
Ήττα στο Σ.Ε.Φ.
Η ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός έχασε με 84-61 από τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως κέρδισε σε πολλές περιπτώσεις το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις. Ηταν η πρώτη παρουσία της ομάδας σε πλέι οφ πλέον η προσοχή στρέφεται στο ματς της Δευτέρας στο Βενετόκλειο, που θα αρχίσει στις 5 μ.μ. και όχι στις 6 μ.μ., που είχε αρχικά οριστεί. Η ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός κοίταξε όσο μπορούσε στα μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά για άλλη μία φορά στάθηκε άτυχη. Ο Ντράγκαν Τσέρανιτς κτύπησε και πάλι - τώρα στο γόνατο - και θεωρείται απίθανο να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ. Ακόμα κι έτσι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να γιορτάσουν μαζί με τον κόσμο της Ρόδου, την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός.
«Το ζητούμενο δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά να κάνουμε μία καλή εμφάνιση αντάξια της προσπάθειάς μας να μπούμε στα πλέι οφ. Για εμάς μετρά το ταξίδι και να πάρουμε εμπειρίες για το μέλλον. Νομίζω ότι δείξαμε πως αξίζαμε να μπούμε στα πλέι οφ. Η εμφάνισή μας σήμερα ήταν καλύτερη από ό,τι αυτής στην κανονική περίοδο στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Θέλω να κάνουμε μία γιορτή στη Ρόδο για την πρώτη συμμετοχή μας στα πλέι οφ», δήλωσε ο προπονητής της ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο Λανς Χάρις επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετική ομάδα, θέλαμε να παίξουμε επιθετικά και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για τη νίκη. Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε και τώρα πάμε στη Ρόδο για να παίξουμε ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι και να προσπαθήσουμε για τη νίκη». Το παρών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έδωσε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός Γιάννης Γιαννάς, ο οποίος με δηλώσεις του εξέφρασε την αναγκαιότητα δημιουργίας Παλέ Ντε Σπορ στη Ρόδο, ούτως ώστε η ομάδα να κάνει και το επόμενο βήμα.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 25-17, 43-30, 64-46, 84-61
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Τσίλντρες 6, Βούισιτς 10, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 8, Γκριρ 11, Γιαννόπουλος 5, Βουγιούκας 7, Πρίντεζης 4, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 5, Σλούκας
ΒΑΠ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάρις 20, Παντελιάδης 3, Παπανικολόπουλος, Βασίλιεβιτς 8, Τζόγκο 2, Δανάς, Ασημακόπουλος 10, Λερίας, Χαρίσης 4, Τσάμης 6, Σταυρόπουλος, Τσέρανιτς 8.