www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Οι κανονισμοί του 12HOOPS
15:46 | Δευ 9 Ιουλ, 2018
Εκτύπωση θέματος 634 αναγνώσεις

Οι κανονισμοί του 12HOOPS

Το 12HOOPS Basketball Tournament σε λίγες μέρες (από 20 έως 22 Ιουλίου) θα ανοίξει τις πύλες του για όλο τον κόσμο και οι διοργανωτές (Γιάννης Γεωργαλλής, Α.Ο. Κολοσσός και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, προκειμένου το τουρνουά αυτό να συγκεντρώσει δεκάδες παιδιά και να αποτελέσει διαφήμιση για το νησί.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 12HOOPS
Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθαι, να σέβονται τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους διοργανωτές και τις εγκαταστάσεις. Οι διοργανωτές και οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν οποιοδήποτε παίκτη ή ομάδα δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς, τους κανόνες του παιχνιδιού, τους κανονισμούς οργάνωσης του τουρνουά ή και δεν προσαρμόζεται σε όλες τις προδιαγραφές του αυτού. 
Επίσης, οι διοργανωτές μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή του τουρνουά να αποβάλουν οποιονδήποτε αθλητή/αθλήτρια ή οποιαδήποτε ομάδα, εφόσον αντιληφθούν ότι ο αθλητής, η αθλήτρια ή ομάδα δημιουργούν σκοπίμως το οποιοδήποτε πρόβλημα στην διεξαγωγή των αγώνων, προσβλέποντας παρανόμως στο προσωπικό ή ομαδικό τους όφελος. Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μια ομάδα.
Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεων ή αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, το οποίο να αποδεικνύει την ημερομηνία γέννησης του.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν (και) με το δελτίο αθλητή της Ε.Ο.Κ. ή με άλλο επίσημο δελτίο αθλητή επίσημης τοπικής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης ή άλλης επίσημη τοπικής Ένωση αθλήματος, στο οποίο να αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του, η ακριβής ημερομηνία γέννησής, του καθώς και η ιατρική βεβαίωση. Για τους ανήλικους διαγωνιζόμενους είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα. 
Σε περίπτωση απουσίας αγωνιζόμενης ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας.
Οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA ισχύουν και για το αγώνισμα του 3x3, οι περιπτώσεις που υπάρχει διαφοροποίηση αναφέρονται παρακάτω:
Το παιχνίδι εξελίσσεται στο μισό γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, σε ένα καλάθι.  Η μπάλα του 3x3 για όλες τις κατηγορίες είναι μεγέθους 6. Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 παίκτες, τρεις (3) παίκτες που αγωνίζονται και έναν (1) αναπληρωματικό.
Το παιχνίδι ξεκινά με ένα flip coin.  Όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας, είτε στην αρχή του παιχνιδιού, είτε στην ενδεχόμενη παράταση. Το παιχνίδι ξεκινάει υποχρεωτικά με 3 αθλητές ανά ομάδα. Ο 4ος παίκτης γίνεται αλλαγή όσες φορές το επιθυμεί η ομάδα.
Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή των 6μ. 75 μετράει για ένα (1) πόντο. Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή των 6μ.75 μετράει για δυο (2) πόντους. Ένας παίκτης θεωρείται εκτός της γραμμής των 6μ. 75 όταν και τα δύο του πόδια πατούν εκτός.  Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.
