www.12sports.gr

www.12sports.gr: Άλλα σπορ
Τότε στα... παιχνίδια χωρίς σύνορα!
09:09 | Παρ 15 Φεβ, 2019
Εκτύπωση θέματος 144 αναγνώσεις

Τότε στα... παιχνίδια χωρίς σύνορα!

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (Jeux Sans Frontières- JSF) ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Το 1965 τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία). Η τεράστια επιτυχία του προγράμματος κίνησε το ενδιαφέρον συμμετοχής πολλών ακόμα χωρών, με αποτέλεσμα το 1979 να λάβουν μέρος για πρώτη φορά οκτώ χώρες συνολικά. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε το 1994, με τη συμμετοχή εννέα χωρών.
Μετά από 18 έτη, τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα σταμάτησαν το 1983, αλλά επανήλθαν στις τηλεοπτικές οθόνες το 1988. Η Επιστροφή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα οφείλεται στον παρουσιαστή της ιταλικής τηλεόρασης Ετόρε Αντέννα. Η EBU δήλωνε πως θα χρειαζόταν η συμμετοχή δύο «μεγάλων» χωρών στη νέα διοργάνωση, η Ιταλία ήταν μέσα, το θέμα ήταν η Γαλλία. Σε συνάντηση που είχε ο Ετόρε Αντένα με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κα Σιμόν Βέιλ, το πρόβλημα λύθηκε σε δύο ώρες. Έως και το 1982 οι εκπομπές μεταδίδονταν ζωντανά μέσω του δικτύου της EBU στις χώρες που συμμετείχαν ενώ από το 1988 η εκπομπή προβαλλόταν μαγνητοσκοπημένη. Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα είναι μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές, για παράδειγμα η ΕΡΤ (Ελληνική Τηλεόραση) δαπανούσε κάθε χρόνο για την σειρά περίπου 100 εκατομμύρια δραχμές ή 283.203 ευρώ.
Η Ρόδος το 1995 έγινε η πρώτη ελληνική πόλη που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο Μάκης Δούβαλης γύρισε το χρόνο 24 χρόνια πίσω συνάντησε έναν εκ των πρωταγωνιστών τον Μιχάλη Βιτζηλαίο, ο οποίος ξεσκόνισε τις… αναμνήσεις του και μίλησε για τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα του 1995 στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Για τα παιχνίδια χωρίς σύνορα: «Χαίρομαι που θα μιλήσουμε γι’ αυτή τη φανταστική διοργάνωση το 1995 στο Μιλάνο. Ο αθλητισμός πάντα διαφημίζει έναν τόπο και κυρίως τους Δήμους. Στα παιχνίδια χωρίς σύνορα έπαιρναν μέρος παγκόσμιοι πρωταθλητές σε διάφορα αθλήματα. Ήταν πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά παράλληλα ήταν χαρούμενα και είχαν αστείες στολές, που δυσκόλευαν αισθητά την προσπάθεια κάθε αθλητή. Ήταν πολύ δημοφιλή παιχνίδια, όχι μόνο για τους μικρούς και τους μεγάλους.  Ήταν παιχνίδια πολιτισμού, δεν ήταν απλά αγωνίσματα. Μετά από τρία χρόνια όπου συμμετείχε η Ελλάδα στα παιχνίδια χωρίς σύνορα, η Ρόδος πήρε την πρώτη θέση. Αρχηγός και προπονητής μας ήταν ο Πασχάλης Γκογκίδης και βοηθός ο Βασίλης Καλαποδάκης. Είχαμε ως στόχο να μπούμε στην πρώτη τριάδα. Κάθε μέρα κάναμε σκληρές προπονήσεις για δύο ώρες στον υπόγειο χώρο του Βενετοκλείου. Ήμασταν περισσότεροι στην αρχή και μετά έγινε η επιλογή των αθλητών, όπου επιλέχθηκαν τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια.
