
Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη στο Μετς και ηττήθηκε δίκαια και εύκολα από τον Παναθηναϊκό με 70-43 στο δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ-φορ στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Η ροδίτικη ομάδα άντεξε για ένα δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να είναι ανώτεροι και να δικαιολογούν την ταμπέλα του φαβορί, που είχαν πριν από το παιχνίδι, ενώ ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος προσπάθησε στο α’ δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν αύριο (18:30) στον μεγάλο τελικό τον Άτλαντα Αθηνών, που επικράτησε άνετα της Α.Ε.Κ. με 88-68. Ο Γ.Σ.Δ. θα παίξει στις 16:00, στον μικρό τελικό με αντίπαλο την «Ένωση» για την 3η θέση.
Το ξεκίνημα ήταν καλό για την ομάδα του Γιώργου Μποσγανά και του Γιάννη Μαρουλλάκη (6-6). Ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι (12-6 στο 7’), αλλά οι Ροδίτες ισοφάρισαν 12-12 (9’) για να λήξει το α’ δεκάλεπτο με 16-12. Στο β’ δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» κυριάρχησε στο παρκέ και ξεκίνησε πολύ δυνατά… Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (22-12 στο 12’), με τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος να ζορίζεται αισθητά στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκιουρκάν πέτυχε το πρώτο καλάθι στο διάστημα αυτό στο 15’ όταν και μείωσε σε 24-14. Ο Παναθηναϊκός έκανε νέο μεγάλο σερί και ξέφυγε με 34-16 (19’), για να κλείσει το ημίχρονο με 37-22.
Ο Γ.Σ.Δ. δεν μπόρεσε να αντιδράσει και τα πάντα κρίθηκαν από νωρίς στο Μετς… Ο Παναθηναϊκός μπήκε σοβαρός στο β’ ημίχρονο και με γκολ-φάουλ του Νέλσον ξέφυγε με +20 (46-26 στο 23’), ενώ μεγάλωσε κι άλλο τη ψαλίδα (51-26 στο 26’). Ο ρυθμός έπεσε και το γ’ δεκάλεπτο τελείωσε με 55-28, οπότε και το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία. Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε λόγω και του τελικού (60-36 στο 33’ και 64-37 στο 37’) και έφτασε άνετα στη νίκη με 70-43. Από τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Γκουτιέρες και Νέλσον και από τον Γ.Σ.Δ. πρώτοι σκόρερ οι Χατζηκαντής και Γκιουρκάν.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-12, 37-22(ημ.), 55-28, 70-43
Διαιτητές: Σκαλτσή- Κώτσου- Ρασούλη
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κοντός): Νέλσον 19, Τσαουσίδης, Ράσα 10, Γκουτιέρες 23, Μαρτσάκης 12, Φύτρος, Ατζολιδάκης 2, Κοντογιάννης 4.
Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Μποσγανάς- Μαρουλλάκης): Λουκάς 2, Χεναγκίρ, Χατζηδημητρίου Μ. 4, Παπαναστασίου, Μαρουλλάκης 9, Χατζηκαντής 14, Λυκοπάντης, Σκορδάς, Γκιουρκάν 14.