www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Η προκήρυξη της Α' Κατηγορίας!
09:13 | Δευ 21 Σεπτ, 2020
Εκτύπωση θέματος 343 αναγνώσεις

Η προκήρυξη της Α' Κατηγορίας!

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου ανακοίνωσε την προκήρυξη της Α' Κατηγορίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου ανακοίνωσε την προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου (2020-21) για το ανδρικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά: Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου, του καταστατικού της Ε.Ο.Κ. και των κανονισμών της γενικής προκήρυξης  πρωταθλημάτων 2020-2021, όπως αυτή  μας  κοινοποιήθηκε με το υπ’αριθμ. πρωτ. 1750 / 16-6-2020 έγγραφο  της  Ε.Ο.Κ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2020-2021 δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία:
1.Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΡΟΔΟΥ
2.ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ
3.Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ
4.Α.Σ. ΕΛΠΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ
5.Α.Μ.Ο. ΡΟΔΙΝΙ
6.Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΕΦΗΒΟΙ)
7.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (ΕΦΗΒΟΙ)
8.Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ
9.Α.Σ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ
10.Α.Σ. ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ
11.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
12.Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ
*Για την ανάπτυξη του αθλήματος η Τ.Ε.  προτρέπει τα σωματεία να καλλιεργούν τα τμήματα υποδομών (παίδων, παμπαίδων, μίνι και σούπερ μίνι).
*Οι ομάδες εφήβων του Α.Ο. Κολοσσός και του Γ.Σ. Διαγόρας, εφόσον πάρουν μέρος  στο πρωτάθλημα, θα συμμετέχουν άνευ συναγωνισμού. 
ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 24 ή 25/10/2020. Η κλήρωση των  αγώνων θα γίνει στις 24/09/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 στα γραφεία της Τ.Ε.  Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου (κλειστό γυμναστήριο Ρόδου), χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των  σωματείων λόγω Covid-19. Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 23/9/2020 ημέρα Τετάρτη και μέχρι ώρα 12:00. Με τη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της Τ.Ε. το καταστατικό και το Δ.Σ. του σωματείου τους. Στη δήλωση συμμετοχής οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν δύο γήπεδα που θα χρησιμοποιούν σαν έδρα. Εάν δεν δηλωθεί δεύτερο γήπεδο η Τ.Ε. ΕΟΚ διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση προβλήματος του ενός γηπέδου, να ορίσει αγώνα του σωματείου σε άλλο γήπεδο με σκοπό την ομαλή και έγκαιρη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επίσης δύο εμφανίσεις, μία ανοιχτού χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εντός έδρας αγώνες και μία σκούρου χρώματος που θα χρησιμοποιείται στους εκτός έδρας.
ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ως εξής:
Α)Α’ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο (2) ομίλους (έναν όμιλο Ρόδου και έναν όμιλο νήσων). Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο (2) γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί η βαθμολογία του κάθε ομίλου.
Β) Β’ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις από κάθε όμιλο θα λάβουν μέρος σε νέο πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων. Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με σύστημα πουλ (όλοι με όλους) σε δύο γύρους και η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα στεφθεί πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, οπότε και θα λάβει μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 23 έως 27 Ιουνίου 2021.
ΑΡΘΡΟ 4ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για νίκη, 1 βαθμός για την ήττα- συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 κανονισμών παιδιάς- και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα). Για δε την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2  σε συνδυασμό  και με τις διατάξεις του άρθρου  46 παρ. 3γ και  παρ. 4.
Σε  περίπτωση  ισοβαθμίας:
α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες- ήττες- μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.
β)Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.
γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από  δύο (2)  τότε  καταρτίζεται
 βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που   ισοβαθμούν, στους  μεταξύ τους αγώνες και με  βάση τον  πίνακα αυτό  γίνεται  η μεταξύ τους κατάταξη. 
δ)Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα (εσωτερική) ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν λαμβάνεται  υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους  αγώνες.
ε)Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε  λαμβάνεται  υπόψη  ο  συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους  τους αγώνες  τους στον  όμιλο που συμμετείχαν.
στ)Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β. Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.
ΑΡΘΡΟ 5ο :ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πρωτάθλημα  μπορούν να πάρουν μέρος  αθλητές  που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της ΕΟΚ. Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές, εκ των οποίων οι 2 θα είναι κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες το 2000 και νεότεροι). 