Η κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι ως εξής:
Μια (1) περίοδος των δέκα (10) λεπτών. Ο χρόνος σταματάει κάθε φορά που η μπάλα είναι «νεκρή» και κατά τη διάρκεια των ελευθέρων βολών. Ο χρόνος ξεκινάει με την πρώτη επαφή της επίθεσης μετά το check ball από την άμυνα. Δεν υπάρχουν επαναφορές. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει 11 πόντους κερδίζει αυτόματα τον αγώνα ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Αυτό ισχύει μόνο για την κανονική διάρκεια και όχι για ενδεχόμενη παράταση. 
Εάν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στην λήξη της κανονικής διάρκειας μια επιπλέον περίοδος θα παιχτεί. Θα υπάρξει ένα διάλλειμα του ενός (1) λεπτού πριν ξεκινήσει η παράταση. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει δυο (2) πόντους στην παράταση κερδίζει τον αγώνα.
Μια ομάδα θα χάσει τον αγώνα με μηδενισμό, εάν δεν παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη ώρα, στο προγραμματισμένο γήπεδο, με τρεις (3) αθλητές έτοιμους να αγωνιστούν.  Η χρονική διάρκεια ενός αγώνα ενδέχεται να αλλάξει κατ’ υπόδειξη της διοργανώτριας Αρχής, αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του τουρνουά. 
Στο κάθε γήπεδο υπεύθυνος είναι ένας (1) διαιτητής, ο οποίος διευθύνει τον κάθε αγώνα, ενώ υπάρχει μία (1) γραμματεία και ένας (1) χρονομετρητής.
Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων (fouls) μόλις διαπράξει το 6ο ομαδικό σφάλμα. Όταν μια ομάδα ξεπεράσει τα 9 fouls, το κάθε foul θεωρείται ως τεχνική ποινή. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), μέσα από την γραμμή του τρίποντου δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή.
Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), έξω από την γραμμή του τρίποντου δίνονται δυο (2) ελεύθερες βολές. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA) συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.
Τα ομαδικά fouls 7, 8 και 9 τιμωρούνται με 2 ελεύθερες βολές. Από το 10 ομαδικό foul και μετά όπως και στα αντιαθλητικά και στις τεχνικές ποινές δίνονται 2 ελεύθερες βολές και κατοχή της μπάλας. Αυτό ισχύει και για στις τρεις ανωτέρω περιπτώσεις. Η κατοχή σε αυτές τις περιπτώσεις (fouls) ξεκινάει με check ball από την κορυφή του τριπόντου. Βολές εκτελούνται μόνο στην περίπτωση που γίνεται foul καθαρά επάνω σε προσπάθεια για σουτ και όχι εάν ξεκινάει προσπάθεια για σουτ.
Εκτελείται μία (1) βολή σε foul που γίνεται σε σουτ μέσα από την γραμμή των 6μ. 75.
Εκτελούνται δύο (2) βολές σε foul που γίνεται σε σουτ έξω από την γραμμή των 6μ. 75. Εάν η επιτιθέμενη ομάδα κερδίσει το ριμπάουντ μπορεί να σκοράρει άμεσα χωρίς πάσα. Εάν η αμυνόμενη ομάδα κερδίσει το ριμπάουντ πρέπει να επιστρέψει την μπάλα πίσω από την γραμμή των 6μ. 75, είτε ντριπλάροντας, είτε πασάροντας.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ελεύθερων βολών μπορούν και οι επιθετικοί και οι αμυντικοί να διεκδικήσουν το ριμπάουντ.
Οι επιθετικοί μπορούν να βάλουν αμέσως καλάθι. Οι αμυντικοί για να επιτύχουν καλάθι πρέπει να επιστρέψουν την μπάλα πίσω από την γραμμή των 6μ. 75, είτε ντριπλάροντας, είτε πασάροντας. Η επαναφορά μετά από foul γίνεται έξω από την γραμμή των 6μ 75 με πάσα από τον αντίπαλο (check).
