
''Κόντρες'' για το... γήπεδο!
«Τα… ξίφη τους διασταύρωσαν» προχθες στην επίσημη παρουσίαση της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και αντιδήμαρχος Ροδίων Σάββας Διακοσταματίου με την περιφερειακή σύμβουλο Ανδριάνα Μπαφίτη. Τα όσα είπε ο πρώτος στον χαιρετισμό του, «ενόχλησαν» την Ανδριάνα Μπαφίτη, η οποία του απάντησε σε ανάλογο ύφος. Αφορμή φυσικά στάθηκε το γεγονός ότι ο Κολοσσός ΒΑΠ δεν έχει αυτή τη στιγμή κλειστό γυμναστήριο για να στεγάσει τα «όνειρα» του.
Ο αντιδήμαρχος Ροδίων και πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. είπε χαρακτηριστικά:
«Θέλω να ευχηθώ εκ μέρους του Δήμου Ρόδου και του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά μία καλή αγωνιστική περίοδο στον Κολοσσό. Εμείς όπως κάθε χρόνο θα βρισκόμαστε δίπλα στην ομάδα, στο όριο των δυνατοτήτων μας. Η κάθε αγωνιστική περίοδος είναι ιστορική και είμαστε σίγουροι ότι τη φετινή χρονιά ο Κολοσσός θα πάει καλά. Σημασία έχει η ομάδα να πάει καλά, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό. Θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό τον Κολοσσό, ο οποίος είναι η μοναδική ομάδα που μας εκπροσωπεί στη μεγάλη κατηγορία. Κάποια στιγμή πρέπει να τα λέμε όλα και να μην χαϊδεύουμε αυτιά. Ορισμένοι ρίχνουν τις ευθύνες μόνο στο Δήμο Ροδίων, ξεχνώντας και νομοθεσίες αλλά και το τι έχει προσφέρει επί σειρά ετών.
Μην αρχίσουμε τα παραδείγματα, γιατί δεν συμφέρει. Έχω ολοκληρώσει έναν κύκλο και δεν φοβάμαι να πω τα πράγματα με το όνομα τους. Κάποιοι άνθρωποι για να στηρίζουν σιωπηρά τις ομάδες τους, κινδυνεύουν από το δημόσιο έργο και το δημόσιο λογιστικό. Όποιος θέλει, είμαι στη διάθεσή του για να του εξηγήσω όλες τις παραμέτρους. Τόσα χρόνια έρχονταν υπουργοί και έταζαν γήπεδα, χωρίς να γίνει φυσικά τίποτα. Ζούμε σ’ ένα νησί με συγκεκριμένο μήκος και συγκεκριμένο πλάτος, έχοντας επίσης μία… συγκεκριμένη απόσταση από το κέντρο. Ξοδεύονται χρήματα δεξιά και αριστερά υποτίθεται για ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, άνευ ουσίας και αποτελέσματος. Δείτε για παράδειγμα που είναι ο Διαγόρας και η Ρόδος. Έτσι καλό θα ήταν να δούμε το παράδειγμα του Κολοσσού, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προάγουμε τον αθλητισμό και το νησί μας. Κλείνοντας, θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη μεγάλη προσπάθεια του».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΦΙΤΗ
Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε η περιφερειακή σύμβουλος Ανδριάνα Μπαφίτη, απάντησε στο Σάββα Διακοσταματίου. «Ο Κολοσσός αντικατοπτρίζει την ελπίδα. Υπάρχουν πράγματα τα οποία είναι υπεράνω καταστάσεων και είναι αξίες που με κάθε συνθήκη θα επιβιώσουν. Και θα επιβιώσουν, γιατί αυτό είναι που θέλει ο απλός κόσμος. Ούτε εγώ, ούτε η διοίκηση, ούτε οι παίκτες. Είναι η επιθυμία του κόσμου που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα από τα πρώτα της βήματα, στα καλά και στα κακά της. Πολύ λυπάμαι κ. αντιδήμαρχε που δεν μπορούμε να βαφτίσουμε περιφερειακό ένα κλειστό γήπεδο. Πολύ λυπάμαι. Γιατί με το πέρασμα των χρόνων εμείς, όπως ξέρετε έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε έργα. Γιατί φτιάξαμε και το κλειστό στο οποίο τυχαίνει να αγωνίζεται αυτή η ομάδα. Δεν θεωρώ ότι η απάντηση που δώσατε είναι ικανοποιητική. Επειδή και εγώ δεν ζω από την πολιτική, τολμώ να το πω. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να επιτευχθεί με κινήσεις σπασμωδικές και μοναχικές. Δεν μπορεί ούτε η διοίκηση να πάει μόνη της και να ζητήσει το αυτονόητο. Σαφώς ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, το οποίο είτε θα έπρεπε είτε θα μπορούσε να… σηκώσει. Και δεν μιλάω για την τωρινή δημοτική αρχή, μιλάω και για τις απερχόμενες. Δεν είναι μόνο δικό σας το πρόβλημα. Ο περιφερειάρχης είναι στη διάθεσή σας, σε ότι του ζητήσετε. Θεωρώ δεδομένο ότι το γνωρίζετε αυτό. Ξέρω ότι επανειλημμένα έχετε προβεί σε συζητήσεις μαζί του και τόσο εκείνος όσο κι εγώ είμαστε στη διάθεσή σας. Εύχομαι καλή χρονιά, πολλά καλάθια, λίγοι τραυματισμοί και όλα θα πάνε καλά».