Για τους αθλητές που συμμετείχαν: «Εκτός από μένα, ήταν ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο Παναγιώτης Παπακώστας και ο Γιώργος Αρβανίτης και από κορίτσια η Πόπη Παπαντωνίου, η Πηνελόπη Γκογκίδη, η Χρυσή Μπέντα και η Κίτσα Μαυρουδάκη».
Για το πως προέκυψε η συμμετοχή της Ρόδου στα παιχνίδια χωρίς σύνορα: «Ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Ροδίων και του προέδρου του Δ.Ο.Ν.Α. Κάλλιστου Διακογεωργίου σε συνεργασία και με τον κ. Μέντο. Η Ρόδος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα και κάλυψε όλα τα έξοδα μας. Εννοείται ότι δεν πληρωθήκαμε εμείς. Ήταν χαρά και επιθυμία για όλους. Συμμετείχαμε με μοναδικό στόχο τη νίκη και την προβολή του τόπου μας. Τα παιχνίδια στο Μιλάνο είχαν ένα συγκεκριμένο θέμα. Ήταν οι μύθοι και οι παραδόσεις στο Μιλάνο».
Για τη νίκη της Ρόδου: «Η πρώτη νίκη της Ελλάδας ήρθε από τη Ρόδο και το επεισόδιο αυτό παίχτηκε πάνω από 15 φορές από την ΕΡΤ1 με παρουσιάστρια τη Δάφνη Μπόκοτα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο για τη Ρόδο. Στα παιχνίδια χωρίς σύνορα συμμετείχαν πολλές πόλεις από την Ελλάδας».
Για το φιλί στη… Σιμόνα Ντάλι: «Η Σιμόνα Ντάλι ήταν από τις συμπάθειες του Μπερλουσκόνι και ήταν η παρουσιάστρια στο Μιλάνο. Είχαμε πει στην αρχή, ότι αν βγαίναμε πρώτοι θα την ρίχναμε μέσα σε μία από τις πισίνες. Τελικά προτίμησα να την φιλήσω».
Για τις στιγμές που θυμάται: «Όλες ήταν ωραίες στιγμές. Μία πολύ καλή παρέα παιδιών, ήμασταν αγαπημένοι και υπήρχε φοβερή ομαδικότητα. Τα παιχνίδια δεν τα ξέραμε, δεν γνωρίζαμε τι θα παίξουμε και έτσι κάναμε προπόνηση σε όλα τα κομμάτια, όπως αντοχή, δύναμη, ευλυγισία. Δεν μας επιτρεπόταν να κάνουμε προπόνηση σ’ αυτά. Γινόταν κλήρωση για το ποιοι θα παίξουν, αφού τα περισσότερα παιχνίδια ήταν ομαδικά. Οι στολές που μας φορούσαν μας δημιουργούσαν πρόβλημα στην κίνηση αλλά και μας βάραιναν. Όλο αυτό έβγαζε χαρά και κέφι, αλλά χρειαζόταν και πολύ μυαλό. Επίσης ήθελε συγκέντρωση και προσοχή στις λεπτομέρειες. Είδαμε τα παιχνίδια με προσοχή, τα βάλαμε κάτω, συγκεντρώσαμε τις εμπειρίες μας και πήραμε αποφάσεις για το πώς θα παίξουμε το κάθε παιχνίδι. Από την αρχή πήγαμε καλά, είχαμε καλούς οιωνούς και πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να βρεθούμε μέσα στην πρώτη τριάδα. Σ’ ένα παιχνίδι μου έβαλαν μία στολή- σφουγγάρι. Ήμουν ο χοντρούλης. Η στολή ζύγιζε 25 κιλά. Έπρεπε να πέσω μέσα στην πισίνα, να κολυμπήσω, ενώ μου έριχναν και νερό με κανόνια. Όταν με έβγαλαν από το νερό ζύγιζα πολύ περισσότερο».
