www.12sports.gr

Ρόδος

Ποδόσφαιρο
Η πρόταση για την αναδιάρθρωση!
12:51 | Σαβ 9 Μαϊ, 2020
Εκτύπωση θέματος 535 αναγνώσεις

Η πρόταση για την αναδιάρθρωση!

Ανακοινώθηκε η ορόταση για νέα βιώσιμη αναδιάρθρωση των Επαγγελματικών Κατηγοριών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την Πανδημία του Κορωνοϊού. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Σε συνέχεια της κοινής μας δήλωσης για την ύπαρξη βιώσιμης λύσης και την αναγκαστική αναδιάρθρωση κατηγοριών, λόγω της πανδημίας της COVID-19. Ως πρόεδροι, των ‘’8’’ πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄  Εθνικής, προχωρούμε στις αναλυτικές θέσεις τροποποίησης των πρωταθλημάτων της χώρας μας, καθώς και στην κοινοποίηση των προτεινόμενων εργαλείων βιώσιμης ανάπτυξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στα επόμενα χρόνια, μετά την βαθιά κρίση, που πλήττει ήδη, τον Ελληνικό αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, όχι μόνο να διορθώσουμε την περσινή αποτυχημένη-εκ του φετινού αποτελέσματος- αναδιάρθρωση (όπου οι ομάδες γνώριζαν από την αρχή στην SL2 ότι δυο σωματεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αγωνιστικά και ότι το πρωτάθλημα της FL, ολοκληρώνεται τον Μάρτιο χωρίς playoff και οδηγείται έτσι σε 6μήνη απραξία) αλλά να θέσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια, ώστε μέσα από το πέρασμα του φονικού ιού, να προκύψουν νέα αισιόδοξα δεδομένα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέσα από αυτή την κοινή επιστολή, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι δεν επιβάλουμε τις προτάσεις μας, δεν επιθυμούμε νέες αδικίες σε βάρος του σπορ που υπηρετούμε, για δική μας εύνοια, διορθώνοντας μάλιστα λάθη του παρελθόντος, ούτε απορρίπτουμε, ότι θετικό έχει προκύψει από τις αλλαγές στα πρωταθλήματα τα περασμένα έτη. Ζητούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τις ομάδες ή τις επιτροπές των ανωτέρων πρωταθλημάτων, καθώς και με την ηγεσία του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, προκειμένου να ακουστούν οι προβληματισμοί μας, να μελετηθούν οι προτάσεις μας και να αξιοποιηθούν τα εργαλεία μας, για το κοινό καλό.
Μέσα στον ορυμαγδό της πανδημίας και την αναξιοπιστία που περιβάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ας δημιουργήσουμε ένα νέο προϊόν, που θα κεφαλαιοποιήσει μέσα από τον Έλληνα φίλαθλο τις άξιες και το όραμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όπως συμβαίνει στα προηγμένα κράτη της Ευρώπης και το ίδιο επιθυμούμε να συμβεί και εδώ.

Διάρθρωση κατηγοριών
Πρόταση διεξαγωγής πρωταθλημάτων επαγγελματικών ενώσεων 2020-21
Διατήρηση της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας ΄΄Super League΄΄σε διευρυμένη βάση και κατάργηση της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας ΄΄Super League 2 και Footbal lleague΄΄, δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας COVID-19 και την απώλεια εσόδων, που δεν επιτρέπει την οικονομική επιβίωση τόσων πολλών ΠΑΕ, διαχωρισμένες σε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Επομένως, προτείνουμε την δημιουργία, μιας νέας ενιαίας κατηγορίας δύο ομίλων, που θα δημιουργηθεί με γεωγραφικά κριτήρια (Βόρειος και Νότιος όμιλος), με σκοπό την συνολική μείωση λειτουργικών εξόδων,  των εταιρειών-ομάδων. Διατήρηση της σημερινής Γ΄ Εθνικής με την δομή του τωρινού πρωταθλήματος, που θα λειτούργει ως προθάλαμος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:
Super League | 16 ομάδων την αγωνιστική χρονιά 2020-21.
Προτείνουμε στο συγκεκριμένο μοντέλο της πρώτης κατηγορίας της χώρας, την παραμονή όλων των ομάδων (14), που εκκίνησαν την σεζόν 2019-20, λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας και τον προβιβασμό από την «Super League 2», δυο επιπλέον ομάδων, φτάνοντας έτσι τις δεκαέξι (14+2) συμμετέχουσες.
Προτρέπουμε ιδανικά για την σεζόν 2020-21, τον υποβιβασμό τριών ομάδων, με την εξής πρόταση: Απευθείας υποβιβασμός των θέσεων 15 και 16, της τελικής κατάταξης και playout με διπλούς αγώνες μπαράζ, της ομάδας που θα καταλάβει την θέση 14, με την τρίτη ομάδα που θα προκύψει από τα playoff ανόδου, της  SuperLeague 2.

