www.12sports.gr

www.12sports.gr: Άλλα σπορ
Σχολή αναρρίχησης στη Ρόδο!
09:00 | Σαβ 23 Ιαν, 2021
Εκτύπωση θέματος 529 αναγνώσεις

Σχολή αναρρίχησης στη Ρόδο!

Η αναρρίχηση δεν είναι απλά ένα σπορ. Για πολλούς είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι μια δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα είτε σε κλειστό χώρο, όπου κάποιος σκαρφαλώνει σε τεχνητές αναρριχητικές πίστες, είτε στην ποιό αγνή της μορφή, όπου κάποιος αναρριχάται σε εξωτερικό χώρο, άλλοτε σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία και άλλοτε σε ορθοπλαγιές, βουνά και βράχινους όγκους, περιτριγυρισμένος από την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης και σε όλες τις εποχές του χρόνου. Αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να ταξιδέψει κανείς σε νέους προορισμούς , πολλές φορές να γνωρίσει από κοντά νέους πολιτισμούς, δημιουργώντας φιλίες ζωής, μέσα από την λεγόμενη «σχοινοσυντροφιά».

Η αναρρίχηση είναι ένα «μέσο» να ταξιδέψεις και να βρεθείς σε μέρη και κορυφές που δεν θα μπορούσες αλλιώς να προσεγγίσεις, παρά μόνο αν λέγεσαι «αναρριχητής». Πέρα την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης αλλά και τις νέες γνωριμίες, η αναρρίχηση προσφέρει στον άνθρωπο της σύγχρονης κοινωνίας, τον τρόπο και το know-how της επίλυσης προβλημάτων και εύρεσης λύσεων, την διαχείριση καταστάσεων κρίσης αλλά και την αποδέσμευση του εαυτού του από τα «πρέπει» της καθημερινότητας που μας απομακρύνουν από τον πυρήνα του πραγματικού εαυτού μας.

Γυμνάζει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα, τόσο ολοκληρωμένα, όσο λίγα σπορ μπορούν να το επιτύχουν. Συνδυάζει πολλές έννοιες : φύση και περιπέτεια, συνεργασία και εμπιστοσύνη, όνειρα και στόχους… Αγγίζοντας μία νέα κορυφή, σκαρφαλώνοντας εκεί που αλλιώς δεν θα μπορούσες να βρεθείς, βλέπεις τον κόσμο από μία άλλη οπτική γωνία αγγίζοντας την απόλυτη προσωπική εσωτερική ελευθερία. Η αναρρίχηση έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση, ιδίως την τελευταία δεκαετία, με πληθώρα αναρριχητών αλλά και βράχινων πεδίων πλέον σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Η χώρα μας κατατάσσεται σε έναν από τους καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως, μιας και συνδυάζει αναρρίχηση σε απίστευτα και ευρέως διαδεδομένα οργανωμένα βράχινα πεδία αλλά και πανέμορφους βράχινους όγκους όπου οι δυνατότητες αναρρίχησης είναι ανεξάντλητες και φυσικά υπό καταπληκτικές καιρικές συνθήκες συνήθως όλο τον χρόνο, κάτι το οποίο είναι δυσεύρετο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έτσι η Ελλάδα δικαίως έχει φτάσει να θεωρείται ένα από τα ποια αξιοζήλευτα μέρη όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει αυτό το σπορ.

Έτσι λοιπόν και στη Ρόδο…
Τον Φεβρουάριο του 2021 ξεκινάει ο Αλπικός Ρυθμός την Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων στο νησί της Ρόδου, εγκεκριμένη και πιστοποιημένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Η Σχολή θα ξεκινήσει με 5 διαδικτυακά θεωρητικά μαθήματα εξ αποστάσεως και κατόπιν άρσης των μέτρων λόγω της πανδημίας θα συνεχίσει την δια ζώσης εκπαίδευση με τα πρακτικά μαθήματα για άλλες 8 ημέρες σε πανέμορφα οργανωμένα βράχινα αναρριχητικά πεδία της Ρόδου. Με το πρωτοποριακό αυτό εκπαιδευτικό σύστημα των 5 παραπάνω εκπαιδευτικών ημερών εξ αποστάσεως, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους νωρίτερα από τα πρακτικά μαθήματα και να έχουν περισσότερο χρόνο γι’ ανάλυση και εξοικείωση με τα διάφορα θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά την διάρκεια των δια ζώσης πρακτικών μαθημάτων. Έτσι, κατά την διάρκεια των πρακτικών μαθημάτων θα υπάρχει πολύς περισσότερος χρόνος για πρακτική εξάσκηση.