ΑΡΘΡΟ 6ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια. Για τα σωματεία  που δεν έχουν  δική τους  αγωνιστική έδρα, χρειάζεται  και  συγκατάθεση της  αρχής  στην  κυριότητα  της οποίας ανήκει  το γήπεδο. Τα σωματεία οφείλουν να μεριμνήσουν για την καταλληλότητα των γηπέδων τα οποία δηλώνουν ως έδρα. Εάν διαπιστωθεί από την Τ.Ε. η ακαταλληλότητα κάποιου γηπέδου, η επιτροπή έχει το δικαίωμα να ορίζει άλλο κατάλληλο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα και το γηπεδούχο σωματείο οφείλει να αγωνιστεί εκεί διατηρώντας την ιδιότητα του γηπεδούχου.
*Οι αγώνες της περιόδου 2020-21 θα διεξάγονται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Κ., το οποίο θα σας κοινοποιηθεί.
ΑΡΘΡΟ 7ο: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Καμία αναβολή αγώνα δεν δικαιολογείται, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας (όπως κακοκαιρία, συμμετοχή παίκτη στη μικτή Δωδεκανήσου και σε Εθνική Ομάδα). Δεν θα αναβάλλονται αγώνες λόγω εκδρομών, υποχρεώσεων φοιτητών, τραυματισμών αθλητών, σχολικών υποχρεώσεων, οικονομικής αδυναμίας σωματείου  κ.λ.π.  κατά  τη διάρκεια  του  πρωταθλήματος. Αγώνες  που  θα αναβληθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα ορίζονται εκ νέου από την επιτροπή  πρωταθλήματος  της  Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, είτε  ενδιάμεσα  είτε  μετά  τη  λήξη  του  εκάστοτε  γύρου, χωρίς να αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγωνιστικών. 
Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου διευκρινίζει στα σωματεία ότι αναβολή σε αγώνα θα δίνεται μόνο σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου των πλοίων και θα βεβαιώνεται από τα λιμεναρχεία. Οι ομάδες υποχρεούνται, εφόσον υπάρχει πλοίο για τη μετακίνηση τους, να επιβιβαστούν σ’ αυτό, ανεξαρτήτως πιθανών προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιστούν. Την ημέρα του ταξιδιού και εφόσον προκύπτει πρόβλημα με τον απόπλου των πλοίων, οι ομάδες οφείλουν να επικοινωνούν με το μέλος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου κ. Φιλήμονα Χατζηαντωνίου (6932609225) ή την πρόεδρο της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου κ. Ανδριάνα Μπαφίτη (6942201200). Τυχόν αιτήματα σωματείων για αναβολές αγώνων, για σοβαρούς λόγους που δεν προβλέπονται στο άρθρο, θα γίνονται δεκτά το αργότερο κάθε Τετάρτη και θα εξετάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δεν θα εξετάζονται αιτήματα σωματείων εφόσον περάσει η προθεσμία…
ΑΡΘΡΟ 8ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ- ΕΦΕΣΕΙΣ
α) Οι  ενστάσεις  που αναφέρονται  σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται  σε Α’ και Β’ βαθμό από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας όργανα .
β) Οι  υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου.
γ) Οι παραπάνω αποφάσεις προσβάλλονται με προσφυγή , κατά μεν  της Επιτροπής Εκδικάσεως Ενστάσεων, ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Διαιτητών (Ε.Ε.Δ.), κατά  δε της Επιτροπής Πρωταθλήματος, ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ. 
δ) Οι  ενστάσεις  θα συζητούνται μόνο εφόσον  υποστηρίζονται  και  συνοδεύονται με το ανάλογο χρηματικό ποσό (παράβολο). Το παράβολο των ενστάσεων  ενώπιον της  Τ.Ε. ΕΟΚ  ορίζεται σε  50 €, για  δε  τις  προσφυγές  στην  Ε.Ε.Δ. και Α.Σ.Ε.Α.Δ. όσα ορίζουν. Οι ενστάσεις που υποβάλλονται δεν αναστέλλουν  τη συνέχιση του πρωταθλήματος.
ΑΡΘΡΟ 9ο :ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. που αναφέρονται παραπάνω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων που δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος  στα διάφορα πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 27 των κανονισμών της  Ε.Ο.Κ. Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ, του αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα και ένας από το επόμενο. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το χρηματικό πρόστιμο μέχρι την έναρξη της επόμενης αναμέτρησης, δεν θα διεξάγεται το παιχνίδι, το υπαίτιο σωματείο θα μηδενιστεί ξανά και θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7.  
ΑΡΘΡΟ 10ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΟΡΟΙ
Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των ομάδων, τα έξοδα διαιτησίας και κριτών που είναι για κάθε διαιτητή 20 ευρώ και για κάθε κριτή 10 ευρώ καθώς και τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών και κριτών, καλύπτονται από τα σωματεία. 
ΑΡΘΡΟ 11ο:ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ιατρού, που θα παρουσιάζεται στη γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές δεν θα ξεκινούν τον αγώνα, και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και τα γηπεδούχα σωματεία θα μηδενίζονται.  
ΑΡΘΡΟ 12ο: ΓΕΝΙΚΑ
α)Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση και θα προκύψει  κατά  τη  διάρκεια  του  πρωταθλήματος, αποφασίζει η Τ.Ε. Δωδεκανήσου.
β)Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να έχουν στη γραμματεία πριν την έναρξη του αγώνα τα παρακάτω:
1)‘Ένα  χρονόμετρο
2)‘Ένα  χρονόμετρο  24'΄
3) Ταμπέλες  με  αριθμούς  από  1-5  και  δύο (2) σημαίες  κόκκινες με  βάσεις
4) Μπλοκ φύλλου αγώνος  και βέλος κατοχής μπάλας
γ) Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με μπάλες  MOLTEN