Super League 2 | 32 ομάδων την αγωνιστική χρονιά 2020-21.
Προτείνουμε στο συγκεκριμένο μοντέλο της δεύτερης κατηγορίας της χώρας, την δημιουργία δυο ομίλων των 16 ομάδων, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας, να παραμείνουν στη νέα κατηγορία, οι ομάδες που εκκίνησαν την σεζόν 2019-20 στην Super League 2, από τις θέσεις 3-12 και να προστεθούν όλες οι ομάδες της Football League(14)καθώς και οι 8 πρώτες ομάδες, των οχτώ ομίλων της Γ΄ Εθνικής, φτάνοντας έτσι τις 32 (10+14+8) συμμετέχουσες.
Προτρέπουμε ιδανικά για την σεζόν 2020-21, την δημιουργία αγώνων playoff ανόδου ως έξης: 
Δημιουργία μίνι πρωταθλήματος 10 αγωνιστικών(εντός-εκτός), για τις θέσεις 1-6 ανά όμιλο, με τις δυο πρώτες ομάδες των ομιλών Α και Β που θα προκύψουν, να προβιβάζονται στην Super League, ενώ οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 2η θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ μεταξύ τους και ο νικητής θα αντιμετωπίσει εκ νέου, σε διπλούς αγώνες την ομάδα, που θα καταλάβει την 14ηθέση στο πρωτάθλημα της Super League.
*Όλες οι ομάδες διατηρούν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου. 
Προτρέπουμε ιδανικά για την σεζόν 2020-21, την δημιουργία αγώνων playout υποβιβασμού στην Football League ως έξης: 
Οι 6 ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-16, κάθε ομίλου (Α και Β), θα δημιουργήσουν ένα νέο μίνι πρωτάθλημα 10αγωνιστικών(εντός-εκτός), με τις τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 13-16, να υποβιβάζονται στην Football League.
*Όλες οι ομάδες διατηρούν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.

Football League (Σημερινή Γ Εθνική) 112 ομάδων την αγωνιστική χρονιά 2020-21.
Προτείνουμε στο συγκεκριμένο μοντέλο της τρίτης κατηγορίας της χώρας, την δημιουργία 8 ομίλων, των 14 ομάδων, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας, να παραμείνουν στη νέα κατηγορία, οι ομάδες που εκκίνησαν την σεζόν 2019-20 στην Γ΄ Εθνική, από την 2η θέση μέχρι την τελευταία κάθε ομίλου και να προστεθούν αντίστοιχα, όσες ομάδες χρειάζονται από τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ, ανά όμιλο φτάνοντας έτσι στις 112 συμμετέχουσες.
Μοντέλο λειτουργίας κατηγοριών 

Η πρώτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η «Super League» θα είναι επαγγελματική της μορφής ΠΑΕ και θα διέπεται από τους κανόνες και τις αποφάσεις, της έως τώρα λειτουργίας, όπως αποφασίζουν τα μέλη του συγκεκριμένου συνεταιρισμού.
Η δεύτερη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η «Super League 2» θα είναι επαγγελματική της μορφής ΠΑΕ και θα διέπεται από τους κανόνες και τις αποφάσεις, για την λειτουργία της, όπως αυτές θα αποφασιστούν από τα μέλη του νέου συνεταιρισμού μετά την αναδιάρθρωση.
Η τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η Γ΄ Εθνική, θα είναι ερασιτεχνική και θα διέπεται από τους κανόνες και τις αποφάσεις, της έως τώρα λειτουργίας, όπως αποφασίζει η ΕΠΟ, για τα μέλη της.
Όλοι οι αγώνες πρωταθλημάτων διέπονται και διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις λειτουργίας και τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

Προτεινόμενες οργανωτικές διατάξεις&εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης:
Οργάνωση
Προϋποθέσεις συμμετοχής, στο πρωτάθλημα, με αυστηρές αλλά βιώσιμου χαρακτήρα ελέγχους, από την ΕΕΑ, και κριτήρια που θα βοηθούν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, με γηπεδικές εγκαταστάσεις συγκεκριμένων προδιαγραφών, ιδιωτική περιφρούρηση, προπονητήρια και τμήματα υποδομών.
Προγραμματισμός αγώνων (καλεντάρι), σύμφωνα με τις εγχώριες, Ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις που θα ορίζεται πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και θα είναι απαράβατο, δημιουργώντας ασφαλές και φιλικό αθλητικό περιβάλλον στους φιλάθλους για να ορίσουν τα ταξίδια τους.

