www.12sports.gr

www.12sports.gr: Άλλα σπορ
Το αγωνιστικό πλάνο της Κ.Ο.Ε.
12:03 | Παρ 15 Μαϊ, 2020
Εκτύπωση θέματος 151 αναγνώσεις

Το αγωνιστικό πλάνο της Κ.Ο.Ε.

Πανέτοιμη είναι η ΚΟΕ για την αγωνιστική επανεκκίνηση των αθλημάτων της, με την διεξαγωγή, ή ολοκλήρωση των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων σε όλα της τα αθλήματα και πάντοτε φυσικά στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών και αποφάσεων της Πολιτείας και της αρμόδιας Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας, στην τελευταία του συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, ενέκρινε ομόφωνα τον σχετικό προγραμματισμό, για κάθε ένα από τα αθλήματα της. Αναλυτικά:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, η 30ή Αυγούστου και με την προϋπόθεση ότι έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν ανοίξει τα Κολυμβητήρια για χρήση από τα σωματεία.
Τα πρωταθλήματα (Age Group – Εφήβων / Νεανίδων & Εθνικό), θα διεξαχθούν ανά Περιφέρεια
και στη συνέχεια θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις τους.
Το Εθνικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μία (1) εβδομάδα μετά το πρωτάθλημα Κατηγοριών.
Αναλυτικά ο προγραμματισμός:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Θα διεξαχθούν τοπικά πρωταθλήματα με το ίδιο αγωνιστικό πρόγραμμα σε κάθε περιφέρεια για τα Age Groups και Εφήβων-Νεανίδων και στη συνέχεια θα ενοποιηθούν οι επιδόσεις και θα ανακηρυχθούν οι νικητές-τριες σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Α) Age group-Εφήβων-Νεανίδων
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κολυμβητές-τριες σε τρία (3) συνολικά αγωνίσματα χωρίς να υπολογίζεται αν έχουν όρια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις πιο κάτω Περιφέρειες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βασικά κριτήρια τις δυνατόν μικρότερες μετακινήσεις και τους περιορισμούς του πλήθους των συμμετοχών, σε τελικές σειρές. Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από την ημερομηνία έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες και καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 30/8/2020.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Εφόσον επιτραπεί στο κλειστό κολυμβητήριο, εάν όχι, στην Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σωματεία Θεσσαλονίκης,Σερρών, Βέροιας, Νάουσας. Οι αγώνες θα γίνουν στο Εθνικό κολυμβητήριο.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Σωματεία Ηπείρου, Πτολεμαίδας, Κοζάνης.  Εφόσον επιτραπεί κλειστό κολυμβητήριο σε Γιάννενα, εάν όχι, στο κολυμβητήριο της Άρτας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σωματεία Θεσσαλίας, Καρπενησίου, Λαμίας, Κατερίνης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο του Βόλου.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Εφόσον επιτραπεί κλειστό κολυμβητήριο στην Πάτρα, εάν όχι, στο κολυμβητήριο του Λουτρακίου.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-ΡΟΔΟΥ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο Ηρακλείου.
ΑΤΤΙΚΗ-ΕΥΒΟΙΑ-ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.
Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων:
Η διεξαγωγή των αγώνων είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις ημερομηνίες έναρξης της ταυτόχρονης λειτουργίας των κολυμβητηρίων στη χώρα και τοποθετείται σε 6 έως 8 εβδομάδες με καταληκτική ημερομηνία του τελευταίου πρωταθλήματος την 30-8-2020.

Β) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Δικαίωμα συμμετοχής σε τρία (3) συνολικά αγωνίσματα κάθε αθλητής-τρια και μόνο με όρια, τα οποία θα έχουν επιτευχθεί και μετά το πέρας του πρωταθλήματος Age Groups & Εφήβων-Νεανίδων. Θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το ίδιο αγωνιστικό πρόγραμμα. Κάθε ημέρα των αγώνων θα αποτελείται από μία μόνο ενότητα (δεν θα υπάρχει διάλλειμα μεταξύ πρωινής και απογευματινής).
Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων:
Μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Age Groups & Εφήβων-Νεανίδων.
Η διεξαγωγή αυτών σε κάθε περιφέρεια ξεχωριστά θα γίνει με ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής και θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετεχόντων ανά αγώνισμα,  για να εξασφαλίσουμε τον μικρό αριθμό προσέλευσης των αθλητών-τριων. Όπου υπάρχει προθερμαντήριο οι αγώνες θα έχουν συνεχή ροή, όπου δεν υπάρχει, θα υπάρχουν ενδιάμεσες προθερμάνσεις.

