
Τέλος καλό, όλα καλά...
Τα εύκολα... δύσκολα έκανε ο Γ.Σ. Διαγόρας απέναντι στον ουραγό Φίλιππο Βέροιας, αλλά τελικά κέρδισε με 61-55, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Οι Ροδίτες αγωνίστηκαν χωρίς τον Πάνο Παναγιωταράκο, ο οποίος ναι μεν ήταν στην 12άδα, ωστόσο δεν έπαιξε αφού τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε με ίωση και ήταν απροπόνητος. Παρόλα αυτά ο «γηραιός» όταν βρήκε τα σκούρα, πήρε τη νίκη χάρη κυρίως στο καθοριστικό τρίποντο του Ανέστη Τζινόπουλου, ο οποίος ένα λεπτό πριν το τέλος διαμόρφωσε το 61-53, κι ενώ στην προηγούμενη επίθεση οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε τρίποντο με τη διαφορά να είναι στο +5 για τον Διαγόρα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν δύο πρόσωπα… Το καλό τους στο πρώτο εικοσάλεπτο, παίζοντας δυνατή άμυνα και περιορίζοντας αισθητά τα ατού των Βεροιωτών και το κακό στην επανάληψη, αφού δεν έπαιξαν έξυπνα, έκαναν λάθη και έβαλαν στο παιχνίδι τον Φίλιππο. Ο Γ.Σ. Διαγόρας ξεκίνησε δυναμικά και ειδικά μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου επέβαλε τον ρυθμό τους φτάνοντας με άνεση στο +14 (26-12), ενώ στην εκπνοή του δεκαλέπτου μείωσε με απίθανο τρίποντο ο Μπαταούλας (26-15). Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα ροκάνισε τη διαφορά (26-20 στο 13’), αλλά ο Διαγόρας απάντησε με σερί 10-0, ξέφυγε 36-20 (17’) για να κλείσει το ημίχρονο με 40-23.
Το +17 φαίνεται ότι αποπροσανατόλισε τους γηπεδούχους, που μπήκαν χαλαροί στο παρκέ και έδωσαν το δικαίωμα στον Φίλιππο Βέροιας να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει τη νίκη. Με κορυφαίο τον Τσακίρη και τον Μπαταούλα να τον «σιγοντάρει» οι Βεροιώτες μείωσαν σε 42-35 (25’), αλλά στο κατάλληλο σημείο οι «κυανέρυθροι» συνήλθαν, πέτυχαν καθοριστικούς πόντους και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με +12 (52-40). Στο φινάλε το παιχνίδι έγινε ντέρμπι για τα καλά… Οι «κυανέρυθροι» ήταν άστοχοι, έκαναν λάθη και ο Φίλιππος Βέροιας πλησίασε σε 58-53, αλλά (ευτυχώς για τον Διαγόρα) το τρίποντο που επιχείρησε ο Μαυρίδης Β. ήταν άστοχο και στην επόμενη επίθεση ο Τζινόπουλος έδωσε τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους. Αυτό που έχει σημασία βέβαια για τον Διαγόρα είναι η μεγάλη νίκη και πλέον θα πάει στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο φετινό «διπλό».
*Αύριο το πρωί ο Δημήτρης Ροζολής θα παρουσιαστεί στο κέντρο νεοσύλλεκτων της Καλαμάτας και θα απουσιάσει αρκετό καιρό από τις υποχρεώσεις της ομάδας.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 26-15, 40-23(ημ.), 52-40, 61-55
Διαιτητές: Κααραβίτης- Σιώκας
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Τσακίρης): Βογιατζής 8, Αγαπιάδης 3(1), Ροζόλης 4, Τζινόπουλος 5, Παρδακάς 7, Οτουντζίδης 8, Λαζαρίδης 12(1), Χρύσης 6, Εκινέ 8.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γκίμας): Μπαταούλας 11(3), Μαυρίδης Β. 8(1), Ντόβας 6, Τσακίρης 11, Μαυρίδης Α. 4, Κοτσάμπασης, Ιωσηφίδης, Κόγιας 8, Λαμπρόπουλος 7(1), Γάκης.