www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Από την Αυστρία με... αγάπη!
10:11 | Παρ 19 Ιαν, 2018
Εκτύπωση θέματος 1070 αναγνώσεις

Από την Αυστρία με... αγάπη!

Ο Δημήτρης Σαρίκας ανοίγει την καρδιά του από την Αυστρία στο 12sports και μιλάει για την Wels, τη ζωή του, την καθημερινότητα του εκεί και το μπάσκετ στην Budesliga!

Το δικό του όνειρο ζει στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην ομάδα Wels ο Δημήτρης Σαρίκας… Ο νεαρός Ροδίτης προπονητής τα πηγαίνει περίφημα ως assistant coach στην ομάδα, η οποία παρουσιάζει μία εξαιρετική εικόνα, μετά το μέτριο ξεκίνημα. Ο Σαρίκας μίλησε στο 12sports από την Αυστρία όπου βρίσκεται και μιλάει για τη ζωή του εκεί και την ομάδα του.
-Ποιός είναι ο στόχος της Wels τη φετινή χρονιά;
«Γνωρίζοντας ότι η ομάδα ουσιαστικά φτιάχτηκε από την αρχή, ο στόχος μας δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από το να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς βρισκόμαστε τη φετινή χρονιά σε μια μεταβατική περίοδο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γράφουμε την ιστορία του συλλόγου. Ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο και κάθε αγώνας για μάς έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Γι’ αυτό και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δίνουμε πάντα το 100%. Παίζουμε όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ και η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη. Παράλληλα ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια μας».
-Ποιά είναι η φιλοσοφία της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της;
«Η φιλοσοφία μας δεν διαφέρει πολύ από το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ που παίζεται παντού, δεν υπάρχουν μυστικά, είμαστε μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί να τρέχει στο transition απλά έχουμε κάποιους κανόνες κι αρχές πάνω σε αυτό και κάθε παίκτης έχει το ρόλο του μέσα στο παιχνίδι. Στην άμυνα είμαστε επιθετικοί και πάντα προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο. Έχουμε καθιερώσει το τρίποντο στον αιφνιδιασμό, το γρήγορο pick n roll, την πρώτη πάσα στο low post και σε κάθε προπόνηση δουλεύουμε π;aνω στiς αρχές μας γιατί όταν παίζεις ;eνα τέτοιο στυλ παιχνιδιού οι ισορροπίες του άναρχου παιχνιδιού και του γρήγορου και στοχευμένου είναι πολύ λεπτές. Στηριζόμαστε στο σύνολο κι όχι σ’ έναν παίκτη που μπορεί να θεωρηθεί ηγέτης μας. Ηγέτη με την έννοια του σκόρερ δεν έχουμε. Αυτό μας κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους γιατί είναι πιο δύσκολο να προετοιμαστείς για μια ομάδα παρά για 1 ή 2 παίκτες. Όσο για τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας βγάζουμε πολύ πάθος κι ενέργεια μέσα στο γήπεδο, έχουμε ένα νεανικό σύνολο με ενθουσιασμό που παίζει με πολύ ψυχή και πάθος, τα παιδιά έχουν το κίνητρο της διάκρισης και της καθιέρωσης για αυτό και σε κάθε προπόνηση δουλεύουν με ζήλο».
-Ποιες διαφορές έχεις διακρίνει μέχρι τώρα, ανάμεσα στο ελληνικό και το αυστριακό μπάσκετ;