Μετά την συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά πανελλήνια αποτελέσματα ανά κατηγορία, και θα αποσταλούν στα σωματεία τα αντίστοιχα διπλώματα των αθλητών τους, καθώς και τα κύπελλα των πρωταθλητών των βαθμολογιών (σωματεία – βαθμολογία σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων κολύμβησης). Σε δεύτερο χρόνο, και μετά τις υγειονομικές εξελίξεις και εντολές, θα υπάρξει απόφαση για τα προαγωνιστικά. Όλες αυτές οι ανακοινώσεις ισχύουν εφόσον τα κολυμβητήρια δοθούν για προπονήσεις μέχρι 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων OPEN WATER προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές αρχές και οι συνθήκες που θα επικρατήσουν την περίοδο εκείνη.
Τέλος η κατανομή των διαδρομών θα παραμείνει σε ισχύ όπως ανακοινώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Πρόθεση της ΚΟΕ η αγωνιστική δράση να γίνει το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος, με τη βασική προϋπόθεση όλα τα κολυμβητήρια να επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.
*Α1 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου
*Α2 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου
*Β’ Γυναικών: Τρεις (3) τελευταίες εβδομάδες Ιουλίου
*Β’ & Γ’ Ανδρών: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος
*Ηλικιακά: Τελικές φάσεις Νέων ανδρών & Νέων γυναικών 16-19 Ιουλίου, Παιδικό & Κορασίδων ολοκλήρωση 3-5 Ιουλίου, 16-19 Ιουλίου και 7-9 Αυγούστου, Εφήβων & Νεανίδων, 10/7 και 31/7
*Μίνι Παίδων & Μίνι Κορασίδων, Φθινόπωρο
*Κύπελλο Γυναικών: Μία (1) εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών

Προκειμένου να επανεκκινηθεί, η αθλητική δραστηριότητα στο χώρο του υγρού στίβου, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ,επιθυμεί να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα της υδατοσφαίρισης, σύμφωνα πάντα με τις κατεύθυνσεις του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας και εφόσον τελικά δοθεί το πράσινο φως, για να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και οριστούν οι κανόνες με τους οποίους αυτά θα λειτουργήσουν. Δηλαδή, πόσοι θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στον χώρο και πώς θα μοιράζεται στα σωματεία. Αυτά περιγράφονται στις τις Φάσεις Γ και Δ του σχεδίου επαναλειτουργίας που ανακοινώθηκε από την ΓΓΑ, κατόπιν εισήγησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την Α.Π: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΥΑ/197012/5951/1454 και ημ/νία έκδοσης 04/05/2020 .
Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση ,η μετάβαση στην επόμενη φάση θα γίνεται πάντα μετά από εκτίμηση της πορείας της επιδημίας στο γενικό πληθυσμό και τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας και θα ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με νέα απόφαση ενώ μέχρι σήμερα ,οι φάσεις έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά έχουν ως εξής:

Φάση Α.  (5/5/20)

Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε ατομικά αθλήματα, χωρίς επαφές, οι οποίοι γυμνάζονται, κυρίως, σε ανοικτούς χώρους.
Ποδοσφαιριστές συλλόγων Super League 1, ατομική προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα, σε μικρές ομάδες, μόνο φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομική τεχνική.Αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (όπως αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, ποδηλασία δρόμου κ.ά.) σε εγκαταστάσεις που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αθλητές δεκαπέντε (15) ετών και άνω.
Μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Φάση Β. (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ 11 -18/5)
Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας (μετά από εισήγηση της ΕΟΕ) από τα αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα).
Αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (15 ετών και άνω).
Αθλητές με Αναπηρία (ανάλογα βέβαια με το είδος αναπηρίας).
Υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών κλπ..
Αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, σε κλειστό χώρο (15 ετών και άνω).

