www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Η τελευταία ''χρυσή'' γενιά!
09:49 | Δευ 3 Μαϊ, 2021
Εκτύπωση θέματος 101 αναγνώσεις

Η τελευταία ''χρυσή'' γενιά!

Το Basketa.gr αναλύει τα ελπιδοφόρα μηνύματα, που προέκυψαν από την φετινή Basket League σε μια δύσκολη εποχή για το ελληνικό μπάσκετ, με την τελευταία «χρυσή» γενιά παικτών να δηλώνει παρούσα για ένα μέλλον, που φαίνεται πιο ελπιδοφόρο από όσο θα πίστευαν ορισμένοι πριν από μερικά χρόνια

Το Basketa.gr αναλύει τα ελπιδοφόρα μηνύματα, που προέκυψαν από την φετινή Basket League σε μια δύσκολη εποχή για το ελληνικό μπάσκετ, με την τελευταία «χρυσή» γενιά παικτών να δηλώνει παρούσα για ένα μέλλον, που φαίνεται πιο ελπιδοφόρο από όσο θα πίστευαν ορισμένοι πριν από μερικά χρόνια. Είναι αλήθεια, ότι οι επιδόσεις του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια μπορούν να χαρακτηριστούν «φτωχές». Οι ομάδες μας σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο δεν έχουν, κακά τα ψέματα, ως στόχο, ακόμη και ως αυτοσκοπό ενδεχομένως, την κορυφή, κάτι που αποτελεί το αποτέλεσμα μιας παρακμιακής φάσης, όπου το ίδιο μπάσκετ, μέσω όλων των εκπροσώπων του, δεν έδειξε διάθεση να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση… με τον εαυτό του, βλέποντας το πρόβλημα και μην αντιμετωπίζοντάς το.

Όλα αυτά, όμως, δεν αναιρούν τη «βαθιά» τεχνογνωσία που υπάρχει στα σπλάχνα του μεγαλύτερου εξαγώγιμου προϊόντος της χώρας, η οποία δίνει δικαίωμα, ακόμη και σε περιόδους παρακμής, να παράγεται ελπίδα. Τέτοια ήταν στη διετία 2015-2017, όταν μια γενιά από εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες έδειχνε πως είναι το μέλλον, αλλά για χρόνια μέσα από λανθασμένες επιλογές, που ίσως είχαν σχέση και με όσες παθογένειες ταλαιπωρούν το άθλημα, καθώς και όσες νοσηρές νοοτροπίες αυτές «τροφοδοτούν», έκαναν αρκετούς να θεωρήσουν τις τότε επιτυχίες τους με τις μικρές εθνικές ομάδες ως ένα «πυροτέχνημα».

Οι ίδιοι παίκτες, όμως, μη βρίσκοντας εύκολα το δρόμο για την καταξίωση, όπως μάλλον τους υποσχέθηκαν, τον άνοιξαν μόνοι τους, έχοντας ίσως τη βοήθεια και την νουθεσία παικτών της προηγούμενης «χρυσής» γενιάς. Έμαθαν με το σκληρό τρόπο και, τώρα, δείχνουν ικανοί να σηκώσουν το «βάρος» της συνέχειας, αποδεικνύοντας πως χρειάζονταν απλά χρόνο, πίστη, υπομονή, δουλειά και σύνεση στις αποφάσεις τους. Και φέτος, σε μια Basket League που δημιούργησε για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένα κατάλληλο περιβάλλον, εκείνοι ανέδειξαν τον εαυτό τους, απέδειξαν το τι είναι ικανοί να κάνουν και θέτουν κάθε άλλη πλευρά προ των ευθυνών της, από τη στιγμή που εκείνοι μπορούν να τις αναλάβουν.
Αυτό ήταν και το πιο ευχάριστο μήνυμα, που είχε να μας προσφέρει ένα σημαντικό γκρουπ ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα και το Basketa.gr σημειώνει και επισημαίνει αυτή την πρόοδο των παικτών, που αν δεν φέρουν οι ίδιοι επιτυχίες πλησιάζοντας στα καλύτερά τους χρόνια, τουλάχιστον μπορεί να αποτελέσουν κίνητρο και έμπνευση για επόμενες γενιές, ώστε εκείνες να τις φέρουν.

