www.12sports.gr

www.12sports.gr: Ποδόσφαιρο
Το πλάνο για την αναδιάρθρωση
12:04 | Τετ 1 Απρ, 2020
Εκτύπωση θέματος 1367 αναγνώσεις

Το πλάνο για την αναδιάρθρωση

Τη δική του πρόταση για την αναδιάρθρωση ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία κοινοποίησε σε ΕΠΟ, Superleague, F.L., ΠΣΑΠ και Υφυπουργείο Αθλητισμού, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση του προέδρου της ΕΠΣΔ Παναγιώτη Διακοφώτη.
Αναλυτικά το πλάνο που κατέθεσε:
«Λόγω της πανδημίας ήταν μοιραίο να ανοίξει πάλι η συζήτηση για την επαναδιάρθρωση του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου μας και ουσιαστικά δια της βίας του coronavirus να συρθούμε στην αναγκαστική διόρθωση της διοργανωτικής στρέβλωσης που ελέω των ΕΡΤοδωρων, έμπνευσης του… τηλεδωροθέτη Βασιλειάδη, πραξικοπηματικά και κατά παράβαση του Αθλητικού Νόμου και των ποδοσφαιρικών κανονισμών επιβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ήδη τρεις σοβαρές προτάσεις, από τον κ. Κούγια, τον κ. Διακοφώτη και την Νίκη Βόλου που μάλιστα την έχουν υπογράψει σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της F.L., έχουν πέσει στο τραπέζι κι αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετές ακόμα.
Σε συνέχεια των διαφόρων προτάσεων που έχω υποβάλλει κατά καιρούς για την αναδιόργανωση του ποδοσφαίρου μας, αρχικά ως φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών με την πρόταση μου για την θεσμοθέτηση του Επαγγελματικού Κυπέλλου, κατόπιν ως ασκούμενος δικηγόρος κι ασκών την δημοσιογραφία στα ιστορικά “ΣΠΟΡ ΤΟΥ Βορρά” , στην συνέχεια ως εκδότης της ATHLOS-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, αργότερα ως πληρεξούσιος δικηγόρος διαφόρων ΠΑΕ, επανέρχομαι σήμερα, φυσικά με την επιστημονική ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ, για να καταθέσω μία επικαιροποιημένη σύνθεση αυτών των εισηγήσεων, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλλουν στην συνολική προσπάθεια για την άρση του υπάρχοντος θεσμικού αδιεξόδου:
1.Με δεδομένο, πέραν πάσης αμφισβήτησης, την προφανή αντίθεση της επιβληθείσης αναδιάρθρωσης τόσο με τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο, όσο και με τους Κανονισμούς, είναι πλέον αναγκαίο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου και στο πλαίσιο αρχικά μιας Μεταβατικής Συμφωνίας Κυρίων να καταλήξουν σε ένα Πλάνο Αναδιόργανωσης του Εσωτερικού Διοργανωτικού Πλαισίου του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση εξισορροπητικά και σταδιακά ριζοσπαστικά μέχρι να επιτευχθεί η τελική μεταρρύθμιση που θα θωρακισθεί με την αντίστοιχη κανονιστική και νομοθετική επικύρωση.
2.Για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο μακρόπνοο πλάνο απαιτείται όχι μόνο η οικονομική διάσωση του Αστικού Συνεταιρισμού της S.L. αλλά και η θεσμική αναβάθμιση του, μέσω της μετεξέλιξης του σε Επαγγελματική Λίγκα όλων των ΠΑΕ δια της απορρόφησης της F. L. και σύστασης αντίστοιχων εσωτερικών διευθύνσεων για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων της S.L. 1 και της S.L. 2.
Σε αυτή την πραγματική ΥΠΕΡΛΙΓΚΑ θα πρέπει να εμπεριέχεται και Διεύθυνση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, και Διεύθυνση Επαγγελματιών Προπονητών, και Διεύθυνση Επαγγελματιών Διαιτητών (με υποδιεύθυνση VAR) και Διεύθυνση Δικαστικών και Διαιτητικών Οργάνων (όπου θα υπάγεται και θα λειτουργεί τόσο το Πειθαρχικό Δικαιοδοτικό Όργανο και η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Οικονομικών Διαφόρων) και Διεύθυνση Αδειοδότησης (όπου θα υπάγεται η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης!)
3.Εκτος από την διοικητική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, η ΥΠΕΡΛΙΓΚΑ πρέπει να διαθέτει ακόμα έναν δικό της αγωνιστικό θεσμό, τον οποίο και θα διοργανώνει η ίδια, δηλαδή το ΛΙΓΚ ΚΑΠ, το Επαγγελματικό Κύπελλο.
Μία διοργάνωση που είναι απαραίτητη όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί θα λύσει διά παντός τον γόρδιο δεσμό των δανεικών ποδοσφαιριστών, καθώς οι δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ της S.L. θα μετέχουν σε αυτή τη νέα διοργάνωση!