Φάση Γ. (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ)
Αθλητές συλλόγων από αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα, ομαδικά κλειστού χώρου).
Μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.
Διοργανώσεις χωρίς θεατές.

Φάση Δ. (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΣΑ –ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ)
Σταθεροποίηση της κατάστασης με νέες συνήθειες και συνθήκες.
Από την πλευρά της η ΚΟΕ, εξετάζοντας όλα τα σενάρια, με την προσδοκία ότι θα εκτελέσουμε το σύνολο των πρωταθλημάτων μας ώστε να επανεκκινηθεί η δραστηριότητα στον υγρό στίβο, θα προσπαθήσουμε όπως έχει ήδη ανακοινωθεί να ολοκληρωθούν όλα, , με σύμπτυξη φάσεων, ώστε να χωρέσουν στα χρονικά περιθώρια που έχουμε, Ιούλιο έως τέλος Σεπτέμβριου, αλλά και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, με βασική προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσουν όλα τα κολυμβητήρια ταυτόχρονα, Εθνικά και Δημοτικά σε όλη τη χώρα.
Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε ,ώστε τα σωματεία μας, οι προπονητές, οι αθλητές, οι γονείς, οι φίλαθλοί μας να επανεργοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης
Α1 Ανδρών (Μήνας Ιούλιος)
Α. Ολοκλήρωση της περιόδου και ανακήρυξη πρωταθλητή
Β. Συνέχιση και των πλέι οφ (όχι όμως των πλέι άουτ) εάν συμφωνήσουν τα σωματεία.Στην περίπτωση αυτή ο πρωταθλητής θα ανακηρυχτεί μετά τα πλέι οφ
Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα και η Κατηγορία, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) θα έχει 14 ομάδες (ανέρχονται 2 από την Α2), με την επισήμανση ότι θα υποβιβαστούν του χρόνου 4 ομάδες.
Α’ Γυναικών   (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης ,οι τρείς πρώτες εβδομάδες Ιουλίου)
Συνέχιση των αγώνων στη Γ’ Φάση, ΜΌΝΟ στον Α’ Όμιλο (θέσεις 1-5) και των πλέι οφ, όπου μειώνονται οι τελικοί (3 αντί 5). Δεν συνεχίζονται οι αγώνες στον Β’ Όμιλο (θέσεις 6-9) και δεν υποβιβάζεται ομάδα στην Β’ Εθνική

*Α2 Ανδρών  (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρείς πρώτες εβδομάδες Ιουλίου )
Οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική
Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα
Β’ Γυναικών  (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρείς τελευταίες  εβδομάδες Ιουλίου )
Οι 2 πρώτες ομάδες των 4 Ομίλων (σύνολο 8), όπως αυτές έχουν προκύψει από τους αγώνες του Α’ Γύρου της Προκριματικής φάσης (έχουν ολοκληρωθεί), σχηματίζουν δύο νέους Ομίλους των τεσσάρων ομάδων (Βορράς, Νότος), για να προκύψει από την Τελική φάση (4 ομάδες), η 1η ομάδα ,θα ανέλθει στην Α’ Εθνική που από την περίοδο 2020-21.

Β’ και Γ’ Ανδρών
Μετάθεση τους το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με σύμπτυξη του αρχικού προγράμματος.
Ηλικιακά πρωταθλήματα
Τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, όπως έχουν ήδη προκύψει οι ομάδες από τα προκριματικά τους με ημερομηνίες στόχο 16-19/7