Ο… ελληνικός Παναθηναϊκός
Ξεκινώντας από την κεφαλή και την ομάδα που πρώτη έκοψε το νήμα στην κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φέτος με ειλικρινή προσπάθεια, αυτή την φορά, και μην προχωρώντας σε καμία άλλη αναβολή ελληνοποίησης, να στηρίξει τους ντόπιους παίκτες του με προοπτική να ηγηθούν για το μέλλον.
Αρχηγός έγινε ο Ιωάννης Παπαπέτρου και οι Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης πλασιώνουν την ελληνική τριάδα, που πήρε χρόνο συμμετοχής, διακρίθηκε σε αρκετά ματς σε Basket League και Ευρωλίγκα, δείχνοντας πως μέλλον υπάρχει. Πιο πίσω τους υπήρχαν κι άλλοι Έλληνες, που στηρίζουν τους «πράσινους» σε πιο συμπληρωματικούς ρόλους με τίμια απόδοση, όπως ο Μποχωρίδης, ο Κασελάκης, ή ακόμη και ο Δίπλαρος σε αγώνες του πρωταθλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι ο Παπαπέτρου και ο Κασελάκης είναι σε μια γενιά… πιο μπροστά, με το δεύτερο να είναι στέλεχος των εθνικών Εφήβων και Νέων που πήραν τις κούπες σε Ηλεία και Ρόδο. Τροπαιούχοι είναι και οι Παπαγιάννης-Δίπλαρος, αγωνιζόμενοι στην Εφήβων του 2015 στο Βόλο, ενώ ο δεύτερος το σήκωσε και δύο χρόνια αργότερα στην Κρήτη με την Νέων. Ο Μήτογλου, από την πλευρά του, είχε πάρει την 4η θέση με την Εφήβων στο Μουντομπάσκετ της Κρήτης το 2015.

Τα λαμπρά παραδείγματα Πάτρας και Λαυρίου
Ο Προμηθέας και το Λαύριο δεν είναι απλά δύο ομάδες, που εμπιστεύτηκαν νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες μπασκετμπολίστες, αλλά έχουν μπει στη διαδικασία… να τους δημιουργούν πρώτα. Αυτό ισχύει περισσότερο για τους Αχαιούς, που αρχίζουν να δρέπουν τους καρπούς του προγράμματος «Νους», αλλά και ο Χρήστος Σερέλης πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά στο λιμάνι.
Ο Προμηθέας, αρχικά, είναι η ομάδα που δημιούργησε την τελευταία μεγάλη μεταγραφή, αυτήν του Μαντζούκα στον Παναθηναϊκό, με αρκετές ακόμη να επίκεινται, αλλά πριν από αυτές, κατάφερε να δώσει ρόλο ηγέτη σε παίκτες των γενιών, που αναφέραμε στην περίπτωση του «τριφυλλιού», έχοντας δικαιωθεί στο έπακρο.

Ο Μιχάλης Λούντζης κάνει την χρονιά της ζωής του, ως σταθερά των επιτυχιών των Εθνικών Εφήβων και Νέων τη διετία 2015-2017, ο Δημήτρης Αγραβάνης αποτελεί μια εγγύηση για τους Πατρινούς στο ρόλο του αρχηγού, έστω κι αν δεν είχε διακριθεί σε νεαρή ηλικία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, και ο Ανδρέας Χριστοδούλου βρίσκεται σε έναν αξιοπρεπή συμπληρωματικό ρόλο, όντας χρήσιμος. Υπάρχει, φυσικά, και η περίπτωση του πρωταθλητή με την Νέων το 2017, Γιάννη Αγραβάνη, που ψάχνει τα πατήματά του μετά από όσα έγιναν στο Μεσολόγγι.