Μπάσκετ | Τοπικό
  Παραιτείται από τους παίδες ο Πανιώνιος Λέρου!

Παραιτείται από τους παίδες ο Πανιώνιος Λέρου!

Πριν από 20 ώρες 12:42 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Την παραίτηση του από το παιδικό πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου θα υποβάλλει σήμερα και επίσημα ο Πανιώνιος Λέρου, οπότε οι ομάδες στον όμιλο νήσων θα είναι επτά. Έτσι όποια ομάδα αντιμετωπίζει...

 1577 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Η Νίννη στον Μ.Ε.Λ.Α.Σ. ''Άγιος Ελευθέριος''

Η Νίννη στον Μ.Ε.Λ.Α.Σ. ''Άγιος Ελευθέριος''

Πριν από 20 ώρες 12:14 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Στο πρωτάθλημα της Α’ Ε.Σ.Κ.Α. με την ομάδα Μ.Ε.Λ.Α.Σ. «Άγιος Ελευθέριος» αγωνίζεται φέτος η Ευδοκία Νίννη. Η 19χρονη Καλυμνιά αθλήτρια είναι μάλιστα συμπαίκτρια με την Ροδίτισσα Τόνια Δέτση και χθες...

 500 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Οι αντίπαλοι της Α.Ε. Δικαίου

Οι αντίπαλοι της Α.Ε. Δικαίου

Πριν από 24 ώρες 08:36 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Η Α.Ε. Δικαίου συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ' Εθνική και παίρνει μέρος στον 3ο όμιλο, που θεωρείται αρκετά αμφίρροπος αλλά έχει φαβορί τον Α.Ο. Μυκόνου. Η...

