www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Η κατάθεση ψυχής του Χαρίση!
10:47 | Τετ 2 Δεκ, 2020
Εκτύπωση θέματος 661 αναγνώσεις

Η κατάθεση ψυχής του Χαρίση!

Συγκλονιστικός και αληθινός ο Κώστας Χαρίσης περιγράφει τη ζωή του, τα όσα έζησε, τις οφειλές προς το πρόσωπο του και τη ζωή μετά τον αθλητισμό!

Για τον Κώστα Χαρίση δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις... Έχοντας μεγάλη καριέρα στην Α1 και παίζοντας σε κορυφαίες ελληνικές ομάδες, έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, κλείνοντας ουσιαστικά την καριέρα του στον Ιπποκράτη Κω, αν και έχει βγάλει κανονικά δελτίο στην Α.Ε. Δικαίου. Στα 41 του χρόνια, πιο ώριμος και κατασταλαγμένος από ποτέ, μιλάει για τη ζωή του μετά το μπάσκετ, την εργασία του, τις εμπειρίες του και όσα βίωσε όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά απολαύστε όσα δήλωσε στο athletestories.gr.

''Η αποχώρηση από τον αθλητισμό συχνά δημιουργεί σύγχυση… Χρειάζεται ειδική διαχείριση, ώστε να μην βρεθείς απέναντι σε αδιέξοδα.
Λίγο πριν ολοκληρώσω τη μπασκετική καριέρα μου, ο Ιπποκράτης Κω δεν βρήκε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει το 2019 στην Α2 κατηγορία. Ουσιαστικά, μείναμε όλοι στον αέρα, καθώς κάποια βασικά στελέχη του, είχαμε έρθει με σκοπό να αναπτύξουμε το μπάσκετ στο νησί και παράλληλα να κάνουμε μία μετάβαση σε μία νέα καριέρα και ζωή για εμάς, μετά τον αθλητισμό. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος, πολλά χρόνια συμπαίκτης και φίλος, επιθυμούσε να συνεχίσει με βάση τα παιδιά και τις ακαδημίες. Εγώ επικεντρώθηκα περισσότερο στο επιχειρηματικό κομμάτι. Ξαφνικά, ενώ υπήρχε η πρόθεση να συνεχίσω να παίζω, βρέθηκα σε ένα νέο σημείο εκκίνησης, σχετικά άγνωστο. Την τελευταία σεζόν στον Ιπποκράτη, είχα αναλάβει το κομμάτι του μάρκετινγκ της ομάδας. Είχα κάνει πολλές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και γνωριμίες και είχα μπει στον κόσμο του νησιού. Πέρασα από πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα, μίλησα με ανθρώπους και αναπτύξαμε μία επικοινωνία.

Μετά την αδυναμία του συλλόγου να αγωνιστεί στην Α2, βρέθηκα μπροστά σε δύο επιλογές: Η μία να επιστρέψω στην Αθήνα, όπου πάντως δεν θα είχα κάτι συγκεκριμένο να ασχοληθώ και να έπρεπε να ψάξω για δουλειά. Κι επειδή το μπάσκετ με έχει απογοητεύσει, δεν σκεφτόμουν να ασχοληθώ ως παράγοντας σε κάποιο σωματείο ή να συνεχίσω στην προπονητική. Αισθάνομαι πικρία από το άθλημα και δεν ήταν επιλογή για μένα, αν και στο νησί μού ζητήθηκε από τοπικές ομάδες να εμπλακώ και αγωνιστικά και παραγοντικά. Η άλλη επιλογή ήταν να μείνω εδώ στη Κω και να επιχειρήσω να εκμεταλλευτώ την προεργασία μου, συνδυάζοντας όλες τις άλλες επαφές που είχα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό και στήνοντας μία νέα δουλειά.