«Το αυστριακό μπάσκετ έχει μεγάλη επιρροή από τη Γερμανία και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Έτσι η πειθαρχεία, η οργάνωση και η συνέπεια είναι τα στοιχεία που έχουν αφομοιώσει από τους Γερμανούς και διαφέρουν πολύ σε σχέση με αυτά της Ελλάδας. Όμως όσες διαφορές κι αν έχουμε άλλες τόσες ομοιότητες έχουμε με τη Γιουγκοσλαβία, ειδικά σε θέματα τακτικής. Η… Yugo φιλοσοφία επικρατεί και έχει ασκήσει τη δική της επιρροή, όπως έκανε και στην Ελλάδα, ειδικά τη δεκαετία του ‘90».
-Ως λαός ο φίλαθλος κόσμος στην Αυστρία αγαπάει το μπάσκετ;
«Ναι οι Αυστριακοί αγαπούν πολύ το μπάσκετ, γενικά είναι άνθρωποι ευγενείς και τυπικοί. Δουλεύουν σκληρά ώστε το άθλημα που αγαπούν και υπηρετούν να έχει συνεχή εξέλιξη και ανοδική πορεία. Βλέπεις πόσο πολύ το αγαπούν και κοπιάζουν γι’ αυτό μέσα από την οργάνωση που έχουν. Στο Wels η διοίκηση ξοδεύει καθημερινά πολλές ώρες για να προβλέψει τυχόν προβλήματα, είναι δίπλα μας σε ότι κι αν θελήσουμε και μας παρέχουν όλες τις ανέσεις. Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και έχουμε πολλούς φίλαθλους που μας ακολουθούν πιστά και στα εκτός έδρας παιχνίδια με σημαίες και τύμπανα. Το γήπεδο μας έχει όλα όσα χρειάζεται να έχει μια καθώς πρέπει ευρωπαϊκή ομάδα. Έχει σύγχρονο γυμναστήριο, έχει βοηθητικό γήπεδο, έχει αίθουσα ψυχαγωγίας  για τους παίκτες (Flyers home) με δικό τους σαλόνι, γιγαντοοθόνη για αγώνες και play station, έχει χώρους και αίθουσες για τα meeting, τα scouting, έχει Fun club, Flyers store, ειδικούς χώρους για τους VIP  απ’ όπου μπορούν να δουν το παιχνίδι μας μέσα από το εστιατόριο ή το Cafe-Bar. Η ομάδα έχει ρεφλεξιολόγο, μασέρ, φυσιοθεραπευτή, ψυχολόγο, διατροφολόγο, φροντιστή. Όταν βλέπεις όλα αυτά καταλαβαίνεις την τρέλα τους με το μπάσκετ».
-Θα ήθελες να εργαστείς για χρόνια στην Αυστρία;
«Η ομάδα Raiffeisen Wels Flyers είναι μια ομάδα που σου παρέχει την δυνατότητα να εργάζεσαι σε συνθήκες ελληνικής Α1, ίσως και πολύ καλύτερα από θέμα οργάνωσης, διοίκησης και εγκαταστάσεων. Πραγματικά δε βρίσκω το λόγο γιατί κάποιος προπονητής να μην θέλει να δουλέψει κάτω από τέτοιες συνθήκες, πόσο μάλλον σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Αυστρία, έτσι κι εγώ δε βλέπω το λόγο να φύγω από τον τόπο αυτό».
-Πώς ειναι η σχέση σου με τον Coach Waser;
«Η σχέση μας είναι άριστη, υπάρχει αλληλοεκτίμηση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας, κάνει ο καθένας μας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί.. Έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο project, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο και δίνουμε καθημερινά τα πάντα για να το καταφέρουμε. Περνάμε πολλές ώρες μαζί, έχουμε την ίδια αντίληψη και φιλοσοφία για το πώς πρέπει να παίζεται το μπάσκετ, αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η επικοινωνία μεταξύ μας σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της μέσα στην ομάδα. Τον σέβομαι και με σέβεται. Το WBC όπως λεγόμασταν μέχρι και πέρσι είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία καθώς το καλοκαίρι που ήρθα