4.Στις δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ που πρέπει να συσταθούν από την νέα περίοδο θα μπορούν να εντάσσονται όλοι οι πρώην ποδοσφαιριστές της Κ-19 που προωθήθηκαν, καθώς και όσοι επιστρέφουν από δανεισμό και δεν θα συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη ομάδα. Επίσης στους αγώνες του πρωταθλήματος της S.L. 1,θα μπορούν να δηλώνονται από την δεύτερη ομάδα μέχρι 3 κάθε αγωνιστική.
5.Η δεύτερη ομάδα δηλαδή θα μετέχει μόνο στο Λίγκ Κπα κι όχι στο πρωτάθλημα της S.L.2, όπως έχει προταθεί από αρκετούς μέχρι τώρα, επειδή τα πρωταθλήματα θα καταντούσαν αναξιόπιστα, αφερέγγυα και βορά των στοιχηματζήδων από το γεγονός της αλλοίωσης της βαθμολογίας από τα αποτελέσματα των δεύτερων ομάδων που έτσι κι αλλιώς δεν θα είχαν δικαίωμα προβιβασμού!
6.Στο Επαγγελματικό Κύπελλο εκτός από τις ομάδες Β’, θα μετέχουν όλες οι ΠΑΕ της S.L.2.
7.Οι αγώνες θα γίνονται με διαδικασία ομίλων, ενώ η τελική φάση θα γίνεται με διαδικασία final four.
8.Οι συμμετέχουσες ΠΑΕ θα απολαμβάνουν οικονομικών προνομίων από ειδικά χορηγικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ η τροπαιούχος θα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στο Υπερκύπελλο της νέας περιόδου!
9.Οσον αφορά τον θεσμό του δανεισμού, οι ΠΑΕ της S.L.1 θα μπορούν να δανείζουν απεριόριστα ποδοσφαιριστές στις ομάδες Β’, στις ομάδες των άλλων κατηγοριών και στις ομάδες του εξωτερικού, ενώ στις ΠΑΕ της S.L.1 θα μπορούν να δανείζουν το πολύ 3 ποδοσφαιριστές σε 3 διαφορετικές ομάδες, χωρίς δικαίωμα ανανέωσης του δανεισμού.
10.Η αγωνιστική περίοδος πρέπει να αρχίζει, όπως σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, δηλαδή με το Υπερκύπελλο(Σούπερ Καπ) που επιβάλλεται μετά από πολλά χρόνια να επαναδιοργανωθεί.
Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι πρωταθλητές της S.L.1 και της S.L.2 και οι Κυπελλούχοι του Κυπέλλου Ελλάδας και του Επαγγελματικού Κυπέλλου.
Θα αγωνίζονται μεταξύ τους οι 2 πρωταθλητές σε μόνο νοκ άουτ αγώνα στην έδρα του πρωταθλητή της S.L.2 και οι Κυπελλούχοι στην έδρα του ασθενέστερου κατά κατηγορία ή κατόπιν κλήρωσης.
Ο τελικός θα γίνεται στην έδρα του κατώτερου κατά κατηγορία, αλλιώς με κλήρωση, ενώ οι αγώνες θα διεξάγονται το πρώτο και το δεύτερο σαββατοκύριακο του Αυγούστου.
Αν υπάρχει η δυνατότητα ο τελικός θα μπορεί να διεξάγεται σε μια πόλη της ομογένειας.
11.Ο τρίτος θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας με την συμμετοχή όλων των Κυπελλούχων των ΕΠΣ αλλά και όλων των ΠΑΕ από τον πρώτο γύρο, πρέπει να έχει μονούς αγώνες στην έδρα του ασθενέστερου κατά κατηγορία, με διπλούς αγώνες μόνο στα ημιτελικά, ενώ για να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της διοργάνωσης τελικού με κόσμο, αν δεν υπάρχει πραγματικά ουδέτερο γήπεδο που να διαθέτει τις προδιαγραφές, είτε θα πρέπει να γίνεται στο εξωτερικό, είτε το πιο ορθό και πρακτικό να ξαναγίνει διπλός!
12.Και φυσικά ο κύριος θεσμός του πρωταθλήματος της S.L.1, αν τελικά δεχθούμε ότι θα διεξαχθεί πάλι με 14 ομάδες και ίσως αργότερα με 12,πρέπει να ενισχυθεί μέσω της αναδιοργάνωσης των πλει οφ και πλει αουτ.
Με τον υποβιβασμό απευθείας της τελευταίας ομάδας και μέσω μπαράζ διπλών αγώνων μεταξύ του 13ου της S.L.1 και του 2ου της F.L., οι ομάδες θα χωρίζονται σε 3 γκρουπ :
Από 1-4 που θα παίζουν για τον τίτλο και τις ευρωπαϊκές θέσεις σε C.L. και E.L., από 5-8 που θα παίζουν για μία θέση στο E.L. κι από 9-13 που θα παίζουν για να αποφύγουν την δεύτερη θέση για το μπαράζ του υποβιβασμού.
Τα πλει οφ της κορυφής δεν θα διεξάγονται με όμιλο αλλά με χιαστί αγώνες, δηλαδή ο 1ος της κανονικής περιόδου εναντίον του 4ου σε 3 αναμετρήσεις (2 στην έδρα του 1ου και 1 στην έδρα του 4ου ) κι ο 2ος κατά του 3ου με τον ίδιο τρόπο.
Θα ισχύει το ίδιο βαθμολογικό σύστημα και οι βαθμοί θα προστίθενται στην κανονική βαθμολογία.
Στο τέλος θα αναμετρώνται ο 1ος της κανονικής περιόδου με τον 2ο κι ο 3ος με τον 4ο πάλι σε 3 αγώνες με τα ίδια προνόμια έδρας και θα προστίθενται κι αυτοί οι βαθμοί.