Σημαντικός παράγοντας της όποιας προσπάθειας είναι το γεγονός ότι την τελευταία οκταετία δεν έχω λάβει όλα τα χρήματα από τα συμβόλαιά μου και υπάρχουν ακόμη οφειλές… Κοινώς, όσα χρήματα είχα «στην άκρη», χρησιμοποιήθηκαν πολύ απλά για να περάσω την καθημερινότητά μου και βρέθηκα δίχως οικονομική δύναμη για να κάνω ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα. Συνυπολόγισα το κομμάτι της Κω που ισοδυναμεί με τουρισμό, το κομμάτι των γνωριμιών του νησιού, το δεδομένο της έλλειψης ενός αρχικού ποσού ως προϋπολογισμού και όφειλα να προσέξω ιδιαιτέρως το ρίσκο και το άνοιγμά μου. Όλα αυτά δημιούργησαν τη ιδέα να συνάψω συνεργασίες με εταιρίες από όλη την Ελλάδα και να φέρνω τα προϊόντα τους στην Κω, προωθώντας τα σε τοπικές επιχειρήσεις.

Η μία εταιρία μού γνώρισε μία άλλη και εκείνη μία επόμενη. Εργάζομαι ουσιαστικά ως ελεύθερος επαγγελματίας και πωλητής όλων αυτών των επιχειρήσεων στο νησί. Οι ασχολίες μου αφορούν εξοπλισμό ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης κυρίως, αλλά επεκτείνεται σε ρουχισμό και έπιπλα, καθώς έπρεπε να ανοίξω τη «βεντάλια», ώστε να μπορέσω να καλύψω τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Ο κόσμος θεωρεί ακόμη ότι ο κάθε Κώστας Χαρίσης, που έχει παίξει στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και στον Άρη και έχει σπουδάσει στην Αμερική είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, «βολεμένος»…

Αν κάνουμε μία ανάλυση των Ελλήνων παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα την τελευταία εικοσαετία και τι ποσοστό από αυτά τα παιδιά έχουν οικονομικό πρόβλημα ή κάνουν μία δουλειά άσχετη με τον αθλητισμό -γιατί εκεί τους «έσπρωξε» το μπάσκετ- θα σοκαριστούμε από τα νούμερα. Οι εξασφαλισμένοι από τον επαγγελματικό αθλητισμό δεν ξεπερνούν το 5%-7%. Οι υπόλοιποι ασχολούνται με δουλειές που ούτε καν είχαν σκεφτεί ότι θα κάνουν και τους βγάζω και το καπέλο γι’ αυτό. Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή, έχοντας παίξει σε υψηλό επίπεδο, ακόμη και Ευρωλίγκας, να εργαστεί σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με τα σπορ και τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Και για μένα δεν ήταν διόλου εύκολο, ειδικά στην αρχή, να κάνω μία συζήτηση για κουτιά ή ποτηράκια μίας χρήσης, όταν εγώ θεωρούσα πως έστω και χωρίς να είμαι μεγάλο όνομα στο μπάσκετ, ήμουν σοβαρός επαγγελματίας και είχα δουλέψει προς μία κατεύθυνση. Ξαφνικά βρέθηκα σε νέο σημείο εκκίνησης. Έπρεπε να διώξω κάθε σκέψη ντροπής από πάνω μου. Είμαι ένας άνθρωπος με ύψος 2,10μ. και δεν μπορώ να «κρυφτώ» πίσω από ένα κοστούμι, για παράδειγμα. Ζω σε μία κλειστή κοινωνία και οι περισσότεροι, είτε με γνωρίζουν προσωπικά είτε όχι, ξέρουν ότι έπαιζα μπάσκετ.

Σε μεγάλο βαθμό, όμως, η Κως με αγκάλιασε επαγγελματικά και υπήρξαν άνθρωποι που πραγματικά με βοήθησαν πολύ στο ξεκίνημά μου.
Οι αθλητές μεγαλώνουμε από μικρή ηλικία με έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Δεν αφορά μόνο στο να προσέχεις το κορμί σου.
Μαθαίνουμε την πειθαρχία, κάτι που διδάχθηκα ιδιαιτέρως στο NCAA, στα τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο του Σάουθερν Καλιφόρνια, όπου είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα. Εκεί μου «φυτεύτηκε» στο μυαλό μία νοοτροπία η οποία με βοήθησε πάρα πολύ στο να μένω προσηλωμένος στους στόχους μου.