είχε σηκώσει το super cup ενώ πριν λίγα χρόνια είχε πάρει και το πρωτάθλημα, ενώ ακόμα πιο παλιά αγωνιζόταν  στο Eurochallenge, στο Eurocup και στο Korac, δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Eίναι μια ομάδα με ιστορία και παράδοση στο αυστριακό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τώρα η ομάδα γύρισε σελίδα άλλαξε τα πάντα όνομα, διοίκηση, προπονητές, παίκτες και στο πρόσωπο του Coach Waser βρήκαν τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει να γράψουν αυτή την καινούρια ιστορία. Εγώ απλά χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της νέας ιστορίας για το Raiffeisen Wels Flyers και απολαμβάνω αυτό το όμορφο ταξίδι».
-Πώς είναι το επίπεδο στην αυστριακή Bundesliga;
«Το επίπεδο στη Bundesliga είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Θα έλεγα πως είναι ένα πρωτάθλημα  πολλών ιδιαιτεροτήτων και ταχυτήτων, έχει 36 αγωνιστικές και πολλές φορές παίζουμε σε ρυθμούς Ευρωλίγκας με διπλούς αγώνες κάθε εβδομάδα, συν το κύπελλο, σύν τα playoff απ’ όπου όλα θα κριθούν εκεί. Το πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλοι μπορούν να νικήσουν όλους πλην του Graz που φαίνεται να έχει μείνει αρκετά πίσω. 
-Από την πορεία της ομάδας είστε ευχαριστημένοι;
 «Είχαμε το σθένος να αντιδράσουμε σωστά μετά από το κακό ξεκίνημα που κάναμε. Σ’ αυτό το επίπεδο οφείλεις να έχεις το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συγκέντρωσης, αλλιώς θα πληρώσεις το τίμημα. Δεν είναι δικαιολογία το νεαρό της ηλικίας μας. Χάσαμε δύο παιχνίδια στη παράταση και άλλα τόσα στη λεπτομέρεια. Δεν πειράζει όμως, από παιχνίδι σε παιχνίδι ωριμάζουμε ως ομάδα. Όπως είπα και πριν είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε στην 4η θέση στη Bundesliga. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι για εμάς εναντίον της Klostenuberg Dukes, αφού ισοβαθμούμε και με αυτό το παιχνίδι κλείνει ο δεύτερος γύρος. Είναι όμως παιχνίδι που θα κρίνει τον αντίπαλο μας για το κύπελλο, αφού από φέτος το πρωτάθλημα επηρεάζει το θεσμό αυτό. Είμαστε στους «8» του κυπέλλου και με νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε στο φάιναλ-φορ. Είμαστε μέσα σε όλες της διοργανώσεις και πάντα διεκδικούμε το ποσοστό νίκης που μας δικαιούται. Ο δρόμος είναι μακρύς, αυτό που κάνουμε είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να βελτιωνόμαστε και να προχωράμε μπροστά, βλέποντας κάθε αγώνα ξεχωριστά και κάνοντας ταμείο στο τέλος».
-Πως είναι μια καθημερινή μέρα για σένα;
«Μπάσκετ...μπάσκετ...και πολλή δουλειά. Πραγματικά κάθε μέρα είναι και διαφορετική όσο περίεργο κι αν φαίνεται, δεν υπάρχει ρουτίνα, δουλεύουμε 10-12 ώρες καθημερινά. Ο κοινός κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πόση δουλειά έχουμε να κάνουμε, δεν είναι μόνο η πρωινή ή η απογευματινή προπόνηση, τα βάρη ή η ατομική προπόνηση, το scouting ή το video session. Όλα αυτά για να γίνουν θέλουν χρόνο και πολλές ώρες δουλειάς πίσω από κλειστές πόρτες αλλά όταν αγαπάς κάτι και το κάνεις με τι καρδιά σου τότε όλα γίνονται».