Η σειρά των αγώνων δεν θα διεξάγεται ή θα διακόπτεται, όταν οι απομένοντες προς διεκδίκηση βαθμοί δεν επαρκούν για την ανατροπή της διαμορφωθείσης βαθμολογίας.
Ομοίως θα διεξάγονται και οι αγώνες των άλλων 2 γκρουπ.
Θεωρώ ότι μια τέτοια λύση ικανοποιεί και τις τηλεοπτικές απαιτήσεις, χωρίς να επιβαρύνει το αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς maximum μια ομάδα θα μπορεί να φτάσει τους 32 (26 στην κανονική περίοδο και 6 στην έξτρα διαδικασία) αγώνες πρωταθλήματος, ενώ δεν αδικεί τις ομάδες που κατέλαβαν καλύτερη βαθμολογική θέση στην κανονική περίοδο.
Θεωρώ ότι έτσι δεν χρειάζονται οι συντελεστές και οι διαιρέτες των βαθμών της παλιάς διαδικασίας, καθώς οι προηγούμενες βαθμολογικά ομάδες της κανονικής περιόδου επιβραβεύονται με τα προνόμια του πιο ευνοϊκού αντιπάλου και του bonus των παραπάνω εντός έδρας αγώνων.
Έχω την άποψη επίσης ότι αυτή η πρόταση ξεπερνάει και τις εγγενεις αδυναμίες του φετινού συστήματος των play offs, καθώς αυτό το μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των 6 πρώτων ομάδων, ακόμα κι αν τελικά διεξαχθεί, ουσιαστικά δεν μπορεί να αλλάξει την ήδη διαμορφωθείσα βαθμολογία, λόγω των βαθμολογικών αποστάσεων που σχεδόν πάντα δημιουργούνται στα ελληνικά πρωταθλήματα, εξαιτίας της έλλειψης ανταγωνιστικότητας μεταξύ ΠΑΕ με διαφορετικές ποδοσφαιρικές ταχύτητες!
13.Οσον αφορά την φετινή αναγκαστική επαναδιάρθρωση, είμαι πιο κοντά στην πρόταση του κ. Διακοφώτη (κυρίως γιατί συνδυάζει την μείωση επαγγελματικών κατηγοριών και ΠΑΕ με την ταυτόχρονη αυστηρή εφαρμογή της αδειοδότησης) και προτείνω τα παρακάτω:
Α. Πριν αποφασισθεί οποιαδήποτε αναδιάρθρωση, πρέπει πρώτα να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθούν στα γήπεδα οι φετινές διοργανώσεις, χωρίς να εξοντωθούν, σωματικά και οικονομικά, οι ποδοσφαιριστές.
Β. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να γίνουν αγώνες, πρέπει να επικυρωθούν όλες οι βαθμολογίες, κατόπιν ετεροχρονισμένης τροποποίησης των προκηρύξεων, ως έχουν, να ανακηρυχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, να πάρει ως δευτεραθλητης το εισιτήριο για το C.L. ο ΠΑΟΚ και να δηλωθούν για το Europa League οι ΑΕΚ, ΑΡΗΣ και ΟΦΗ υπό την αίρεση ενδεχόμενης άρσης της ποινής του ΠΑΟ από την FIFA.
Γ. Να υποβιβασθεί ο Πανιώνιος στην νέα S.L.2.
Δ. Να προβιβασθεί στην S.L.1 ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ε. Να συμπληρωθεί η 14η θέση της S.L. από τον νικητή του αγώνα κατάταξης μεταξύ Παναιτωλικού και Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος όμως πρέπει να διεξαχθεί μέχρι 10 Ιουλίου κατά τον ΚΑΠ.
ΣΤ. Όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου, κατ’ αναλογία της πρόβλεψης για το πρωτάθλημα, να θεωρηθούν ως προκριθέντες στον τελικό οι 2 νικητές των πρώτων ημιτελικών αγώνων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο μεταξύ τους τελικός μπορεί να γίνει μέσα στον Αύγουστο, πριν την έναρξη της νέας περιόδου.
Ζ. Όσον αφορά τις 2 άλλες κατηγορίες, αναπόφευκτα πρέπει να καταργηθεί η F.L. και να απορροφηθεί από την S.L. 2.
Η. Η νέα διευρυμένη Super League 2 θα αποτελείται από τις εξής ΠΑΕ:
α. Την υποβιβασθείσα από την S.L.1 ΠΑΕ Πανιώνιος.
β. Την ηττηθείσα από το μπαράζ, ΠΑΕ Παναιτωλικός ή Απόλλωνας Σμύρνης.
γ. Τις 8 ΠΑΕ της S.L.2, Χανιά, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλωνας Λάρισας, Εργοτέλη, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας και Πλατανιά.
δ. Τις 14 ΠΑΕ της F.L., ΠΑΕ Τρίκαλα, Ιωνικός, Διαγόρας, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Βέροια, Αιγάλεω, Θεσπρωτό, ΓΑΣ Ιάλυσος, Ένωση Ασπροπύργου, Π.Ο. Τρίγλιας και Καλαμάτα.
ε. Τις 8 νέες ΠΑΕ που θα ανέλθουν από την Γ’ Εθνική.
Στ. Σύνολο:32 ομάδες που θα χωρισθούν σε 2 ομίλους των 16 ομάδων.