Για το αν βρίσκεται με τα υπόλοιπα παιδιά: «Ναι βρισκόμαστε με τα περισσότερα παιδιά. Πάντα αναπολούμε και θυμόμαστε την τρομερή αυτή εμπειρία. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και πήγαμε στους τελικούς της Ουγγαρίας, αλλά δεν πήγαμε καλά. Εκεί υπήρχαν αρκετές διαφωνίες με τους κριτές, που μας επηρέασαν αισθητά»
Για τις χώρες που συμμετείχαν: «Το 1995 συμμετείχαν η Ελβετία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και εμείς. Ισοβαθμήσαμε με τους Ούγγρους, αλλά επειδή είχαμε περισσότερες πρώτες νίκες, βγήκαμε πρώτοι. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Το θέλαμε και ευτυχώς ο Γιώργος Αρβανίτης στο τελευταίο παιχνίδι λειτούργησε ταχύτητα, έξυπνα και πονηρά και τα κατάφερε, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση».
Για τη σχέση με τα σημερινά παιχνίδια: «Υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Δεν… τράβαγαν τις ζωές μας, όπως γίνεται τώρα. Εμείς δουλέψαμε σκληρά, προπονηθήκαμε και πήγαμε να παίξουμε. Ήταν πολύ ακριβά αυτά τα παιχνίδια, πάρα πολλά χρήματα δίδονταν. Γίνονταν δημιουργήματα από μηχανικούς μόνο για τα παιχνίδια χωρίς σύνορα. Είχε πίστες, μεγάλες πισίνες συν τις στολές, τα έξοδα. Προφανώς για οικονομικούς λόγους σταμάτησαν μετά από λίγα χρόνια. Θα μπορούσαν να γίνουν στη Ρόδο και θα μας διαφήμιζαν. Όπως το 2007 έγιναν τα Island Game».
Για την υποδοχή στη Ρόδο: «Μας περίμενε κόσμος με λουλούδια στο αεροδρόμιο. Ήταν πολύ ζεστή η φιλοξενία. Μετά την προβολή από την ΕΡΤ, μας έβλεπε κόσμος στη Ρόδο και μας χειροκροτούσε και μας μιλούσε. Ωραίο το συναίσθημα».
Για τη δυσκολία των αγώνων: «Είχαμε υπογράψει ότι παίρνουμε μέρος στα αθλήματα αυτά με δική μας ευθύνη. Έγιναν και ατυχήματα, έχουν σπάσει χέρια και πόδια. Τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και οι στολές σε έφερναν ακόμη σε πιο δύσκολη θέση».
Για την υπερηφάνεια που ένιωσε στο Μιλάνο: «Όπου σηκώνεις την ελληνική σημαία, είναι ανατριχιαστικό. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω σε μία ξένη χώρα. Αισθάνομαι χαρούμενος που ασχολούμαι με τον αθλητισμό και μου καλύπτει όλες τις ψυχολογικές και συναισθηματικές μου ανάγκες».
Για την ομάδα του, τη Νίκη Ρόδου: «Η ιδέα δόθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1997 με τη Νίκη Ξάνθου, όπου προσπάθησε για την πρωτιά. Της είπα ότι αν ανέβει στο βάθρο, θα έκανα μία ομάδα με το όνομα της. Έτσι ξεκίνησε η Νίκη Ρόδου. Θεωρώ ότι είναι υποκρισία να τιμάς κάποιον μετά θάνατο. Εν ζωή πρέπει να τιμάται κάποιος που έχει προσφέρει. Η Νίκη είναι η μόνη εν ζωή Ολυμπιονίκης στα Δωδεκάνησα και ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω».