 

 

Μπάσκετ | Τοπικό
  ''Την επόμενη φορά να μας ρωτήσετε''

''Την επόμενη φορά να μας ρωτήσετε''

Πριν από 4 ώρες 20:23 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Ο Α.Σ.Κ. Αρχάγγελος με ανακοίνωση του απευθύνεται στην Καλλιθέα και αναφέρει ότι θα έπρεπε να ρωτήσει πρώτα το Δ.Σ. πριν συμφωνήσει με τον Σταμάτη Χατζόπουλο. Αναλυτικά: «Ο Αρχάγγελος ΑΣΚ έχει...

 448 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Κλείνει Μπρέι ο Προμηθέας!

Κλείνει Μπρέι ο Προμηθέας!

Πριν από 7 ώρες 17:05 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Τι Τζέι Μπρέι, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του 12sports, ο Προμηθέας Πάτρας, ο οποίος βαδίζει από πέρσι στα... χνάρια του Κολοσσού. Κι αν πέρσι...

 571 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Θέλει Μπρέι και Τζόουνς!

Θέλει Μπρέι και Τζόουνς!

Πριν από 16 ώρες 08:18 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Από τους έξι Αμερικανούς με τους οποίους τελείωσε ο Κολοσσός τη φετινή σεζόν, οι δύο ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά και ξεχώρισαν αισθητά από τους υπόλοιπους… Ο λόγος για...

 928 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Στην τελική ευθεία η Καλλιθέα!

Στην τελική ευθεία η Καλλιθέα!

Πριν από 16 ώρες 08:14 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Αντίστροφα μετρούν πλέον στην Καλλιθέα για τους αγώνες μπαράζ, που θα διεξαχθούν από 20 έως 24 Ιουνίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Α. Παπανδρέου» στο Περιστέρι. Στην πρεμιέρα...

 288 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική
  Πανέτοιμος για το ''σαλούν''!

Πανέτοιμος για το ''σαλούν''!

Πριν από 16 ώρες 08:07 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Την προετοιμασία του για τον αγώνα κατάταξης την Κυριακή (17:00) κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου συνεχίζει ο Ιπποκράτης Κω. Η αναμέτρηση ορίστηκε στο ''σαλούν'' (κλειστό γυμναστήριο Παπάγου) κόντρα στην ομάδα, που...

 99 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Στην Κάλυμνο το τελευταίο F-F!

Στην Κάλυμνο το τελευταίο F-F!

Πριν από 2 ημέρες 08:26 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Το προσεχές σαββατοκύριακο (26-27 Μαΐου) θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Καλύμνου με διοργανώτρια την τοπική Ακαδημία το φάιναλ-φορ των παμπαίδων για την ανάδειξη του πρωταθλητή Δωδεκανήσου. Πρόκειται για την...

 1753 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Περιμένει αντίπαλο η Α.Ε. Καρλοβάσου

Περιμένει αντίπαλο η Α.Ε. Καρλοβάσου

Πριν από 2 ημέρες 08:14 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Τον αντίπαλο της και από την Τ.Ε. Σάμου περιμένει η Καλλιθέα για τους αγώνες μπαράζ  με την Α.Ε. Καρλοβάσου να θεωρείται πιθανότατα και το φαβορί για τον τίτλο. Η Α.Ε.Κ....

 135 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Το Σάββατο (19:00) με Μαρούσι

Το Σάββατο (19:00) με Μαρούσι

Πριν από 2 ημέρες 07:52 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Το προσεχές Σάββατο στις 19:00 ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος θα φιλοξενήσει το Μαρούσι, στο εξ αναβολής ντέρμπι του ομίλου νότου στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Είναι το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι...

 113 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Ο Ηρακλής ευχαριστεί Παπούλη

Ο Ηρακλής ευχαριστεί Παπούλη

Πριν από 2 ημέρες 16:51 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Ηρακλή 2000 θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον coach κ. Παπούλη Γιάννη για την πολυετή του προσφορά στο σύλλογο μας, για την στήριξη στην ομάδα μας σε...

 662 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Επέστρεψε Αθήνα ο Λυκογιάννης!

Επέστρεψε Αθήνα ο Λυκογιάννης!

Πριν από 3 ημέρες 08:24 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση επέστρεψε ο Άρης Λυκογιάννης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κλείσει το «κεφάλαιο» Κολοσσός. Η απόσπαση του «Λύκου» έληξε (είναι ταχυδρομικός στο επάγγελμα)...

 1162 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Συλλυπητήρια σε Συμιακό

Συλλυπητήρια σε Συμιακό

Πριν από 3 ημέρες 07:51 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Την πρώτη τους προπόνηση με τον Στάθη Βλαχοδήμο και συνεργάτη τον Σταμάτη Χατζόπουλο, έκαναν χθες οι παίκτες της Καλλιθέας, οι οποίοι πλέον μετρούν αντίστροφα για τους αγώνες μπαράζ, που θα...