Ημερομηνίες διεξαγωγής διαδικτυακών μαθημάτων εξ’ αποστάσεως
-15 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (μορφές ορειβασίας και αναρρίχησης, ιστορία της αναρρίχησης, επεξήγηση του εκπαιδευτικού συστήματος της ΕΟΟΑ).
– 17 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (ανάλυση αναρριχητικού εξοπλισμού, Υλικά μόνιμα τοποθετημένα πάνω σε διαδρομές – πλακέτες και βύσματα-, τύποι ρελέ σε σπορ πεδία, κόμποι).
-20 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (εισαγωγή στην αναρριχητική διαδικασία, επεξήγηση αναρριχητικής διαδικασίας top rope, ασφάλιση στο top rope, κατέβασμα «κουβάς», λάθη κατά την ασφάλιση και το κατέβασμα του σχοινοσυντρόφου).
– 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (επεξήγηση επικεφαλής αναρρίχησης, σετάκια σωστή τοποθέτηση, τεχνικές clip in, ασφάλιση επικεφαλής, πέρασμα σχοινιού στο ρελέ, κώδικας επικοινωνίας, ρελέ κλειστού και ανοιχτού τύπου).
– 22 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (βαθμολογικά συστήματα, οδηγοί, δεοντολογία και ηθική, πρωτόκολλο διάνοιξης νέων διαδρομών ).
Το θεωρητικό μάθημα για την πτώση και την ανάλυση δυνάμεων στην αλυσίδα ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των δια ζώσης μαθημάτων για καλύτερη κατανόηση.

Εκπαιδευτική ύλη δια ζώσης
Τα πρακτικά μαθήματα θα διεξαχθούν σε 8 ημέρες ταχύρυθμης εκπαίδευσης αμέσως μετά την άρση των μέτρων.
Ημέρα-1: Εισαγωγή στην αναρρίχηση κινησιολογία, βασικές αρχές. Εξοικείωση με τον αναρριχητικό εξοπλισμό, δέσιμο στο μπωντριέ με οχτάρι και ημίδεσμο. Τεχνικές ασφάλισης μονού σχοινιού με ασφαλιστική συσκευή Reverso. Αναρριχήσεις με την μέθοδο «Top Rope». Κώδικας επικοινωνίας σε οργανωμένο πεδίο μονής σχοινιάς. Μπλοκάρισμα της ασφαλιστικής συσκευής με μουλαρόκομπο.
Ημέρα-2: Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση. Διδασκαλία αναρρίχησης επικεφαλής σε οργανωμένο πεδίο μονής σχοινιάς. Τεχνικές clip in με το σχοινί. Τεχνικές ασφάλισης μονού σχοινιού με ασφαλιστική συσκευή Gri Gri. Προασκήσεις αναρρίχησης επικεφαλής. Μάζεμα του σχοινιού για μεταφορά. Κόμποι: ιμαντόκομπος, ψαρόκομπος, αλουέτ.
Ημέρα-3: Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση. Τεχνικές κατάβασης από ρελέ ανοιχτού και κλειστού τύπου σε σπορ πεδίο. Μάζεμα υλικών στην κατάβαση (trolley). Προασκήσεις αναρρίχησης επικεφαλής. Κόμποι: ψαλιδιά και μισή ψαλιδιά.
Ημέρα-4: Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση. Αναρρίχηση επικεφαλής σε οργανωμένο πεδίο μονής σχοινιάς. Τεχνική της πτώσης, ψυχολογία. Ορολογία της ελεύθερης και τεχνητής αναρρίχησης. Συστήματα βαθμολόγησης διαδρομών.
Ημέρα-5 :Διδασκαλία αναρρίχησης επικεφαλής σε διαδρομές πολλαπλών σχοινιών. Τεχνική μισού/διπλού σχοινιού. Συνδεσμολογία ισοσταθμισμένου ρελέ 2 σημείων. Ασφάλιση επικεφαλής στο ρελέ με ψαλιδιά. Τεχνικές ασφάλισης δεύτερου με reverso. Θεωρία: αντοχή υλικών, συντελεστής πτώσης, impact force.
Ημέρα-6: Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση. Χειρισμοί σχοινιών στο ρελέ σχοινοσυντροφιάς 3 ατόμων. Ξεκίνημα επόμενης σχοινιάς. Τεχνική ραπέλ (αυτόνομη κατάβαση με σχοινιά). Στήσιμο ραπέλ, διευθέτηση σχοινιών. Ένωση σχοινιών ίδιας ή διαφορετικής διατομής. Κόμποι: γαλλικός αυτοσφιγγόμενος, κόμπος οδηγού.
Ημέρα-7: Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση. Επικεφαλής αναρρίχηση σε μονή σχοινιά. Εγκατάλειψη διαδρομής με ασφάλεια. Τελείωμα σχοινιού και διαχείριση περιστατικού.
Ημέρα-8: Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση, τεχνική σχισμής και καμινάδας. Αναρριχητικοί οδηγοί, σχεδιαγράμματα, άσκηση εύρεσης της διαδρομής. Τεχνικές διάσωσης και αυτοδιάσωσης. Ανάβαση και κατάβαση σε σταθερά σχοινιά. Ασφάλιση του επικεφαλής και του δεύτερου με μισή ψαλιδιά. Μπλοκάρισμα μισής ψαλιδιάς με μουλαρόκομπο .Κώδικας δεοντολογίας, ιστορία της αναρρίχησης.
Ημέρα-9: Κινησιολογία, τεχνική βελτίωση. Αναρρίχηση σε διαδρομές πολλαπλών σχοινιών. Γραπτό τεστ, ανάλυση απαντήσεων.