Θ. Πριν όμως την τελική διαμόρφωση της νέας S.L.2, πρέπει να διενεργηθεί η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού από την Ε.Ε.Α., καθώς και η διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, με προηγούμενη τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης, για κατάργηση, επί μη αδειοδότησης, της ποινής αφαίρεσης 6 βαθμών και αντικατάσταση της με την ποινή του υποβιβασμού στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.
Ι. Εξυπακούεται ότι με αυτό το πνεύμα ήδη θεωρώ ως μη δικαιούμενες συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τις ΠΑΕ Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου, όπως πιθανολογώ ότι μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας, κατόπιν των καταγγελιών και της μηνυτήριας αναφοράς μου, θα αποβληθούν κι άλλες ΠΑΕ που απέκτησαν, ελεω Ε.Ε.Α., εικονικά πιστοποιητικά συμμετοχής!
Κ. Επίσης θεωρώ δεδομένο ότι αν η Ε.Ε.Α. και η διεύθυνση αδειοδότησης εφαρμόσουν πιστά το νόμο και τον κανονισμό και εάν η FIFA επιμείνει στη νομολογία της περί αθλητικής διαδοχής των χρεών εις βάρος των νέων ΠΑΕ, τότε κάλλιστα μπορεί να διοργανωθεί ένα υγιές κι ανταγωνιστικό ενιαίο πρωτάθλημα της νέας Super Lerague 2 με 16, 18 ή 20 ΠΑΕ!
Λ. Συμπερασματικά με 34 το πολύ ΠΑΕ (14+20),μπορεί να αντέξει και να επιβιώσει στην… post c/v εποχή το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, γιατί πρέπει να εκλάβουμε την πανδημία του κορωνα-ιού, όχι ως… δήμιο της Κοινωνίας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού αλλά ως μία μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από τους κάθε είδους… ιούς και τις θεσμικές παθογένειες που ενδημούν όχι μόνο στο ποδόσφαιρο μας αλλά και μολύνουν επί δεκαετίες όλα τα κοινωνικά αγαθά μας.
14. Αν δεν κινηθούμε προς αυτή την μεταρρυθμιστική κατεύθυνση, είναι προφανές ότι πολύ σύντομα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης η S.L., όπως τώρα δεν έχει η F.L., και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μοιραία θα απορροφηθεί από την ΕΠΟ με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αντίθετα, αν με εργαλείο το κουαρτέτο των ποδοσφαιρικών θεσμών του Υπερκυπέλλου, του Επαγγελματικού Κυπέλλου, του Κυπέλλου Ελλάδας και των play-off , μέσα από μια συνολική αναδιοργάνωση όλου του θεσμικού πλαισίου κι από την αξιοποίηση μιας συστηματικής κι όχι κολοβής επαναδιάρθρωσης, σε συνδυασμό με την πλήρη, δίκαιη και ισότιμη εφαρμογή της διαδικασίας της διπλής αδειοδότησης, διαμορφώσουμε ένα μόνιμο διοργανωτικό μοντέλο, το οποίο μάλιστα δια νόμου θα απαγορεύεται να αλλάξει αν δεν παρέλθουν τουλάχιστον 4 χρόνια, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα ξεφύγουμε από την σημερινή ιογενή πραγματικότητα της διαφθοράς και της παρακμής και μετά βεβαιότητας θα απολαύσουμε τους καρπούς του και σε αγωνιστικό, και σε οικονομικό επίπεδο.
Θεωρώ ότι η παρούσα εισήγηση αποτελεί μια ιδανική λύση, χωρίς να ανατρέπει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, αφού αφενός μεν εμπεριέχει PLAN A και PLAN B επί χάρτου, είτε κυλήσει, είτε όχι η μπάλα επί χόρτου, αφετέρου δε δεν κινείται υπερβολικά εκτός της κανονιστικής σφαίρας.
Άλλωστε πλέον δεν βρισκόμαστε ενώπιον ψευτοδιλήμματων τύπου “αυτοδιοίκητο FIFA-ΕΠΟ ή κρατική παρέμβαση”, “νομικοί ή τακτικοί δικαστές”, “Έλληνες ή ξένοι διαιτητές”, “VAR ή… Βαρούχας” αλλά μπροστά σε μία επιλογή επιβίωσης, πετώντας το… νόμισμα στον αέρα : “CORONA(virus) ή γράμματα”.
Τώρα είναι η στιγμή των πραγματικών και μεγάλων στοιχημάτων σε όλους τους τομείς και φυσικά στην κοινωνία του ποδοσφαίρου!
Διαλέγετε και παίρνετε…
Υ. Γ. Επειδή πάνω από το ποδόσφαιρο που όλοι μας τόσο αγαπάμε, βρίσκεται η ζωή και η υγεία μας, εύχομαι σε όλους και φυσικά στην ποδοσφαιρική κοινωνία δύναμη και κουράγιο για να αντέξουμε εμείς, οι οικογένειες μας και η πατρίδα μας και να επιστρέψουμε σε ένα ηθικά, πνευματικά και κοινωνικά υγιές περιβάλλον, έχοντας άλλη φιλοσοφία για τα πάντα με άξονα τον άνθρωπο κι όχι το νόμισμα.
Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, όπως με την βοήθεια του Θεού τα κατάφερα κι εγώ, μετά την οξεία ιογενή μυοκαρδίτιδα που υπέστην στις 31/12/2013 βγαίνοντας από την εντατική του “Γεννηματάς”, γερός και δυνατός!».

Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Αναδιάρθρωση και εκλογές

Αναδιάρθρωση και εκλογές

Πριν από 14 λεπτά 21:27 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Όπως οι περισσότερες ομάδες της Δωδεκανήσου έτσι και η Α.Ε Κως περιμένει μέσα στον Ιούνιο την οριστική απόφαση της ΕΠΣΔ σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με τους «βυσσινί» να...

 9 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  Δύο ''διαζύγια'' και μία ανανέωση στη Ρόδο!

Δύο ''διαζύγια'' και μία ανανέωση στη Ρόδο!

Πριν από 4 ώρες 17:16 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Μία ανανέωση και δύο «διαζύγια» στη Ρόδο! Παρελθόν από τους «πράσινους» αποτελούν ο Χρήστος Χατζησάββας και ο Δημήτρης Σταυλάς, ενώ ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα ο Αντώνης Καραγεώργης....

 320 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Τέλος ο Κιοσέογλου από Φοίβο!

Τέλος ο Κιοσέογλου από Φοίβο!

Πριν από 5 ώρες 16:36 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Παρελθόν αποτελεί από το Φοίβο Κρεμαστής ο Τάσος Κιοσέογλου, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία. Η ομάδα μάλιστα τον ευχαρίστησε και του εύχεται καλή συνέχεια. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Φοίβου:...