 430 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Τα αποτελέσματα στο αμαξίδιο

Τα αποτελέσματα στο αμαξίδιο

Πριν από 3 ημέρες 07:39 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι του νότιου ομίλου του 21ου πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο. Το Μαρούσι επικράτησε εντός έδρας του Ηφαίστου με 75-45 και παρέμεινε αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα....

 111 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική

Τσώνος και Σπυρόπουλος στο ''σαλούν''

  Τσώνος και Σπυρόπουλος στο ''σαλούν''
Πριν από 4 ώρες
20:19 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Οι Αθηναίοι Βασίλης Τσώνος (Α1 Εθνικής) και Σπύρος Σπυρόπουλος (Α2 Εθνικής) θα «σφυρίξουν» τον αγώνα κατάταξης ανάμεσα στον Ιπποκράτη Κω και την Ευρώπη Πευκοχωρίου (3οι στους ομίλους της Β' Εθνικής),...

 57 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Το αδιαχώρητο στην Κάλυμνο!

  Το αδιαχώρητο στην Κάλυμνο!
Πριν από 14 ώρες
10:44 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Πολύ μικρό θα αποδειχθεί το κλειστό γυμναστήριο της Καλύμνου στο φάιναλ-φορ των παμπαίδων, αφού δεκάδες εκδρομείς από τη Ρόδο και τη Λέρο πρόκειται να ταξιδέψουν στο νησί των ''σφουγγαράδων''. Ο...

 165 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Οι διαιτητές στο φάιναλ-φορ

  Οι διαιτητές στο φάιναλ-φορ
Πριν από 16 ώρες
08:41 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων στο φάιναλ-φορ των παμπαίδων, που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Καλύμνου το σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου...

 256 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Τζάμπολ στα πλέι-οφ

  Τζάμπολ στα πλέι-οφ
Πριν από 16 ώρες
08:11 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Τζάμπολ σήμερα η ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Basket League και μάλιστα, ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των αγώνων, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες. Ο Παναθηναϊκός...

 51 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Το 1ο Midnight 3 on 3 Streetball

  Το 1ο Midnight 3 on 3 Streetball
Πριν από 16 ώρες
08:01 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Η ΟΣΕΚΑ ανακοινώνει με περηφάνια τη διεξαγωγή του 1ου Midnight 3on3 Streetball, το οποίο θα διεξαχθεί στην πλατεία Μοναστηρακίου, το Σάββατο 2 Ιουνίου. Στις 12 το βράδυ, τα μεσάνυχτα, η...

 52 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Ο Χατζηδάκης στο Μίλωνα!

  Ο Χατζηδάκης στο Μίλωνα!
Πριν από 2 ημέρες
09:20 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στον Ίκαρο Καλλιθέας, ο Λεριός προπονητής Γιώργος Χατζηδάκης αποχώρησε από την ομάδα και έδωσε τα χέρι με τον Μίλωνα. Αναλυτικά, όσα έγραψε στο facebook: «Μετά...

 860 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Το ''αντίο'' ενός ξεχωριστού ανθρώπου!

  Το ''αντίο'' ενός ξεχωριστού ανθρώπου!
Πριν από 2 ημέρες
08:43 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Μετά από 37 χρόνια ενασχόλησης με την προπονητική, ο Βασίλης Καλαποδάκης αποφάσισε να… ρίξει τους τίτλους τέλους σε ηλικία 55 ετών. Ξεχωρίζοντας για το ήθος, την αξία του αλλά και...

 1485 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Πένθος στην Καλλιθέα

  Πένθος στην Καλλιθέα
Πριν από 2 ημέρες
08:39 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Νέο πένθος στην Καλλιθέα, αφού προχθές αργά το βράδυ ''έφυγε'' από τη ζωή η γιαγιά του Γιάννη και του Παναγιώτου Κούρου, η οποία τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας....

 130 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Με Πελασγό και Ίκαρο Ικαρίας!

