www.12sports.gr

www.12sports.gr: Άλλα σπορ
Τότε στα... παιχνίδια χωρίς σύνορα!
09:09 | Παρ 15 Φεβ, 2019
Εκτύπωση θέματος 124 αναγνώσεις

Τότε στα... παιχνίδια χωρίς σύνορα!

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα (Jeux Sans Frontières- JSF) ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Το 1965 τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία). Η τεράστια επιτυχία του προγράμματος κίνησε το ενδιαφέρον συμμετοχής πολλών ακόμα χωρών, με αποτέλεσμα το 1979 να λάβουν μέρος για πρώτη φορά οκτώ χώρες συνολικά. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε το 1994, με τη συμμετοχή εννέα χωρών.
Μετά από 18 έτη, τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα σταμάτησαν το 1983, αλλά επανήλθαν στις τηλεοπτικές οθόνες το 1988. Η Επιστροφή των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα οφείλεται στον παρουσιαστή της ιταλικής τηλεόρασης Ετόρε Αντέννα. Η EBU δήλωνε πως θα χρειαζόταν η συμμετοχή δύο «μεγάλων» χωρών στη νέα διοργάνωση, η Ιταλία ήταν μέσα, το θέμα ήταν η Γαλλία. Σε συνάντηση που είχε ο Ετόρε Αντένα με την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κα Σιμόν Βέιλ, το πρόβλημα λύθηκε σε δύο ώρες. Έως και το 1982 οι εκπομπές μεταδίδονταν ζωντανά μέσω του δικτύου της EBU στις χώρες που συμμετείχαν ενώ από το 1988 η εκπομπή προβαλλόταν μαγνητοσκοπημένη. Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα είναι μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές, για παράδειγμα η ΕΡΤ (Ελληνική Τηλεόραση) δαπανούσε κάθε χρόνο για την σειρά περίπου 100 εκατομμύρια δραχμές ή 283.203 ευρώ.
Η Ρόδος το 1995 έγινε η πρώτη ελληνική πόλη που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο Μάκης Δούβαλης γύρισε το χρόνο 24 χρόνια πίσω συνάντησε έναν εκ των πρωταγωνιστών τον Μιχάλη Βιτζηλαίο, ο οποίος ξεσκόνισε τις… αναμνήσεις του και μίλησε για τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα του 1995 στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Για τα παιχνίδια χωρίς σύνορα: «Χαίρομαι που θα μιλήσουμε γι’ αυτή τη φανταστική διοργάνωση το 1995 στο Μιλάνο. Ο αθλητισμός πάντα διαφημίζει έναν τόπο και κυρίως τους Δήμους. Στα παιχνίδια χωρίς σύνορα έπαιρναν μέρος παγκόσμιοι πρωταθλητές σε διάφορα αθλήματα. Ήταν πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά παράλληλα ήταν χαρούμενα και είχαν αστείες στολές, που δυσκόλευαν αισθητά την προσπάθεια κάθε αθλητή. Ήταν πολύ δημοφιλή παιχνίδια, όχι μόνο για τους μικρούς και τους μεγάλους.  Ήταν παιχνίδια πολιτισμού, δεν ήταν απλά αγωνίσματα. Μετά από τρία χρόνια όπου συμμετείχε η Ελλάδα στα παιχνίδια χωρίς σύνορα, η Ρόδος πήρε την πρώτη θέση. Αρχηγός και προπονητής μας ήταν ο Πασχάλης Γκογκίδης και βοηθός ο Βασίλης Καλαποδάκης. Είχαμε ως στόχο να μπούμε στην πρώτη τριάδα. Κάθε μέρα κάναμε σκληρές προπονήσεις για δύο ώρες στον υπόγειο χώρο του Βενετοκλείου. Ήμασταν περισσότεροι στην αρχή και μετά έγινε η επιλογή των αθλητών, όπου επιλέχθηκαν τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια.