Παίδες -κορασίδες Δύο ακόμη φάσεις με ημερομηνίες στόχους   3-5/7 ,16-19/7  και 7-9/8
Έφηβοι και Νεάνιδες ημερομηνίες στόχοι 10/7  και 31/7
Μετάθεση των διοργανώσεων Μίνι Παίδων και Μίνι Κορασίδων, το ερχόμενο Φθινόπωρο αφ οσον το επιτρέψουν οι εν γένει συνθήκες.
Κύπελλο Γυναικών  Διεξαγωγή του F4 (με την λήξη της αγωνιστικής εκκρεμότητας του αγώνα μπαράζ( ΝΟ Βουλιαγμένης – Πανιώνιος) μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί,  και προκειμένου ΚΟΕ να  σταθεί  αρωγός των σωματείων μελών της, στην κατεύθυνση στήριξης των προσπαθειών τους, μέσα στη δίνη της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία με την αναστολή κάθε αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας. εφόσον ο προϋπολογισμός για το 2020 παραμείνει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2019, τα σωματεία ΔΕΝ θα καταβάλουν ΚΑΝΕΝΑ παράβολο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις όλων των αθλημάτων της, όπου θα συμμετάσχουν, ως το τέλος του χρόνου.
Σημειώνεται ότι, εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας των αθλημάτων της ΚΟΕ, έως τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση της από τις 22 Μαρτίου 2020.

Άλλα σπορ |
  Με 108 αθλητές στον Άγιο Σουλά!

Με 108 αθλητές στον Άγιο Σουλά!

Πριν από 2 ώρες 08:51 | Σαβ 26 Σεπτ, 2020

Αύριο στον Άγιο Σουλά, η Τ.Ε. Ε.Ο.Π. Δωδεκανήσου διοργανώνει τον Περιφερειακό Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 108 αθλητές και αθλήτριες, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, από οκτώ διαφορετικούς...

 47 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Στα αθλητικά μονοπάτια η Κάσος!

Στα αθλητικά μονοπάτια η Κάσος!

Πριν από 2 ώρες 08:40 | Σαβ 26 Σεπτ, 2020

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24/9/2020) αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου στα αθλητικά μονοπάτια. Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί η Εταιρία "Αναγέννηση και...

 34 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Τα αποτελέσματα του ''Rodilios Rhodes Cycling Challenge''

Τα αποτελέσματα του ''Rodilios Rhodes Cycling Challenge''

Πριν από 2 ημέρες 09:58 | Πεμ 24 Σεπτ, 2020

Την περασμένη Κυριακή ο Ροδήλιος διοργάνωσε στον περιφερειακό δρόμο στον Ζέφυρο, αγώνα δρόμου τύπου Criterium, με την επωνυμία «Rodilios Rhodes Cycling Challenge», στον οποίο συμμετείχαν 92 αθλητές και αθλήτριες από...

 438 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Αναστολή στα μαθήματα του Ιππότη

Αναστολή στα μαθήματα του Ιππότη

Πριν από 2 ημέρες 09:46 | Πεμ 24 Σεπτ, 2020

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου ''Ιππότης'' συνεδρίασε προχθές προκειμένου να επανεκτιμήσει με βάση τις τελευταίες εξελίξεις της πορείας εξάπλωσης του κορωνοϊού, το καθεστώς λειτουργία των τμημάτων υποδομής (εκμάθησης σκακιού) για τα...

 87 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Πέντε χρυσά ο Χατζηεμμανουήλ!

Πέντε χρυσά ο Χατζηεμμανουήλ!

Πριν από 3 ημέρες 13:40 | Τετ 23 Σεπτ, 2020

Ό παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουηλ, συμμετείχε στους αγώνες στίβου ΤΡΙΤΣΕΙΑ 2020 που διεξήχθησαν το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο του Πανελλήνιου.  Ο Κώος αθλητής έλαβε μέρος σε...

 232 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Υπογραφή της σύμβασης στην Κάλυμνο!

Υπογραφή της σύμβασης στην Κάλυμνο!

Πριν από 3 ημέρες 09:12 | Τετ 23 Σεπτ, 2020

Την περασμένη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας και ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, υπέγραψαν την συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα...

 103 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Πριν από 4 ημέρες 19:56 | Τρι 22 Σεπτ, 2020

Ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα… Μιλάμε για το εξαιρετικό γυμναστήριο πυγμαχίας, το οποίο κατασκεύασε ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. στο Δ.Α.Κ. Καλλιπάτειρα και παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα από τον πρόεδρο του Οργανισμού Αλέξανδρο...

 294 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Σπουδαία πρωτοβουλία της Fidusa!

Σπουδαία πρωτοβουλία της Fidusa!