Γνωστοποίηση από την αρχή της σεζόν, όλα τους επαγγελματίες που θα έχουν συναναστροφή με την άρτια διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος, προς ενίσχυση της αξιοπιστίας από τις ομάδες(πχ. Πίνακες διαιτησίας, πινάκες παρατηρητών ΚΕΔ-ΕΠΟ-ΕΝΩΣΕΩΝ) και προγραμματισμός ανά μήνα όλων των επαγγελματιών που θα συμμετέχουν στους αγώνες. Είναι σημαντικό να υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια μετακινήσεων για την αποφυγή άσκοπων εξόδων μετακίνησης, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα ή ορισμός πλαφόν στα έξοδα.
Δικαίωμα ψήφου σε κάθε ομάδα-μέλος όλων των Ενώσεων-Συνεταιρισμών, διορθώνοντας το περσινό άδικο καθεστώς, με το φίμωμα των ομάδων της FL.
Κάθε ομάδα να ορίσει επίτροπο, που θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο όλων των παραπάνω και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και θα παραδίδει την έκθεση του στην εκάστοτε πειθαρχική επιτροπή των πρωταθλημάτων.
Επιβολή ποινών αφαίρεσης βαθμών στις περιπτώσεις ελλιπών κριτηρίων συμμετοχής και φυσικά αφαίρεση δικαιώματος συμμετοχής, από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Οικονομικό πλαίσιο
Μετοχικό κεφάλαιο 100.000€ για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ) που θα συμμετέχουν. Τα μίνιμουμ έσοδα που θα πρέπει να διασφαλισθούν για τις 32 συμμετέχουσες ομάδες, στη νέα SuperLeague 2, είναι: 6.400.000 €, τα οποία θα προκύψουν, όπως αναλύεται παρακάτω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις χορηγικές συμφωνίες και τις στοιχηματικές εταιρείες.
Είναι σημαντικό να αντληθούν ποσοστιαία έσοδα, από την διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου Ελλάδας (ΕΠΟ) και την συμφωνία της, με τον τηλεοπτικό πάροχο. Προτείνεται μίνιμουμ 500.000€ που θα δίνεται στον «συνεταιρισμό».
Οι παραπάνω οικονομικές προτάσεις για να αποκτήσουν ισχυρό κίνητρο, πρέπει προωθηθούν, από σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και αλλαγές στους κανονισμούς των αρμόδιων αρχών.
Υπολογίζεται πως η μείωση εξόδων με την διεξαγωγή πρωταθλήματος, δυο ομίλών, θα είναι περί τις 60.000 € για κάθε ομάδα του Βορείου ομίλου, γνωρίζοντας πως για μεταφορικά και διαμονή μια ομάδα έχει έξοδα περίπου, 7000€ ανά ταξίδι, με δεδομένο πως στις κατηγορίες προς ενοποίηση, είναι ήδη οκτώ ομάδες από Κρήτη και Ρόδο. Φυσικά αυτό αλλάζει για τις ομάδες του Νοτίου ομίλου που τα έξοδα θα είναι μεγαλύτερα λόγω των μετακινήσεων από και προς τα νησιά.