Μαθαίνουμε να παίζουμε ως το τελευταίο λεπτό, χωρίς να τα παρατάμε και όταν δεχόμαστε ένα καλάθι, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Κάνεις ένα λάθος και πρέπει να το διορθώσεις και αυτό μένει «χαραγμένο» μέσα σου. Πιστεύω ότι όλη αυτή η εμπειρία με βοηθά και στη νέα καριέρα μου. Η «άλλη ζωή» είναι τελείως διαφορετική. Στα τελευταία χρόνια της καριέρας ενός αθλητή το σώμα αρχίζει να πονά και να δυσκολεύεται να βγάλει στο παρκέ αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Συχνά λέγαμε «άντε, πάμε στην επόμενη προπόνηση» ή, ακόμη και κάτι σαν «άντε να έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε, να ησυχάσουμε!»… Τώρα, ωστόσο, έχουμε μπει σε μία διαδικασία πολύ πιο δύσκολη, μία καθημερινότητα απαιτητική με άλλο τρόπο.

Κάθε μέρα αρχίζεις από το μηδέν και έχεις στο κεφάλι σου ένα ποσό το οποίο πρέπει να δουλέψεις για να «βγουν» τα έξοδα. Όσο αγωνιζόμασταν, παρά τις απαιτήσεις, λέγαμε ότι τουλάχιστον περνούσαμε καλά στην προπόνηση. Ήμασταν ένα ή δύο μήνες απλήρωτοι, όμως στα αποδυτήρια αυτό ξεχνιόταν από την καλή ομαδική ατμόσφαιρα. Αυτό, πλέον, επαγγελματικά δεν υπάρχει… Τώρα εργάζεσαι κάθε μέρα για ένα ποσό που «κυνηγάς» όπως ο καθένας. Αν δεν το βγάλεις τη μία μέρα, πρέπει να το κερδίσεις διπλό την επομένη, σε ένα περιβάλλον τρομερής αβεβαιότητας. Καλείσαι να πράττεις μαζί με σκέψεις πίεσης και στεναχώριας και, πια, δεν έχεις την ευχέρεια να ξεδώσεις δύο ώρες στην προπόνηση, να αποβάλεις την ένταση και να πεις και δύο αστεία με τους συμπαίκτες σου.

Ο επαγγελματίας αθλητής είναι συνήθως μαθημένος να έχει αρκετές ανέσεις. Να υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που λύνουν άμεσα μερικά προβλήματα της καθημερινότητάς του. Μεγάλο «σχολείο» και «σκαλοπάτι» για μένα ήταν η άφιξη στην Κω. Έφτασα σε ένα σωματείο κατά βάση ερασιτεχνικό, αλλά με έναν πρόεδρο που είχε όραμα να φτάσει τον Ιπποκράτη όσο πιο ψηλά μπορούσε. Οι άνθρωποι εδώ είχαν την εμπειρία της ομάδας γυναικών στην Α1, όμως οι καταστάσεις στα ανδρικά τμήματα είναι σε κάποιες λεπτομέρειες διαφορετικές. Με τον Αντώνη Ασημακόπουλο μπήκαμε μπροστά και προσπαθήσαμε να λύσουμε πολλά οργανωτικά και επικοινωνιακά προβλήματα της ομάδας.
Κουβαλούσαμε μπάλες, νερά, πλέναμε τα ρούχα των παικτών, κλείναμε συμφωνίες και κάναμε σχεδόν τα πάντα, ακόμα και με τους προπονητές, κάποια στιγμή. Αυτό μας έβαλε σε μία λογική ότι «αν δεν το κάνεις εσύ, μόνος σου, δεν θα γίνει». Αν δεν το κάνεις εσύ, θα περάσει άσχημα ο συμπαίκτης σου, που χρειάζεται νερό, στο διάλειμμα της προπόνησης.