Πριν από 5 ημέρες 11:44 | Δευ 21 Σεπτ, 2020

Στo πλαίσιo της εκδήλωσης ''Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους'' στη θαλασσινή πύλη της Μεσαιωνικής μας πόλης, η εταιρεία Fidusa με τον υπεύθυνο της Γιώργο Βογιατζή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει...

 659 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Για τη διάκριση ο Χατζηιωάννου!

Για τη διάκριση ο Χατζηιωάννου!

Πριν από 7 ημέρες 09:01 | Σαβ 19 Σεπτ, 2020

Αύριο, στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, στην περιοχή του Σχινιά θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου Ανδρών- Γυναικών, με εκπροσώπηση από τα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα ο 31χρονος Συμιακός δρομέας Μιχάλης Χατζηιωάννου του...

 750 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Το Ladder διοργανώνει ο Ο.Α.Κ.!

Το Ladder διοργανώνει ο Ο.Α.Κ.!

Πριν από 8 ημέρες 08:25 | Παρ 18 Σεπτ, 2020

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Καλύμνου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το εσωτερικό πρωτάθλημα Ladder μελών από 1η Οκτωβρίου 2020. Παρακαλούνται όσα μέλη (άνδρες- γυναίκες) θέλουν να συμμετέχουν να το δηλώσουν στην γραμματεία του...

 245 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Συνάντηση με τον Διακοφώτη!

Συνάντηση με τον Διακοφώτη!

Πριν από 9 ημέρες 17:23 | Πεμ 17 Σεπτ, 2020

Χθες τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυμναστών Δωδεκανήσου «Λεωνίδας ο Ρόδιος» συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Παναγιώτη Διακοφώτη. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Βασίλης...

 236 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Στην Κάλυμνο τα Special Olympics

Στην Κάλυμνο τα Special Olympics

Πριν από 10 ημέρες 17:13 | Τετ 16 Σεπτ, 2020

Ένας νέος κύκλος ανοίγει για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas! Συνεχίζουμε το δεύτερο έτος του Προγράμματος δημιουργώντας  νέες ευκαιρίες  για άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους,...

 326 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Η προκήρυξη του Rodilios Rhodes Cycling Challenge

Η προκήρυξη του Rodilios Rhodes Cycling Challenge

Πριν από 10 ημέρες 09:09 | Τετ 16 Σεπτ, 2020

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ο Ροδήλιος σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ διοργανώνουν διασυλλογικό αγώνα δρόμου τύπου Criterium, στη διαδρομή του Περιφερειακού δρόμου στο Ζέφυρο, με επωνυμία «Rodilios Rhodes Cycling Challenge»....

 110 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Έπεσε η αυλαία στα ''Κλωνάρεια 2020''

Έπεσε η αυλαία στα ''Κλωνάρεια 2020''

Πριν από 10 ημέρες 08:13 | Τετ 16 Σεπτ, 2020

Με τους τελικούς των διπλών γυναικών και ανδρών ολοκληρώθηκε για φέτος το τουρνουά ''Κλωνάρεια 2020''. Στον τελικό των γυναικών νικήτριες αναδείχθηκαν οι Σαρούκου/ Σισσώη που επιβλήθηκαν των Μιλάτου/ Μαμουζέλλου με...

 69 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Οι 24 συμμετοχές στο Ladder!

  Οι 24 συμμετοχές στο Ladder!
Πριν από 2 ώρες
08:47 | Σαβ 26 Σεπτ, 2020

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλύμνου διοργανώνει το πρωτάθλημα Ladder 2020-2021 για τα μέλη του. Οι ''σφουγγαράδες'' με την ακόλουθη ανακοίνωση, γνωστοποίησαν τους 24 συμμετέχοντες στην κατηγορία των Ανδρών, αλλά και τους όρους...

 20 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ξεκίνησε ο Εύδαμος Κω

  Ξεκίνησε ο Εύδαμος Κω
Πριν από 21 ώρες
13:41 | Παρ 25 Σεπτ, 2020

Ξεκίνησε η προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος του Εύδαμου Κω. Οι αθλητές και οι αθλήτριες βρίσκονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του σταδίου ''Ανταγόρας'' πραγματοποιώντας ,πληθώρα δρομικών προγραμμάτων καθώς επίσης και ασκήσεις ενδυνάμωσης...