Εκπαιδευτές
Φανή Κουσιπέτκου: Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια της Σχολής του Αλπικού Ρυθμού είναι η Κουσιπέτκου Φανή. Με υψηλού επιπέδου επαγγελματική και αθλητική κατάρτιση η Φανή είναι η μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα εκπαιδεύτρια ορειβασίας και αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με εξειδίκευση στις υπαίθριες δραστηριότητες και τα αθλήματα βουνού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), προπονήτρια αγωνιστικής αναρρίχησης, χαράκτης αγώνων αναρρίχησης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στην προπονητική στην αναρρίχηση. Είναι εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα του συνοδού βουνού σε ΔΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας και διδάσκει στην Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές σε μεγάλες οροσειρές του πλανήτη στα Ιμαλάϊα (Buni Zom 6.551m), τις Άνδεις (Aconcagua 6.962m), την Αφρική (Kilimanjaro 5.896m), τον Καύκασο (Elbrus 5.842m), τις Άλπεις (Mont Blanc 4.808m) και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου στα περισσότερα Ελληνικά βουνά καθώς και σε ορθοπλαγιές των Άλπεων, στους Δολομίτες, στο Arco, στην Κροατία, στην Ουαλία κ.α. Ως αθλήτρια αγωνιστικής αναρρίχησης έχει σκαρφαλώσει αναρριχητικές διαδρομές πολύ υψηλής τεχνικής δυσκολίας 8a/X- UIAA ενώ το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση γυναικών αναρριχητριών ως απεσταλμένη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει πολλές καινούριες αναρριχητικές διαδρομές στην Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα και έχει οργανώσει και εξοπλίσει ολόκληρα αναρριχητικά πεδία.

Λουκάς Ντουρντουρέκας: Συνεργάτης εκπαιδευτής είναι ο Λουκάς Ντουρντουρέκας, επίσημος βοηθός εκπαιδευτής αναρρίχησης βράχου της ΕΟΟΑ, «Single Pitch Instructor» του Αγγλικού Εκπαιδευτικού Συστήματος και προπονητής αγωνιστικής αναρρίχησης. Ο Λουκάς με την 25ετη αναρριχητική του δράση έχει να επιδείξει πολλά χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα ως ένας από τους καλύτερους αθλητές αναρρίχησης της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως. Από πολύ νεαρή ηλικία ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα αναρρίχησης ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας. Η μεγαλύτερή του επιτυχία ανάμεσα σε πάρα πολλές είναι η ελεύθερη επανάληψη της διαδρομής inshallah 8c+, η πρώτη αναρριχητική διαδρομή τέτοιας δυσκολίας επιβεβαιωμένη που σκαρφαλώθηκε από Έλληνα αναρριχητή. Τα τελευταία 2 χρόνια προπονείται με έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου, τον Patxi Usopiaga, για να φτάσει τον επόμενό του στόχο! Κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Κάλυμνο, όπου και είναι ιδιοκτήτης της αναρριχητικής πίστας – γυμναστηρίου του νησιού, παραδίδοντας μαθήματα αναρρίχησης σε ξένους και Έλληνες αναρριχητές.

