
Με φόρα από το ντέρμπι...
Βελτιώνοντας την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Αναγέννηση Νήσου Ρόδου, ήταν η ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου της Δωδεκανήσου, επικρατώντας του Αστέρα Παστίδας με 2-0. Παράπονα από τη διαιτησία του κ. Πατσιόπουλου, έχουν οι γηπεδούχοι.
Η εικόνα
Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Στην εικόνα, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους 22 ποδοσφαιριστές, σε έναν «βαρύ» αγωνιστικό χώρο.
Στην επανάληψη ωστόσο, η Αναγέννηση ξεκίνησε και ήταν αυτή που πείρε την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας την εστία του Καστανάκη.
Φτάνοντας στο 58ο λεπτό, σημειώθηκε η φάση που έκρινε κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα.
Στο συγκεκριμένο λεπτό, ο γκολκίπερ Καστανάκης αποβλήθηκε, καθώς ανέτρεψε αντίπαλο ως τελευταίος και στο φάουλ που εκτέλεσαν οι «μελανέρυθροι» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τέρμα του Μακρή.
Στο ακριβός επόμενο λεπτό, ο Αστέρας έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές, καθώς πριν την εκτέλεση της σέντρας, ο Αθανασίου αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες ( κόκκινη) από τον διαιτητή, Πατσιόπουλο, για έντονη διαμαρτυρία.
Οι «μελανέρυθροι», εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου γκολ με δράστη τον Καστρουνή στο 63ο λεπτό, σφραγίζοντας τη νίκη- πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου της Δωδεκανήσου.
Τα γκολ
59ο Απευθείας εκτέλεση φάουλ απο τον Μακρή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και επέστρεψε και πάλι στον έμπειρο μέσο, που με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χατζηνικόλα.
63ο Όμορφη προσπάθεια του Γεωργαλή Α από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Καστρουνή που με κοντινό πλάσε διαμόρφωσε το τελικό 2-0
Οι αποβολές
58ο Ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Καστανάκης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, Πατσιόπουλου καθώς ανέτρεψε αντίπαλο σαν τελευταίος αμυντικός.
60ο Ο Αθανασίου Π είδε δύο συνεχόμενες κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία στο διαιτητή Πατσιόπουλο.
Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Λάμπρου και Στεφανάκης
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Π: Καστανάκης, Αχιολάς, Καρίδης, Κοσμάς, Χριστοδούλου (60ο Καλογήρου), Αθανασίου Π, Βελλής ( 85ο Μικελίνας), Σκόρπος ( 58ο Χατζηνικόλας),
Σπάρταλης, Καρίκης, Σάρλης.
Αναγέννηση Ν.Ρ: Μπεκιάρης, Φωτεινής Γ, Μπιγκό, Μακρής, Κρομμύδας, Αμπελάς ( 80ο Καρπαθάκης), Παφιάκης, Ψαράς, Καστρουνής, Γαϊτάνος (89ο Τσικούρης), Γεωργαλής Α ( 65ο Στεργιόπουλος)