Για τους αθλητές που συμμετείχαν: «Εκτός από μένα, ήταν ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο Παναγιώτης Παπακώστας και ο Γιώργος Αρβανίτης και από κορίτσια η Πόπη Παπαντωνίου, η Πηνελόπη Γκογκίδη, η Χρυσή Μπέντα και η Κίτσα Μαυρουδάκη».
Για το πως προέκυψε η συμμετοχή της Ρόδου στα παιχνίδια χωρίς σύνορα: «Ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Ροδίων και του προέδρου του Δ.Ο.Ν.Α. Κάλλιστου Διακογεωργίου σε συνεργασία και με τον κ. Μέντο. Η Ρόδος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα και κάλυψε όλα τα έξοδα μας. Εννοείται ότι δεν πληρωθήκαμε εμείς. Ήταν χαρά και επιθυμία για όλους. Συμμετείχαμε με μοναδικό στόχο τη νίκη και την προβολή του τόπου μας. Τα παιχνίδια στο Μιλάνο είχαν ένα συγκεκριμένο θέμα. Ήταν οι μύθοι και οι παραδόσεις στο Μιλάνο».
Για τη νίκη της Ρόδου: «Η πρώτη νίκη της Ελλάδας ήρθε από τη Ρόδο και το επεισόδιο αυτό παίχτηκε πάνω από 15 φορές από την ΕΡΤ1 με παρουσιάστρια τη Δάφνη Μπόκοτα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο για τη Ρόδο. Στα παιχνίδια χωρίς σύνορα συμμετείχαν πολλές πόλεις από την Ελλάδας».
Για το φιλί στη… Σιμόνα Ντάλι: «Η Σιμόνα Ντάλι ήταν από τις συμπάθειες του Μπερλουσκόνι και ήταν η παρουσιάστρια στο Μιλάνο. Είχαμε πει στην αρχή, ότι αν βγαίναμε πρώτοι θα την ρίχναμε μέσα σε μία από τις πισίνες. Τελικά προτίμησα να την φιλήσω».
Για τις στιγμές που θυμάται: «Όλες ήταν ωραίες στιγμές. Μία πολύ καλή παρέα παιδιών, ήμασταν αγαπημένοι και υπήρχε φοβερή ομαδικότητα. Τα παιχνίδια δεν τα ξέραμε, δεν γνωρίζαμε τι θα παίξουμε και έτσι κάναμε προπόνηση σε όλα τα κομμάτια, όπως αντοχή, δύναμη, ευλυγισία. Δεν μας επιτρεπόταν να κάνουμε προπόνηση σ’ αυτά. Γινόταν κλήρωση για το ποιοι θα παίξουν, αφού τα περισσότερα παιχνίδια ήταν ομαδικά. Οι στολές που μας φορούσαν μας δημιουργούσαν πρόβλημα στην κίνηση αλλά και μας βάραιναν. Όλο αυτό έβγαζε χαρά και κέφι, αλλά χρειαζόταν και πολύ μυαλό. Επίσης ήθελε συγκέντρωση και προσοχή στις λεπτομέρειες. Είδαμε τα παιχνίδια με προσοχή, τα βάλαμε κάτω, συγκεντρώσαμε τις εμπειρίες μας και πήραμε αποφάσεις για το πώς θα παίξουμε το κάθε παιχνίδι. Από την αρχή πήγαμε καλά, είχαμε καλούς οιωνούς και πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να βρεθούμε μέσα στην πρώτη τριάδα. Σ’ ένα παιχνίδι μου έβαλαν μία στολή- σφουγγάρι. Ήμουν ο χοντρούλης. Η στολή ζύγιζε 25 κιλά. Έπρεπε να πέσω μέσα στην πισίνα, να κολυμπήσω, ενώ μου έριχναν και νερό με κανόνια. Όταν με έβγαλαν από το νερό ζύγιζα πολύ περισσότερο».