 186 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Αύριο η Γ.Σ. του Ηρακλή Μαριτσών!

Αύριο η Γ.Σ. του Ηρακλή Μαριτσών!

Πριν από 9 ώρες 12:19 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Μετά από την ανοικτή συγκέντρωση που έγινε την Πέμπτη στην οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον Ηρακλή Μαριτσών, αύριο στις 20:00 θα γίνει η γενική συνέλευση στο πολιτιστικό κέντρο...

 284 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League
  Σύσκεψη και Δ.Σ. στη Football League!

Σύσκεψη και Δ.Σ. στη Football League!

Πριν από 13 ώρες 08:12 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα για το μέλλον των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League. Όπως ανακοίνωσε η Ένωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης...

 255 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Αύριο η Γ.Σ. στο Δαμάγητο Θεολόγου!

Αύριο η Γ.Σ. στο Δαμάγητο Θεολόγου!

Πριν από 14 ώρες 08:04 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Αύριο είναι η σημαντική μέρα για το Δαμάγητο Θεολόγου, αφού έχει οριστεί η γενική συνέλευση στις 20:00. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: «Ο Α.Π.Σ. Δαμάγητος Θεολόγου και το διοικητικό συμβούλιο,...

 124 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  Η Kappa ''ντύνει'' τη Ρόδο!

Η Kappa ''ντύνει'' τη Ρόδο!

Πριν από 1 ημέρα 11:46 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Η ιταλική εταιρεία Kappa θα ''ντύσει'' φέτος τη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα. Αναλυτικά: ''Mε ιδιαίτερη χαρά η Ρόδος ανακοινώνει την συνεργασία της με την Ιταλική εταιρεία Kappa που...

 1003 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Επικεφαλής ο Μαχλής!

Επικεφαλής ο Μαχλής!

Πριν από 2 ημέρες 08:49 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Ο Μιχάλης Μαχλής θα είναι επικεφαλής της νέας προσπάθειας του Κλεάνθη Παραδεισίου, όπως αποφασίστηκε χθες. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: ''Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Α.Ε.Σ. Κλεάνθης...

 328 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Στον Σταυρό με διπλή ιδιότητα η Φιλιππάκου!

Στον Σταυρό με διπλή ιδιότητα η Φιλιππάκου!

Πριν από 2 ημέρες 20:13 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Όπως γράψαμε, η Μαριέττα Φιλιππάκου θα συνεχίσει με διπλή ιδιότητα στον Σταυρό Καλυθιών. Εκτός από αθλήτρια, θα είναι και προπονήτρια της ακαδημίας του συλλόγου, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά, η ανακοίνωση...

 819 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική
  ''Ελάφι'' ξανά ο Πίτκας!

''Ελάφι'' ξανά ο Πίτκας!

Πριν από 2 ημέρες 12:18 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Στο ρόστερ της Ρόδου θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά ο Βαγγέλης Πίτκας, με τον οποίο ανανεώθηκε η συνεργασία. Ο έμπειρος γκολκίπερ συμφώνησε με τα «ελάφια» και θα τεθεί ξανά...

 640 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  ''Όχι'' και από Α.Ο. Πυλίου!

''Όχι'' και από Α.Ο. Πυλίου!

Πριν από 3 ημέρες 09:20 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Συνάντηση για το μέλλον του συλλόγου είχε χθες το Δ.Σ. της ομάδας του Α.Ο Πυλίου που τις επόμενες ημέρες θα έχει μια σειρά από συναντήσεις θέλοντας να προσεγγίσει επιχειρηματίες να...

 409 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά
  No Super League...no party!

No Super League...no party!

Πριν από 3 ημέρες 08:04 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Η μη παρουσία μίας ομάδας σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα στη Super League αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο και έχει γυρίσει...

 175 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Το ''ευχαριστώ'' του Φοίβου

Το ''ευχαριστώ'' του Φοίβου

Πριν από 3 ημέρες 14:44 | Τετ 27 Μαϊ, 2020

Το διοικητικό συμβούλιο του Φοίβου Κρεμαστής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το τοπικό συμβούλιο Κρεμαστής και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Δράκο για τις ενέργειες του όσο αφορά την...

 1445 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Ανανέωσε ο Κουρδουνάκης!

Ανανέωσε ο Κουρδουνάκης!

Πριν από 3 ημέρες 12:37 | Τετ 27 Μαϊ, 2020

Με τον Σταμάτη Κουρδουνάκη στον πάγκο τους θα πορευτούν και τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας οι Πάνθηρες. Μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο...