Η καθυστέρηση εκδήλωσης επίθεσης είναι παράβαση των κανονισμών. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε χρόνο δώδεκα (12) δευτερολέπτων, αλλιώς αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
Μετά από επίτευξη καλαθιού:
•Μετά από καλάθι, η μπάλα αλλάζει κατοχή. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Η αμυνόμενη ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα, μόνο στον χώρο που ορίζει η no charging area (ημικύκλιο κάτω από το καλάθι). Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.
Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης καλαθιού:
•Εάν ακολουθήσει επιθετικό ριμπάουντ, η επιτιθέμενη ομάδα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της για σκοράρισμα.
•Εάν ακολουθήσει αμυντικό ριμπάουντ, η αμυνόμενη ομάδα πρέπει να βγάλει την μπάλα έξω από την γραμμή του τρίποντου.
Μετά από κλέψιμο, λάθος κ.α. η μπάλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει εκτός από την γραμμή του τρίποντου.
Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση jump ball η μπάλα πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα.
Μετά από κάθε επίτευξη καλαθιού, η κατοχή της μπάλας περνά στην αντίπαλη ομάδα.
Όταν η μπάλα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, επαναφέρεται από το σημείο από το οποίο βγήκε έξω. Η επαναφορά μετά από επιτυχημένο καλάθι (ενός/δύο πόντων ή ελεύθερης βολής) γίνεται έξω από την γραμμή των 6μ 75 ως εξής:
(i)Ο παίκτης από την ομάδα που δέχτηκε το καλάθι θα ξεκινήσει πάλι τον αγώνα, είτε ντριπλάροντας μέσα στην ρακέτα, ακριβώς κάτω από την μπασκέτα βγαίνοντας έξω από αυτή, μέχρι να φτάσει σε σημείο πίσω και έξω από την γραμμή των 6μ 75 (χωρίς άμυνα) ή
(ii)με πάσα προς κάποιο συμπαίκτη του από την ρακέτα ακριβώς κάτω από την μπασκέτα μέχρι να φτάσει η μπάλα σε σημείο πίσω και έξω από την γραμμή των 6μ 75 (χωρίς άμυνα) ή
(iii)με πάσα από τον αντίπαλο (check) έξω από την γραμμή των 6μ 75 (χωρίς άμυνα).
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η αμυνόμενη ομάδα δεν διεκδικεί την μπάλα στην ντρίπλα ή στην πάσα μέχρι να βγει η μπάλα έξω από την γραμμή των 6μ 75.
Οι αλλαγές επιτρέπονται από οποιοδήποτε ομάδα όταν ο χρόνος είναι νεκρός, πριν το check ball. Δεν χρειάζεται άδεια από την γραμματεία ή τον διαιτητή. 
Κάθε ομάδα δικαιούται από ένα (1) time-out των 20». 
Εάν δυο ομάδες ισοβαθμήσουν ακολουθούμε ένα βήμα την φορά για να λύσουμε την ισοβαθμία:
•Περισσότερες νίκες
•Μεταξύ τους αποτέλεσμα
•Καλύτερος μέσος όρος στην επίθεση
Εάν οι ομάδες εξακολουθούν να ισοβαθμούν, η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στην βαθμολογία κερδίζει την ισοβαθμία. Ένας παίκτης, ο οποίος διαπράττει δυο αντιαθλητικά foul στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται από τον διαιτητή από το παιχνίδι. Επίσης, η διοργανώτρια αρχή μπορεί να αποβάλλει αθλητές για πράξεις βίας, για προφορική ή φυσική επιθετικότητα. Οι διοργανωτές μπορούν, επίσης, να αποβάλλουν ολόκληρη την ομάδα από την διοργάνωση σε περίπτωση που συμβάλλουν στην παραπάνω συμπεριφορά συμπαίκτη τους ή δεν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.

