμε και με αυτό το παιχνίδι κλείνει ο δεύτερος γύρος. Είναι όμως παιχνίδι που θα κρίνει τον αντίπαλο μας για το κύπελλο, αφού από φέτος το πρωτάθλημα επηρεάζει το θεσμό αυτό. Είμαστε στους «8» του κυπέλλου και με νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε στο φάιναλ-φορ. Είμαστε μέσα σε όλες της διοργανώσεις και πάντα διεκδικούμε το ποσοστό νίκης που μας δικαιούται. Ο δρόμος είναι μακρύς, αυτό που κάνουμε είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να βελτιωνόμαστε και να προχωράμε μπροστά, βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά και κάνοντας ταμείο στο τέλος».
-Πως είναι μια καθημερινή μέρα για σένα;
«Μπάσκετ...μπάσκετ...και πολλή δουλειά. Πραγματικά κάθε μέρα είναι και διαφορετική όσο περίεργο κι αν φαίνεται, δεν υπάρχει ρουτίνα, δουλεύουμε 10-12 ώρες καθημερινά. Ο κοινός κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πόση δουλειά έχουμε να κάνουμε, δεν είναι μόνο η πρωινή ή η απογευματινή προπόνηση, τα βάρη ή η ατομική προπόνηση, το scouting ή το video session. Όλα αυτά για να γίνουν θέλουν χρόνο και πολλές ώρες δουλειάς πίσω από κλειστές πόρτες αλλά όταν αγαπάς κάτι και το κάνεις με τι καρδιά σου τότε όλα γίνονται».

 

 

Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Ο Λιάπης στην Ισλανδία

Ο Λιάπης στην Ισλανδία

Πριν από 6 ώρες 19:08 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Στην Ισλανδία και συγκεκριμένα στην Γκρίνταβικ θα συνεχίσει ο Μιχάλης Λιάπης για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και ο Κολοσσός. Ο 23χρονος Έλληνας γκαρντ, που πέρσι τραυματίστηκε σοβαρά στη Ρουμανία, είναι...

 357 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Τα ''διπλά'' του ''δράκου''!

Τα ''διπλά'' του ''δράκου''!

Πριν από 12 ώρες 12:37 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Ποιος είπε ότι η τέχνη ξεχνιέται, ακόμη κι αν περάσουν τα χρόνια; Μεγάλες μάχες δίνει σε καθημερινή βάση στο κλειστό γυμναστήριο του Κολλεγίου Ρόδου ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο «δράκος» του...

 676 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Άρχισαν οι εγγραφές στον Ιπποκράτη

Άρχισαν οι εγγραφές στον Ιπποκράτη

Πριν από 16 ώρες 09:23 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Ο Α.Σ. Ιπποκράτης Κω εξέδωσε ανακοίνωση για τις ακαδημίες του. Αναλυτικά: ''Ξεκίνησαν οι εγγραφές των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας. Για ό,τι αφορά τις ακαδημίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν...

 389 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Ο Μπινιάκου για Αιγάλεω

Ο Μπινιάκου για Αιγάλεω

Πριν από 1 ημέρα 16:22 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Πολύ κοντά σε συμφωνάι με το Αιγάλεω βρίσκεται ο 20χρονος Δημήτρης Μπινιάκου, που ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του Κολοσσού και είχε αγωνιστεί στην ομάδα U20 του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο Μπινιάκου...

 964 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Γυναικών
  Τα ''κορίτσια μας'' στην Α1 Γυναικών!

Τα ''κορίτσια μας'' στην Α1 Γυναικών!

Πριν από 2 ημέρες 09:44 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Πέντε εκπροσώπους θα έχει το δωδεκανησιακό μπάσκετ στην Α1 Γυναικών τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στον Πανιώνιο θα συνεχίσει για μία ακόμη χρονιά η έμπειρη πλέον Μαρί- Ρόζα Μπόνη, ενώ η...

 743 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Αύριο η συνέντευξη στην Κω

Αύριο η συνέντευξη στην Κω

Πριν από 2 ημέρες 09:13 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Αύριο το μεσημέρι (12:00) θα γίνει συνέντευξη στο επαρχείο Κω για το τουρνουά 3 οn 3, που θα διεξαχθεί στο νησί του Ιπποκράτη από τον Φοίβο. Αναλυτικά, η πρόσκληση: ''Ο...

 208 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών
  Μπράβο Ιπποκράτη, παίρνει και Μαστόρο!

Μπράβο Ιπποκράτη, παίρνει και Μαστόρο!

Πριν από 3 ημέρες 09:55 | Κυρ 12 Αυγ, 2018

Μπράβο στον Ιπποκράτη Κω, που μαζεύει τα παιδιά του εν όψει της παρουσίας του στην Α2 Κατηγορία. Παίκτης του Ιπποκράτη θεωρείται ο Βένος Μαστόρος (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του giafkasports.gr) ,...