Και στο Λαύριο, φυσικά, δεν πάνε πίσω. Ο Βασίλης Μουράτος, επίσης μέλος της «χρυσής» Εθνικής τη διετία 2015-2017, είναι πιο ώριμος από ποτέ, ο Στράτος Βουλγαρόπουλος ως ακόμη ένα… εθνικό προϊόν έχει το ρόλο του στο πρωτάθλημα, έστω συμπληρωματικό, κάτι που ισχύει και για τον Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο ή τον Δημήτρη Ερμείδη σε μικρότερο βαθμό, ενώ ο Πέτρος Γερομιχαλός, που με τη σειρά του επίσης δεν είχε διακριθεί σε μικρότερες εθνικές, έχει καταλήξει σε πολύτιμο «γρανάζι» του Σερέλη, όταν πριν από χρόνια αγωνιζόταν στους Μαχητές Δόξας Πεύκων, ως το παράδειγμα του εργατικού παίκτη.

Η ανάσα του ΠΑΟΚ και… το ταξίδι στο Βελιγράδι
Θα περάσουμε στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ και ο Άρης πήραν εξίσου καλό βαθμό στην ανάδειξη Ελλήνων παικτών. Ο Άρης Λυκογιάννης έδωσε στον Γιώργο Τσαλμπούρη τον χώρο να ανασάνει στην Πυλαία, κάτι που δε συνέβη ποτέ στην ΑΕΚ για τον συμμετέχοντα στο Παγκόσμιο της Κρήτης το 2015. Τη θέση του φορώντας τα «ασπρόμαυρα» βρήκε και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, που δεν είχε διακριθεί με κάποια μικρή εθνική. Ο Γιώργος Καμπερίδης, με τη σειρά του, ανοίγει τα «φτερά» του, έχοντας αποτελέσει διαχρονικό μέλος των μικρών εθνικών.

Στον Άρη και μόνο η μεταγραφή του Γιάννη Κουζέλογλου στην Παρτιζάν συνιστά μια μεγάλη επιτυχία και δείγμα του τι δουλειά έκανε με τους παίκτες του ο Σάββας Καμπερίδης. Ο διεθνής φόργουορντ, άλλωστε, ήταν από τους λίγους της γενιάς του 1995 που… γλίτωσαν και έκαναν καριέρα. Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη δυάδα των Φλιώνη και Σταμάτη στα γκαρντ, που για χρόνια βρισκόταν στις μικρές εθνικές, ο αρχηγός ως στέλεχος της γενιάς 2015-2017, ο δεύτερος με παραστάσεις σε πολλές διοργανώσεις και κατακτώντας την 4η θέση στο Μουντομπάσκετ Εφήβων του 2015. Αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί στο ρόλο τους, αφήνοντας στο τέλος χώρο και στον Όμηρο Νετζήπογλου, που δεν έχει διακρίσεις να επιδείξει με μικρές εθνικές, αλλά άφησε υποσχέσεις.

