
Πρεμιέρα εκτός με Άτλαντα!
Εκτός έδρας με τον νταμπλούχο Άτλαντα Αθηνών θα παίξει ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο. Τίποτα δεν θυμίζει το περσινό πρωτάθλημα, τίποτα δεν θυμίζει την προηγούμενη σεζόν. Η Ο.Σ.Ε.Κ.Α. φέτος άλλαξε τα δεδομένα, δημιουργώντας δύο κατηγορίες (Α1 και Α2), με τη δεύτερη τη τάξει να παίζεται σε δύο ομίλους. Αν σε αυτό προσθέσετε το γεγονός ότι μετέχουν 16 ομάδες στο πρωτάθλημα, με τις δύο καινούριες να είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, αντιλαμβάνεστε πόσο διαφορετικό θα είναι φέτος το παιχνίδι.
Χθες, το μεσημέρι, παρουσία του προέδρου της ΟΣΕΚΑ, Χρήστου Καλούδη, του αντιπροέδρου Θανάση Βίγλα, παραγόντων των δύο νέων ομάδων (Αλέξης Αλεξίου για την ΑΕΚ και Βαγγέλης Παπαλιός για τον Παναθηναϊκό), διεθνών παικτών (Γιώργος Μακρής και Έλντον Γκοτζαράι), αλλά και του διεθνή διαιτητή Αδριανού Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 22ου πρωταθλήματος.
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης- Μαρούσι
Άτλας Αθηνών- Γ.Σ. Δωδεκάνησος
Μέγας Αλέξανδρος- Π.Α.Σ.Κ.Α.
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ)
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ήφαιστος Πάτρας- Παναθηναϊκός
Αετοί Κρήτης- Α.Σ.Κ.Α. Ηράκλειο
Ρεπό έχει η Α.Ε.Κ.
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ):
Αστέρας Τρικάλων- Ηρόδικος
Πανσερραϊκός- Αργοναύτες Βόλου
Ρεπό έχει η Ίριδα Καβάλας
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Στην Α’ Εθνική, μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας θα διεξαχθεί φάιναλ-φορ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας. Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική. Όσον αφορά στην άνοδο, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις των δύο ομίλων θα παίξουν σε τελικό και ο νικητής θα ανέβει στην Α’ Εθνική. Ο ηττημένος του αγώνα θα παίξει σε αγώνα μπαράζ με τον προτελευταίο της Α’ Εθνικής για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.