Στη δεύτερη καριέρας μας, στη νέα δουλειά μας, λειτουργούμε ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Αν δεν το κάνουμε μόνοι μας, δεν θα γίνει. Ξέρω πια ότι εγώ, μεταξύ άλλων, στη νέα ενασχόλησή μου, πρέπει να συζητήσω, να παραγγείλω προϊόντα, αλλά και να ξεφορτώσω και παλέτες.
Στον Ιπποκράτη αγωνίστηκα ως το 2019, μετά τη σεζόν που μετείχε στην Α2. Το καλοκαίρι του 2020 έβγαλα δελτίο στην Α.Ε. Δικαίου, μία τοπική ομάδα της Κω, η οποία συμμετέχει στη Γ΄ Εθνική. Ακόμη δεν έχω αγωνιστεί, λόγω και υποχρεώσεων. Όμως έχω ενημερώσει τους ανθρώπους της ότι αν χρειαστεί κάτι στο τέλος της σεζόν, ίσως να μπορώ να βοηθήσω.

Βεβαίως, όσο περνά ο καιρός θα είναι και πιο δύσκολο να επιστρέψω, καθώς όταν αφήνεις κάτι, σε αφήνει. Το μυαλό λέει «πάμε να παίξουμε», όμως το σώμα δεν μπορεί να υπακούσει. Σε αυτές τις κατηγορίες, επιπλέον, ένας αθλητής που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, είναι «στόχος» και δεν έχω καμία διάθεση να πάω και να ρεζιλέψω τον εαυτό μου, με το να μην είμαι έτοιμος.
Το μπάσκετ δεν είναι εύκολο να το αφήσεις πίσω σου. Εγώ έχω την πικρία μου, όμως γνωρίζω και ανθρώπους οι οποίοι το αγαπούν τόσο πολύ σαν άθλημα και όχι ακριβώς ως ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ ευχάριστο να επιθυμούν να μένουν στον χώρο και να προσπαθούν να τον βελτιώσουν.

Μεγαλώνοντας -και το σκεφτόμουν από το κολέγιο- ήθελα να γίνω προπονητής. Πλέον, όμως, έχω κατασταλάξει ότι δεν μπορώ να επιβιώσω σε ένα περιβάλλον που μου βγάζει μία «βρώμα»… Ως παίκτης του Άρη, σε αγώνα για τα πλέι οφς της Α1 εναντίον της ΑΕΚ, τον Μάιο του 2015. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, θέλω να δουλεύω και να πληρώνομαι. Να είμαι σε μία κατάσταση αξιοπρεπή και όσο το δυνατόν περισσότερο αξιοκρατική. Να μπορώ να λάβω μία επαγγελματική επιβεβαίωση, διότι το χειροκρότημα και η ηθική επιβράβευση συνήθως δεν φτάνει. Η πραγματική επαγγελματική επιβεβαίωση ήταν ένα καλό συμβόλαιο και, κυρίως, το να είναι ένας σύλλογος τυπικός στις υποχρεώσεις του. Δεν ήμουν και ποτέ άνθρωπος και αθλητής που επιχειρούσε να «δεθεί» με την κερκίδα ή να πουλήσει οπαδιλίκι. Ήθελα να είμαι σοβαρός επαγγελματίας.

Βρέθηκα σε μεγάλες ομάδες, με κόσμο και ιστορία, όμως, με όλο το σεβασμό προς αυτούς, η δική μου επιθυμία ήταν να κάνω τη δουλειά μου. Συχνά, το αγωνιστικό κομμάτι με αυτό των οπαδών είναι τελείως διαφορετικό. Όσο περνούν τα χρόνια, συνειδητοποιούμε ότι πρέπει σιγά σιγά να σκεφτούμε πως θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο. Λίγο-πολύ όλοι αρχίζουμε και κάνουμε τις πρώτες σκέψεις για το «μετά».
Ένας αθλητής που σέβεται τον εαυτό του, μπορεί να πετύχει μία μετάβαση σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αν κάποιος έχει πτυχίο Ιατρικής, μπορεί να γίνει μέχρι υπουργός Υγείας. Αν άλλος δεν έχει τις γνώσεις ή δεν έχει σπουδάσει, μπορεί να ανοίξει ένα κατάστημα. Ο αθλητής που διαθέτει αυτοσεβασμό θα το κάνει όπως ακριβώς έκανε προπόνηση, με πειθαρχία και όρεξη.