Πιστοποίηση ΕΟΟΑ
Οι σχολές διοργανώνονται από εγκεκριμένους ορειβατικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα και αναγνωρίζονται επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης. Για την εγγραφή σε Σχολή Αναρρίχησης Βράχου αναγνωρισμένη από την ΕΟΟΑ, απαιτείται να είστε μέλος ορειβατικού συλλόγου της ΕΟΟΑ ή να εγγραφείτε στον ορειβατικό σύλλογο που διοργανώνει την σχολή (το κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής στην σχολή). Στους αποφοίτους η ΕΟΟΑ χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου.

Μετακινήσεις
Οι μετακινήσεις γίνονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα, μεριμνώντας σχετικά για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής
Για την συμμετοχή δεν απαιτείται καμία απολύτως προηγούμενη εμπειρία. Επίσης, δεν απαιτείται κάποιος ειδικός εξοπλισμός, καθώς η Σχολή θα παρέχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, εκτός από τα ειδικά παπουτσάκια αναρρίχησης, τα οποία σαν μέλη της Σχολής θα μπορέσουν να προμηθευτούν από ειδικά καταστήματα που συνεργάζονται με την Σχολή με έκπτωση 50% της αρχικής τους τιμής. Τέλος, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του για να μπορέσει να εγγραφεί στη Σχολή.

Όροι Συμμετοχής
1) Ο υπεύθυνος της Σχολής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα, που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του, η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του ιδίου ή των υπολοίπων.
2) Σε περίπτωση που εκπαιδευόμενος δεν μπορέσει να παραστεί στην τελευταία ημέρα της Σχολής, τότε υποχρεούται να επιστρέψει τον εξοπλισμό και να τον παραδώσει στον υπεύθυνο της Σχολής με δική του μέριμνα εντός 10 ημερών.
3) Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της Σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της Σχολής.

Δικαιολογητικά Συμμετοχής
Αίτηση του κάθε υποψηφίου για συμμετοχή στη Σχολή (συμπληρώνεται ηλεκτρονικά). Μία φωτογραφία του υποψηφίου (αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε email). Γνωμάτευση μόνο από καρδιολόγο ή παθολόγο ή γενικό ιατρό (6μηνου) που αποφαίνεται για την δυνατότητα άθλησης του υποψηφίου (αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε email ). Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου (αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε email).

Γιατί να επιλέξω τη Σχολή του Αλπικού Ρυθμού;
Ο τρόπος εκπαίδευσης της Σχολής του Αλπικού Ρυθμού είναι μοναδικός και πρωτότυπος για τους εξής λόγους: προσεγγίζει το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων εξατομικευμένα μιας και ο κάθε συμμετέχων έχει την δική του ξεχωριστή φυσική κατάσταση, την προσωπική του επιθυμία και διάθεση για το πόσο θέλει να εξελιχθεί καθώς και τους δικούς του προσωπικούς στόχους μετά την Σχολή.
Η Φανή Κουσιπέτκου, ως επικεφαλής εκπαιδεύτρια αλλά και επαγγελματίας προπονήτρια, συνδυάζοντας την επιστημονική της γνώση πάνω στην κινησιολογία του ανθρωπίνου σώματος αλλά και την κινησιολογία της αναρρίχησης, μπορεί και μεταφέρει με άριστο τρόπο στους εκπαιδευόμενους τις διάφορες τεχνικές που απαιτούνται, έτσι ώστε με ηρεμία, σιγουριά, ασφάλεια και καλή ψυχολογία να αναρριχώνται και να εξελίσσονται κάθε φορά ολοένα και περισσότερο. Μετά το τέλος της Σχολής, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να συνεχίσουν να προπονούνται στο εκπληκτικό αυτό σπορ κάτω υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας και εξ αποστάσεως με ειδικά γι’ αυτούς προπονητικά προγράμματα. Επίσης, πραγματοποιούνται κάποιες φορές το χρόνο ειδικά προγράμματα – workshops κινησιολογίας δια ζώσης.