 

Μπάσκετ | Τοπικό
  Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό!

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό!

Πριν από 59 λεπτά 22:08 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Ένα εξαιρετικό α’ δεκάλεπτο ήταν αρκετό στο Ροδίων Άθλησις για να κερδίσει άνετα στο «Βενετόκλειο» τη Γαλάζια Ακαδημία με 59-48. Στο διάστημα αυτό, η ομάδα του Τέλη Χατζηφούντα πέτυχε 29...

 321 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Όλα τα αποτελέσματα

Όλα τα αποτελέσματα

Πριν από 2 ώρες 21:27 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Το 12sports σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα όλων των αγώνων μπάσκετ, των δωδεκανησιακών ομάδων από 17 έως 20 Νοεμβρίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μία ανανέωση (refresh) για να...

 3836 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Πρώτη νίκη για Φοίβο Κω!

Πρώτη νίκη για Φοίβο Κω!

Πριν από 2 ώρες 21:18 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Σε ρυθμούς ρελαντί ο Φοίβος Κω κέρδισε την Ακαδημία Καλύμνου με 71-42 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο ανδρικό πρωτάθλημα (όμιλος Ρόδου). Έχοντας πολυφωνία στο σκοράρισμα και τέσσερις παίκτες...

 191 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Το ''πανόραμα'' της Basket League

Το ''πανόραμα'' της Basket League

Πριν από 3 ώρες 20:06 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι «αιωνίων» κερδίζοντας με 79-70 τον Ολυμπιακό και έκανε το 6 στα 6, στη Basket League. Μαζί του στην κορυφή βρίσκεται το Περιστέρι,...

 137 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος είναι εδώ!

Ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος είναι εδώ!

Πριν από 5 ώρες 17:58 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Την πρώτη τους νίκη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο πέτυχαν οι γυναίκες του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, οι οποίες κέρδισαν άνετα τον Ιπποκράτη Κω με 63-48, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Η...

 446 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Στο τέλος μίλησε η Α.Ε. Δικαίου!

Στο τέλος μίλησε η Α.Ε. Δικαίου!

Πριν από 7 ώρες 16:15 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Ένα δεκάλεπτο καλού μπάσκετ ήταν αρκετό στην Α.Ε. Δικαίου να ξεφύγει στο σκορ και να κερδίσει με 61-46 την άκρως μαχητική Ε.Α. Καλύμνου. Η ομάδα του Στέλιου Κωνσταντινίδη ήταν άκρως...

 550 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Δεν μπόρεσε η Καλλιθέα...

Δεν μπόρεσε η Καλλιθέα...

Πριν από 8 ώρες 15:28 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα της και την πρώτη στη Ρόδο γνώρισε η Καλλιθέα, η οποία έχασε εύκολα με 62-51 από τον καλύτερο Λοκρό Αταλάντης, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η...

 590 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Το ''πανόραμα'' της Basket League

Το ''πανόραμα'' της Basket League

Πριν από 14 ώρες 09:24 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Σπουδαία νίκη παραμονής πέτυχε χθες ο Πανιώνιος «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο το Ρέθυμνο, που παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη. Ο Ήφαιστος Λήμνου «λύγισε» και τον Π.Α.Ο.Κ., ενώ ο Προμηθέας Πάτρας...

 525 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Το ''ευχαριστώ'' του Ιπποκράτη!

Το ''ευχαριστώ'' του Ιπποκράτη!

Πριν από 14 ώρες 09:16 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Το γυναικείο τμήμα του Ιπποκράτη Κψθέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς που στέκονται δίπλα στην προσπάθεια των κοριτσιών. Την καφετέρια depresso, τον κ. Στέφανο Μανιά της εταιρίας "KOS CLEAN - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

 184 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών
  Τέλος και ο Συμεωνίδης!

Τέλος και ο Συμεωνίδης!

Πριν από 1 ημέρα 22:29 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Από την περασμένη Πέμπτη σας είχαμε ενημερώσει ότι δύο προπονητές από τις τρεις ομάδες μας στις εθνικές κατηγορίες θα φύγουν (Αλλάζουν δύο προπονητές). Γι' αυτούς που κατάλαβαν πίσω...

 1360 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Άνετος, ωραίος και επιβλητικός...

Άνετος, ωραίος και επιβλητικός...

Πριν από 1 ημέρα 21:18 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Εντυπωσιακός ο Ηρακλής 2000 μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι με τον Αίολο Κεφάλου, τον οποίο κέρδισε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 75-56. Η ομάδα του...