Αυτό σου προσφέρει έναν νέο στόχο. Οι αθλητές που «έκλεβαν» ή κοιτούσαν να επωφεληθούν από το πλάι, θα έχουν πάντα πρόβλημα, όπως είχαν και μέσα στο γήπεδο. Στη ζωή δεν μπορείς να κρυφτείς. Πάντως, ακόμη προσπαθώ να συνδυάσω τον αθλητισμό με τις νέες δραστηριότητές μου, με διοργάνωση αθλητικών αγώνων στην Κω. Το νησί χρειάζεται αυτές τις εκδηλώσεις. Έχω διοργανώσει μπασκετικές και ποδηλατικές εκδηλώσεις, αλλά η πανδημία του κορονοϊού φρέναρε τα πλάνα μου για το καλοκαίρι που πέρασε.

Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Με νίκη πάει για πλέι-οφ!

Με νίκη πάει για πλέι-οφ!

Πριν από 4 ώρες 10:49 | Τρι 26 Ιαν, 2021

Με το μυαλό μόνο στο Μεσολόγγι συνεχίζεται η προετοιμασία του Κολοσσού… Οι «θαλασσί» το Σάββατο στις 17:00 θα παίξουν στο Αγρίνιο και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και...

 265 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  M.V.P. ο Τζέριαν Γκραντ!

M.V.P. ο Τζέριαν Γκραντ!

Πριν από 5 ώρες 10:04 | Τρι 26 Ιαν, 2021

Ο Τζέριαν Γκραντ αναδείχθηκε M.V.P. της 12ης αγωνιστικής στη Basket League! Ο Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα οδήγησε την ομάδα του στη σημαντική νίκη επί του Λαυρίου έχοντας πολύ καλά νούμερα...

 42 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Αυτά ζητάει ο Π.Σ.Α.Κ.!

Αυτά ζητάει ο Π.Σ.Α.Κ.!

Πριν από 19 ώρες 19:22 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Μία σειρά από ζητήματα έθεσε στους υποψήφιους προέδρους της Ε.Ο.Κ. ο Π.Σ.Α.Κ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ απασχολεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο...

 694 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Ξεκίνησε η Εθνική Γυναικών

Ξεκίνησε η Εθνική Γυναικών

Πριν από 1 ημέρα 11:09 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Την προετοιμασία της ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ η Εθνική Γυναικών ενόψει των υποχρεώσεών της για τα παράθυρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021. Η Εθνική Γυναικών θα...

 515 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Τα σκορ-ρεκόρ στην Α' Κατηγορία!

Τα σκορ-ρεκόρ στην Α' Κατηγορία!

Πριν από 1 ημέρα 09:42 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Μπορεί το τοπικό πρωτάθλημα να έχει διακοπεί, ωστόσο σας θυμίζουμε σήμερα τα μεγαλύτερα σκορ, που έχουν σημειωθεί στο ανδρικό πρωτάθλημα από το 2000 μέχρι και σήμερα. Οι 154 πόντοι που πέτυχε...

 248 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Πρόκληση η...πρόκριση!

Πρόκληση η...πρόκριση!

Πριν από 1 ημέρα 09:33 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Μία πολύ μεγάλη πρόκληση είναι για τον Κολοσσό το παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας. Αυτό σημαίνει ότι στις 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Παλέ...

 101 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Το ''πανόραμα'' της Basket League

Το ''πανόραμα'' της Basket League

Πριν από 2 ημέρες 20:30 | Κυρ 24 Ιαν, 2021

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 98-89 τη Λάρισα, στο παιχνίδι με το οποίο «έπεσε» η αυλαία της 12ης αγωνιστικής στη Basket League. Στη σημερινή αναμέτρηση οι άμυνες πήγαν… περίπατο και οι...

 732 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Βάζουν... ''πλώρη'' για ψηλά!

Βάζουν... ''πλώρη'' για ψηλά!

Πριν από 2 ημέρες 13:37 | Κυρ 24 Ιαν, 2021

Η κανονική περίοδος της Basket League έχει ακόμη... δρόμο, όμως η ως τώρα διαδρομή της έχει δημιουργήσει για τον Κολοσσό την προοπτική να αναδείξει τους πρώτους σε αρκετές κατηγορίες της...