Για το αν βρίσκεται με τα υπόλοιπα παιδιά: «Ναι βρισκόμαστε με τα περισσότερα παιδιά. Πάντα αναπολούμε και θυμόμαστε την τρομερή αυτή εμπειρία. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και πήγαμε στους τελικούς της Ουγγαρίας, αλλά δεν πήγαμε καλά. Εκεί υπήρχαν αρκετές διαφωνίες με τους κριτές, που μας επηρέασαν αισθητά»
Για τις χώρες που συμμετείχαν: «Το 1995 συμμετείχαν η Ελβετία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και εμείς. Ισοβαθμήσαμε με τους Ούγγρους, αλλά επειδή είχαμε περισσότερες πρώτες νίκες, βγήκαμε πρώτοι. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Το θέλαμε και ευτυχώς ο Γιώργος Αρβανίτης στο τελευταίο παιχνίδι λειτούργησε ταχύτητα, έξυπνα και πονηρά και τα κατάφερε, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση».
Για τη σχέση με τα σημερινά παιχνίδια: «Υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Δεν… τράβαγαν τις ζωές μας, όπως γίνεται τώρα. Εμείς δουλέψαμε σκληρά, προπονηθήκαμε και πήγαμε να παίξουμε. Ήταν πολύ ακριβά αυτά τα παιχνίδια, πάρα πολλά χρήματα δίδονταν. Γίνονταν δημιουργήματα από μηχανικούς μόνο για τα παιχνίδια χωρίς σύνορα. Είχε πίστες, μεγάλες πισίνες συν τις στολές, τα έξοδα. Προφανώς για οικονομικούς λόγους σταμάτησαν μετά από λίγα χρόνια. Θα μπορούσαν να γίνουν στη Ρόδο και θα μας διαφήμιζαν. Όπως το 2007 έγιναν τα Island Game».
Για την υποδοχή στη Ρόδο: «Μας περίμενε κόσμος με λουλούδια στο αεροδρόμιο. Ήταν πολύ ζεστή η φιλοξενία. Μετά την προβολή από την ΕΡΤ, μας έβλεπε κόσμος στη Ρόδο και μας χειροκροτούσε και μας μιλούσε. Ωραίο το συναίσθημα».
Για τη δυσκολία των αγώνων: «Είχαμε υπογράψει ότι παίρνουμε μέρος στα αθλήματα αυτά με δική μας ευθύνη. Έγιναν και ατυχήματα, έχουν σπάσει χέρια και πόδια. Τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και οι στολές σε έφερναν ακόμη σε πιο δύσκολη θέση».
Για την υπερηφάνεια που ένιωσε στο Μιλάνο: «Όπου σηκώνεις την ελληνική σημαία, είναι ανατριχιαστικό. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω σε μία ξένη χώρα. Αισθάνομαι χαρούμενος που ασχολούμαι με τον αθλητισμό και μου καλύπτει όλες τις ψυχολογικές και συναισθηματικές μου ανάγκες».
Για την ομάδα του, τη Νίκη Ρόδου: «Η ιδέα δόθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1997 με τη Νίκη Ξάνθου, όπου προσπάθησε για την πρωτιά. Της είπα ότι αν ανέβει στο βάθρο, θα έκανα μία ομάδα με το όνομα της. Έτσι ξεκίνησε η Νίκη Ρόδου. Θεωρώ ότι είναι υποκρισία να τιμάς κάποιον μετά θάνατο. Εν ζωή πρέπει να τιμάται κάποιος που έχει προσφέρει. Η Νίκη είναι η μόνη εν ζωή Ολυμπιονίκης στα Δωδεκάνησα και ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω».