 71 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Cross Country την Κυριακή!

  Cross Country την Κυριακή!
Πριν από 1 ημέρα
10:22 | Παρ 25 Σεπτ, 2020

Την προσεχή Κυριακή στην περιοχή του Αγίου Σουλά θα διεξαχθεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνει η Τ.Ε. Ε.Ο.Π. Δωδεκανήσου. Αναλυτικά η προκήρυξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος που ανακοίνωσε η...

 45 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τουρνουά Scrabble στη Ρόδο!

  Τουρνουά Scrabble στη Ρόδο!
Πριν από 2 ημέρες
10:02 | Πεμ 24 Σεπτ, 2020

Ο Όμιλος Scrabble  Ρόδου- Δωδ/σου διοργανώνει το 5ο τουρνουά στο ξενοδοχείο ACANDIA (Ηρώων Πολυτεχνείου 6), στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2020. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6942575866 κα. Μήλα Ειρήνη...

 123 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Μαζικές αντιδράσεις στο στίβο!

  Μαζικές αντιδράσεις στο στίβο!
Πριν από 2 ημέρες
09:51 | Πεμ 24 Σεπτ, 2020

Ψήφισμα κατά του νέου αθλητικού νόμου υπέγραψε η αθλητική οικογένεια του στίβου, μεταξύ αυτών και πέντε στελέχη του αθλήματος στα Δωδεκάνησα Την μαζική αντίδραση μελών της οικογένειας του ελληνικού στίβου...

 71 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην 9η θέση ο Χατζηιωάννου!

  Στην 9η θέση ο Χατζηιωάννου!
Πριν από 4 ημέρες
11:06 | Τρι 22 Σεπτ, 2020

Στην 9η θέση τερμάτισε, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου Ανδρών- Γυναικών, ο Μιχάλης Χατζηιωάννου του Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος. Ο 31χρονος Συμιακός δρομέας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, κατάφερε να τερματίσει στην 9η...

 49 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τμήματα υποδομής οι Ιππότες!

  Τμήματα υποδομής οι Ιππότες!
Πριν από 5 ημέρες
16:18 | Δευ 21 Σεπτ, 2020

Οι Ιππότες Ρόδου στο ράγκμπι ιδρύουν εφηβικό και παιδικό τμήμα και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: ''Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημιουργία παιδικού- εφηβικού τμήματος (under- 18s). Ο...

 242 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Συνάντηση των γυμναστών με Ζήκα!

  Συνάντηση των γυμναστών με Ζήκα!
Πριν από 6 ημέρες
09:31 | Κυρ 20 Σεπτ, 2020

Άλλη μια συνάντηση σημασίας για τον τοπικό αθλητισμό έγινε στο People & People με τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου Βασίλη Ζηκα. Ο πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου Γυμναστών...

 181 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η βαθμολογία στην ποδηλασία

  Η βαθμολογία στην ποδηλασία
Πριν από 6 ημέρες
08:51 | Κυρ 20 Σεπτ, 2020

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε την γενική βαθμολογία όλων των συλλόγων για το 2020, έπειτα από την εισαγωγή 328 φύλλων αγώνα που έχει κατατεθεί στην Ομοσπονδία. Όσον αφορά στις ομάδες...

 89 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τρίτος ο Σύρμας στη Σλοβακία!

  Τρίτος ο Σύρμας στη Σλοβακία!
Πριν από 8 ημέρες
08:30 | Παρ 18 Σεπτ, 2020

Στον πρώτο διεθνή αγώνα ύστερα από το lockdown ο Θανάσης Σύρμας, αθλητής του paracycling στην Η5 κατηγορία κατέκτησε την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Πούχοφ της Σλοβακίας τόσο στην...

 68 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το νέο Δ.Σ. της Ηπιόνης Κω

  Το νέο Δ.Σ. της Ηπιόνης Κω
Πριν από 9 ημέρες
14:02 | Πεμ 17 Σεπτ, 2020

Διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ηπιόνης. με μεγάλη προσέλευση των μελών του Συλλόγου. Μετά και τις εσωτερικές αρχαιρεσίες των εκλεγμένων, το νέο διοικητικό συμβούλιο...