 

Άλλα σπορ |
  Πρωταθλήτρια η Παπαδοπούλου

Πρωταθλήτρια η Παπαδοπούλου

Πριν από 2 ημέρες 12:10 | Τετ 22 Μαϊ, 2019

Ροδίτισσα ήταν η πρωταθλήτρια του 3ου Εθνικού πρωταθλήματος Ε1 (1ης κατηγορίας) στην Κρήτη στην κατηγορία κορίτσια κάτω των 16 ετών. Η αθλήτρια του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης Βικτώρια Παπαδόπουλου βρισκεται σε...

 885 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Ο απολογισμός του Φιλίνου Κω

Ο απολογισμός του Φιλίνου Κω

Πριν από 2 ημέρες 09:11 | Τετ 22 Μαϊ, 2019

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ΜΤΒ που διοργάνωσε ο ΑΣΡ Έλαφος το περασμένο Σάββατο στην Καλλιθέα, με 70 συμμετοχές. Στον αγώνα πήρε μέρος και ο Φιλίνος Κω, που εξέδωσε...

 120 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Το 3ο πρωτάθλημα Κούμιτε

Το 3ο πρωτάθλημα Κούμιτε

Πριν από 3 ημέρες 09:03 | Τρι 21 Μαϊ, 2019

Με επιτυχία και παρά τις αποχές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12-05-2019, το 3ο Πρωτάθλημα Κούμιτε Σότοκαν J.K.A καράτε, στο κλειστό Γυμναστήριο Κρεμαστής. Φέτος, το εν λόγω πρωτάθλημα ονομάστηκε ‘’Στέφανος Αραπάκης’’ (3ο...

 349 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Φινάλε σε εμπόδια και δεξιοτεχνία

Φινάλε σε εμπόδια και δεξιοτεχνία

Πριν από 4 ημέρες 08:16 | Δευ 20 Μαϊ, 2019

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το «Μ | ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ 2019» στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, όπου θα αναδειχθούν οι Πρωταθλητές στα δύο ολυμπιακά αθλήματα, την Υπερπήδηση Εμποδίων και την...

 341 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. πήρε θέση για τα Island Games!

Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. πήρε θέση για τα Island Games!

Πριν από 6 ημέρες 15:23 | Σαβ 18 Μαϊ, 2019

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τα Island Games... Μπορεί προχθές να ανακοινώθηκε μία λίστα με τα ονόματα των 53 συμμετεχόντων (θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχαν πολλές και...

 452 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Τα αποτελέσματα στον αγώνα δρομέων

Τα αποτελέσματα στον αγώνα δρομέων

Πριν από 6 ημέρες 09:28 | Σαβ 18 Μαϊ, 2019

Το περασμένο Σάββατο, παράλληλα με το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών, που έγινε στο ΕΑΚ «Καλλιπάτειρα», πραγματοποιήθηκε και αγώνας ανεξάρτητων δρομέων απόστασης 5 χιλιομέτρων, εντός του σταδίου, που αφορούσε σε όσους...

 141 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Οι αντίπαλοι του Υγρού Στίβου Ρόδου

Οι αντίπαλοι του Υγρού Στίβου Ρόδου

Πριν από 7 ημέρες 11:45 | Παρ 17 Μαϊ, 2019

O Υγρός Στίβος Ρόδου εξέδωσε ανακοίνωση για την κλήρωση των πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες. Αναλυτικά: «Ο  Υγρός Στίβος Ρόδου  εκπροσωπήθηκε από τον Τεχνικό της ομάδας κ. Καμπέρη στην κλήρωση...

 279 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Στάση στη Νίσυρο το Rodos Cup

Στάση στη Νίσυρο το Rodos Cup

Πριν από 7 ημέρες 08:53 | Παρ 17 Μαϊ, 2019

Η Νίσυρος συμπεριλήφθηκε στο Rodos Cup για το 2019. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, η Νίσυρος αποτελεί προορισμό της σπουδαίας αυτής ιστιοπλοϊκής οργάνωσης....

 108 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Πρώτη η Σπανού στο Μαρκόπουλο

Πρώτη η Σπανού στο Μαρκόπουλο

Πριν από 9 ημέρες 09:59 | Τετ 15 Μαϊ, 2019

Στην Κατηγορία Αμαζόνων στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2 στην ιππασία, έγινε αγώνας διαβάθμισης μεταξύ 7 αθλητριών με την Ροδίτισσα Ειρήνη Σπανού με τον Copyright του ΙΟΕ να παίρνει τη νίκη με την μοναδική...