Παρήγαγαν και… σώθηκαν
Δύο ακόμη ομάδες κατάφεραν, παρότι μέχρι το τέλος σχεδόν «καίγονταν» για τη σωτηρία τους στην Basket League, να δώσουν χρόνο, ρόλο και εμπιστοσύνη σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, ώστε να δικαιωθούν. Ο Ιωνικός παίρνει τα εύσημα για τους Βασίλη Τολιόπουλο και Νίκο Χουγκάζ, έχοντας αμφότεροι «χτυπήσει» την πόρτα της Εθνικής, κάτι που ειδικά για τον πρώτο ήταν δικαίωση ως στελέχους της Εφήβων του Μουντομπάσκετ 2015 και άτυχου στην πρώτη κλήση. Πιο πίσω τους υπάρχει και ο Ανδρέας Πετρόπουλος, σε αντίστοιχο παράδειγμα χρήσιμου παίκτη, όπως του Γερομιχαλού νωρίτερα.
Η Λάρισα, επίσης, μπορεί σε μεγάλο βαθμό να ζήτησε από τους ξένους να… βγάλουν το φίδι από την τρύπα, αλλά εκείνος που το έκανε στο καθοριστικό ματς με τον Ηρακλή, ήταν ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονου παίκτη στην Ελλάδα μαζί με τον Χουγκάζ. Μπορεί να μην έχει να επιδείξει πολλά με μικρές εθνικές, αλλά ο δανεισμός του έκανε καλό, φτάνοντάς τον μέχρι την Ανδρών, και χτυπά «καμπανάκι» στον Παναθηναϊκό. Αξιοπρεπής ήταν και η παρουσία του Θωμά Κώττα, στελέχους της Εθνικής Εφήβων του Μουντομπάσκετ της Κρήτης, όπως και του επί χρόνια συμμετέχοντα σε μικρές εθνικές Τάσου Σπυρόπουλου, που αποτελεί μια ακόμη… εξαίρεση του κανόνα του 1995.

Η αδικία και… η ατυχία
Θα περάσουμε και σε δύο παραδείγματα, όπου υπήρξε η αίσθηση πως μπορεί να αναδειχθούν Έλληνες παίκτες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η ΑΕΚ έδειξε ξεκάθαρα εξαρχής μεν την πρόθεση να στηριχθεί στους έμπειρους παίκτες της, αλλά κράτησε και στο ρόστερ τους Μωραΐτη, Χρυσικόπουλο και Ρογκαβόπουλο, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν… από ανάγκη, όποτε αυτό γινόταν. Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το ότι οι Βλάντο Γιάνκοβιτς- Δημήτρης Κατσίβελης της «χρυσής» γενιάς του τέλους της δεκαετίας του 2000, όπως και ο Νίκος Γκίκας, έχουν το ρόλο τους, αν και πάλι με «εκλάμψεις» στην απόδοσή τους και όχι κάποια σταθερότητα.

Περνώντας, τέλος, στο Μεσολόγγι, μιας και οι Κολοσσός, Ηρακλής και Περιστέρι δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσουν για φέτος στο θέμα που συζητάμε, οι ατυχίες, τα πειθαρχικά παραπτώματα και πολλά ακόμη, δεν άφησαν ενδεχομένως τον Ντίνο Καλαμπάκο να μας δείξει τη βελτίωση παικτών, όπως ο Γιάννης Αγραβάνης και ο Γιάννης Χατζηνικόλας, με το δεύτερο πάντως να έχει καλές εμφανίσεις μαζί με τον Γιάννη Σαχπατζίδη, αλλά να χάνονται σε μια χρονιά γεμάτη αναποδιές, για τις οποίες φυσικά δεν φταίνε.

Μπάσκετ | Τοπικό
  Ο Εμμανουήλ στο Φοίβο Κω!

Ο Εμμανουήλ στο Φοίβο Κω!

Πριν από 10 ώρες 22:10 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Νέο μέλος στο προπονητικό επιτελείο του Φοίβου Κω... Πρόκειται για τον 28χρονο Αλέξη Εμμανουήλ, ο οποίος θα εργαστεί στις ακαδημίες της ομάδας. Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου: ''Ο Α.Σ. Φοίβος Κω...

 648 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Νέο ξεκίνημα για το Φοίβο Κω!

Νέο ξεκίνημα για το Φοίβο Κω!

Πριν από 10 ώρες 21:35 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Ο Φοίβος Κω ξεκινάει αύριο με τις ακαδημίες του και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: ''Αγαπητοί φίλοι, ο Αθλητικός σύλλογος Φοίβος Κω ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων των τμημάτων των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης...

 330 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Ξεκινάει ο Ξάνθος, κανονικά το 3 on 3!