Έτσι, ο εκπαιδευόμενος δεν χάνει ποτέ επαφή με το σπορ της αναρρίχησης και έχει πάντα δίπλα του τον ειδικό να του λύσει οποιαδήποτε απορία και να τον καθοδηγήσει σωστά ώστε να εξελίσσεται και να προπονείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος είναι ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε η αναρρίχηση να αποτελέσει το μέσον για την καθημερινή του προπόνηση αλλά και της σωματικής και ψυχικής του υγείας και ευεξίας. Επίσης, πως όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία την Σχολή Αναρρίχησης του Αλπικού Ρυθμού θα λάβουν το δίπλωμα της Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης, το οποίο πιστοποιεί την γνώση τους στο αντικείμενο και είναι απαραίτητο για την μελλοντική συμμετοχή σε σχολές μέσου επιπέδου και βοηθών εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ. Τέλος, η συνεργασία με καταστήματα ειδικού αναρριχητικού και ορειβατικού εξοπλισμού δίνει την δυνατότητα να προμηθευτούν οι συμμετέχοντες της Σχολής υλικά σε τιμές πολύ χαμηλές.
Τιμή 330 ευρώ

Καταβάλετε την τιμή συμμετοχής (330€) ή την προκαταβολή (165€) μέσω webanking στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε πριν την έναρξη της Σχολής, στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό, βάζοντας στην αιτιολογία μόνον το ονοματεπώνυμο. Η εξόφληση του συνολικού χρηματικού ποσού πρέπει να γίνει στην έναρξη των πρακτικών μαθημάτων. Εθνική Τράπεζα : GR5301104840000048495428095 (IBAN)
Στην τιμή περιλαμβάνονται: οργάνωση και διεξαγωγή της Σχολής, αμοιβές εκπαιδευτών, αναρριχητικός εξοπλισμός (μπωντριέ, κράνη, σχοινιά κ.α.), έκπτωση στα αναρριχητικά παπουτσάκια 60% ,θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, τεχνικές σημειώσεις (σε ηλεκτρονική μορφή), ασφαλιστική κάλυψη, πιστοποίηση ΕΟΟΑ
Δεν περιλαμβάνονται: έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής (περίπου 50-60€ ανά σ/κ), φπα 24% (οι ορειβατικοί σύλλογοι δεν υπόκεινται σε καθεστώς φπα)
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.+30 6977960299. Email [email protected] Facebook: Alpikos Rythmos Kousipetkou Fani

Άλλα σπορ |
  Αναχωρεί για Τορούν η Σπανουδάκη!

Αναχωρεί για Τορούν η Σπανουδάκη!

Πριν από 2 ημέρες 09:27 | Παρ 26 Φεβ, 2021

Συνολικά 15 αθλητές και αθλήτριες (μεταξύ των οποίων και η Ραφαέλα Σπανουδάκη), αποτελούν την Εθνική μας Ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το...

 536 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Υποψήφιος στην ΕΟΠ ο Πριστούρης

Υποψήφιος στην ΕΟΠ ο Πριστούρης

Πριν από 3 ημέρες 16:52 | Πεμ 25 Φεβ, 2021

Ο Παναγιώτης Πριστούρης, που πρόσφατα επισκέφτηκε ιδιωτικά τη Ρόδο, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας...

 184 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Με ραντεβού και μάσκες στο Κ.Ε.Ι.Ρ.!

Με ραντεβού και μάσκες στο Κ.Ε.Ι.Ρ.!

Πριν από 3 ημέρες 09:15 | Πεμ 25 Φεβ, 2021

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας Ρόδου δείχνοντας γι’ ακόμα μία φορά την υπευθυνότητά του, εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας τα μέλη του, ότι πλέον τα μαθήματα θα γίνονται με ραντεβού, ενώ θα τηρούνται...

 134 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Αυτοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν!

Αυτοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν!

Πριν από 5 ημέρες 10:57 | Τρι 23 Φεβ, 2021

Έγιναν γνωστοί οι εκπρόσωποι των σωματείων του ΣΕΓΑΣ με δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 ή 21 Μαρτίου του 2021. Μεταξύ αυτών...

 501 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Επίσκεψη του Γ.Γ. της Ε.Ο.Π. στη Ρόδο χωρίς ενημέρωση!