 650 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ!

Αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ!

Πριν από 1 ημέρα 08:02 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Αύριο θα ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα της χρονιάς από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει 15 αναμετρήσεις για την πρεμιέρα σε άνδρες, παίδες και κορασίδες. Η αντίστροφη...

 291 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Τα χαμόγελα της νίκης!

Τα χαμόγελα της νίκης!

Πριν από 2 ημέρες 20:24 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Ο Γ.Σ. Διαγόρας ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις του στη Γ' Εθνική και τα χαμόγελα δεν λείπουν... Παρά την κούραση από το ταξίδι στην Κυπαρισσία (αύριο θα επιστρέψει...

 855 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Το πανόραμα της Γ' Εθνικής (1ος όμιλος)

Το πανόραμα της Γ' Εθνικής (1ος όμιλος)

Πριν από 2 ημέρες 19:29 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Αρκετές συγκινήσεις προσέφερε η πρεμιέρα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο Εργοτέλης κέρδισε στην παράταση τους Δρομείς Τρίπολης, ενώ η Παναχαϊκή λύγισε τον Α.Σ. ΣΦΗΚΑ Αμαλιάδας. Η Καλαμάτα συνέτριψε...

 407 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Ο αγιασμός της Ε.Α. Καλύμνου

Ο αγιασμός της Ε.Α. Καλύμνου

Πριν από 2 ημέρες 17:45 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Σήμερα το πρωί έγινε ο αγιασμός στην Ε.Α. Καλύμνου για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι ''σφουγγαράδες'' εξέδωσαν και ανακοίνωση: ''Αγιασμός για την ομάδα μας σήμερα στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του...

 559 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  ''Μετράει η νίκη και συνεχίζουμε''!

''Μετράει η νίκη και συνεχίζουμε''!

Πριν από 2 ημέρες 17:32 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Παρά τη σημαντική νίκη στην Κυπαρισσία, ο προπονητής του Διαγόρα Κυριάκος Μάγος κρατάει χαμηλούς τόνους. Μιλώντας στο 12sports, είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα και η πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική....

 397 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Οι αντίπαλοι του Διαγόρα στη Γ' Εθνικη

Οι αντίπαλοι του Διαγόρα στη Γ' Εθνικη

Πριν από 2 ημέρες 11:37 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Ο 1ος όμιλος της Γ' Εθνικλης απαρτίζεται από ομάδες της Πελοποννήσου του Εργοτέλη από την Κρήτη και του Διαγόρα Ρόδου. Το μεγάλο μέλημα σε αυτόν τον όμιλο είναι αν οι ομάδες...

 852 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Ο Κολοσσός (Ε) κέρδισε την Ελπίδα

Ο Κολοσσός (Ε) κέρδισε την Ελπίδα

Πριν από 2 ημέρες 10:20 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που διεξήχθη χθες στο «Βενετόκλειο» οι έφηβοι του Κολοσσού κέρδισαν με 45-38 την ανδρική ομάδα της Ελπίδας Πεταλούδων. Ο Γιάννης Μωραΐτης και ο Χρήστος Μπίλιας έβγαλαν...

 634 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Ρεπό και από αύριο...Περιστέρι!

Ρεπό και από αύριο...Περιστέρι!

Πριν από 2 ημέρες 09:35 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Την ευκαιρία να ξεκουραστούν θα έχουν σήμερα οι παίκτες του Κολοσσού μετά τη χθεσινή φιλική ήττα από την Α.Ε.Κ. με 92-70. Οι Ροδίτες θα απολαύσουν το ρεπό που τους χάρισε...