Ξεκινάει ο Ξάνθος, κανονικά το 3 on 3!

Πριν από 14 ώρες 17:44 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Ο Ξάνθος Πάτμου ξεκινάει την προετοιμασία του με τις κορασίδες να έχουν ήδη αρχίσει, ενώ ακολουθούν οι ακαδημίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά θα γίνει κανονικά το τουρνουά...

 323 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Αρχίζουν οι μικροί του Εσπέρου Κω

Αρχίζουν οι μικροί του Εσπέρου Κω

Πριν από 18 ώρες 13:54 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Από αύριο αρχίζουν προπονήσεις και οι ακαδημίες του Εσπέρου Κω. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: ''Ο Α.Σ. Έσπερος Κω είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα 17/05/2021, η...

 313 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Για την πρόκριση στα ημιτελικά!

Για την πρόκριση στα ημιτελικά!

Πριν από 22 ώρες 09:21 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Σήμερα το απόγευμα θα κριθεί το τρίτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση της Basket League. Η Α.Ε.Κ. θα φιλοξενήσει στις 17:00 τον Π.Α.Ο.Κ. στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς...

 335 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Της διαιτησίας το... ανάγνωσμα!

Της διαιτησίας το... ανάγνωσμα!

Πριν από 23 ώρες 08:59 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Ο έμπειρος Παναγιώτης Αναστόπουλος, ο Πατρινός Χρήστος Παναγιώτου και ο Αθηναίος Αργύρης Καλδίρης ήταν οι διαιτητές που «σφύριξαν» φέτος τα περισσότερα παιχνίδια του Κολοσσού. Συνολικά οι τρεις διαιτητές διηύθυναν από...

 327 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Με αγάπη από το...Καρπενήσι!

Με αγάπη από το...Καρπενήσι!

Πριν από 23 ώρες 08:33 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Όπως έχουμε γράψει, η Εθνική ομάδα στο μπάσκετ με αμαξίδιο έχει έντονο άρωμα από τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος, αφού πέντε μέλη της ροδίτικης ομάδας συμμετέχουν στην προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» στο...

 112 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Ξεκινάει και ο Α.Ο. Σταματίου!

Ξεκινάει και ο Α.Ο. Σταματίου!

Πριν από 2 ημέρες 10:34 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Με ανακοίνωση του, ο Α.Ο. Σταματίου αναφέρει ότι την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ακαδημιών. Αναλυτικά: ''Αγαπητοί γονείς και αθλητές του συλλόγου μας, με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι...

 1492 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Στη Χάλκη ο Γιώργος Πρίντεζης!

Στη Χάλκη ο Γιώργος Πρίντεζης!

Πριν από 2 ημέρες 10:06 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Τις ομορφιές της Χάλκης απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο έμπειρος αθλητής του Ολυμπιακού βρίσκεται οικογενειακώς στο πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου και απολαμβάνει ήρεμες διακοπές, γεμίζοντας τις μπαταρίες...

 640 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Η μηχανή του Δωριέα παίρνει μπροστά!

Η μηχανή του Δωριέα παίρνει μπροστά!

Πριν από 2 ημέρες 08:03 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Σε καλό κλίμα έγινε χθες η συνάντηση των παλαιμάχων παικτών του Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς (Γιάννης Τσέρκης, Σταύρος Στάλας, Μιχάλης Μπότσης) με τον πρόεδρο του συλλόγου Τάσο Βογιατζόγλου. Τα νέα είναι ευχάριστα,...

 472 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ με Σπανού!

Σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ με Σπανού!

Πριν από 3 ημέρες 08:40 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Η Εθνική Γυναικών αρχίζει να κινείται σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ. Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας έχει αρχίσει. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Μασλαρινός κάλεσε για προετοιμασία τις παρακάτω αθλήτριες,...

 1159 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Τα ρεκόρ στο Κολοσσός-Λαύριο!