 1524 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Όλα θα κριθούν στο φινάλε!

Όλα θα κριθούν στο φινάλε!

Πριν από 3 ημέρες 17:59 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Το 3 στα 3 έκανε η Όλυμπος (52-25 τις Μενετές) στο πλαίσιο της 4ης και προτελευταίας αγωνιστικής στο 10ο καλοκαιρινό τουρνουά μπάσκετ της επαρχίας Καρπάθου- Κάσου. Οι Ολυμπίτες είναι στην...

 1277 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Αντιδράει η Ο.Δ.Κ.Ε.

Αντιδράει η Ο.Δ.Κ.Ε.

Πριν από 4 ημέρες 10:28 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Με επιστολή της η Ο.Δ.Κ.Ε. που κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς, αναφέρεται στο μεγάλο ''αγκάθι'' που λέγεται... ''εργόσημο''! Αναλυτικά: ''Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος μετά από έκτακτη Σύσκεψη των Μελών...

 600 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών
  Το ''πάρε-δώσε'' του Ιπποκράτη!

Το ''πάρε-δώσε'' του Ιπποκράτη!

Πριν από 4 ημέρες 10:15 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το παζλ του νέου Ιπποκράτη Κω... Ήδη η κωακή ομάδα έχει αποκτήσει τον Δημήτρη Καλαμπάκα από τη Δόξα Λευκάδας, τον Ανδρέα Σκούφη από τον Προμηθέα Πάτρας, τον Απόστολο...

 476 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  ''Φουλάρουν'' για το 3 on 3!

''Φουλάρουν'' για το 3 on 3!

Πριν από 4 ημέρες 09:35 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Ο Α.Σ. Φοίβος Κω εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το τουρνουά 3 on 3, που θα διεξαχθεί από 20 έως 22 Αυγούστου. «Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προετοιμασίες από...

 152 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών
  Τα διαρκείας του Ιπποκράτη

Τα διαρκείας του Ιπποκράτη

Πριν από 4 ημέρες 17:58 | Παρ 10 Αυγ, 2018

Τη στήρθξη των Κώων φιλάθλων περιμένει ο Ιπποκράτης Κω για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Οι Κώοι ετοίμασαν τις κάρτες διαρκείας τους, οι οποίες κοστίζουν 120 ευρώ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της...

 791 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Στην Ισπανία η Αθανασοπούλου

  Στην Ισπανία η Αθανασοπούλου
Πριν από 6 ώρες
19:19 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Το έχουμε γράψει ξανά ότι αποτελεί το μέλλον του γυναικείου δωδεκανησιακού μπάσκετ...  Η 14χρονη Βάσω Αθανασοπούλου του Ιπποκράτη Κω επιλέχθηκε στις 12 εκλεκτές της Εθνικής παγκορασίδων και θα ταξιδέψει στη Βαλένθια...

 128 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Ευχές της Ε.Α. Καλύμνου

  Ευχές της Ε.Α. Καλύμνου
Πριν από 7 ώρες
18:22 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Το διοικητικό συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης Ε.Α. Καλύμνου σας εύχονται ολόψυχα καλή Παναγιά με υγεία και πίστη, ατενίζοντας ένα αύριο καλύτερο , ειρηνικό και πάνω από...

 45 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Ο Καλογερίας στην Όλυμπο!

  Ο Καλογερίας στην Όλυμπο!
Πριν από 12 ώρες
13:04 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε με το «καλημέρα»… Ο διεθνής παλαιότερα με την Εθνική ομάδα των Εφήβων Στράτος Καλογερίας (με το Νο 12) με ύψος 2.10 (και πλέον 21 ετών)...

 111 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

''Αγκαλιά'' με Παπανικολάου!

  ''Αγκαλιά'' με Παπανικολάου!
Πριν από 13 ώρες
12:27 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Το μεγάλο μεταγραφικό στόχο του καλοκαιριού είναι έτοιμος να υλοποιήσει ο Ιπποκράτης, ο οποίος απέχει μια ανάσα από τις υπογραφές με τον Νίκο Παπανικολάου! Το μπασκετικό… καμάρι του νησιού, ο Κώος...

 318 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Ο Γιαννάκης στη Ρόδο!

  Ο Γιαννάκης στη Ρόδο!
Πριν από 15 ώρες
09:39 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Τις διακοπές του στη Ρόδο απολαμβάνει εδώ και αρκετές μέρες ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος είναι φανατικός φίλος του νησιού. Ο ''δράκος'' του ελληνικού μπάσκετ έχει πολλούς φίλους στη Ρόδο...