 63 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Βραδινή ποδηλατάδα στην Κω!

  Βραδινή ποδηλατάδα στην Κω!
Πριν από 10 ημέρες
09:13 | Τετ 16 Σεπτ, 2020

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κω, ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης της Κω, θα διεξαχθεί βραδινή ποδηλατάδα τιμώντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που έχει ως...

 38 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Μας κάνατε υπερήφανους''!

  ''Μας κάνατε υπερήφανους''!
Πριν από 11 ημέρες
08:52 | Τρι 15 Σεπτ, 2020

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τα αποτελέσματα των αθλητών του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Ανδρών- Γυναικών, εξέδωσε ο Ροδήλιος. Ο σύλλογος του νησιού μας, κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο,...

 69 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Σπανουδάκη και Γάτου στο Filothei Gala!

  Σπανουδάκη και Γάτου στο Filothei Gala!
Πριν από 11 ημέρες
08:45 | Τρι 15 Σεπτ, 2020

Οι συνθήκες μπορεί να ήταν διαφορετικές, αφού από το πρόγραμμα έλειπαν δύο αγωνίσματα και από τις εξέδρες το θερμό κοινό, ωστόσο για μία ακόμη χρονιά, το Filothei Women Gala έκλεψε...

 61 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στις 11/10 η...δεξιοτεχνία!

  Στις 11/10 η...δεξιοτεχνία!
Πριν από 12 ημέρες
20:26 | Δευ 14 Σεπτ, 2020

O Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης ανακοινώνει τον αγώνα δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων στο Δημοτικό Αθλητικό Κεντρο “Καλλιπάτειρα” την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με ωρα έναρξης 11.00. Μπορούν να λάβουν μέρος αυτοκίνητα στις εξής κατηγορίες...

 338 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην τρίτη θέση ο Διαγόρας!

  Στην τρίτη θέση ο Διαγόρας!
Πριν από 12 ημέρες
08:54 | Δευ 14 Σεπτ, 2020

Ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γ.Σ. Διαγόρας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας Ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου. Στο «μάντισον», η ομάδα...

 83 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καλυμνιος αηδιασμένος

Μάκη μη σνομπάρεις τα καλυμνικα ξεκατινιάσματα γιατί το 50% της επισκεψιμότητας σου ανήκει στους κοκορομυαλους που κάνουν κόντρες χαζομάρας! Δυστυχώς...

Covid 19

Γιάννη έγραψες ολόκληρο κείμενο για το λάβαρο των απέναντι και μου λες ότι συμφωνείς...Καλά κρασιά

ΑΓΑΠΩ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύριε Δούβαλη θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω δική σου προηγούμενη φράση... Είμαι 1000 % σύμφωνος με αυτά που είπες πιο...

ΑΓΑΠΩ ΜΠΑΣΚΕΤ

Συμφωνώ με την άποψη αυτή. Αντί να ασχολούμαστε με το γήπεδο και την λειτουργία του γηπέδου (σε λίγο που θα...

Δεν βαρεθήκατε

Απίστευτη υποκρισία.Πράγματι το λάβαρο μπορεί να είναι υπερβολικό και το πρωτάθλημα αυτό να μην χρήζει πανηγυρισμού. Αλλά μαζί με αυτό...

Εθνική

Δεν θέλει ψάξιμο αφού ούλοι είναι Γιαλατζή παράγοντες να μην μιλήσω και για προπονητές δεν το συζητάω εκεί να δεις...

Covid 19

Στην Κάλυμνο ασχολούνται με τα λάβαρα ενώ έπρεπε να ασχολούνται με τα χάλια του γυμναστηρίου......ρε λάβαρο μπορεί να κρεμάσει και...

ΚΩΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΙΑΛΥΣΣΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΟΥΤΕ Η ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ. ΑΠΛΑ...

ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε λίγες γραμμές αποτύπωσες με άριστο τρόπο την πικρή αλήθεια. Όλα είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ, όχι πτυχίων, ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Άποψη μου

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες τα σχόλια για το κύρος των τίτλων που απονεμήθηκαν στους περσινούς πρωταθλητές. Σωστά απονεμήθηκαν δεν κατακτηθηκαν...