 753 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών
  Τα αποτελέσματα της Α2 Κατηγορίας

Τα αποτελέσματα της Α2 Κατηγορίας

Πριν από 1 ημέρα 20:35 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Ο Α.Σ. Καστοριάς και η Α.Ε. Ψυχικού πέτυχαν τις πιο σημαντικές νίκες στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Οι «γουναράδες» κέρδισαν με 79-72 τον Ιπποκράτη στην...

 429 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

Το ''πανόραμα'' στην Α2 Ανδρών

  Το ''πανόραμα'' στην Α2 Ανδρών
Πριν από 1 ώρα
21:39 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Ο Ιωνικός Νικαίας επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, αφού κέρδισε σήμερα στην Καβάλα την τοπική ομάδα με το ευρύ 78-50 και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Ιπποκράτη. Οι...

 71 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Εκπλήξεις στη Γ' Εθνική!

  Εκπλήξεις στη Γ' Εθνική!
Πριν από 3 ώρες
20:33 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Μεγάλες εκπλήξεις και μεγάλα «διπλά» σημειώθηκαν στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής. Η Χαλκίδα κέρδισε στο Κοντόπευκο την Αγία Παρασκευή και πέτυχε την πρώτη...

 109 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

ΠΑΙΔΕΣ: Καλλιθέα- Ελπίδα 37-43

  ΠΑΙΔΕΣ: Καλλιθέα- Ελπίδα 37-43
Πριν από 3 ώρες
19:38 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Η Ελπίδα Πεταλούδων κέρδισε πιο εύκολα απ’  ότι δείχνει το τελικό 43-37  την Καλλιθέα στο ντέρμπι του παιδικού πρωταθλήματος (όμιλος Ρόδου). Η ομάδα του Πάνου Παναγιωταράκου προηγήθηκε με νταμπλ-σκορ στο...

 120 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

ΠΑΙΔΕΣ: Ιπποκράτης- Πανιώνιος Λ. 40-72

  ΠΑΙΔΕΣ: Ιπποκράτης- Πανιώνιος Λ. 40-72
Πριν από 4 ώρες
19:08 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Την πορεία του προς το φάιναλ-φορ συνεχίζει ακάθεκτος ο Πανιώνιος Λέρου, ο οποίος κέρδισε εύκολα τον Ιπποκράτη με 72-40 και έκανε το 3 στα 3, στον όμιλο νήσων. Το παιχνίδι...

 184 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: ΑΟ Σύμης- Διαγόρας Β' 59-21

  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: ΑΟ Σύμης- Διαγόρας Β' 59-21
Πριν από 7 ώρες
15:54 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Το 2 στα 2 έκαναν οι παμπαίδες του Α.Ο. Σύμης, οι οποίοι κέρδισαν άνετα (59-21) τον Διαγόρα Β’ και βρίσκονται στην κορυφή του β’ ομίλου. Η ομάδα του Γιώργου Λούππη...

 185 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Ακαδημία- ΑΕ Δικαίου 61-53

  ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Ακαδημία- ΑΕ Δικαίου 61-53
Πριν από 11 ώρες
12:13 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Μετά τις παγκορασίδες, η Ακαδημία Καλύμνου κέρδισε και στις κορασίδες την Α.Ε. Δικαίου, αυτή τη φορά με σκορ 61-53. Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη διατήρησε το αήττητο της, έκανε το...

 537 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

Ο Παπαδόπουλος για τον Ιπποκράτη!

  Ο Παπαδόπουλος για τον Ιπποκράτη!
Πριν από 12 ώρες
11:11 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Ο Κώστας Παπαδόπουλος θα είναι πιθανότατα ο «εκλεκτός» της διοίκησης του Ιπποκράτη Κω για τη διαδοχή του Σάββα Συμεωνίδη στο τιμόνι της ομάδας. Για τον Παπαδόπουλο υπήρχε ενδιαφέρον από το περασμένο καλοκαίρι,...

 340 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

''Καμικάζι'' για τη νίκη!