Τα ρεκόρ στο Κολοσσός-Λαύριο!

Πριν από 3 ημέρες 08:29 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν από το χθεσινό παιχνίδι Κολοσσός- Γ.Σ. Λαυρίου, με τον Κερέμ Καντέρ να κλείνει εντυπωσιακά τη σεζόν, ενώ ο Μιχάιλο Άντριτς μπήκε στην πρώτη δεκάδα των παικτών...

 162 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Οι ''μετρ'' των ασίστ στον Κολοσσό!

Οι ''μετρ'' των ασίστ στον Κολοσσό!

Πριν από 3 ημέρες 08:20 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Στο τελευταίο, όπως αποδείχτηκε, παιχνίδι της σεζόν, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έκανε ότι και σε όλη τη διάρκεια της μοιράζοντας ασίστ. Είχε εννιά και με αυτές κατάφερε κάτι ξεχωριστό, αφού έγινε...

 67 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Διαιτητές ''καμικάζι''... καθάρισαν τον Κολοσσό!

Διαιτητές ''καμικάζι''... καθάρισαν τον Κολοσσό!

Πριν από 4 ημέρες 17:20 | Πεμ 13 Μαϊ, 2021

Με κορυφαίους τρεις... απίστευτους διαιτητές (Σώμος, Ψαριανό, Κάρδαρης) αλλά και τον εξαιρετικό Ντέιβις (7/8 τρίποντα), ο Γ.Σ. Λαυρίου κέρδισε στη Ρόδο τον Κολοσσό με 88-84, έκανε το sweep και προκρίθηκε στην ημιτελική...

 793 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Ο Πρίντεζης στην Αστυπάλαια

  Ο Πρίντεζης στην Αστυπάλαια
Πριν από 18 ώρες
13:59 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Τις διακοπές του στα Δωδεκάνησα συνεχίζει ο Γιώργος Πρίντεζης... Ο έμπειρος παίκτης του Ολυμπιακού μετά τη Χάλκη βρέθηκε στην Αστυπάλαια, γεμίζοντας τις μπαταρίες του μαζί με την οικογένεια του. Όπως...

 180 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

''Χαζομπαμπάς'' ο Γρηγοράς!

  ''Χαζομπαμπάς'' ο Γρηγοράς!
Πριν από 20 ώρες
11:26 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Ένας ευτυχισμένος «χαζομπαμπάς» είναι από σήμερα ο Σταμάτης Γρηγοράς… Ο παλαίμαχος αθλητής του Ιβίσκου και του Αγίου Νικολάου Παστίδας έγινε πατέρας, αφού η σύζυγος του Γκιουντι έφερε στον κόσμο έναν...

 139 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Από τις 24/5 τα εμβόλια στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας!

  Από τις 24/5 τα εμβόλια στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας!
Πριν από 23 ώρες
09:09 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Στις 24 Μαΐου θα ανοίξει το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου, το οποίο δεν είναι άλλο από το Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας. Από τη στιγμή που ο Κολοσσός ολοκλήρωσε...

 77 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Να παίξουμε μαζί με τον Ενές στον Παναθηναϊκό''

  ''Να παίξουμε μαζί με τον Ενές στον Παναθηναϊκό''
Πριν από 23 ώρες
08:40 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Η ζωή στη Ρόδο, η αγωνιστική εξέλιξη, το ενδιαφέρον της Euroleague, η σχέση με τον Ενές και τον Παναθηναϊκόl. Ο Κερέμ Καντέρ του Κολοσσού  κάνει τον απολογισμο της σεζόν στο...

 136 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ |

Στο Princess Andriana ο Κολοσσός!

  Στο Princess Andriana ο Κολοσσός!
Πριν από 2 ημέρες
13:56 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Στιγμές χαλάρωσης στη Νότια Ρόδο για τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Κ.Α.Ε. Κολοσσός. Η ανακοίνωση της ομάδας: ''Στο Princess Andriana Resort & Spa βρίσκεται η Κ.Α.Ε. Κολοσσός. Ο...