 641 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Δίων Κυπαρισσίας- Διαγόρας (Live Streaming 14:00)

Δίων Κυπαρισσίας- Διαγόρας (Live Streaming 14:00)

Πριν από 2 ημέρες 09:23 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Η ώρα της επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες για τον Διαγόρα, έφτασε… Μετά από οκτώ χρόνια, ο «γηραιός» θα παίξει σήμερα εκτός συνόρων της Δωδεκανήσου! Πρώτος αντίπαλος στην πρεμιέρα του 1ου...

 946 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Αγιασμός για Ιπποκράτη και Ε.Α.ΚΑ.

Αγιασμός για Ιπποκράτη και Ε.Α.ΚΑ.

Πριν από 2 ημέρες 09:07 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Σήμερα το πρωί θα γίνει ο αγιασμός τόσο του Ιπποκράτη Κω όσο και της Ε.Α. Καλύμνου, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ανακοίνωση του Ιπποκράτη: «Την προσεχή Κυριακή στις...

 250 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Με το...αριστερό η Α.Ε. Δικαίου!

Με το...αριστερό η Α.Ε. Δικαίου!

Πριν από 2 ημέρες 21:49 | Σαβ 17 Οκτ, 2020

Με το…αριστερό ξεκίνησε η Α.Ε. Δικαίου τις υποχρεώσεις της στη Γ’ Εθνική, αφού ηττήθηκε δίκαια από τον Α.Ο. Ερμιονίδας με σκορ 72-63, μειώνοντας στο τέλος τη διαφορά από το -16....

 849 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Πρώτος ''τελικός'' με τον Ποσειδώνα!

  Πρώτος ''τελικός'' με τον Ποσειδώνα!
Πριν από 24 ώρες
08:30 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Μπορεί να ξεκίνησε μόλις το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο για την Α.Ε. Δικαίου την προσεχή Κυριακή (15:30) ακολουθεί ο πρώτος «τελικός» της χρονιάς. Στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής κόντρα...

 247 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Στην Κύπρο ο Μανωλόπουλος!

  Στην Κύπρο ο Μανωλόπουλος!
Πριν από 1 ημέρα
08:03 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Στην Κύπρο θα βρίσκεται από σήμερα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος του Διαγόρα… Ο 33χρονος αθλητής θα ταξιδέψει στη «μαρτυρική» μεγαλόνησο, αφού κάνει τις διαδικασίες για να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής...

 582 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Φιλική νίκη του Κολοσσού

  Φιλική νίκη του Κολοσσού
Πριν από 2 ημέρες
20:24 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Φιλική νίκη με σκορ 54-45 πέτυχαν οι παίδες του Κολοσσού κόντρα στον Πανιώνιο Λέρου, που χρησιμοποίησε και ορισμένους αθλητές από το εφηβικό του τμήμα. Οι ''θαλασσί'' του Γιάννη Μωραΐτη ήταν...

 749 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Φιλική νίκη της Ακαδημίας στην Κω

  Φιλική νίκη της Ακαδημίας στην Κω
Πριν από 2 ημέρες
19:58 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Φιλική νίκη με σκορ 60-54 πέτυχαν οι έφηβοι της Ακαδημίας Καλύμνου στην Κω κόντρα στο Φοίβο... Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό ποιοτικά για δύο από τις ομάδες, που αναμένεται να...

 415 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Το πανόραμα της Γ' Εθνικής (3ος όμιλος)

  Το πανόραμα της Γ' Εθνικής (3ος όμιλος)
Πριν από 2 ημέρες
19:07 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Εύκολες νίκες πέτυχαν τα φαβορί στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο Α.Ο. Μυκόνου συνέτριψε τον Α.Ο. Πεύκης, η Αγία Παρασκευή τον Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων, η Νίκη Αμαρουσίου...

 201 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Διήμερο μπάσκετ για τον Πανιώνιο Λέρου!