Επίσκεψη του Γ.Γ. της Ε.Ο.Π. στη Ρόδο χωρίς ενημέρωση!

Πριν από 7 ημέρες 15:54 | Κυρ 21 Φεβ, 2021

Η Τ.Ε. Ποδηλασίας εξέδωσε ανακοίνωση για την παρουσία του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Πριστούρη στη Ρόδο, ο οποίος όμως δεν ενημέρωσε καν τους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής. Ιδού και...

 473 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Διάταξη ανάσα για αθλητές- φοιτητές!

Διάταξη ανάσα για αθλητές- φοιτητές!

Πριν από 7 ημέρες 11:22 | Κυρ 21 Φεβ, 2021

Με το άρθρο 34 παρ. 3 του νόμου 4777/2021 (ΦΕΚ Α’ 25, 17/02/2021) του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε πρόσφατα, διευκολύνονται οι αθλητές – φοιτητές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους,...

 136 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Αρχίζουν τα έργα στο ''Έλλη''!

Αρχίζουν τα έργα στο ''Έλλη''!

Πριν από 8 ημέρες 18:36 | Σαβ 20 Φεβ, 2021

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των βελτιωτικών έργων στο «Έλλη», που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ξεκινήσει. Ο πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης Μιχάλης Πανάγος με ανάρτηση...

 137 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Συλλυπητήρια του Α.Ο. Σταματίου

Συλλυπητήρια του Α.Ο. Σταματίου

Πριν από 8 ημέρες 11:05 | Σαβ 20 Φεβ, 2021

Ο πρόεδρος Μάνος Κόκκινος και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Ομίλου Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου  εκφράζουμε την θλίψη μας για την απώλεια του πατέρα της αγαπημένης μας...

 149 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Η Αλάνα Μπερν στην ''Πολη''

Η Αλάνα Μπερν στην ''Πολη''

Πριν από 9 ημέρες 12:21 | Παρ 19 Φεβ, 2021

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα γίνει το Σάββατο (20/2) στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή δέκα αθλητών και αθλητριών μας. Τα μέλη της ομάδας θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία...

 302 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Παρέλαβε 73 δελτία ο Ροδήλιος!

Παρέλαβε 73 δελτία ο Ροδήλιος!

Πριν από 11 ημέρες 17:53 | Τετ 17 Φεβ, 2021

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι παρέλαβε 73 δελτία εξέδωσε ο Ροδήλιος. Αναλυτικά η ανακοίνωση: ''Με τη χώρα να βρίσκεται στην δίνη του κορωνοϊού, παραλάβαμε τα πρώτα 73 δελτία για το 2021...

 317 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Κριτές για τη ναυαγοσωστική στον Πρωτέα Καλύμνου!

Κριτές για τη ναυαγοσωστική στον Πρωτέα Καλύμνου!

Πριν από 11 ημέρες 09:54 | Τετ 17 Φεβ, 2021

Ο Πρωτέας Καλύμνου μέσω του προπονητή του Μιχάλη Γλυνάτση εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αθλητική ναυαγοσωστική. Αναλυτικά: ''Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής...

 178 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Εκλογές και από...μακριά!

Εκλογές και από...μακριά!

Πριν από 12 ημέρες 14:42 | Τρι 16 Φεβ, 2021

Την εισαγωγή της χρήσης ψηφιακών μέσων στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ενώσεων, με σκοπό την απομακρυσμένη συμμετοχή των μελών τους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο...

 259 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Οι επιδόσεις των ''παιδιών μας''!

Οι επιδόσεις των ''παιδιών μας''!

Πριν από 13 ημέρες 09:32 | Δευ 15 Φεβ, 2021

Μεγάλες επιδόσεις και πολύ καλές θέσεις πήραν οι Δωδεκανήσιοι αθλητές και αθλήτριες στους πανελλήνιους αγώνες κλειστού στίβου που που διεξήχθησαν το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου 2021 στο Στάδιο Ειρήνης και...

 331 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Ικανοποίηση στον Α.Ο. Σταματίου

Ικανοποίηση στον Α.Ο. Σταματίου

Πριν από 13 ημέρες 09:20 | Δευ 15 Φεβ, 2021

Στο κορυφαίο γεγονός της χειμερινής περιόδου του στίβου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2021, ο Αθλητικός Όμιλος Σταματίου...