  ''Καμικάζι'' για τη νίκη!
Πριν από 14 ώρες
09:33 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Κωδικός… νίκη για την Καλλιθέα! Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου υποδέχονται σήμερα (13:00), στο Παλέ ντε Σπορτ, τον άκρως υπολογίσιμο Λοκρό Αταλάντης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο νότου...

 170 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Πρόγραμμα για όλα τα γούστα!

  Πρόγραμμα για όλα τα γούστα!
Πριν από 14 ώρες
09:10 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Ιδιαίτερα «πλούσιο» είναι το σημερινό πρόγραμμα στα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ… Η αναμέτρηση των ανδρών Ε.Α. Καλύμνου- Α.Ε. Δικαίου θα ξεκινήσει στις 12:15 αντί για τις 14:15, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

 149 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Το μήνυμα κατά του ρατσισμού

  Το μήνυμα κατά του ρατσισμού
Πριν από 14 ώρες
09:00 | Κυρ 18 Νοεμ, 2018

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και παίρνει θέση κατά του ρατσισμού, με αφορμή την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο του Θανάση Αντετοκούνμπο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:...

 32 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Έκανε δίκαια ένσταση ο Κολοσσός!

  Έκανε δίκαια ένσταση ο Κολοσσός!
Πριν από 1 ημέρα
21:04 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Ο Κολοσσός έκανε δικαιολογημένα ένσταση για την πιο καθοριστική φάση του αγώνα... Οι ''θαλασσί'' κατέθεσαν ένσταση για τα 8'' που έκανε ο παίκτης του Λαυρίου (30'' πριν το τέλος της...

 439 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών

''Έπεσε'' το... κάστρο!

  ''Έπεσε'' το... κάστρο!
Πριν από 1 ημέρα
19:30 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Η πρώτη εντός έδρας ήττα του Ιπποκράτη Κω και δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας είναι γεγονός! Η Καστοριά πέρασε νικηφόρα από την Κω και κερδίζοντας με 79-72 τον...

 318 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Ήμασταν καλύτεροι από το Λαύριο''!

  ''Ήμασταν καλύτεροι από το Λαύριο''!
Πριν από 1 ημέρα
18:49 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Την άποψη του πως ο Κολοσσός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εξέφρασε ο Νίκος Βετούλας στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα στο Λαύριο. Ο Πατρινός τεχνικός...

 212 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Διακοπή λόγω... ρεύματος!

  Διακοπή λόγω... ρεύματος!
Πριν από 1 ημέρα
17:00 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Με το ζόρι 2.33’ έπαιξαν στο «Βενετόκλειο» οι παίδες του Κολοσσού και του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος. Κι αυτό γιατί υπολόγισαν χωρίς τη Δ.Ε.Η., η οποία στην κυριολεξία… «άλλαξε τα φώτα» σε...

 269 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Αναβλήθηκε το τουρνουά στο Κολλέγιο

  Αναβλήθηκε το τουρνουά στο Κολλέγιο
Πριν από 1 ημέρα
14:04 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Αναβάλλεται λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το αυριανό τουρνουά του Κολλεγίου Ρόδου στη μνήμη του Γιώργου Παπαγεωργίου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε για λόγους ασφαλείας την ακύρωση...

 202 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Ακαδημία- Α.Ε. Δικαίου 60-59

  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Ακαδημία- Α.Ε. Δικαίου 60-59
Πριν από 1 ημέρα
13:37 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Ακαδημία Καλύμνου στο ντέρμπι παγκορασίδων με την Α.Ε. Δικαίου. Η ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη επικράτησε με 60-59 στο ντέρμπι με τις Κώες, κάνοντας σημαντικό βήμα...

 1502 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Δύσκολο τεστ στο Λαύριο!

  Δύσκολο τεστ στο Λαύριο!
Πριν από 2 ημέρες
08:05 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Στο Λαύριο δοκιμάζεται σήμερα (15:45) ο Κολοσσός, σ’ ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Basket League. Για τους «θαλασσί» το παιχνίδι είναι αρκετά...

 166 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Μία αναβολή και αλλαγές διαιτητών!