 619 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Τα highlights στο Κολοσσός-Περιστέρι

Τα highlights στο Κολοσσός-Περιστέρι

Πριν από 2 ημέρες 11:05 | Κυρ 24 Ιαν, 2021

Ο Κολοσσός πέτυχε τεράστια νίκη χθες επί του Περιστερίου μεσκορ 80-65 και ξεκίνησε ιδανικά το β' γύρο της Basket League... Οι ''θαλασσί'' ήταν άκρως εντυπωσιακοί και είχαν τεράστια ψυχικά αποθέματα...

 313 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  ''Κλειδί'' το παιχνίδι με το Μεσολόγγι!

''Κλειδί'' το παιχνίδι με το Μεσολόγγι!

Πριν από 2 ημέρες 10:34 | Κυρ 24 Ιαν, 2021

Το παιχνίδι με το Περιστέρι αποτελεί παρελθόν για τον Κολοσσό, οι παίκτες του οποίου σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τους «καρπούς» της μεγάλης χθεσινής νίκης...

 210 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  ''Στηρίζουμε όλους τους αθλητές''

''Στηρίζουμε όλους τους αθλητές''

Πριν από 3 ημέρες 19:29 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Πραγματικοί Κολοσσοί οι παίκτες της ροδίτικης ομάδας, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών που δεν παίζουν. Ο αρχηγός του Κολοσσού...

 748 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Ντεμπούτο με νίκη για Σπάισερ!

Ντεμπούτο με νίκη για Σπάισερ!

Πριν από 3 ημέρες 19:05 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Ντεμπούτο με νίκη για τον Καλίκ Σπάισερ του Κολοσσού. Ο 26χρονος Αμερικανός των «θαλασσί» αγωνίστηκε για 15.57’ με τη φανέλα της ομάδας και πέτυχε 6 πόντους (3/6 δίποντα), ενώ πήρε...

 238 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ''μάδησε'' το Περιστέρι!

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ''μάδησε'' το Περιστέρι!

Πριν από 3 ημέρες 17:58 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

ΤΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ είναι αυτός! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η ομάδα του Ηλία Καντζούρη όχι μόνο κέρδισε, αλλά «πάτησε» το Περιστέρι με 75-60, κάνοντας ένα απίστευτο σερί 22-5(!) στα τελευταία επτά λεπτά...

 554 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Με σύμμαχο την παράδοση στη Ρόδο!

Με σύμμαχο την παράδοση στη Ρόδο!

Πριν από 3 ημέρες 08:07 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Από έξι νίκες μετρούν ο Κολοσσός και το Περιστέρι, με τους Αθηναίους να κερδίζουν 84-81 στο παιχνίδι της πρεμιέρας στη Basket League! Μοιρασμένη είναι η παράδοση ανάμεσα στον Κολοσσό και...

 507 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Χωρίς Λόσον και στο Αγρίνιο!

  Χωρίς Λόσον και στο Αγρίνιο!
Πριν από 4 ώρες
10:57 | Τρι 26 Ιαν, 2021

Ούτε αυτή την εβδομάδα θα έρθει στη Ρόδο ο Τάι Λόσον… Ο 33χρονος Αμερικανός θα χάσει και το παιχνίδι του Σαββάτου (17:00) στο Αγρίνιο κόντρα στο Μεσολόγγι και οι άνθρωποι...

 218 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

''Στο χέρι μας να κερδίσουμε''!

  ''Στο χέρι μας να κερδίσουμε''!
Πριν από 5 ώρες
09:53 | Τρι 26 Ιαν, 2021

Η Εθνική Γυναικών έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της και η διεθνής Λεριά αθλήτρια Άρτεμις Σπανού θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να πάρει αυτό που θέλει και να μπορέσει να διεκδικήσει...

 37 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Αν προκριθεί πάει στη Θεσσαλονίκη!

