Απίθανη ανατροπή και τεράστια νίκη (60-59) για την Ακαδημία Καλύμνου στο εφηβικό ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής με τη συντοπίτισσα Ε.Α.ΚΑ. Αν και η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη βρέθηκε να χάνει ακόμη και με διαφορά 17 πόντων (29-46 στο 25’), κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη. Η Ε.Α.ΚΑ. ήταν καλύτερη για τρία δεκάλεπτο στο ντέρμπι της Καλύμνου και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα χάρη κυρίως στον Χρυσάκη, και έχοντας βοήθειες από τους Καλικάτζαρο Μ. και Οικονόμου, αλλά στο τέλος η ψυχωμένη Ακαδημία άλλαξε τη ροή του αγώνα και με επιμέρους σκορ 21-9 στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη και θα ετοιμαστεί πλέον για το φάιναλ-φορ του εφηβικού πρωταθλήματος.
Η τυπικά φιλοξενούμενη Ε.Α.ΚΑ. πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και έχοντας πολύ καλή αμυντική παρουσία «βραχυκύκλωσε» την Ακαδημία, παίρνοντας το προβάδισμα με 10-19 στο α’ δεκάλεπτο. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για την Ε.Α.ΚΑ. που ξέφυγε με +15 (11-26 στο 15’), για να ισορροπήσει η Ακαδημία και να πλησιάσει σε 25-33 στο ημίχρονο, έχοντας κορυφαίο τον Παύλο Κουλλιά. Στο γ’ δεκάλεπτο δεν άλλαξαν πολλά, αφού η Ε.Α.ΚΑ. ανέβασε στροφές και πήρε τη μέγιστη τιμή της με +17 (29-46), ενώ το γ’ δεκάλεπτο τελείωσε με 39-50. Κάπου εκεί άλλαξαν όλα… Η Ακαδημία αρχικά βελτίωσε την άμυνα της, έπαιξε έξυπνα και με πιο καθαρό μυαλό γύρισαν το παιχνίδι. Αρχικά με σερί 9-2, το σκορ έγινε 48-52 (33’) και το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι.
Με καλάθι του Έλληνα και τρεις πόντους του Χρήστου Κουλλιά, η Ακαδημία έκανε την προσπέραση (53-52 στο 35’), αλλά η Ε.Α.ΚΑ. έβγαλε αντίδραση και με πόντους των Καλικάτζαρου Γ. και Καλικάτζαρου Γ. έκανε το 55-57 (38’). Το τρίποντο του Κουλλιά Π. και το δίποντο του Χρυσάκη διαμόρφωσαν το σκορ σε 58-59 (μόλις 33’’) πριν το τέ4λος, ενώ με 2/2 βολές ο Παύλος Κουλλιάς στα 22’ έδωσε το προβάδισμα στην Ακαδημία (60-59). Στην τελευταία επίθεση 3’’ πριν το τέλος ο Οικονόμου αστόχησε σε τρίποντο και η Ακαδημία πανηγύρισε τη νίκη με την απίστευτη ανατροπή.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 10-19, 25-33(ημ.), 39-50, 60-59
Διαιτητές: Αντωνίου- Φάκαρος
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Π. 32(4), Τόλιος, Νίκζας, Κουλλιάς Χ. 9, Πιλάτος, Έλληνας 9(1), Μπουλαφέντης 10(2), Τρικοίλης, Πονήρης.
Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ: Κουλλιάς 1, Χρυσάκης 30(2), Καρδούλιας, Κατσοτούρχης, Καλικάτζαρος Γ. 3, Καλικάτζαρος Μ. 15, Οικονόμου 10(2), Πιζάνιας.




































