Οι Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου θα είναι οι νέοι πρωταθλητές Δωδεκανήσου, αφού κέρδισαν σήμερα με 97-91 τον αξιόμαχο Ιβίσκο και νικώντας αύριο (19:00) τον Ζέφυρο θα πάρουν τον τίτλο και θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική. Οι Αρχαγγελίτες τα βρήκαν σκούρα από τον ψυχωμένο Ιβίσκο, ο οποίος έπαιξε για την αξιοπρέπεια, το γόητρο και τη φανέλα και κέρδισε τις εντυπώσεις με την εικόνα του στο «Βενετόκλειο». Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους Αρχαγγελίτες να καρδιοχτυπούν τους φιλάθλους τους μέχρι να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα τους (0-8), οι Άγιοι Θεόδωροι έχοντας τεράστια αμυντικά κενά, έριξαν την απόδοση τους, ενώ ο Ιβίσκος μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα βρήκε λύσεις και έγινε άκρως απειλητικός. Μάλιστα η ομάδα της Ανάληψης στο τρίτο δεκάλεπτο προσπέρασε με 60-59 (27’) και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Το τεράστιο κίνητρο όμως των Αρχαγγελιτών σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες του Ιβίσκου (δεν έπαιξαν οι Μαρουλλάκης Γ., Τσαλίκης, Μαρινάκης, ενώ ο Τσιτσούλας αγωνίστηκε ελάχιστα) έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος των Αγίων Θεοδώρων που πανηγύρισαν τη νίκη και ουσιαστικά τον τίτλο της Α’ Κατηγορίας. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο, με τους Αγίους Θεοδώρους να βρίσκουν λύσεις και σκοράροντας κυρίως με βολές να παίρνουν το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 15-20, 36-43(ημ.), 62-66, 91-97
Διαιτητές: Ξανθός- Φάκαρος
Α.Σ.Κ. ΙΒΙΣΚΟΣ (Μισσού): Μητσού 12(1), Τσιτσούλας, Καραγιάννης 7(2), Μπιλλιάς, Λιβιεράτος 22(2), Φυλτζανίδης 5(1), Δούβαλης 32(1), Καμπουράκης, Μαρουλλάκης Ι. 13(2).
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (Παπακώστας): Βογιατζής 35(2), Γκογκίδης 22(1), Ξυπολιτάς 6, Βλαχοδήμος 4, Αυγενικού 4(1), Σιώκος, Σκορδάλης 14(2), Κούρος 12.


