 143 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Είμαι πανέτοιμη για τους αγώνες''

  ''Είμαι πανέτοιμη για τους αγώνες''
Πριν από 1 ημέρα
10:43 | Σαβ 27 Φεβ, 2021

Δηλώσεις στο sportsfeed έκανε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Τορούν. Αναλυτικά: ''Η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πηγαίνει αρκετά καλά. Είμαι έτοιμη και ανυπομονώ να...

 94 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Έτσι θα γίνουν οι εκλογές!

  Έτσι θα γίνουν οι εκλογές!
Πριν από 3 ημέρες
09:11 | Πεμ 25 Φεβ, 2021

Υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη η απόφαση για τη «Διαδικασία διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων με ψηφιακά μέσα και διενέργειας...

 49 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Υποψήφιος στην ΕΦΟΑ ο Σταματιάδης

  Υποψήφιος στην ΕΦΟΑ ο Σταματιάδης
Πριν από 4 ημέρες
15:53 | Τετ 24 Φεβ, 2021

Ο Δημήτρης Σταματιάδης είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ε.Φ.Ο.Α. Αναλυτικά, όσα ανέφερε: ''Με ιδιαίτερη τιμή αλλά και χαρά αποδέχθηκα την πρόταση της «Ομάδας Σταθερότητας & Ανάπτυξης του Τένις» να...

 79 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το επόμενο σεμινάριο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

  Το επόμενο σεμινάριο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Πριν από 4 ημέρες
09:12 | Τετ 24 Φεβ, 2021

Στην προπονητική διαδικασία του άλματος επί κοντώ στις αναπτυξιακές ηλικίες, αφορά το 4ο διαδικτυακό σεμινάριο της χρονιάς, το οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Δευτέρα 1η Μαρτίου από τις 21:00 έως...

 49 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Ήδη μου λείπει η Ρόδος''!

  ''Ήδη μου λείπει η Ρόδος''!
Πριν από 5 ημέρες
10:54 | Τρι 23 Φεβ, 2021

Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα βρέθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, η επαγγελματίας τενίστρια  (Νο 2 στην Ελλάδα) Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία πραγματοποίησε μέρος της προετοιμασίας...

 55 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Οι εμπειρίες της Ουζουνίδου από το Πέζαρο

  Οι εμπειρίες της Ουζουνίδου από το Πέζαρο
Πριν από 6 ημέρες
11:50 | Δευ 22 Φεβ, 2021

Η προπονήτρια του τμήματος ρυθμικης γυμναστικης του Ροδίων Άθλησις Χρύσα Ουζουνίδου μιλάει στο GYMNAST.GR για την εμπειρία της ως εθελόντρια στο 35ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικης γυμναστικής που διεξήχθει το 2017...

 65 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην 6η θέση η Αλάνα Μπερν!

  Στην 6η θέση η Αλάνα Μπερν!
Πριν από 7 ημέρες
11:25 | Κυρ 21 Φεβ, 2021

Δύο μετάλλια κατέκτησε η εθνική μας ομάδα, που συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Νίκος Ανδρικοπούλος και ο Δημήτρης Τσιάμης ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών στο τριπλούν, με...

 93 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Οι αποφάσεις του Ο.Α. Καλύμνου!

  Οι αποφάσεις του Ο.Α. Καλύμνου!
Πριν από 7 ημέρες
11:01 | Κυρ 21 Φεβ, 2021

Από την Παρασκευή η Κάλυμνος βρίσκεται σε νέα αυστηρό lokdown, με τον τοπικό Όμιλο Αντισφαίρισης να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Παναγιώτης Ράγκος, προκειμένου να ενημερώσει...

 67 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αναβολή σε αγώνες του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

  Αναβολή σε αγώνες του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Πριν από 8 ημέρες
08:08 | Σαβ 20 Φεβ, 2021

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε και ανακοινώνει τα εξής: Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενέκρινε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας, που αφορά...

 55 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αυτά τα πρωταθλήματα αρχίζουν!

  Αυτά τα πρωταθλήματα αρχίζουν!
Πριν από 9 ημέρες
19:42 | Παρ 19 Φεβ, 2021

Με απόφαση της Πολιτείας το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αρχίζει εκ νέου, τη στιγμή που οι ομάδες της Α2 Ανδρών επιστρέφουν στις προπονήσεις. Σε ποιά αθλήματα άναψε πράσινο φως η...