Αναπτυξιακά κίνητρα
Εξασφαλισμένη μίνιμουμ, κρατική επιχορήγηση για τις υποδομές κάθε ομάδας (εγκαταστάσεις-ακαδημίες) καθώς και για τα έξοδα μετακινήσεων, μόνο για την σεζόν 2020-21. Προϋπόθεση να ελεγχθούν οι ομάδες από κατηρτισμένες επιτροπές, για την ορθή χρήση της επιχορήγησης (υπάρχει η εμπειρία του νέου «εξ οικονομώ» από την πολιτεία για την εποπτεία των επιχορηγούμενων χρημάτων).
Όπως μειώθηκε η φορολογία στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών να μειωθούν και οι ασφαλιστικές τους εισφορές για μια σεζόν, ώστε να καταστεί βιώσιμη οικονομικά, η επόμενη σεζόν.
Αύξηση φοροαπαλλαγής κερδών για δυο σεζόν των ΠΑΕ, συμψηφισμός ΦΠΑ, ενώ αν δεν υπάρχει αντίστοιχο μέτρο να εφαρμοστεί ο συνυπολογισμός για την δήλωση και απόδοση ΦΠΑ δαπανών ξενοδοχείων, διατροφής, μετακίνησης και έξοδα αγώνων. Επίσης να δοθούν κίνητρα πάγιων επενδύσεων. Όπως, αγορά ή μίσθωση οικοπέδου για ανέγερση γηπέδου/κατασκευή προπονητικού κέντρου, αγορά ή κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου/προπονητικού κέντρου, αναβάθμιση υπαρχόντων γηπεδικών εγκαταστάσεων είτε ιδιόκτητων είτε μισθωμένων στο κράτος. Αγορά και εγκατάσταση σύγχρονων μηχανημάτων ιατρικής επιστημονικής υποστήριξης αθλητών και γενικά εξοπλιστικού μηχανισμού υποδομών, αγορά συστημάτων μηχανοργάνωσης, συμπεριλαμβανόμενων των δαπανών αγοράς και εγκατάστασης λογισμικού, αγορά ή μίσθωση υλικοτεχνικής υποδομής διαδικτυακής κάλυψης αγώνων και ανάπτυξη media των ομάδων. Διατήρηση τμημάτων παραγωγής νέων ποδοσφαιριστών.
Να δοθούν κίνητρα στις εταιρείες που επενδύουν κεφάλαια στον αθλητισμό υπό την μορφή διαφήμισης, χορηγίας, συμμετοχής σε κεφάλαια ΑΑΕ, να τύχουν απαλλαγής φόρων για το ισόποσο της επένδυσης.
Διερεύνηση δυνατοτήτων συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά προγράμματα που ανακοινώσε ο υφυπουργός με προτάσεις για την ευρωπαϊκή πλατφόρμα καινοτομίας και αθλητισμού, δικτύωση και σε άλλους οργανισμούς/δίκτυα καινοτομίας και αθλητισμού, για την συμμετοχή και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
Εμπορικοί στόχοι
Κεντρικός χορηγός πρωταθλήματος, που θα παρέχει εμπορικά δικαιώματα και χρήσεις στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των ομάδων, όπου μαζί με τα τηλεοπτικά & διαδικτυακά δικαιώματα, θα εξασφαλίζουν μίνιμουμ τις 250.000€ για κάθε ομάδα. Να παρέχεται κίνητρο, μπόνους συμμετοχής(35%), κατάταξης(40%) και εμπορικής αξίας(25% το ποσοστό αυτό θα πηγαίνει στις υποδομές-εγκαταστάσεις-ακαδημίες, -αποδεδειγμένα- αλλιώς δεν θα μοιράζεται), από τα εμπορικά δικαιώματα χορηγιών και όχι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Κατηρτισμένες επιτροπές ελέγχου και διαφάνειας, θα παρέχουν τον διαμοιρασμό των χρημάτων, για την ορθή κατανομή αυτών, ώστε το πρωτάθλημα να είναι εμπορικό, ανταγωνιστικό και αξιόπιστο.
Ο νέος συνεταιρισμός (αυτό αφορά και την SuperLeague), να αναθέσει το έργο της εμπορικής εκμετάλλευσης με δημόσιο διαγωνισμό, σε εταιρεία/κοινοπραξία με συναφές αντικείμενο και δέσμευση διετίας με συγκεκριμένους στόχους ανά έτος, που εάν δεν επιτευχθούν να λύνεται η συνεργασία. Αφορά όλες τις κατηγορίες αφού κάθε χρονιά δεν είναι η ίδια αγωνιστικά.
Έσοδα από τον ΟΠΑΠ και τις ξένες νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και εντάσσουν το πρωτάθλημα και τις ομάδες, στα κουπόνια τους. Να δοθεί η προοπτική συμμετοχής των ομάδων στο στοιχηματικό κουπόνι του ΟΠΑΠ, εφόσον γίνουν αυστηροί έλεγχοι στις διοικήσεις, από τις κρατικές επιτροπές διαφάνειας και οι ομάδες πληρούν την τα κριτήρια αδειοδότησης.
 