 405 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Τέσσερα μετάλλια ο Άτλας

Τέσσερα μετάλλια ο Άτλας

Πριν από 10 ημέρες 14:47 | Τρι 14 Μαϊ, 2019

Ανακοίνωση για το τέλος του πρωταθλήματος Asteriks Cup 2019 εξέδωσε ο Άτλας Καλύμνου. Αναλυτικά: ''Τελείωσε και αυτό το πρωτάθλημα ASTERIKS CUP 2019. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 10 χώρες και 900 αθλητές....

 311 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Καλή παρουσία της Καραβόλια

Καλή παρουσία της Καραβόλια

Πριν από 10 ημέρες 12:19 | Τρι 14 Μαϊ, 2019

Το τριήμερο από 10 έως 12 Μαΐου στο Κολυμβητήριο ''Ιάσων Ζηργάνος'', του Βόλου, η Ροδούλα Καραβόλια επανήλθε, μετά από την εγχείρηση που την κράτησε ένα δεκαπενθήμερο μακριά από τις προπονήσεις, με μια...

 100 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Ραντεβού στις 3 Μαΐου 2020

Ραντεβού στις 3 Μαΐου 2020

Πριν από 10 ημέρες 12:03 | Τρι 14 Μαϊ, 2019

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ρόδου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, η οποία είναι η Κυριακή 3 Μαΐου 2020! Η συγκεκριμένη...

 87 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Σούπερ δράση για τον Ανταίο

  Σούπερ δράση για τον Ανταίο
Πριν από 21 ώρες
09:24 | Πεμ 23 Μαϊ, 2019

Ένα πλούσιο αγωνιστικό διήμερο ήταν το περασμένο σαββατοκύριακο για τον Α.Ο. Ανταίο σε ποδηλασία και τρέξιμο! Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου: «Συγκεκριμένα το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το 1ο κύπελλο Καλλιθέας από...

 35 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Μιχαηλίδης κατά Δήμου για τα Island Games!

  Μιχαηλίδης κατά Δήμου για τα Island Games!
Πριν από 2 ημέρες
12:13 | Τετ 22 Μαϊ, 2019

Με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Τάκης Μιχαηλίδης, που είναι μέλος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., κάνει λόγο για αποβολή της Ρόδου από τα Island Games. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι ο Δήμος...

 939 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τα αποτελέσματα στο ''1ο Κύπελλο Καλλιθέας''

  Τα αποτελέσματα στο ''1ο Κύπελλο Καλλιθέας''
Πριν από 2 ημέρες
09:14 | Τετ 22 Μαϊ, 2019

Το περασμένο Σάββατο στο μαγευτικό τοπίο του άλσους της Καλλιθέας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία από τον Α.Σ.Ρ. ΕΛΑΦΟΣ το 1ο Κύπελλο Καλλιθέας ορεινής ποδηλασίας με τη...

 41 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στις 27/05 το Summers 3speed 2019

  Στις 27/05 το Summers 3speed 2019
Πριν από 2 ημέρες
09:08 | Τετ 22 Μαϊ, 2019

Στις 27 Μαΐου θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Μονών Ανδρών «summers 3speed 2019» που διοργανώνει ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης στις εγκαταστάσεις του στο Κορακόνερο. Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης, όπως ανακοινώθηκαν και επίσημα:

 34 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η Τσαβαρή στην Ουκρανία!

  Η Τσαβαρή στην Ουκρανία!
Πριν από 2 ημέρες
18:51 | Τρι 21 Μαϊ, 2019

Για την μακρινή Ουκρανία αναχωρεί αύριο η Ελένη Τσαβαρή, όπου θα αγωνιστεί με τα εθνικά μας χρώματα, σε μια τετραήμερη σειρά αγώνων. Οι Ελληνίδες διεθνείς καλούνται να ανταπεξέλθουν στους αγώνες, καθώς ο...

 127 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Επιτυχία στην ανάβαση Ατταβύρου!

  Επιτυχία στην ανάβαση Ατταβύρου!
Πριν από 3 ημέρες
12:39 | Τρι 21 Μαϊ, 2019

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δήμου Ρόδου, σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε, και πάλι με ιδιαίτερη επιτυχία, η 4η...