  Διήμερο μπάσκετ για τον Πανιώνιο Λέρου!
Πριν από 2 ημέρες
17:36 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Με περισσότερες εμπειρίες και αγωνιστικές παραστάσεις και ένα διήμερο γεμάτο μπάσκετ, αποχαιρέτισε τη Ρόδο ο Πανιώνιος Λέρου, ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής: ''Ένα διήμερο γεμάτο μπάσκετ έφτασε στο τέλος του!...

 166 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Γευστικός...επίλογος στη Δαματριά!

  Γευστικός...επίλογος στη Δαματριά!
Πριν από 2 ημέρες
16:15 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Στη Δαματριά ''γράφτηκε'' ο επίλογος του σεμιναρίου των κριτών του Σ.Κ.Κ.Δ. Τα μέλη του συνδέσμου από τη Ρόδο και την Κω, καθώς επίσης και η Τάνια Μερίκα και ο Τάσος...

 346 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Επέστρεψε όπως του...άξιζε!

  Επέστρεψε όπως του...άξιζε!
Πριν από 2 ημέρες
16:00 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια στις εθνικές κατηγορίες ο Γ.Σ. Διαγόρας. Ο «γηραιός» πέτυχε παλικαρίσια νίκη στην Κυπαρισσία, κερδίζοντας με 72-67 τον τοπικό Δίωνα σ’ ένα...

 987 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Απίστευτα πράγματα στην Κυπαρισσία!

  Απίστευτα πράγματα στην Κυπαρισσία!
Πριν από 2 ημέρες
13:42 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Φοβερά πράγματα στο κλειστό γυμναστήριο της Κυπαρισσίας! Σε λίγη ώρα ξεκινάει το παιχνίδι της πρεμιέρας στη Γ’ Εθνική ανάμεσα στον τοπικό Δίωνα και τον Διαγόρα, για τον 1ο όμιλο της...

 1136 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Ας μιλήσουμε για την Α.Ε. Δικαίου...

  Ας μιλήσουμε για την Α.Ε. Δικαίου...
Πριν από 2 ημέρες
09:22 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Με ήττα (72-63 από τον Α.Ο. Ερμιονίδας) συνοδεύτηκε το πρώτο ιστορικό παιχνίδι της Α.Ε. Δικαίου στη Γ’ Εθνική. Η αστοχία έξω από τα 6.75, η αδυναμία στα ριμπάουντ και το...

 329 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Νέο ξεκίνημα για τους αξιολογημένους!

  Νέο ξεκίνημα για τους αξιολογημένους!
Πριν από 2 ημέρες
08:52 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Πέντε από τα οκτώ αξιολογημένα μέλη του Σ.Δ.Κ.Δ. θα «σφυρίξουν» σήμερα σε αγώνες εθνικών κατηγοριών. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Άρης Φάκαρος μαζί με τον Αργύρη Αγγελή και τον Κρητικό Επαμεινώνδα...

 89 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Έπαιξαν και διασκέδασαν οι μικροί

  Έπαιξαν και διασκέδασαν οι μικροί
Πριν από 2 ημέρες
22:46 | Σαβ 17 Οκτ, 2020

O Έσπερος Κω εξέδωσε ανακοίνωση για τα σημερινά φιλικά παιχνίδια στην Κάλυμνο. Αναλυτικά: ''Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα φιλικά παιχνίδια στην Κάλυμνο με την Ακαδημία στις ηλικίες 2010-11, 2011-12 και...

 431 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Πάνοπλος ο Διαγόρας στην πρεμιέρα

  Πάνοπλος ο Διαγόρας στην πρεμιέρα
Πριν από 3 ημέρες
11:49 | Σαβ 17 Οκτ, 2020

Για την Αθήνα και από εκεί για την Κυπαρισσία, ταξιδεύει σήμερα η ανδρική ομάδα μπάσκετ  του Γ.Σ. Διαγόρας, όπου αύριο στις 14:00 θα αντιμετωπίσει το Δίωνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της...

 368 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Σεμινάριο με...επιτυχία!