Τηλεοπτικά δικαιώματα
Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με ορισμένο μίνιμουμ ποσό 150.000€, για την κάλυψη του πρωταθλήματος. Εξασφάλιση αποκλειστικών διαδικτυακών δικαιωμάτων για εσωτερική χρήση ανά ομάδα, rec και ondemand (κατά περίπτωση και όχι απευθείας).
Ποσόστωση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21, να δοθεί υπέρ των ομάδων, που θα προέρχονται από την πρώην Super League 2.
Γήπεδα
Επειδή τα περισσότερα γήπεδα ανήκουν στους δήμους ή την ΓΓΑ να μην υπάρξει για την επόμενη σεζόν η καταβολή του μισθωτηρίου από τα έσοδα εισιτήριων ακόμα και στην περίπτωση που επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων. Αντ’ αυτού τα χρήματα να δαπανηθούν για τις ανάγκες συντήρησης των γηπέδων. Όπου δεν υπάρχουν χώροι χαρακτηρισμένων αθλητικών εκτάσεων να εκχωρηθούν από τους ΟΤΑ και την πολιτεία, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης των συλλόγων με εγκαταστάσεις και υποδομές.
Βία
Βελτίωση των μεθόδων αντιμετώπισης της βίας με υπεύθυνης τάση από τις ομάδες και αρωγό την πολιτεία, ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα τα γήπεδα και να μην μοιάζουν με φυλακές. Εφαρμογή των ήδη αυστηρών ποινών στους παραβάτες-χούλιγκαν.
Υποχρεωτική σεμιναριακή εκπαίδευση, στις κατά τόπους αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων ή εβδομαδιαία υποχρεωτική ενημέρωση σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να προετοιμάσουμε τους φιλάθλους της επόμενης γενιάς.
 
Ποδοσφαιριστές
Αξιοποίηση περισσότερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών με την υποχρεωτική συμμετοχή 15 τουλάχιστον, στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Είναι ευκαιρία για ανάπτυξη των Εθνικών ομάδων σε όλα τα κλιμάκια με περισσότερους από 600 Έλληνες παίκτες να υπάρχουν διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας.
Υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση προς τους ποδοσφαιριστές.
Συμμετοχή ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών έως 23 ετών.
 
*Για κάποια από τα παραπάνω, να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε οι ομάδες να προετοιμαστούν και να εξεταστούν κατά περίπτωση, σε τι ποσοστό είναι έτοιμες να εκκινήσουν σε νέα βάση την λειτουργία τους, δίνοντας ανοχή διετίας σε όλες τις κατηγορίες.
Παράρτημα
Με τη νέα αναδιάρθρωση προσδοκούμε:
Ολιστική αντιμετώπιση του ποδοσφαίρου με την αλληλουχία όλων των κατηγοριών και την σύνδεση τους οργανωτικά, πειθαρχικά οικονομικά και εμπορικά, από την πρώτη έως την τελευταία κατηγορία.
Ανάπτυξη οργανωμένης εμπορικής πολιτικής στο sponsoring, licencing και merchandising με την συγκροτημένη σχεδίαση βραχυπρόθεσμου, μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού Brand  Management για την δημιουργία επιτέλους του προϊόντος «Επαγγελματικό Ελληνικό ποδόσφαιρο».
Την άμεση σύνδεση του ποδοσφαίρου με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και την πολιτεία, ώστε να διευκολύνουν το έργο των σωματείων και να δημιουργήσουν νέες συνθήκες εργασίας ανθρώπινου δυναμικού, με σύγχρονες υποδομές και αλληλένδετες με τους δημότες κάθε κοινωνικού ιστού.

Την απεξάρτηση του ποδοσφαίρου από τις πολιτικές σκοπιμότητες του πρόσφατου παρελθόντος, που δημιούργησαν το περσινό έκτρωμα-αναδιάρθρωσης, δεσμεύοντας την πολιτεία μέσω της ΕΡΤ.
Μάλιστα, κατά δήλωση των αξιωματούχων της ΕΠΟ, υπήρξε έμμεσος και άμεσος εκβιασμός για τον τρόπο αναδιάρθρωσης αλλιώς δεν θα διδόντουσαν τα χρήματα από το «σεντούκι» της κρατικής τηλεόρασης και κατά συνέπεια του Ελληνικού λάου. Τα οποία χρήματα ορθώς μειωθήκαν από τη νέα κυβέρνηση και δεν εξασφαλίζονται στο σύνολο τους από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ κατασπαταληθήκαν και από ομάδες που κατέβηκαν «εικονικά» στην SL2, μόνο για να έχουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά συμβόλαια, δημιουργώντας ανισορροπίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων.
Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των ομάδων και του νέου πρωταθλήματος, αξιοποιώντας χρήσιμα εμπορικά εργαλεία που θα προταθούν από τον βασικό αιμοδότη του Ελληνικού αθλητισμού, σχεδόν στο σύνολο της ύπαρξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αναφερόμενοι στον ΟΠΑΠ και τις συνεργαζόμενες εταιρείες του.