 453 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Το νέο Δ.Σ. του Κλεάνθη!

  Το νέο Δ.Σ. του Κλεάνθη!
Πριν από 17 λεπτά
21:24 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Ο Μιχάλης Μαχλής θα είναι επικεφαλής του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κλεάνθη Παραδεισίου, μετά τη σημερινή συνάντηση: Το Δ.Σ. του Α.Ε.Σ. Κλεάνθης Παραδεισίου μετά την αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε, διαμορφώνεται όπως...

 16 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική

Αυτοί πέφτουν από τη Γ' Εθνική

  Αυτοί πέφτουν από τη Γ' Εθνική
Πριν από 9 ώρες
12:24 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Η απόφαση της ΕΠΟ για τις ομάδες που υποβιβάζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αφορά όσες είχαν και μαθηματικά υποβιβαστεί με την διακοπή του πρωταθλήματος. Αντί για 40 ομάδες, που επρόκειτο να...

 1833 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Σήμερα το ραντεβού στη Ψίνθο!

  Σήμερα το ραντεβού στη Ψίνθο!
Πριν από 14 ώρες
08:07 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Σήμερα στις 19:00 θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ψίνθου, η ανοιχτή γενική συνέλευση της τοπικής Δόξας. Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Μπορεί να διανύουμε δύσκολες μέρες...

 114 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική

Και τυπικά στη Football League!

  Και τυπικά στη Football League!
Πριν από 1 ημέρα
19:09 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των...

 885 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική

Παρέμεινε στη Ρόδο ο Νικολόπουλος!

  Παρέμεινε στη Ρόδο ο Νικολόπουλος!
Πριν από 1 ημέρα
13:21 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Στη Ρόδο θα συνεχίσει για μία ακόμη σεζόν ο Ντίνος Νικολόπουλος, ο οποίος έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της ομάδας. Ο προγραμματισμός των «ελαφιών» συνεχίζεται και ο Νικολόπουλος θα...

 258 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Θετικό κλίμα στα Μαριτσά!

  Θετικό κλίμα στα Μαριτσά!
Πριν από 1 ημέρα
12:17 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Με παρουσία αρκετού κόσμου έγινε χθες στα Μαριτσά η ανοιχτή γενική συνέλευση του τοπικού Ηρακλή, με θέμα την επόμενη μέρα... Το κλίμα ήταν πολύ θετικό ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ....

 2323 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League

''Καίει'' η επικύρωση στη Football League!

  ''Καίει'' η επικύρωση στη Football League!
Πριν από 2 ημέρες
09:31 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Δεν διαφαίνεται επανεκκίνηση για την Football League που ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της με φόντο τον τερματισμό της σεζόν.
Καμία πρόθεση, τουλάχιστον σε επίπεδο πλειοψηφίας, για την επιστροφή στην δράση...

 89 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Ο Σταυρός ευχαριστεί τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

  Ο Σταυρός ευχαριστεί τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Πριν από 2 ημέρες
19:40 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Απολύμανση έγινε σήμερα στο γήπεδο των Καλυθιών, με τον Σταυρό να ευχαριστεί τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Σήμερα έγινε στις εγκαταστάσεις (γραφεία και αποδυτήρια) του Σταυρού, στο γήπεδο των Καλυθιών,...

 643 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Κύπελλο

Εκτός κυπέλλου και η Α.Ε.Ρ.Α.!

  Εκτός κυπέλλου και η Α.Ε.Ρ.Α.!
Πριν από 2 ημέρες
16:11 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Την απόφαση να μην διεκδικήσει το κύπελλο Δωδεκανήσου μέσω κλήρωσης πήρε το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε.Ρ.Α. Οι Αφαντενοί αποφάσισαν να μην μπουν στην κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Δ. και έτσι αποτελούν την...

 175 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Παραμένει στο Φοίβο ο Κοντογιώργος!

  Παραμένει στο Φοίβο ο Κοντογιώργος!
Πριν από 2 ημέρες
14:29 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Στο Φοίβο Κρεμαστής θα συνεχίσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο 27χρονος στόπερ Δημήτρης Κοντογιώργος, ο οποίος έδωσε τα χέρια με την ομάδα και θα τεθεί στη διάθεσή του Μιχάλη Πολιά,...

 251 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

''Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη''

  ''Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη''
Πριν από 2 ημέρες
11:46 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Απόλυτα ικανοποιημένος από την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Πάνθηρες είναι ο Σταμάτης Κουρδουνάκης. Ο ίδιος σε δήλωση που έκανε μετά την ανανέωση της συνεργασίας ανέφερε τα ακόλουθα: ''Θα...