  Αν προκριθεί πάει στη Θεσσαλονίκη!
Πριν από 1 ημέρα
13:51 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Σήμερα το μεσημέρι έγινε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Αν ο Κολοσσός καταφέρει και κερδίσει στη Ρόδο τον Προμηθέα Πάτρας, θα κληθεί να παίξει εκτός έδρας (σε...

 508 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Οι ομάδες μας που έφτασαν στα Final-6!

  Οι ομάδες μας που έφτασαν στα Final-6!
Πριν από 1 ημέρα
09:48 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Oι παίδες του Κολοσσού μας εκπροσώπησαν για τελευταία φορά σε Final-6 πανελλήνιου πρωταθλήματος, αφού πέρσι πήραν μέρος στην τελική φάση των παίδων. Σας θυμίζουμε τους πρωταθλητές Δωδεκανήσου, που κατάφεραν να...

 195 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Καλίκ Σπάισερ ο 103ος ξένος!

  Καλίκ Σπάισερ ο 103ος ξένος!
Πριν από 1 ημέρα
09:38 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Ο Καλίκ Σπάισερ (26-2.06) αποτελεί τον 103ο ξένο αθλητή στην 15ετή ιστορία του Κολοσσού στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αμερικανός σέντερ είναι παράλληλα ο 9ος ξένος αθλητής που...

 182 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Αργήσαμε αλλά...κάτι κάναμε''!

  ''Αργήσαμε αλλά...κάτι κάναμε''!
Πριν από 2 ημέρες
10:47 | Κυρ 24 Ιαν, 2021

Τη δική του ''κατάθεση ψυχής'' έκανε ο Ηλίας Καντζούρης για τον φετινό Κολοσσό στο basketa.gr. Αναλυτικά, το άρθρο και οι δηλώσεις του: ''Το τελευταίο από τα πολλά ερωτήματα που… βασάνιζαν...

 219 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Κολοσσός για να...γουστάρεις!

  Κολοσσός για να...γουστάρεις!
Πριν από 2 ημέρες
10:14 | Κυρ 24 Ιαν, 2021

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση πρόσθεσε χθες στο ενεργητικό του ο Κολοσσός, αποδεικνύοντας ότι μετά το α’ ημίχρονο του αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ., «γύρισε» τον διακόπτη και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο....

 158 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

M.V.P. του αγώνα ο Καντέρ!

  M.V.P. του αγώνα ο Καντέρ!
Πριν από 3 ημέρες
22:50 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Ο Κερέμ Καντέρ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας. Ο Τούρκος σέντερ έκανε και σήμερα εκπληκτικά πράγματα, αφού πέτυχε 22 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ, είχε...

 558 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Η νίκη ανήκει 100% στους παίκτες μου''

  ''Η νίκη ανήκει 100% στους παίκτες μου''
Πριν από 3 ημέρες
19:40 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Στους παίκτες του… αφιέρωσε τη νίκη επί του Περιστερίου ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος παρά τη μεγάλη επιτυχία φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους εν όψει της συνέχειας, ενώ αναφέρθηκε στη...

 363 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Μίλησαν'' οι έδρες στη Basket League!

  ''Μίλησαν'' οι έδρες στη Basket League!
Πριν από 3 ημέρες
19:14 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Στην Πάτρα σταμάτησε το «εξπρές» του Λαυρίου… Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη «αυτοκτόνησε» στο τέλος και ηττήθηκε με 90-88 από τον Προμηθέα Πάτρας, βάζοντας τέλος στο σερί των οκτώ νικών....

 200 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Ο Ξανθόπουλος γιατί δεν είναι στην Εθνική;

  Ο Ξανθόπουλος γιατί δεν είναι στην Εθνική;
Πριν από 3 ημέρες
18:52 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Παρακολουθώντας από το ξεκίνημα της χρονιάς, την απόδοση του Βασίλη Ξανθόπουλου, μου έχει γεννηθεί ένα ερώτημα; Αυτός ο παίκτης, έστω και στα 37 του χρόνια δεν έχει θέση στην Εθνική...

 256 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Στόχος, η τεράστια νίκη!