Επομένως, (μας, είναι στις περιπτώσεις κρατικής επιχορήγησης των σωματείων, λόγω της πανδημίας, το νέο σύστημα να μπει σε νέες βάσεις με ανταποδοτικό χαρακτήρα ανάμεσα στα σωματεία και την Πολιτεία και να δημιουργήσουμε μια νέα ξεκάθαρη σχέση ανάμεσα στους Έλληνες φιλάθλους και το ποδόσφαιρο που έχει φθαρεί, ειδικά τα χρόνια της κρίσης.
Με βάση την μελέτη των δυο αναδιαρθρώσεων (2013-2019) του Ελληνικού ποδοσφαίρου την εποχή της οικονομικής κρίσης την δεκαετία 2010-2019, διαπιστώνετε ότι το μοντέλο των τριών κατηγοριών και συνολικά 150 ομάδων, όπως αυτό που προτείνουμε, καλύπτει ιδανικά το γεωγραφικό ποδοσφαιρικό κριτήριο της χώρας μας και δημιουργεί προϋποθέσεις ικανοποιητικών εσόδων στις ομάδες. Δεδομένων των τωρινών συνθηκών από την πανδημία COVID-19, και την απώλεια κεκτημένων εσόδων, προηγούμενων ετών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθούν στα παραπάνω κριτήρια και σε βάθος ετών (με όραμα προβιβασμού στην πρώτη κατηγορία) τόσες ομάδες, σε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.
 

🔀ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:
  Και τυπικά στη Football League!
19:09 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Και τυπικά στη Football League!

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.
Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:
·Ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής...

805 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Παρέμεινε στη Ρόδο ο Νικολόπουλος!
13:21 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Παρέμεινε στη Ρόδο ο Νικολόπουλος!

Στη Ρόδο θα συνεχίσει για μία ακόμη σεζόν ο Ντίνος Νικολόπουλος, ο οποίος έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της ομάδας. Ο προγραμματισμός των «ελαφιών» συνεχίζεται και ο Νικολόπουλος θα αποτελέσει ένα από τα στελέχη της Ρόδου και στο προσεχές πρωτάθλημα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Συμφώνησαν σε όλα η Διοίκηση της...

248 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Η Kappa ''ντύνει'' τη Ρόδο!
11:46 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Η Kappa ''ντύνει'' τη Ρόδο!

Η ιταλική εταιρεία Kappa θα ''ντύσει'' φέτος τη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα. Αναλυτικά: ''Mε ιδιαίτερη χαρά η Ρόδος ανακοινώνει την συνεργασία της με την Ιταλική εταιρεία Kappa που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την « Διεθνής Αθλητική ΕΠΕ». Η Kappa θα σχεδιάσει αποκλειστικά και μοναδικά για την Ρόδο την...

994 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  ''Ελάφι'' ξανά ο Πίτκας!
12:18 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

''Ελάφι'' ξανά ο Πίτκας!

Στο ρόστερ της Ρόδου θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά ο Βαγγέλης Πίτκας, με τον οποίο ανανεώθηκε η συνεργασία. Ο έμπειρος γκολκίπερ συμφώνησε με τα «ελάφια» και θα τεθεί ξανά στη διάθεσή του Κώστα Βελιτζέλου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:  «Με χαρά ανακοινώνουμε την συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Βαγγέλη Πίτκα....

636 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Εκλογές στην ''Κακιά Σκάλα''!
08:51 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Εκλογές στην ''Κακιά Σκάλα''!

Ο Σ.Φ. ΡΟΔΟΥ “Η ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ” αναλογιζόμενος την ιστορική του ευθύνη απέναντι στην αγαπημένη μας ομάδα συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1)Την Παρασκευή 5 Ιουνίου από 16:00 έως 20:00 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. συνδέσμου στα γραφεία της ομάδας μας στον Άγιο Δημήτριο.
2)Συμμετοχές υποψηφίων θα...

232 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  ''Ιδού η Ρόδος''
14:36 | Τρι 26 Μαϊ, 2020

''Ιδού η Ρόδος''

Ο αντιπρόεδρος της Ρόδου Μανώλης Βλάχος προέβη στην παρακάτω δήλωση: ''Λόγω των συνεχιζόμενων σχολίων από παράγοντες, για τις ομάδες που βγήκανε πρώτες στους οκτώ ομίλους της Γ’ Εθνικής, θα θέλαμε να δηλώσουμε ευθαρσώς πως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την λογική της ζυγαριάς που γέρνει κατά το δοκούν: Αν ένας γνώστης,...

848 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Τέλος ο Μπουντόπουλος!
14:28 | Τρι 26 Μαϊ, 2020

Τέλος ο Μπουντόπουλος!

Μετά τον Θανάση Μπίσα, παρελθόν από τη Ρόδο αποτελεί και ο Γιώργος Μπουντόπουλος, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία. Ο Μπουντόπουλος ήταν από τα βασικά στελέχη της φετινής Ρόδου, ωστόσο η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: «Ο Γιώργος Μπουντόπουλος πέρασε από τη Ρόδο και...

370 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ανανέωσαν Κάμπας και Μπαρούτας!
12:11 | Τρι 26 Μαϊ, 2020

Ανανέωσαν Κάμπας και Μπαρούτας!

Οι ανανεώσεις συνεχίζονται στη Ρόδο, αφού συμφώνησαν με την ομάδα ο Θανάσης Κάμπας και ο Νίκος Μπαρούτας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: ''Με χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Θανάση Κάμπα και τον αμυντικό Νίκο Μπαρούτα. Η Ρόδος σιγά και σταθερά αποκτά για άλλη μία χρονιά την δυναμική...

326 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Τέλος ο Μπίσα από Ρόδο!
21:27 | Δευ 25 Μαϊ, 2020

Τέλος ο Μπίσα από Ρόδο!

Χωρίς τον Θανάση Μπίσα θα πορευθεί η Ρόδος τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι «πράσινοι» έλυσαν τη συνεργασία τους με τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο ευχαριστούν για τη συνεργασία. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Λόγω των αυξημένων πλέον απαιτήσεων οι δρόμοι της Ρόδου και του Θανάση Μπίσα χωρίζουν. Μια πορεία δύο χρόνων λήγει με...

211 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Έμεινε ο Michel, πήρε Tirivashe!
14:00 | Δευ 25 Μαϊ, 2020

Έμεινε ο Michel, πήρε Tirivashe!

Η Ρόδος κράτησε στο δυναμικό της τον Μισέλ, ενώ απέκτησε το νεαρό Caesar Tirivashe από τη Ζιμπάμπουε. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου: ''Ενας μοναδικός σε ήθος και αξία ποδοσφαιριστής ανανέωσε στην ομάδα μας για την νέα περίοδο. Ο Michel Pimenta θα είναιι και στο νέο πρωτάθλημα στη Ρόδο, αφού συμφωνησε...

241 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Συνεχίζει με Γκίνη η Ρόδος!
13:11 | Δευ 25 Μαϊ, 2020

Συνεχίζει με Γκίνη η Ρόδος!

Ο Δαμιανός Γκίνης είναι ο επόμενος παίκτης της Ρόδου, που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα. Οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό τους για τη νέα χρονιά και έτσι επεκτάθηκε η συνεργασία με τον ίδιο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας...

178 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ανανέωσαν Γιόνδης και Σουλάι!
12:38 | Κυρ 24 Μαϊ, 2020

Ανανέωσαν Γιόνδης και Σουλάι!

Μετά τον Γιώργο Δελαπόρτα, η Ρόδος ανανέωσε τη συνεργασία της τόσο με τον Αντώνη Γιόνδη όσο και με τον Γκέστι Σουλάι. Η ανακοίνωση: ''Σήμερα με χαρά ανακοινώνουμε τη δεύτερη ανανέωση συνεργασίας με το πυροβόλο της ομάδας μας, τον Αντώνη Γιόνδη. Ηδη με τον Αντώνη η διοίκηση της ομάδας έχει συζητήσει και...

386 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Δελαπόρτας ο...πρώτος!
12:31 | Σαβ 23 Μαϊ, 2020

Δελαπόρτας ο...πρώτος!