 451 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Δεν συνεχίζει ο Χριστοφής!

  Δεν συνεχίζει ο Χριστοφής!
Πριν από 3 ημέρες
09:15 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Α.Ε.Ρ.Α. με θέμα την επόμενη μέρα της ομάδας. Οι Αφαντενοί θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. καθώς ο πρόεδρος κ. Χριστοφής δεν...

 229 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γ΄ Εθνική

Εκλογές στην ''Κακιά Σκάλα''!

  Εκλογές στην ''Κακιά Σκάλα''!
Πριν από 3 ημέρες
08:51 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Ο Σ.Φ. ΡΟΔΟΥ “Η ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ” αναλογιζόμενος την ιστορική του ευθύνη απέναντι στην αγαπημένη μας ομάδα συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1)Την Παρασκευή 5 Ιουνίου από 16:00 έως...

 237 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά

Ποιος μπορεί να παίξει στη Super League;

  Ποιος μπορεί να παίξει στη Super League;
Πριν από 3 ημέρες
08:10 | Πεμ 28 Μαϊ, 2020

Η νέα δημοσκόπηση του 12sports «τρέχει» από σήμερα στην κεντρική σελίδα… Ζητάμε από σας να απαντήσετε και να ψηφίσετε στην εξής ερώτηση. Ποια ποδοσφαιρική ομάδα θεωρείτε ότι έχει τις περισσότερες...

 233 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Παρέμεινε και ο Τζαβάρας!

  Παρέμεινε και ο Τζαβάρας!
Πριν από 3 ημέρες
18:53 | Τετ 27 Μαϊ, 2020

Στον Ακουσίλαο Φανών θα παίξει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο 21χρονος Παναγιώτης Τζαβάρας, με τον οποίο ανανεώθηκε η συνεργασία. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου: ''Παναγιώτης Τζαβάρας... Υπόδειγμα ποδοσφαιριστή και αθλητή,...

 385 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

''Δεν διάλεξα το σωστό δρόμο αντίδρασης''!

  ''Δεν διάλεξα το σωστό δρόμο αντίδρασης''!
Πριν από 3 ημέρες
13:00 | Τετ 27 Μαϊ, 2020

Μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο πρώην προπονητής του Ηρακλή Μαριτσών Κώστας Πάττας ανέφερε τα εξής: ''Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια μετά το πέρας της περιπέτειας υγείας που πέρασα τον...

 910 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

''Έφυγε'' ο Μανώλης Αναγνωστάκης!

  ''Έφυγε'' ο Μανώλης Αναγνωστάκης!
16:44 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

''Έφυγε'' από τη ζωή το μέλος του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης Μανώλης Αναγνωστάκης. Μάλιστα, ο Ρ.Σ.Α. εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση: ''Το Δ.Σ....

 679 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το K.T.C. στο Leros Tennis Cup!

  Το K.T.C. στο Leros Tennis Cup!
08:34 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Μετά από πρόσκληση του Leros Tennis Club, το Kalymnos Tennis Club θα συμμετέχει στο 1ο διασυλλογικό τουρνουά ενήλικων ανδρών Leros...

 277 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ξεκίνημα στις 20/06 η ιππασία

  Ξεκίνημα στις 20/06 η ιππασία
08:21 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Tο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στην τελευταία συνεδρίαση του, μεταξύ των άλλων, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα...

 203 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το open γυναικών στη Λέρο

  Το open γυναικών στη Λέρο
08:19 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που απόλαυσαν όλοι, με σπουδαία παιχνίδια, fair play, ανατροπές και πάνω από όλα αγάπη για το...

 25 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Summer Camp από τον Υ.Σ. Ρόδου!

  Summer Camp από τον Υ.Σ. Ρόδου!
08:17 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Το καλοκαιρινό του camp θα διοργανώσει και φέτος ο Υγρός Στίβος Ρόδου, που έχει ορίσει ως ημερομηνία έναρξης την 15η...

 34 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Φουλ για κλειστό στίβο η Σπανουδάκη

  Φουλ για κλειστό στίβο η Σπανουδάκη
08:15 | Σαβ 30 Μαϊ, 2020

Έμφαση στον κλειστό στίβο επιδιώκει να δώσει η Ραφαέλα Σπανουδάκη και τον λόγο αυτό θα ολοκληρώσει τη σεζόν της στα...

 30 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Παράταση για το μητρώο!

  Παράταση για το μητρώο!
09:20 | Παρ 29 Μαϊ, 2020

Τα αθλητικά σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων που...

 324 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)