  Στόχος, η τεράστια νίκη!
Πριν από 3 ημέρες
08:10 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Με μοναδικό στόχο να κάνει τη μίνι υπέρβαση και να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη, ο Κολοσσός υποδέχεται σήμερα (16:00 ΕΡΤ Flix) το Περιστέρι, στο παιχνίδι με το οποίο ανοίγει...

 399 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Αυτό είναι το Περιστέρι!

  Αυτό είναι το Περιστέρι!
Πριν από 3 ημέρες
08:05 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Με δύο νέα πρόσωπα και μία απουσία βρίσκεται στη Ρόδο από χθες το απόγευμα το Περιστέρι. Με τη φανέλα της αθηναϊκής ομάδας θα κάνουν ντεμπούτο ο πρώην NBAερ Μεξικανός Χόρχε...

 90 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Κλειδί θα είναι η άμυνα''!

  ''Κλειδί θα είναι η άμυνα''!
Πριν από 3 ημέρες
08:01 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Ο Μιχάλης Λιάπης του Κολοσσού, στο blog του στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., έγραψε για το σημερινό παιχνίδι με το Περιστέρι τα παρακάτω, αναφέροντας ότι «κλειδί» στην εξέλιξη του αγώνα θα είναι η...

 55 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Σε live streaming η κλήρωση!

  Σε live streaming η κλήρωση!
Πριν από 4 ημέρες
17:00 | Παρ 22 Ιαν, 2021

Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης των αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. στις 13.00, θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι της...

 178 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Πράσινο φως'' από τις εξετάσεις!

  ''Πράσινο φως'' από τις εξετάσεις!
Πριν από 4 ημέρες
12:21 | Παρ 22 Ιαν, 2021

Τις απαραίτητες καρδιολογικές εξετάσεις, από τον ιατρό καρδιολόγο του Κολοσσού Βασίλειο Πρωτόπαππα, πραγματοποίησε σήμερα Καλίκ Σπάισερ και είναι έτοιμος πλέον να αγωνιστεί το Σάββατο! Ο Αμερικανός αθλητής πήρε το ''πράσινο...

 239 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Ανοιχτός διάλογος με τα σωματεία!

  Ανοιχτός διάλογος με τα σωματεία!
17:08 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Ευρύτατο διάλογο μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα χιλιάδες νόμιμα αθλητικά σωματεία του Μητρώου της ΓΓΑ και φορείς του αθλητισμού, διοργανώνει το...

 303 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Π.Ο.Ρ. Ιβίσκος στο αθλητικό μητρώο!

  Ο Π.Ο.Ρ. Ιβίσκος στο αθλητικό μητρώο!
15:19 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου Ιβίσκος είναι το 86ο σωματείο της Δωδεκανήσου, που προστέθηκε στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού....

 139 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Την Παρασκευή τα σπουδαία!

  Την Παρασκευή τα σπουδαία!
11:01 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Στο… περίμενε θα μείνει για ακόμη μία εβδομάδα ο αθλητισμός. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, που έγινε την Παρασκευή 22...

 271 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τα 85 σωματεία μας στο μητρώο!

  Τα 85 σωματεία μας στο μητρώο!
09:25 | Δευ 25 Ιαν, 2021

Αρκετά σωματεία της Δωδεκανήσου προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Μέχρι και σήμερα 85 σύλλογοι...

 110 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Σχολή αναρρίχησης στη Ρόδο!

  Σχολή αναρρίχησης στη Ρόδο!
09:00 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Η αναρρίχηση δεν είναι απλά ένα σπορ. Για πολλούς είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι μια δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα είτε...

 501 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Σπουδαίες διοργανώσεις στη Ρόδο!

  Σπουδαίες διοργανώσεις στη Ρόδο!
08:11 | Σαβ 23 Ιαν, 2021

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δέχθηκε χθες στο γραφείο του τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου και Πρόεδρο του...

 78 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Ίκαρος στο αθλητικό μητρώο!

  Ο Ίκαρος στο αθλητικό μητρώο!
15:32 | Παρ 22 Ιαν, 2021

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ίκαρος Ρόδου είναι το 84ο σωματείο της Δωδεκανήσου, που προστέθηκε στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού....

 166 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)