 80 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Φουλ ρυθμοί για το Περιφερειακό

  Φουλ ρυθμοί για το Περιφερειακό
Πριν από 3 ημέρες
12:04 | Τρι 21 Μαϊ, 2019

Μετά την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλύμνου διοργανώνει και φέτος το 2ο Περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Αιγαίου Juniors, από 14 έως 16 Ιουνίου 2019. Μάλιστα, οι...

 44 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Σε Βάρη και Μινσκ η Σπανουδάκη

  Σε Βάρη και Μινσκ η Σπανουδάκη
Πριν από 3 ημέρες
08:58 | Τρι 21 Μαϊ, 2019

Διεθνής αγώνας με την επωνυμία «DROMIA 2018 sprint and relays meeting» διοργανώνεται στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 26 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής», από τον Οργανισμό...

 44 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στη Λέρο Δεβετζή και Μελισσανίδης!

  Στη Λέρο Δεβετζή και Μελισσανίδης!
Πριν από 3 ημέρες
21:44 | Δευ 20 Μαϊ, 2019

Στη Λέρο βρίσκονται αυτές τις μέρες η Πηγή Δεβετζή και ο Ιωάννης Μελισσανίδης, οι οποίοι διαμένουν στο Crithoni ‘s Paradise, όπου και τυγχάνουν εξαιρετικής φιλοξενίας από την οικογένεια Ασβεστά.  Οι...

 615 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Μεγάλες επιτυχίες του Α.Ο. Σταματίου

  Μεγάλες επιτυχίες του Α.Ο. Σταματίου
Πριν από 5 ημέρες
10:38 | Κυρ 19 Μαϊ, 2019

Tο περασμένο σαββατοκύριακο 11-12 Μαϊου έγινε στο Δ.Α.Κ Καλλιπάτειρα το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ16 . Οι επιδόσεις των αθλητών του Α.Ο. Σταματίου ήταν σημαντικές,...

 47 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το ''Τάμα'' του Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ.

  Το ''Τάμα'' του Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ.
Πριν από 6 ημέρες
09:30 | Σαβ 18 Μαϊ, 2019

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας «Τάμα» του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, με προορισμό τον Πανορμίτη. Οι λεπτομέρειες του αγώνα, όπως ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές, με την...

 36 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αυτοί πάνε στα Island Games

  Αυτοί πάνε στα Island Games
Πριν από 7 ημέρες
11:50 | Παρ 17 Μαϊ, 2019

«Έκλεισαν» οι συμμετοχές ενόψει των αγώνων των Island Games που φέτος πραγματοποιούνται στο Γιβραλτάρ, το διάστημα από τις 6 έως και τις 12 Ιουλίου. Η Ρόδος θα συμμετάσχει με 53...

 296 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στη δεύτερη θέση ο Τσαρνάς!

  Στη δεύτερη θέση ο Τσαρνάς!
Πριν από 7 ημέρες
08:49 | Παρ 17 Μαϊ, 2019

Nέο ενδιαφέρον στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 είχαμε μετά τον πέμπτο αγώνα του θεσμού στον Πύργο. Σε μια πολύ καλή διοργάνωση οι αθλητές μπόρεσαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό...

 62 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην Κάλυμνο τον Ιούνιο!

  Στην Κάλυμνο τον Ιούνιο!
Πριν από 8 ημέρες
12:05 | Πεμ 16 Μαϊ, 2019

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλύμνου διοργανώνει το 2o Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Αιγαίου για Αγόρια – Κορίτσια 10-12-14-16 ετών, από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019. Με βάση την...

 65 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στη Σάμο ο Π.Ο. Κω!

  Στη Σάμο ο Π.Ο. Κω!
Πριν από 9 ημέρες
10:03 | Τετ 15 Μαϊ, 2019

Στη Σάμο θα βρεθούν αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Κω το Σάββατο 1 Ιουνίου, προκειμένου να πάρουν μέρος στον αγώνα Brevet με την ονομασία «Κούπα του Πυθαγόρα». Σύμφωνα με τη σχετική...