 

Άλλα σπορ |
  Στις 30/03 τα Mini Athletics Games

Στις 30/03 τα Mini Athletics Games

Πριν από 1 ημέρα 12:38 | Τρι 19 Μαρ, 2019

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου προκηρύσσει αγώνες ΜΙΝΙ κατηγοριών με την επωνυμία MINI AΘΛETICS GAMES. Ο αγώνας είναι ο 3ος σε σύνολο 8 αγώνων που θα διεξαχθούν στα στάδια των νησιών της...

 344 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Η διαδρομή του Μαραθωνίου

Η διαδρομή του Μαραθωνίου

Πριν από 2 ημέρες 10:45 | Δευ 18 Μαρ, 2019

Διαφορετική διαδρομή θα έχει φέτος ο αγώνας των 10.000μ., που πλαισιώνει τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου και που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Οι συμμετέχοντες θα εκκινήσουν από...

 331 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Με ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Με ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Πριν από 4 ημέρες 13:58 | Σαβ 16 Μαρ, 2019

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Ρόδου στις 14 Απριλίου 2019, όπως όλων των άλλων Δρόμων που τον πλαισιώνουν (πλην των 1.000μ), καθώς και τον υπολογισμό και...

 563 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  ''Δύσκολα, αλλά θα παλέψω''

''Δύσκολα, αλλά θα παλέψω''

Πριν από 5 ημέρες 08:20 | Σαβ 16 Μαρ, 2019

Πριν από λίγες ημέρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) γνωστοποίησε τα όρια για τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020. Μπορεί να όρια που...

 126 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Μέχρι 31 Μαρτίου οι συμμετοχές

Μέχρι 31 Μαρτίου οι συμμετοχές

Πριν από 5 ημέρες 15:48 | Παρ 15 Μαρ, 2019

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 6o Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, όπως και για τους μικρότερους αγώνες που τον πλαισιώνουν  (ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ.)...

 180 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Τριήμερη δράση από τον Ο.Α.Μ.Ρ.

Τριήμερη δράση από τον Ο.Α.Μ.Ρ.

Πριν από 5 ημέρες 10:38 | Παρ 15 Μαρ, 2019

O Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου διοργανώνει το τριήμερο εσωτερικό πρωτάθλημα ομάδων όπεν 4ης βαθμίδας, στις 2,3 και 4 Απριλίου, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
Τόπος και χρόνος διεξαγωγής
Εγκαταστάσεις του...

 127 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  ''Χάλκινος'' ο Τριομμάτης!

''Χάλκινος'' ο Τριομμάτης!

Πριν από 6 ημέρες 08:19 | Παρ 15 Μαρ, 2019

Με χάλκινο μετάλλιο ξεκίνησε ο Ροδίτης αθλητής ποδηλασίας Μιχάλης Τριομμάτης του Ο.Φ. Νέας Ιωνίας. Στον πρώτο αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 25χιλιομέτρων που διεξήχθη στις 09/03/2019  στον εσωτερικό χώρο του κωπηλατοδρομίου στο...

 59 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Το ''ευχαριστώ'' για τον Ημιμαραθώνιο

Το ''ευχαριστώ'' για τον Ημιμαραθώνιο

Πριν από 6 ημέρες 10:03 | Πεμ 14 Μαρ, 2019

Με μεγάλη επιτυχία και με μια μεγάλη γιορτή ολοκληρώθηκε ο 12ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων την προηγούμενη Κυριακή 3 Μαρτίου. Με τον καλύτερο καιρό στη μέση ενός δυνατού χειμώνα και...

 265 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Σούπερ πάρτι στο Tennis Cafe!

Σούπερ πάρτι στο Tennis Cafe!

Πριν από 7 ημέρες 08:34 | Πεμ 14 Μαρ, 2019

Ένα πάρτυ με την αίγλη περασμένων ετών, μιας κοσμοπολίτικης Ρόδου της δεκαετίας του 60-70 με  επισκέπτες διασημότητες της εποχής. Ο Σπύρος Τσιρακάκης κατάφερε να παρασύρει τα μέλη του ΡΟΑ και...

 348 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Επιτυχημένος σκοπευτικός αγώνας στην Πάτμο

Επιτυχημένος σκοπευτικός αγώνας στην Πάτμο

Πριν από 7 ημέρες 15:48 | Τετ 13 Μαρ, 2019

Με τη συμμετοχή 50 περίπου σκοπευτών απ’ όλη την Ελλάδα, διεξήχθησαν την Παρασκευή 1η και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ο αγώνας στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Πάτμου. Οι σκοπευτικοί αγώνες...

 300 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Αύριο μιλούν για το Μαραθώνιο!

Αύριο μιλούν για το Μαραθώνιο!

Πριν από 8 ημέρες 09:39 | Τετ 13 Μαρ, 2019

Στο «Best Western Plaza Hotel», αύριο, στις 11.30 η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που διοργανώνεται για έκτη...

 106 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Penguins Swimming Day

Penguins Swimming Day

Πριν από 9 ημέρες 08:58 | Τρι 12 Μαρ, 2019

Στις 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί από την κολυμβητική ομάδα του Κολλεγίου Ρόδου το 2ο Rhodes Ρenguins swimming day. Ημέρα κολύμβησης για τα παιδιά όλων των ηλικιών, που θα μας δείξουν συμμετέχοντας όλα...

 180 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πήραν ''φωτιά'' τα... ''πεντάλ''!

  Πήραν ''φωτιά'' τα... ''πεντάλ''!
Πριν από 8 ώρες
13:11 | Τετ 20 Μαρ, 2019

Με τη συμμετοχή 23 ομάδων από όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2019, δύο ποδηλατικοί αγώνες, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου...

 29 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τα στοιχεία για τον ημιμαραθώνιο

  Τα στοιχεία για τον ημιμαραθώνιο
Πριν από 10 ώρες
11:22 | Τετ 20 Μαρ, 2019

Ο Hμιμαραθώνιος δρόμος της Ρόδου, που θα γίνει στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αγώνας στο αγωνιστικό πρόγραμμα της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης στις 14 Απριλίου 2019. Η...

 34 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Εξαιρετική η Παπαδοπούλου

  Εξαιρετική η Παπαδοπούλου
Πριν από 13 ώρες
08:29 | Τετ 20 Μαρ, 2019

Κύπελλο στο μονό και στα διπλά η Βικτώρια Παπαδοπούλου του ΡΟΑ στο 2ο Ε2 εθνικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από τη Δ ένωση στον όμιλο αντισφαίρισης Κέρκυρας. Την αποστολή συνόδευσε ο τεχνικός...

 143 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Elafos Mountain Run

  Elafos Mountain Run
Πριν από 1 ημέρα
14:44 | Τρι 19 Μαρ, 2019

Σημαντικές είναι οι παροχές για τους συμμετέχοντες στον αγώνα ορεινού δρόμου  «ELAFOS MOUNTAIN RUN» την ερχόμενη Κυριακή, 24 Μαρτίου, στον Προφήτη Ηλία. Το κόστος συμμετοχής είναι στα 10 ευρώ, εκ...

 30 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων

  Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων
Πριν από 1 ημέρα
12:48 | Τρι 19 Μαρ, 2019

Ο αγώνας των 5.000μ. που υπάρχει στο πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου στις 14 Απριλίου 2019, αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος τις περισσότερες συμμετοχές αθλητών. Πολλοί είναι οι Ροδίτες,...

 35 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το τοπικό πρωτάθλημα δρόμου

  Το τοπικό πρωτάθλημα δρόμου
Πριν από 3 ημέρες
21:13 | Κυρ 17 Μαρ, 2019

Ένα πλούσιο ποδηλατικό διήμερο, ολοκληρώθηκε υπό άριστες αγωνιστικές συνθήκες, την Κυριακή 17 Μαρτίου με τη διεξαγωγή του τοπικού Πρωταθλήματος Δρόμου στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, στην περιοχή της Καμείρου.
Ο αγώνας...

 69 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η Τσαβαρή ξανά στον ΠΣΡ Μεσόγειος!

  Η Τσαβαρή ξανά στον ΠΣΡ Μεσόγειος!
Πριν από 5 ημέρες
09:17 | Σαβ 16 Μαρ, 2019

Ο Π.Σ.Ρ. Μεσόγειος εξέδωσε ανακοίνωση για την επιστροφή της Ελένης Τσαβαρή. Αναλυτικά: ''Μια σημαία δύσκολα κατεβαίνει, έτσι και η δική μας σημαία που ακούει στο όνομα Ελένη Τσαβαρή, αποφάσισε να...

 61 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αγώνας από τον Ι.Ο. Κάδμο!

  Αγώνας από τον Ι.Ο. Κάδμο!
Πριν από 5 ημέρες
08:21 | Σαβ 16 Μαρ, 2019

Το 3ο τουρνουά ανάπτυξης ιππασίας Ελλάδας 2019 θα διοργανώσει σήμερα και αύριο ο Ιππικός Όμιλος Ρόδου «Κάδμος». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα ιππικής δεξιοτεχνίας το Σάββατο για τις κατηγορίες Α3 και Α4,...

 34 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Νέο τουρνουά από τον Ρ.Ο.Α.

  Νέο τουρνουά από τον Ρ.Ο.Α.
Πριν από 5 ημέρες
08:03 | Σαβ 16 Μαρ, 2019

Από 22 έως 24 Μαρτίου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, το τουρνουά Ε3 της Θ’ Ένωσης. Οι δηλώσεις απόσυρσης θα γίνονται δεκτές μέχρι 18 Μαρτίου και όλα...

 29 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στις 17/03 η Γ.Σ. του Ν.Ο.Ρ.

  Στις 17/03 η Γ.Σ. του Ν.Ο.Ρ.
Πριν από 5 ημέρες
10:40 | Παρ 15 Μαρ, 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου (Ν.Ο.Ρ.) με απόφαση του της 06.03.2019, προσκαλεί  τα μέλη του Ν.Ο.Ρ. στην 2η Τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019...

 44 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το 3ο τουρνουά του 7ου Grand Prix

  Το 3ο τουρνουά του 7ου Grand Prix
Πριν από 6 ημέρες
08:35 | Παρ 15 Μαρ, 2019

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “Ιππότης” ανακοινώνει το 3ο τουρνουά του 7ου Grand Prix για την σκακιστική χρονιά 2018-19, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και 23 Μαρτίου αντίστοιχα στην...

 39 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Μαραθώνιος με... οικολογικό χαρακτήρα!

  Μαραθώνιος με... οικολογικό χαρακτήρα!
Πριν από 6 ημέρες
17:01 | Πεμ 14 Μαρ, 2019

Οικολογικό χαρακτήρα θα έχει ο φετινός 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου, που θα διεξαχθεί  την Κυριακή 14 Απριλίου. Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον...

 41 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τα αποτελέσματα στην Εαρινή Συνάντηση Ρίψεων

  Τα αποτελέσματα στην Εαρινή Συνάντηση Ρίψεων
Πριν από 6 ημέρες
09:52 | Πεμ 14 Μαρ, 2019

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η 2η Εαρινή Συνάντηση Ρίψεων που διοργάνωσε ο ΑΟ Σταματίου στο «Καλλιπάτειρα». Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες στη...

 48 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Μικτό τουρνουά ενηλίκων ο Ρ.Ο.Α.

  Μικτό τουρνουά ενηλίκων ο Ρ.Ο.Α.
Πριν από 7 ημέρες
08:31 | Πεμ 14 Μαρ, 2019

Ένα μικτό τουρνουά ενηλίκων μετά από χρόνια στο Ρ.Ο.Α. Από τις 25 Μαρτίου τα γήπεδα στο Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης ''πιάνουν φωτιά'' καθώς οι μικτές ομάδες διπλών αρχίζουν ήδη να σχηματίζονται...

 62 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Απόλυτη επιτυχία στο International Tour!

  Απόλυτη επιτυχία στο International Tour!
Πριν από 8 ημέρες
08:39 | Τετ 13 Μαρ, 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3rd International tour of Rhodes, με τα τρία ετάπ του αγώνα που διεξήχθησαν το τριήμερο 8-10 Μαρτίου να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του ποδηλατικού κόσμου εντός...

 44 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Εκδρομή στη Λίνδο ο Ρ.Ο.ΤΑ.

  Εκδρομή στη Λίνδο ο Ρ.Ο.ΤΑ.
Πριν από 8 ημέρες
20:25 | Τρι 12 Μαρ, 2019

Μία ακόμη ωραία εκδρομή διοργανώνει ο Ροδιακός Όμιλος Ταχύπλοων για όλα τα μέλη του. Η εκδρομή του Ρ.Ο.ΤΑ 4Χ4 θα γίνει την προσεχή Κυριακή 17 Μαρτίου με κατάληξη την όμορφη...

 88 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Έτρεξαν'' για τον Τσαμπίκο!

  ''Έτρεξαν'' για τον Τσαμπίκο!
Πριν από 10 ημέρες
11:09 | Κυρ 10 Μαρ, 2019

Με μια μεγάλη γιορτή και με δυνατά ρεκόρ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 12ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων Ρόδου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου, με 103 αθλητές και αθλήτριες που...

 73 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το ''καλεντάρι'' για τις μοτοσυκλέτες

  Το ''καλεντάρι'' για τις μοτοσυκλέτες
Πριν από 12 ημέρες
09:15 | Σαβ 9 Μαρ, 2019

Την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2019, στο οποίο θα συμμετάσχουν και αθλητές της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ρόδου «Ίκαρος», έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΜΟΤΟΕ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ταχύτητας µοτοσυκλετών του...

 69 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Την Πέμπτη οι λεπτομέρειες

  Την Πέμπτη οι λεπτομέρειες
Πριν από 12 ημέρες
11:03 | Παρ 8 Μαρ, 2019

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου  την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019. Θα πραγματοποιηθεί στο «Best Western...

 75 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Συντήρηση στα γήπεδα τένις

  Συντήρηση στα γήπεδα τένις
Πριν από 14 ημέρες
12:50 | Τετ 6 Μαρ, 2019

Την σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης συνεργασίας, με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου το έργο ««Επισκευή – Συντήρηση Εγκαταστάσεων Αντισφαίρισης στις περιοχές...

 70 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

Α.Ο.Κ

Μακη σχολιαζεις (ορθώς) ότι ο Κολοσσός είναι ανυπαρκτος ουσιαστικά παρασκηνιακα και καλά κανεις. Εδώ μια ανακοίνωση δεν έβγαλαν ούτε θα...

Ρόδος

ΕΑΚΑ / Στελαρας και ξέρω ψωμί! Συγχαρητήρια στον Κόουτς και στην ομάδα! Αυτά είναι !

Μπάσκετ

Πάνω σε αυτό που λέτε για τις Ακαδημίες θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου. Έχετε δη προπόνησεις στην υπόλοιπη...

Ροδιτες ενωμενοι

Ντροπή και μόνο ντροπή να ακούμε αυτά τα λόγια . Πιστεύω ο κολοσσός πρέπει να σταματήσει να αφήνει τους οργανωμένους...

Μπασκετοφιλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά στην Ρόδο (δεν ξέρω πως είναι στα νησιά) αγωνίζονται μια φορά στις 2 βδομαδες...

μπασκετ

Θεωρώ ότι η ποινή της πειθαρχικής επιτροπής στον προπονητή της Ε.Α.ΚΑ, αποτελεί παρωδία.....το να τιμωρηθεί αμέσως μετά το πέρας των...

ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεκτή η κοπή αλλά δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν απλά αναφέρομαι στην πραγματικότητα. Ας κοιτάξουμε επιτέλους τα παιδιά μας

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Σε γενικές γραμμές είδαμε ένα ωραίο Final 4 Νεανίδων. Με εξαίρεση τον πρώτο ημιτελικό, τα 3 άλλα παιχνίδια ήταν κοντά...

Κάλυμνος

Πέρυσι στο final4 των παμπαίδων έγινε κλήρωση αντί να παίξει ο 1ο με τον 2ο αν γίνονταν ετσι που κανονικά...

Παίκτης Ακαδημίας

Αν δεν γινόταν κλήρωση για κάποιον τα συμφέροντα και γινόταν χιαστοι τα ζευγάρια όπως θα έπρεπε να γίνουν θα ήταν...