  Σεμινάριο με...επιτυχία!
Πριν από 3 ημέρες
10:30 | Σαβ 17 Οκτ, 2020

Με απόλυτη επιτυχία έγινε χθες στη Ρόδο το ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο διαιτησίας στο μπάσκετ με αμαξίδιο… Οι διεργασίες έγιναν χθες στο ξενοδοχείο Plaza, με την παρουσία όλων των Ρόδιων διαιτητών...

 214 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Ο Κολοσσός πήγε στην Παστίδα!

  Ο Κολοσσός πήγε στην Παστίδα!
Πριν από 3 ημέρες
09:15 | Σαβ 17 Οκτ, 2020

Το Δημοτικό Σχολείο της Παστίδας επισκέφθηκε χθες η Κ.Α.Ε. Κολοσσός. Οι αθλητές και οι παίκτες της ομάδας βρέθηκαν εκεί μίλησαν, με τα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους, υπέγραψαν αυτόγραφα και πέρασαν...

 372 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Στη Ρόδο ο Πανιώνιος Λέρου!

  Στη Ρόδο ο Πανιώνιος Λέρου!
Πριν από 3 ημέρες
08:10 | Σαβ 17 Οκτ, 2020

Στη Ρόδο θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Πανιώνιος Λέρου για μία σειρά από φιλικά παιχνίδια στις κατηγορίες παίδων, παμπαίδων και μίνι. Οι Λεριοί, θα ταξιδέψουν στη Ρόδο για να...

 306 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Τα δρομολόγια της Dodekanisos Seaways για τον Πανορμίτη

  Τα δρομολόγια της Dodekanisos Seaways για τον Πανορμίτη
08:00 | Τρι 20 Οκτ, 2020

Ενόψει της μεγάλης δωδεκανησιακής εορτής της Ιεράς Μονής Πανορμίτη Σύμης, η Dodekanisos Seaways εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: ''Σας ενημερώνουμε ότι τα...

 15 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στο Tennis Cafe τα παλιά οχήματα!

  Στο Tennis Cafe τα παλιά οχήματα!
17:07 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Στο Tennis café του Σπύρου Τσιρακάκη βρέθηκαν χθες τα πρωί οι φίλοι ιστορικών οχημάτων Ρόδου, οι οποίοι έκαναν τη δική...

 257 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Χρυσός'' ο Τριομμάτης!

  ''Χρυσός'' ο Τριομμάτης!
16:32 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Χρυσό μετάλλιο στην 6η χρονοαναβαση Πανορμιτη κατέκτησε ο αθλητής του Ο.Φ. Νέας Ιωνίας Μιχάλης Τριομματης, κερδίζοντας την πρώτη θέση γενικής....

 131 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ευχαριστεί Ευστρατίου

  Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ευχαριστεί Ευστρατίου
11:26 | Δευ 19 Οκτ, 2020

Η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα προς...

 176 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Κ.Ο.Π. στην ανάβαση Πανορμίτη

  Ο Κ.Ο.Π. στην ανάβαση Πανορμίτη
12:32 | Κυρ 18 Οκτ, 2020

Ο Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας συμμετέχει στην ανάβαση Πανορμίτη και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: ''Ξεκίνησε χθές, με τις μικρές κατηγορίες, ο...

 214 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Φουρθιώτης στον...Ίκαρο!

  Ο Φουρθιώτης στον...Ίκαρο!
08:42 | Σαβ 17 Οκτ, 2020

Με ανακοίνωσή της η Λέσχη Μοτοσυκλέτας «Ίκαρος» ενημέρωσε ότι στην προπόνηση που θα γίνει αύριο, θα πάρει μέρος και ο...

 312 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Οι νικητές στο τουρνουά Scrabble!

  Οι νικητές στο τουρνουά Scrabble!
09:32 | Παρ 16 Οκτ, 2020

Το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου διεξήχθη στο ξενοδοχείο «ACANDIA» το 5ο τουρνουά σκραμπλ Ρόδου- Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή 32...

 205 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)