 179 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Γκρίνια ΣΕΓΑΣ για Αυγενάκη

  Γκρίνια ΣΕΓΑΣ για Αυγενάκη
Πριν από 10 ημέρες
20:38 | Πεμ 18 Φεβ, 2021

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, ο ΣΕΓΑΣ διαμαρτύρεται για την επιχορήγηση της Πολιτείας προς την ομοσπονδία στίβου και εκφράζει την απορία του για τα τεκταινόμενα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τους τελευταίους...

 136 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η Νικόλ δεν πάει στο Τορούν!

  Η Νικόλ δεν πάει στο Τορούν!
Πριν από 10 ημέρες
11:41 | Πεμ 18 Φεβ, 2021

Την απόφαση να μην πάρει μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν πήρε η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος, που επέλεξε να στρέψει εξ ολοκλήρου την προσοχή της στους Ολυμπιακούς...

 57 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Μέχρι πότε θα αντέξουμε'';

  ''Μέχρι πότε θα αντέξουμε'';
Πριν από 11 ημέρες
10:00 | Τετ 17 Φεβ, 2021

Στην Κω, ο προπονητής του Α.Π.Σ. Αετός Απόστολος Παπανικολάου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχολές και τους συλλόγους μαχητικών αθλημάτων από το υποχρεωτικό πολύμηνο λουκέτο που τους έχουν...

 78 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Virtual ο διεθνής Μαραθώνιος 2021

  Virtual ο διεθνής Μαραθώνιος 2021
Πριν από 12 ημέρες
15:23 | Τρι 16 Φεβ, 2021

Ψηφιακός (virtual) θα είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου το 2021. H Οργανωτική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε...

 65 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην 4η θέση ο Διακοστεφανής!

  Στην 4η θέση ο Διακοστεφανής!
Πριν από 13 ημέρες
09:27 | Δευ 15 Φεβ, 2021

Καλή παρουσία είχε ο Κώος Σέργιος Διακοστεφανής που αγωνίζεται με τα χρήματα της Γ.Σ Αμαρουσίου και κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση στα 1500 μέτρα. Ο 20χρονος έκανε χρόνο 3:58.36...

 56 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Σύσκεψη Παππά με Ίκαρο!

  Σύσκεψη Παππά με Ίκαρο!
Πριν από 14 ημέρες
20:46 | Κυρ 14 Φεβ, 2021

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ρόδου "Ίκαρος", κ Τάσο Γαλατά, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τη δράση και τις ανάγκες της...

 56 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

Εργασιακό

Γελάσαμε πάλι!!!! Μεγάλε Ιούνιο θα ξεκινήσει και εμείς θα παίξουμε μπασκετακι! Εσείς μπορείτε να παίξετε ότι θέλετε! Ούτως ή άλλως...

harry potter

μάκη ισχύει ότι αν δηλώσεις παίχτης εργασιακού μπαίνεις σε προτεραιότητα για το εμβόλιο έτσι ώστε να ξεκινήσει Μάιο?

λεωνιδας

μάκη με το κλειστό της καλύμνου τι θα γίνει? θα δώσει κανένα κονδύλι η περιφέρεια? Μόνο με τα γήπεδα ποδοσφαίρου...

Δημιουργός

Οι κάντερ στον παναθηναϊκό. Ανανέωσαν παρδακας Βογιατζής..λογικά θα ξέρετε που θα παίζει και ο μαντζαρης το 2025. ε ρε τι...

Κόλλημα

Δύσκολη η καραντίνα όντως,αλλά μερικοί χρειάζονται ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ..... λυπηθητε μας ρε παιδιά! Προσέχετε τι γράφετε.Ολοι τα έχουμε παίξει αλλά κρατάτε και...

Μπάσκετ

Ισχυει αυτο;

basketofilos

Mάκη, τι Εuroleague, τι NBA, τι Κολσσός, ΕΣΑΚΕ και ακαδημίες; Το πιο σημαντικό είναι να μη χαθεί...

Κόλλημα

Ρε σκαλομα που τρώνε μερικοί! Άντε και τους μάθαμε! Καί? Τουλάχιστον οι παίχτες είναι ελεγχόμενοι από την ίδια την ομάδα...

Πανθηρας

Εργασιακό ποτε με το καλό; έχουμε νέα; σίγουρα πάντως η σεζόν δεν θα χαθεί

Γιατρός

Τοπικά μπάσκετ