 61 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Φιλαθλητικός στα θαλάσσια σπορ!

  Ο Φιλαθλητικός στα θαλάσσια σπορ!
Πριν από 10 ημέρες
16:05 | Τρι 14 Μαϊ, 2019

Με ανακοίνωση του ο Φιλαθλητικός Καλύμνου, ξεκινάει τα θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες. Αναλυτικά: ''Σας ενημερώνουμε ότι ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ενεργοποιεί τμήματα που αφορούν τα θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες (κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση,...

 166 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην Ουκρανία η Τσαβαρή

  Στην Ουκρανία η Τσαβαρή
Πριν από 10 ημέρες
08:38 | Τρι 14 Μαϊ, 2019

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε τις αποστολές Μαΐου και Ιουνίου, των Εθνικών Ομάδων Δρόμου (στην Ουκρανία), Πίστας (στην Λευκορωσία, στην Ρωσία και την Ιταλία) και Ορεινής Ποδηλασίας (στην Πορτογαλία, στην...

 64 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Την Κυριακή το Apolakkia Run!

  Την Κυριακή το Apolakkia Run!
Πριν από 11 ημέρες
09:57 | Δευ 13 Μαϊ, 2019

Η Επιτροπή Αγώνα Δρόμου Απολακκιάς Συνδιοργανώνει με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου(Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ), και την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.),τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απολακκιάς, τον...

 166 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η βαθμολογία των αγώνων στην Κω

  Η βαθμολογία των αγώνων στην Κω
Πριν από 13 ημέρες
15:57 | Σαβ 11 Μαϊ, 2019

Μετά την παραλαβή των επισήμων αποτελεσμάτων απο τους δύο διασυλλογικούς αγώνες που έγιναν στο νησί της Κω οι βαθμοί που μάζεψαν οι σύλλογοι ενόψει της γενικής βαθμολογίας της ομοσπονδίας έχουν...

 85 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Φουλ δράση στο ''Καλλιπάτειρα''

  Φουλ δράση στο ''Καλλιπάτειρα''
Πριν από 13 ημέρες
08:05 | Σαβ 11 Μαϊ, 2019

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθούν στη Ρόδο, στο »Δ.Α.Κ. Καλλιπάτειρα», δύο Πανδωδεκανησιακά πρωταθλήματα στίβου, το Ανδρών- Γυναικών και τα Σύνθετα της κατηγορίας Κ16 ( ΠΠ/ΠΚΑ’). Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί...

 85 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

Προπονητές

Μετακινήσεις ανανεώσεις. Ποιοι θα είναι που;

lakis

Γεια, υπάρχει περίπτωση τα μπαράζ να γίνουν στη Νάξο;

Προπονητες

Απο προπονητές τι γίνεται στο τοπικο;

Συμεών

Ο Γιαννακόπουλος έκανε μία πρόταση και είπε αν δεν κατέβει ο Ολυμπιακός να πέσει μαζί με τον Κολοσσό και να...

Συμεών

Άν δεν κατέβει ο Ολυμπιακός πολύ πιθανόν είναι νά πέσουμε μαζί με τον Ολυμπιακό αφού δεν έχει δώσει το τελικό...

Τριαντάφυλλος

Μάκη στα τοπικά πρωταθλήματα γίνονται συμβόλαια;

Τριαντάφυλλος

Φιλε Μακη καλησπέρα, εχω μια απορία οι ομάδες δίνουν ενα χαρτί σε εμάς τους γονείς για την έκδοση δελτίου και...

Φίλαθλος

Ποια ειναι η προσωπικη σου αισθηση-αποψη για την καταληξη του θεματος της αναδιαρθρωσης και το που θα παιζει ο Κολοσσος...

Φίλαθλος

Απο τη νεα football league (Ιαλυσος, Διαγορας) ξερουμε ποσες ομαδες θα προβιβαζονται και ποσες θα υποβιβαζονται?

Συμεών

Και εγώ λεω ένας λόγος που σκέφτεται νά επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη είναι ότι έπεσε ό κολοσσός