  Με Πελασγό και Ίκαρο Ικαρίας!
Πριν από 2 ημέρες
08:13 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Στο δρόμο του Ιπποκράτη Κω θα βρεθούν ο Πελασγός Μεγαλόπολης (πήρε τον τίτλο στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.) και όχι ο Σ.Κ. Καλαμάτας, που είχε αναφέρει λαθεμένα η Ε.Ο.Κ. και ο Ίκαρος Ικαρίας,...

 144 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Φώτης... με νονό τον Ζιάγκο!

  Φώτης... με νονό τον Ζιάγκο!
Πριν από 3 ημέρες
08:36 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Τον μικρό του γιο Φώτη πρόκειται να βαφτίσει το Σάββατο 7 Ιουλίου ο Παντελής Μισσού… Μάλιστα η βάφτιση θα είναι άκρως μπασκετική, αφού νονός του μικρού θα είναι ο προπονητής...

 662 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Ώρα για ημιτελικούς!

  Ώρα για ημιτελικούς!
Πριν από 3 ημέρες
08:16 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Την προσεχή Πέμπτη αρχίζει η ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Basket League και μάλιστα, ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των αγώνων, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες....

 105 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Γ.Σ. Δωδεκάνησος- Ηράκλειο (pics)

  Γ.Σ. Δωδεκάνησος- Ηράκλειο (pics)
Πριν από 3 ημέρες
07:58 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος κέρδισε και το Ηράκλειο με 62-39 και τώρα θα ετοιμαστεί για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με το Μαρούσι και τον Άτλαντα Αθηνών, που θα κρίνουν τη...

 169 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Οι 20 πρώτοι σκόρερ της Ο.Σ.Ε.Κ.Α.

  Οι 20 πρώτοι σκόρερ της Ο.Σ.Ε.Κ.Α.
Πριν από 3 ημέρες
07:35 | Τρι 22 Μαϊ, 2018

Στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ (με δύο παιχνίδια λιγότερα) παραμένει ο Ατνάν Χαμαντί του Γ.Σ. Δωδεκάνησος. Αναλυτικά, οι 20 πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος: Γιώργος Μακρής (Π.Α.Σ.Κ.Α.) 270, Γιώργος...

 50 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Για Εθνική Παπαδάκης, Σκούφης και Μαστόρος!

  Για Εθνική Παπαδάκης, Σκούφης και Μαστόρος!
Πριν από 3 ημέρες
14:17 | Δευ 21 Μαϊ, 2018

Στην προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών κλήθηκαν ο Κώστας Παπαδάκης του Κολοσσού, καθώς επίσης και οι Κώοι Ανδρέας Σκούφης (Προμηθέας Πάτρας) και Βένος Μαστόρος (Α.Σ.Ε. Δούκα). Προπονητικό τριήμερο θα διεξαχθεί...

 455 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Στα ''σκαριά'' φιλικό για ιερό σκοπό!

  Στα ''σκαριά'' φιλικό για ιερό σκοπό!
Πριν από 4 ημέρες
09:04 | Δευ 21 Μαϊ, 2018

Μία πολύ καλή πρωτοβουλία βρίσκεται στα σκαριά και εφόσον υλοποιηθεί θα αποτελέσει από τα πιο σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες του 12sports, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έρθουν στη...

 203 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Δεν πάει στα προστάζ ο Διαμαντής

  Δεν πάει στα προστάζ ο Διαμαντής
Πριν από 4 ημέρες
08:47 | Δευ 21 Μαϊ, 2018

Δεν πρόκειται τελικά να πάει στα ''προστάζ'' ο νεαρός διαιτητής Παντελής Διαμαντής. Αν και αρχικά είχε επιλεγεί για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις εξετάσεις της Ο.Δ.Κ.Ε., τελικά ένα πρόβλημα...

 231 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Γεωργαλλής ο... 2ος ''κατοστάρης''!

  Γεωργαλλής ο... 2ος ''κατοστάρης''!
Πριν από 4 ημέρες
08:34 | Δευ 21 Μαϊ, 2018

Με το μοναδικό εύστοχο τρίποντο του, ο Γιάννης Γεωργαλλής έφτασε σε ένα ακόμη ξεχωριστό ατομικό επίτευγμα στη φετινή σεζόν. Έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού μετά τον Άγγελο...