 667 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Σαν στο...σπίτι της η Εθνική!

  Σαν στο...σπίτι της η Εθνική!
Πριν από 2 ημέρες
08:56 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Η Εθνική μας ομάδα στο μπάσκετ με αμαξίδιο συνεχίζει την προετοιμασία της στο Καρπενήσι, με την Ο.Σ.Ε.Κ.Α. να εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση: «Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει σε...

 118 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Δείπνο από το ''Λιμανάκι'' στον Κολοσσό!

  Δείπνο από το ''Λιμανάκι'' στον Κολοσσό!
Πριν από 2 ημέρες
08:05 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Για μία ακόμη φορά το ''Λιμανάκι'' απέδειξε πόσο κοντά βρίσκεται στον αθλητισμό της Ρόδου. Ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Καρακωνσταντής παρέθεσε δείπνο χθες το βράδυ στους ''θαλασσί'', οι οποίοι με τη σειρά...

 426 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Μεγάλες ''μάχες'' για τα ημιτελικά!

  Μεγάλες ''μάχες'' για τα ημιτελικά!
Πριν από 2 ημέρες
08:02 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Ο Προμηθέας Πάτρας πήρε τη δική του «εκδίκηση» χθες και κερδίζοντας εκτός έδρας με 90-79 το Περιστέρι ισοφάρισε τις νίκες (1-1), οπότε η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί σε τρίτο...

 85 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Τα highlights στο Κολοσσός-Λαύριο

  Τα highlights στο Κολοσσός-Λαύριο
Πριν από 3 ημέρες
13:49 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Ο Κολοσσός δεν τα κατάφερε χθες και ηττήθηκε με 88-84 από το Λαύριο, το οποίο έχοντας και διαιτητική βοήθεια έκανε το 2-0 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση....

 370 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Στο Περιστέρι το ντέρμπι!

  Στο Περιστέρι το ντέρμπι!
Πριν από 3 ημέρες
08:35 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Ο Π.Α.Ο.Κ. κερδίζοντας με 81-73 την Α.Ε.Κ. ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων σε 1-1 και έτσι αύριο οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες στο Ο.Α.Κ.Α. με θέα την πρόκριση...

 53 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Με μειονέκτημα δεν πάει στα ημιτελικά!

  Με μειονέκτημα δεν πάει στα ημιτελικά!
Πριν από 3 ημέρες
08:23 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Για τον Κολοσσό συνεχίστηκε η παράδοση που τον θέλει να μένει εκτός ημιτελικών όταν μπαίνει στα πλέι-οφ με μειονέκτημα έδρας. Αυτή ήταν η 7η χαμένη σειρά για τους Ρόδιους σε...

 83 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Τα δώσαμε όλα από το ξεκίνημα''!

  ''Τα δώσαμε όλα από το ξεκίνημα''!
Πριν από 4 ημέρες
18:46 | Πεμ 13 Μαϊ, 2021

Ο Ηλίας Καντζούρης συνεχάρη το Λαύριο για την πρόκριση και την παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ έκανε λόγο για άριστη συνεργασία από το ξεκίνημα μέχρι και...

 534 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

Ήττες για τους εκπρόσωπους μας!

  Ήττες για τους εκπρόσωπους μας!
Πριν από 4 ημέρες
09:15 | Πεμ 13 Μαϊ, 2021

Ήττες γνώρισαν χθες οι εκπρόσωποί της Δωδεκανήσου στην Α2 Κατηγορία. Το Μαρούσι του Λεριού Μάνου Χατζηδάκη ηττήθηκε στην Πάτρα από τον τοπικό Απόλλωνα με 89-75, ενώ η Α.Ε. Ψυχικού έχασε...

 58 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Στόχος το...1-1 για τον Κολοσσό!

