
''Είναι θέμα εμπιστοσύνης''!
Το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας έκανε στη Νέα Σμύρνη, ο Γιάννης Γεωργαλλής, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την καλή του παρουσία στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής. «Είναι θέμα εμπιστοσύνης του κόουτς Βετούλα που συνεχώς με παροτρύνει να σουτάρω, του τεχνικού τιμ, των συμπαικτών μου, όλης της ομάδας», είπε ο Γιάννης Γεωργαλλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», όταν ρωτήθηκε για τα 4/8 τρίποντα που είχε στη Νέα Σμύρνη στη μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Carna επί του Πανιωνίου, αλλά και για τις 4/4 βολές στα 8.5’ πριν τη λήξη της παράτασης την προηγούμενη αγωνιστική στο γειτονικό ντέρμπι με τον Κόροιβο όταν διαμόρφωσε, τότε, το τελικό 77-72 για τους «μελανόλευκους».
-Ποιο είναι το μυστικό;
«Η καλή ψυχολογία. Στο μπάσκετ ισχύει ότι και στη ζωή. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη και ανέβηκε πολύ μετά την νίκη μας στον ημιτελικό Κυπέλλου επί της Ν. Κηφισιάς και την πρόκριση στον τελικό».
-Μόνο ψυχολογία;
«Διαβάζουμε σωστά τα παιχνίδια, η ομάδα έχει ρόλους και έχει βρει ρυθμό. Παίζουμε μπάσκετ, αυτό το λένε όλοι και το παραδέχονται οι αντίπαλοι».
-Τι σημαίνει η νίκη επί του Πανιωνίου;
«Τη χρειαζόμασταν. Ηταν η πρώτη στο πρωτάθλημα εκτός έδρας και όπως αυτή στη Κηφισιά θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε όλους. Βαθμολογικά όποιος κοιτάξει την βαθμολογία θα καταλάβει πόσο σημαντική ήταν».
-Με τον Κόροιβο έπαιξες σχεδόν 10 λεπτά και με τον Πανιώνιο 32. Τι γίνεται;
«Απλώς με τον Κόροιβο δεν ήμουν καλός, άσχετα από τις βολές στο φινάλε και με τον Πανιώνιο μου πήγε το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία πόσο και ποιος θα παίζει, αλλά πώς θα κερδίζει η ομάδα».
-Στη συνέχεια θα παίξετε διαδοχικά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Πάτρα. Ποιος είναι ο στόχος;
«Καταρχήν θα μιλήσω για το επόμενο παιχνίδι, αυτό με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο πολύ ανταγωνιστικοί γίνεται. Να διεκδικήσουμε σε όσες πιθανότητες μας αναλογούν τη νίκη και να τα δώσουμε όλα για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας που πιστεύω ότι θα γεμίσει το γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».
*Ο Γιάννης Γεωργαλλής συνεχίζει κανονικά στον Απόλλωνα. Το επισημαίνουμε γιατί αρχικά η συμφωνία ήταν για δύο μήνες, ως το τέλος του 2014.