 115 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική

''Έπεσε'' και το Κορωπί!

  ''Έπεσε'' και το Κορωπί!
Πριν από 4 ημέρες
22:53 | Κυρ 20 Μαϊ, 2018

Ο Γ.Σ. Κορωπίου είναι η τέταρτη που υποβιβάζεται από τον όμιλο νότου της Β’ Εθνικής βαδίζοντας στα βήματα της Α.Ε.Ν. Κηφισιάς, του Ε.Φ.Α.Ο. Ζωγράφου και του Ικάρου Νέας Σμύρνης. Στο...

 158 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Το πήρε στη Χίο ο Φ.Ο.Β.!

  Το πήρε στη Χίο ο Φ.Ο.Β.!
Πριν από 5 ημέρες
08:58 | Κυρ 20 Μαϊ, 2018

Πρωταθλητής στην Τ.Ε. Χίου στέφθηκε ο Φ.Ο. Βροντάδου Χίου (4-0 τον Όμηρο Καλλιμασίας), ο οποίος κέρδισε στα χαρτιά τον τελευταίο τελικό. Αναλυτικά όσα γράφει το sportschios.gr. ''Με λύπη, βρεθήκαμε στο Κλειστό...

 139 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική

Στο Ηράκλειο για την παραμονή!

  Στο Ηράκλειο για την παραμονή!
Πριν από 5 ημέρες
08:48 | Κυρ 20 Μαϊ, 2018

Σήμερα «πέφτει» η αυλαία στον όμιλο νότου της Β’ Εθνικής, με τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής. Χθες, ο Ιπποκράτης κέρδισε στην εκπνοή την Α.Ε.Ν. στην Κηφισιά με 83-82, ενώ η...

 123 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Σανδαλάκης φεύγει, Σανδαλάκης έρχεται...

  Σανδαλάκης φεύγει, Σανδαλάκης έρχεται...
15:00 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό το φιλικό ''διαζύγιο'' με τον Άγγελο Σανδαλάκη αλλά και διοργάνωση αγώνα επίδειξης ''σιμουλτανέ'' εξέδωσε ο ''Ιππότης''. Αναλυτικά: ''Ο Σκακιστικός...

 57 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Με 200 άτομα η πεζοπορία

  Με 200 άτομα η πεζοπορία
09:48 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Ο Δήμος Ρόδου ενημερώνει, δια του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού, ότι την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε με...

 63 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στις Κυκλάδες η Ρεμπούλη

  Στις Κυκλάδες η Ρεμπούλη
09:46 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Για τρίτη χρονιά η Σύρος… βάζει τα αθλητικά της ρούχα και παπούτσια και ο αγώνας Syros Run μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και...

 28 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πλούσια δράση στον Ο.Α.Μ.Ρ.

  Πλούσια δράση στον Ο.Α.Μ.Ρ.
07:56 | Πεμ 24 Μαϊ, 2018

Σχεδόν καθημερινή ήταν η αγωνιστική δραστηριότητα στον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, 14 Μαίου, διεξήχθη η 5η και τελευταία ημερίδα του...

 60 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πάει στο Γιβραλτάρ η Ρόδος

  Πάει στο Γιβραλτάρ η Ρόδος
17:49 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Από το πρακτικό με αριθμ.9/11-05-2018 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου. (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), εγκρίθηκε το νησί μας να πάρει μέρος στη γενική...

 96 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser

  Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser
17:35 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser Ανδρών πρόκειται να διεξαχθεί στη Ρόδο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Μάλιστα, έγινε γνωστή και η προκήρυξη των αγώνων, που διοργανώνει η...

 148 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τουρνουά Badminton στην Κω

  Τουρνουά Badminton στην Κω
13:20 | Τετ 23 Μαϊ, 2018

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ίρις διοργανώνει εσωτερικό τουρνουά Badminton την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 09.00-15.00 στο Αθλητικό Πολύκεντρο Κω. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για...

 40 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα