«Σίφουνας» στο κλειστό γυμναστήριο της Κω η Ε.Α.ΚΑ. κέρδισε με το ευρύ 111-63(!) την Α.Ε. Δικαίου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για τον όμιλο νήσων της Α’ Κατηγορίας. Οι Καλύμνιοι διατήρησαν στο ρελαντί το αήττητο τους (χωρίς να παίξουν οι έμπειροι Λεπενιώτης και Αγγελόπουλος), κερδίζοντας με +48 την Α.Ε.Δ. και συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους προς το φάιναλ-φορ. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ρογαλίδη και Χρυσάκη (πέτυχαν 35 και 28 πόντους, αντίστοιχα), η Ε.Α.ΚΑ. έκανε «περίπατο» στην Κω και μαζί το 9 στα 9, έχοντας καθαρά το μυαλό της στο F-4 και στον ημιτελικό με τον Διαγόρα. Οι «σφουγγαράδες» δεν συνάντησαν καμία δυσκολία απέναντι στους Κώους και από την αρχή του αγώνα έδειξαν τις διαθέσεις τους.
Σ’ ένα παιχνίδι με πολλές ωραίες φάσεις και γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του, η Ε.Α.ΚΑ. πέτυχε ρεκόρ συγκομιδής πόντων για φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, σπάζοντας το ρεκόρ των 105 που είχε πετύχει στο παιχνίδι του α’ γύρου (105-63) κόντρα στην ίδια ομάδα. Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έγινε ορατή με το καλημέρα, με την Ε.Α.ΚΑ. να είναι σοβαρή και πειθαρχημένη, φτάνοντας εύκολα στην επικράτηση. Για τους νικητές εκτός από τους τοπ σκόρερ Ρογαλίδη και Χρυσάκη, διψήφιοι ήταν επίσης οι Χάχαλος, Αλαχούζος και Καραδολάμης, ενώ για τους ηττημένους οι Σορώτος, Χατζημάρκου και Σπανός.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 17-32, 33-53(ημ.), 49-86, 63-111
Διαιτητές: Ρώτας- Βιτζηλαίος
Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ (Τζομάκας): Σορώτος 15(3), Σπανός 11(3), Χατζημάρκου 13(1), Τσαγγάρης 7(1), Χατζηγιακουμής, Παπαποστόλου 4, Χατζηκωνσταντίνος 2, Τατέλος 7(1), Παναγιώτη Σ. 2, Διακαναστάσης, Νικολάου, Παναγιώτη Κ. 2.
Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ: Κάτρης, Χρυσάκης 28(1), Καραδολάμης 10(2), Καρδούλιας 2, Πλευράκης 7(1), Ρογαλίδης 35(1), Χάχαλος 13(1), Αλαχούζος 10, Οικονόμου Θ. 6.




