  Στόχος το...1-1 για τον Κολοσσό!
Πριν από 4 ημέρες
08:30 | Πεμ 13 Μαϊ, 2021

Με στόχο να ισοφαρίσει τις νίκες και να πάει ξανά στο Λαύριο, ο Κολοσσός υποδέχεται σήμερα (15:30-ΕΡΤ Sports) την ομάδα του Χρήστου Σερέλη, στο δεύτερο παιχνίδι για την α’ φάση...

 222 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Εξαιρετικές συνθήκες στο Καρπενήσι!

  Εξαιρετικές συνθήκες στο Καρπενήσι!
Πριν από 4 ημέρες
08:05 | Πεμ 13 Μαϊ, 2021

Με τις καλύτερες συνθήκες συνεχίζεται στο Καρπενήσι, η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας στο μπάσκετ με αμαξίδιο, όπου υπάρχει έντονο το άρωμα του Γ.Σ. Δωδεκάνησος. Η Ο.Σ.Ε.Κ.Α. εξέδωσε την παρακάτω...

 72 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Νίκες για Περιστέρι και Παναθηναϊκό!

  Νίκες για Περιστέρι και Παναθηναϊκό!
Πριν από 4 ημέρες
23:10 | Τετ 12 Μαϊ, 2021

Το Περιστέρι θριάμβευσε στην Πάτρα του Προμηθέα με 83-66 και έκανε το break στο πιο σημαντικό σημερινό παιχνίδι της α’ φάσης των πλέι-οφ. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν εντυπωσιακή...

 133 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Δεύτερος ο Καλλερές!

  Δεύτερος ο Καλλερές!
22:17 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε στο Τυμπάκι, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ, ο Μιχάλης Καλλερές του Ποδηλατικού Ομίλου Κω. Το σωματείο...

 105 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Νέα πρωτιά για Σπανουδάκη!

  Νέα πρωτιά για Σπανουδάκη!
11:16 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η Μαρία Γάτου και η Βούλα Παπαχρήστου είναι μεταξύ των αθλητών που ξεχώρισαν με...

 200 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ξεκινάει ο Γ.Σ. Ίρις!

  Ξεκινάει ο Γ.Σ. Ίρις!
09:33 | Κυρ 16 Μαϊ, 2021

Ο Γ.Σ. Ίρις Κω στο μπάντμιντον ξεκινάει αύριο τις προπονήσεις στην παραλία και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: ''Επιτέλους δόθηκε το...

 89 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Πρόσκληση'' από ΣΕΓΑΣ στους γυμναστές!

  ''Πρόσκληση'' από ΣΕΓΑΣ στους γυμναστές!
08:34 | Σαβ 15 Μαϊ, 2021

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή την πρόσκληση ενδιαφέροντος καθηγητών φυσικής αγωγής που επιθυμούν να προσληφθούν ως συνεργάτες της Ομοσπονδίας,...

 366 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τον Ιούνιο στην Κάλυμνο το πανευρωπαϊκό τουρνουά τένις U12!

  Τον Ιούνιο στην Κάλυμνο το πανευρωπαϊκό τουρνουά τένις U12!
13:42 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου η Κάλυμνος επιλέχθηκε να διοργανώσει το πανευρωπαικό τουρνουά tennis Junior boys - girls U12!...

 299 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η προκήρυξη για τα ''Πεισάνδρεια''

  Η προκήρυξη για τα ''Πεισάνδρεια''
09:16 | Παρ 14 Μαϊ, 2021

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στο δημοτικό στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» στην περιοχή του Αγίου Σουλά, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος σε συνεργασία με...

 43 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στο Λουτράκι ο Παπανικολάου!

  Στο Λουτράκι ο Παπανικολάου!
19:28 | Πεμ 13 Μαϊ, 2021

Ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών και προπονητής του Αθλητικού συλλόγου Αετός Κω θα μεταβεί στο Κέντρο αθλητικής προετοιμασίας Sport camp στο Λουτράκι,από 15...

 277 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)