 163 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Ξεκινάει τελευταίος ο Κολοσσός!

  Ξεκινάει τελευταίος ο Κολοσσός!
Πριν από 16 ώρες
09:33 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Ο Κολοσσός είναι η τελευταία χρονικά ομάδα που θα ξεκινήσει την προετοιμασία της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «θαλασσί» θα… μπουν στα βάσανα στις 27 Αυγούστου, ενώ μία...

 231 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική

Ο Κεφάλας στον Κρόνο

  Ο Κεφάλας στον Κρόνο
Πριν από 1 ημέρα
17:51 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και στη Β' Εθνική (όμιλος νότου) θα παίξει την προσεχή σεζόν ο 23χρονος Κώος Κώστας Κεφάλας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: ''To Δ.Σ. του Κρόνου ανακοινώνει...

 125 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

''Βόμβα''! Ο Γιαννούλης στα Φανάρια

  ''Βόμβα''! Ο Γιαννούλης στα Φανάρια
Πριν από 1 ημέρα
17:40 | Δευ 13 Αυγ, 2018

''Βόμβα'' από τα Φανάρια Νάξου, οι οποίοι απέκτησαν τον 42χρονο Γιάννη Γιαννούλη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: ''Ο Γιάννης Γιαννούλης έρχεται στον ΑΠ.Α.Σ «Τα Φανάρια» σε μια συνεργασία-έκπληξη! Μια νέα...

 286 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

''Χαίρομαι που γύρισα στον Ιπποκράτη''

  ''Χαίρομαι που γύρισα στον Ιπποκράτη''
Πριν από 1 ημέρα
16:19 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Ο νεαρός και ταλαντούχος Ανδρέας Σκούφης επέστρεψε στον Ιπποκράτη Κω και έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στο 12sports για την απόφαση του να γυρίσει στο νησί αλλά και τους στόχους της ομάδας....

 296 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Νίκη για Εθνική και Παπούλη

  Νίκη για Εθνική και Παπούλη
Πριν από 2 ημέρες
10:37 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Η Εθνική Κορασίδων πήρε τη νίκη και στο δεύτερο φιλικό απέναντι στην Φινλανδία στο αθλητρικό κέντρο Σούσι.
Η ελληνική ομάδα επικράτησε 73-65 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό...

 84 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Πρώτη η Όλυμπος, εκτός το Απέρι!

  Πρώτη η Όλυμπος, εκτός το Απέρι!
Πριν από 2 ημέρες
09:24 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Η Όλυμπος τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στο 10ο καλοκαιρινό τουρνουά μπάσκετ, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο του Απερίο, αφού επικράτησε στο ντέρμπι του Μεσοχωρίου με 45-42. Στο...

 130 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Γι' αυτό δεν έχει κλείσει ο ''Τσου Τσου''!

  Γι' αυτό δεν έχει κλείσει ο ''Τσου Τσου''!
Πριν από 3 ημέρες
09:12 | Κυρ 12 Αυγ, 2018

Ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή πλάνων στο σκεπτικό του Νίκου Βετούλα για το σχεδιασμό της φετινής ομάδας... Το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η απόκτηση του Μαντουαμπούμ Τσουκουντιεμπέρε, οφείλεται στο γεγονός...

 782 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Φινάλε με ενδιαφέρον!

  Φινάλε με ενδιαφέρον!
Πριν από 3 ημέρες
09:04 | Κυρ 12 Αυγ, 2018

Σήμερα «πέφτει» η αυλαία της κανονικής περιόδου στο 10ο καλοκαιρινό τουρνουά μπάσκετ της επαρχίας Καρπάθου- Κάσου. Το παιχνίδι Όλυμπος- Μεσοχώρι (20:30) θα κρίνει την πρώτη θέση, ενώ η αναμέτρηση Σπόα-...

 92 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική

Ο Καταβαίνης στη Γέφυρα!

  Ο Καταβαίνης στη Γέφυρα!
Πριν από 3 ημέρες
18:06 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Στη Γέφυρα θα παίξει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Χρήστος Καταβαίνης, ο οποίος φέτος απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες με τη φανέλα του Ιπποκράτη στη Β' Εθνική. Ο Κ.Σ. Γέφυρας είναι ομάδα...

 956 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

O Tσακίρης στον Διαγόρα!

   O Tσακίρης στον Διαγόρα!
Πριν από 3 ημέρες
18:05 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Στον Διαγόρα όχι όμως της Ρόδου αλλά... Δρυοπιδέων θα εργαστεί την προσεχή σεζόν ο Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Σπύρου Σαμόλη, στο ''νεοφώτιστο'' σωματείο της...

 644 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Δύναμη πυρός η περιφέρεια!