  Μία αναβολή και αλλαγές διαιτητών!
Πριν από 2 ημέρες
08:02 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Λόγω του απαγορευτικού του «καταμαράν» δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν από τη Ρόδο οι διαιτητές Σταύρος Νικηφορίδης, Μανώλης Ευσταθίου, Γιώργος Αντωνίου και Δήμητρα Μελλίνη.  Η αναμέτρηση των εφήβων στη Σύμη (Α.Ο.Σ.-...

 229 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

''Δυνατοί σε επίθεση και άμυνα''

  ''Δυνατοί σε επίθεση και άμυνα''
Πριν από 2 ημέρες
08:02 | Σαβ 17 Νοεμ, 2018

Ο Αλέξανδρος Αγγελάκος μέσα από την προσωπική του σελίδα στον ΕΣΑΚΕ έγραψε για το παιχνίδι με το Λαύριο εστιάζοντας στην ιδιαίτερη άμυνα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη και τον τρόπο...

 48 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Στις 15:00 Κολοσσός- Παναθηναϊκός!

  Στις 15:00 Κολοσσός- Παναθηναϊκός!
Πριν από 2 ημέρες
20:06 | Παρ 16 Νοεμ, 2018

Στις 15:00 και όχι στις 16:00, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί τη μεθεπόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου το παιχνίδι ανάμεσα στον Κολοσσό και τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική της...

 135 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Είχαν καλή παρουσία στο Run Greece

  Είχαν καλή παρουσία στο Run Greece
09:08 | Παρ 16 Νοεμ, 2018

Το Run Greece έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια μέρος του μεγάλου κύματος δρομέων του Μαραθωνίου της Αθήνας. Σε μια καινοτομία της διοργάνωσης, ο ΣΕΓΑΣ...

 36 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στη Βάρη ο Ο.Α. Αγίου Σουλά

  Στη Βάρη ο Ο.Α. Αγίου Σουλά
10:26 | Πεμ 15 Νοεμ, 2018

Η Α’ φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Νότου, θα διεξαχθεί στον Α.Ο. Βάρης στις 23-25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή και του Ομίλου...

 646 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στα Άνω Λιόσια για το Tae Kwon Do

  Στα Άνω Λιόσια για το Tae Kwon Do
10:21 | Πεμ 15 Νοεμ, 2018

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων (γεννηθέντες 2004-2005-2006) θα διεξαχθεί 17 και 18 Νοεμβρίου 2018 στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, με τη συμμετοχή αθλητών από...

 34 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πρώτος ο Α.Σ. Φιλέρημος

  Πρώτος ο Α.Σ. Φιλέρημος
10:18 | Πεμ 15 Νοεμ, 2018

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ιαλυσού το Κύπελλο Ζίου Ζίτσου Ν.Α. Αιγαίου 2018. Στους αγώνες έλαβαν μέρος τέσσερις σύλλογοι...

 47 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

H νέα Historica από 10-14 Οκτωβρίου 2019!

  H νέα Historica από 10-14 Οκτωβρίου 2019!
10:15 | Τετ 14 Νοεμ, 2018

Από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2019 θα γίνει στη Ρόδο η νέα Historica, που θα διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος. Μετά...

 53 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην Ανόρθωση η Τσαβαρή!

  Στην Ανόρθωση η Τσαβαρή!
10:13 | Τετ 14 Νοεμ, 2018

Στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στην όμορφη Κύπρο, θα συνεχίσει την καριέρα της η Ροδίτισσα πρωταθλήτρια ποδηλασίας Ελένη Τσαβαρή και συγκεκριμένα στην ομάδα της...

 359 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Με 55 σκακιστές το 7ο Grand Prix

  Με 55 σκακιστές το 7ο Grand Prix
08:41 | Τετ 14 Νοεμ, 2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο τουρνουά του 7oυ Grand Prix το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου "Ιππότης" επί της Πίνδου 1....

 177 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα