
Ξεκάθαρη η θέση Κασάπη
Τις τελευταίες ημέρες, φήμες ήθελαν τον κ. Κασάπη να απογοητεύεται από την κατάσταση και να …οπισθοχωρεί στο θέμα της διεκδίκηση των μετοχών της ΠΑΕ Διαγόρας, γεγονός που ο ίδιος όμως να αρνείται κατηγορηματικά στο περιβάλλον του.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρόδιος επιχειρηματίας μοιάζει πρόθυμος να κάνει μερικές ακόμα ημέρες υπομονή, έως ότου τροποποιηθούν οι όροι με τους οποίους φέρεται να επιθυμεί την παραχώρηση του «τιμονιού», ο Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης.
Τα δεδομένα άλλωστε, είναι λίγο πολύ γνωστά και έχουν φυσικά να κάνουν με τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας. Η αρχική γνωστοποίηση των οφειλών της ομάδας, ύψους περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, δεν συνάδουν με την εικόνα που παρουσιάστηκε στη συνέχεια (αυξημένη κατά το 1/3) και εκεί, το «deal» παγώνει. Το θέμα των πλαστογραφιών ξεπεράστηκε ολοκληρωτικά, μοιάζει και είναι πλέον σίγουρο πως η ΠΑΕ Διαγόρας δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στην υπόθεση.
Η μία πλευρά λοιπόν περιμένει την άλλη να κάνει πίσω, τρίτα πρόσωπα μέσω Αθηνών εμπλέκονται ξαφνικά στην υπόθεση ως υποψήφιοι αγοραστές, αλλά η ουσία είναι πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το αποτέλεσμα είναι μηδαμινό.
Δεδομένο επίσης είναι πως η ανάληψη μέρους των υποχρεώσεων από την πλευρά του κ. Χρυσοχοϊδη θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό», κάτι το οποίο για δικούς του λόγους ωστόσο, δεν φέρεται να αποδέχεται. Ο κίνδυνος ωστόσο η ομάδα να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα είναι ορατός και οι καταστάσεις, ανεξαρτήτως δημοσιευμάτων και τοποθετήσεων, είναι αυτές που από μέρα σε μέρα θα αρχίσουν να πιέζουν ασφυκτικά για απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα για το «αύριο» της ΠΑΕ Διαγόρας.
Μοιάζει λοιπόν φρόνιμο ο κάθε επιχειρηματίας να προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντά του μέσα από μία συμφωνία που θα ξεφορτώσει από την πλάτη του τα βάρη δύο ετών, την ίδια ώρα μοιάζει όμως και ουτοπικό να επιχειρεί να βγει «ατσαλάκωτος» από μία ..μάχη βιωσιμότητας.