Η πρώτη ανανέωση για τη Ρόδο είναι γεγονός... Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Δελαπόρτας συμφώνησε να παραμείνει στα ''ελάφια'' και τη νέα αγωνιστική περίοδο, προερχόμενος από μία εξαιρετική σεζόν στη Γ' Εθνική. Αναλυτικά, η ανακοίνωση των ''πρασίνων'', που αρχίζουν τον σχεδιασμό τους για την προσεχή χρονιά. ''Η Ρόδος ξεκινά τις...

553 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Τα είπαν στον... Γεραπετρίτη!
16:09 | Παρ 22 Μαϊ, 2020

Τα είπαν στον... Γεραπετρίτη!

Τηλεδιάσκεψη είχαν σήμερα οι οκτώ πρόεδροι των πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Οι πρόεδροι των ομάδων ενημέρωσαν τον υπουργό για την πρόταση τους που έχει δημοσιοποιηθεί από δεκαημέρου, στην οποία ζητούν την ενοποίηση της Super League 2 και της Football League σε μια Β’...

687 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες!
12:02 | Τετ 20 Μαϊ, 2020

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες!

Με γοργούς ρυθμούς ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του προπονητήριου των ακαδημιών της Ρόδου στον Άγιο Δημήτριο, δίπλα από τα γραφεία της ομάδας. Ήδη έχουν μπει οι μπουλντόζες και ετοιμάζουν το χώρο, που θα κατασκευαστεί το προπονητήριο των ''ελαφιών'', το οποίο θα χρησιμοποιούν τα μικρά τμήματα του συλλόγου. Εσείς...

517 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ρόδος- Παναχαϊκή 2006-07 (pics)
08:45 | Τετ 20 Μαϊ, 2020

Ρόδος- Παναχαϊκή 2006-07 (pics)

Σαν σήμερα 20 Μαΐου το 2007 η Ρόδος υποδέχθηκε και κέρδισε με 2-0 σκορ την Παναχαϊκή για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο 77’ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Γιώργο Καντιμοίρη, ενώ στο 93’ ο αδερφός του Σταμάτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί...

327 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Πένθος για Μαλλιάκα!
18:45 | Τρι 19 Μαϊ, 2020

Πένθος για Μαλλιάκα!

Ο Νικήτας Μαλλιάκας ''έχασε'' σήμερα τον πατέρα του και η Ρόδος τον συλλυπάται: ''Στο άγγελμα του θανάτου του Κώστα Μαλλιάκα, πατέρα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Νικήτα Μαλλιάκα, το διοικητικό συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:
•Να τιμήσει τον εκλιπόντα με ενός λεπτού σιγή στον πρώτο αγώνα της Ρόδου.
•Να καταθέσει...

703 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Πρώτο μέλημα η ίδρυση της Π.Α.Ε.!
22:30 | Δευ 18 Μαϊ, 2020

Πρώτο μέλημα η ίδρυση της Π.Α.Ε.!

Συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ρόδου με αρκετά θέματα προς συζήτηση. Παρόντες ήταν: Μαρτίνης, Βλάχος, Κάππος, Γερονικόλας, Αντώνογλου, Παπανικόλας, Πόκκιας, Χαρτερός, Καρίκη, Κουτούζος, Κεχαγιόγλου, Μαλλιάκας. Τηλεφωνικά στην συνεδρίαση μίλησε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Βελιτζέλος. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν οι εξής:
1.Εναρξη διαδικασιών για την ίδρυση της ΠΑΕ.

703 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Ρόδος- Άγιος Δημήτριος 2008-09 (pics)
11:45 | Κυρ 17 Μαϊ, 2020

Ρόδος- Άγιος Δημήτριος 2008-09 (pics)

Τη σεζόν 2008-09 η Ρόδος φιλοξένησε τον Άγιο Δημήτριο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στον πάγκο των «ελαφιών» βρισκόταν ο Δημήτρης Σπανός και το 12sports σας θυμίζει φωτορεπορτάζ από τον αγώνα που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο στις 18 Μαρτίου 2009 και βρήκε νικήτρια τη Ρόδο με 3-0. Τα γκολ...

403 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
  Το επεισοδιακό μπαράζ Ρόδος- Ολυμπιακός Βόλου!
09:06 | Τετ 13 Μαϊ, 2020

Το επεισοδιακό μπαράζ Ρόδος- Ολυμπιακός Βόλου!

Τη σεζόν 2006-07 η Ρόδος τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Γ’ Εθνικής (όμιλος νότου) και χρειάστηκε να παίξει σε αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Περιστερίου (17 Ιουνίου 2007) με τη Ρόδο να χάνει 2-1 και μαζί το εισιτήριο της...

1047 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
 
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)