
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Πήγασου!
Ο Έσπερος Πατρών και ο Κούρος αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε Αχαΐα- Ηλεία (Ε.Σ.Κ.Α.Η.) και Σάμο, αντίστοιχα, οπότε θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με τον Πήγασο Κρεμαστής για τα μπαράζ ανόδου. Στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. τον τίτλο πήρε ο Άρις Καλαμάτας, ξεπερνώντας την Άμιλλα Τρίπολης και τους Δρομείς. Στην Τ.Ε. Λέσβου, τον τίτλο θα διεκδικήσει ο Θησεάς Παναγιούδας και ο Αίολος Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωταθλητής Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων θα παίξει τελικά στα μπαράζ του βορρά. Οι εννέα αυτές ομάδες (αν πάρει μέρος ο Κούρος Σάμου) θα σχηματίσουν δύο γκρουπ, ένα των πέντε και ένα των τεσσάρων ομάδων και οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα ανέλθουν στον όμιλο νότου της Α2 Κατηγορίας. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 2 Ιουνίου στα γραφεία της Ε.Ο.Κ.
ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Στο φινάλε του πρωταθλήματος Γυναικών της Α’ Κατηγορίας της Ε.Σ.Κ.Α.Η. ο Έσπερος Πατρών νίκησε με 67-21 στη Ζάκυνθο την τοπική ομάδα και αναδείχθηκε και τυπικά πρωταθλητής.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 8-14, 12-36(ημ.), 18-46, 21-67
Διαιτητές: Μαρινάκης- Γιαννακόπουλος
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Νέγκας): Γιατρά, Μαλεβίτη 4, Ιωαννίδου 2, Τσάμπαζη 2, Δαλακιάρη, Μαρούδα 2, Σιδηροκαστρίτη, Αγαλιώτη 1, Σκλήβα 2, Κυπριώτη 8, Νικολοπούλου.
ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Φλωράτος): Καραβέλη 12, Φλογερά 16, Νάτσκου 2, Μαρίνη 4, Μαρούντα 6, Ντάρλα 6, Καραγιάννη 4, Παπανδριοπούλου 4, Λαγοπάτη 13.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥ
Η γυναικεία ομάδα του Κούρου νικώντας τον Ίκαρο Ικαρίας με 41-33, κατέκτησε το πρωτάθλημα γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2014 – 2015. Η ομάδα του Κούρου θα εκπροσωπήσει το Νομό στους αγώνες για το ειδικό τουρνουά ανόδου στην Α2 Γυναικών που θα γίνουν από 24 έως 28 Ιουνίου 2015. Ο Κούρος θα συμμετάσχει στον όμιλο Νότου με άλλες 10 ομάδες, που θα σχηματίσουν δύο υποομίλους των έξι και πέντε ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες των υποομίλων ανεβαίνουν απ’ ευθείας στην Α2 Γυναικών. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η παρουσία του Κούρου είναι αμφίβολη στους αγώνες της Αθήνας, ενώ κανονικά η ομάδα δεν δικαιούται συμμετοχής στα μπαράζ, αφού στο πρωτάθλημα της Τ.Ε. Σάμου συμμετείχαν μόλις τρία σωματεία, ενώ η προκήρυξη αναφέρει ότι πρέπει ο κάθε πρωταθλητής να προέρχεται από διοργάνωση τεσσάρων ομάδων. Την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου στην ομάδα του Κούρου, έκανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων Δημήτρης Βογιατζής.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 11-14, 22-24(ημ.), 32-28, 41-33
Διαιτητές: Βουδιώτης- Τζουραμάνης
ΚΟΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥ: Δαβιτίδου 8, Μαραθοκαμπίτου Σ. 4, Ηλιάδου 8, Σωτηριάδη 6, Βομβολάκη, Ζαρμπάνη, Φώτη 4, Βελακούλη 4, Τσαχιρίδη 7(1).
ΙΚΑΡΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ: Κουτσουναμέντου 3(1), Τριπόδη, Τσαντέ, Περρή Μ. 6(1), Παπαγεωργάκη 2, Σταυρινουδάκη Γ., Σταυρινουδάκη Η., Περρή Α. 13, Σακκά 9(1), Φουντούλη. Κοτσαμπά.
ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ
Ο Θησέας Παναγιούδας και ο Αίολος Μυτιλήνης θα διεκδικήσουν στους φετινούς τελικούς της Τ.Ε. Λέσβου, τον τίτλο του πρωταθλητή. Στο μεγάλο ντέρμπι της κανονικής περιόδου ο Αίολος κέρδισε με 46-36, κι έτσι οι δύο ομάδες θα παίξουν στη σειρά των τελικών.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 8-12, 15-21(ημ.), 24-31, 36-46
Διαιτητές: Ζηρόπουλς- Λαμπρέλλης
ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ (Καραμανώλης): Καρακλά 12, Βαγή 2, Κωστακέλλη 13, Λάκκα 4, Φωτέλλη 5, Μανιάκη, Χατζημιχαήλ, Ζαφειρίου, Χριστάκογλου.
ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Γιαννίκος): Κοτσιά 16(2), Πάλη 4, Ντουλέ 2, Βούρου 6, Λημναίου 13(1), Τεντολούρη 5, Καραβατάκη.
ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΝΟΤΟΥ
Τ.Ε. Δωδεκανήσου: Πήγασος Κρεμαστής
Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε.: Αναγέννηση Λαμίας
Τ.Ε. Χίου: Βούρειος Χίου
Ε.ΚΑ.Σ.Κ.: Ο.Α. Χανίων
Ε.Σ.Κ.Α.Κ.: Ολυμπιάδα Λεχαίου
Ε.Σ.Κ.Α.Η.: Έσπερος Πάτρας
Τ.Ε. Λέσβου: Θησέας Παναγιούδας ή Αίολος Μυτιλήνης
Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Ν.Ο.Π.: Άρις Καλαμάτας
Τ.Ε. Σάμου: Κούρος Σάμου