  Δύναμη πυρός η περιφέρεια!
Πριν από 4 ημέρες
10:25 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Η περιφέρεια θα είναι φέτος η δύναμη πυρός του Κολοσσού, ενώ αντίθετα οι περισσότεροι αθλητές που αποκτήθηκαν για τη ρακέτα θα είναι μεγάλα «ερωτηματικά». Όλοι οι «κοντοί» που αποκτήθηκαν είναι...

 525 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Το ''πάρε-δώσε'' του Κολοσσoύ!

  Το ''πάρε-δώσε'' του Κολοσσoύ!
Πριν από 4 ημέρες
09:42 | Σαβ 11 Αυγ, 2018

Με την απόκτηση ενός ή δύο ακόμη Έλληνων παικτών θα ολοκληρωθεί το ρόστερ του Κολοσσού για τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Basket League. Οι ''θαλασσί'' θα παίξουν για 13η χρονιά...

 353 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Με Παπούλη στη Φινλανδία

  Με Παπούλη στη Φινλανδία
Πριν από 4 ημέρες
17:53 | Παρ 10 Αυγ, 2018

Η Εθνική Κορασίδων βρίσκεται στην Φινλανδία, όπου θα δώσει δύο ακόμη αγώνες προετοιμασίας. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στην Φινλανδία στις 11 Αυγούστου (18.00) και στις 12 Αυγούστου (15.00) λίγες...

 174 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

Ο Ναούμης στον Ιπποκράτη!

  Ο Ναούμης στον Ιπποκράτη!
Πριν από 4 ημέρες
13:14 | Παρ 10 Αυγ, 2018

Τον 25χρονο Απόστολο Ναούμη απέκτησε από την Καστοριά ο Ιπποκράτης, με τους Κώους να ενισχύονται σημαντικά εν όψει της νέας χρονιάς. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου: ''Παίκτης της ομάδας είναι...

 256 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Οι μεταγραφές της Basket League

  Οι μεταγραφές της Basket League
Πριν από 5 ημέρες
08:53 | Παρ 10 Αυγ, 2018

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το μεταγραφικό ''παζάρι'' της Basket League... Πολλές ομάδες έχουν κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ τους, μεταξύ των οποίων και ο Κολοσσός. το μέχρι στιγμής πάρε δώσε των...

 384 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Υπάρχει ακόμη... ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

  Υπάρχει ακόμη... ΦΙΛΟΤΙΜΟ!
18:25 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, οι κάτοικοι και επισκέπτες του δημοφιλούς παραθαλάσσιου οικισμού Στεγνά στον Αρχάγγελο Ρόδου, ήρθαν αντιμέτωποι με τη θέα μιας ογκώδους επιγραφής...

 91 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

To Hedera στηρίζει το Drag Wars 8

  To Hedera στηρίζει το Drag Wars 8
12:03 | Τρι 14 Αυγ, 2018

O Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης με ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Hedera και τον ιδιοκτήτη του κ. Νίκο Πουλιού για τη στήριξη στον αγώνα Drag...

 404 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Την Παρασκευή το ραντεβού

  Την Παρασκευή το ραντεβού
11:41 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Ο Κ.Α.Ο. Φιλίνος Κω διοργανώνει ποδηλατική κατασκήνωση στις 17 Αυγούστου. Καλούμε όσα παιδιά θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της ποδηλασίας μαζί με κολύμβηση και τρέξιμο, να...

 136 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στις 16/09 το Mountain Bike

  Στις 16/09 το Mountain Bike
08:53 | Τρι 14 Αυγ, 2018

Λόγω αυξημένων δυσκολιών στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου από τις δημόσιες υπηρεσίες (Αστυνομία, Δασαρχείο, Πυροσβεστική) ώστε να παραχωρηθεί έγκριση στης 2 Σεπτεμβρίου για τον αγώνα του Τοπικού...

 42 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Δρόμος νίκης 2018''

  ''Δρόμος νίκης 2018''
16:32 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Η 95 ΑΔΤΕ, με την στήριξη της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), συνδιοργανώνουν τον 2ο Αγώνα Δρόμου Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου...

 33 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta

  Το πρόγραμμα της Aegean Regatta
16:25 | Δευ 13 Αυγ, 2018

Για 18η χρονιά, η Aegean Regatta είναι έτοιμη να ανοίξει πανιά και να ταξιδέψει από τις 18 Αυγούστου στα πανέμορφα νερά του Αιγαίου, έχοντας πλέον καθιερωθεί...

 28 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αχτύπητος συνδυασμός ο ''Ίκαρος''

  Αχτύπητος συνδυασμός ο ''Ίκαρος''
10:22 | Δευ 13 Αυγ, 2018

To 2018 η ΚΤΜ SEE έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια για την κατάκτηση όλων των τίτλων του...

 41 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα