www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Οι κανονισμοί του 12HOOPS
15:46 | Δευ 9 Ιουλ, 2018
Εκτύπωση θέματος 392 αναγνώσεις

Οι κανονισμοί του 12HOOPS

Το 12HOOPS Basketball Tournament σε λίγες μέρες (από 20 έως 22 Ιουλίου) θα ανοίξει τις πύλες του για όλο τον κόσμο και οι διοργανωτές (Γιάννης Γεωργαλλής, Α.Ο. Κολοσσός και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, προκειμένου το τουρνουά αυτό να συγκεντρώσει δεκάδες παιδιά και να αποτελέσει διαφήμιση για το νησί.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 12HOOPS
Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθαι, να σέβονται τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους διοργανωτές και τις εγκαταστάσεις. Οι διοργανωτές και οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν οποιοδήποτε παίκτη ή ομάδα δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς, τους κανόνες του παιχνιδιού, τους κανονισμούς οργάνωσης του τουρνουά ή και δεν προσαρμόζεται σε όλες τις προδιαγραφές του αυτού. 
Επίσης, οι διοργανωτές μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή του τουρνουά να αποβάλουν οποιονδήποτε αθλητή/αθλήτρια ή οποιαδήποτε ομάδα, εφόσον αντιληφθούν ότι ο αθλητής, η αθλήτρια ή ομάδα δημιουργούν σκοπίμως το οποιοδήποτε πρόβλημα στην διεξαγωγή των αγώνων, προσβλέποντας παρανόμως στο προσωπικό ή ομαδικό τους όφελος. Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μια ομάδα.
Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεων ή αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, το οποίο να αποδεικνύει την ημερομηνία γέννησης του.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν (και) με το δελτίο αθλητή της Ε.Ο.Κ. ή με άλλο επίσημο δελτίο αθλητή επίσημης τοπικής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης ή άλλης επίσημη τοπικής Ένωση αθλήματος, στο οποίο να αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του, η ακριβής ημερομηνία γέννησής, του καθώς και η ιατρική βεβαίωση. Για τους ανήλικους διαγωνιζόμενους είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα. 
Σε περίπτωση απουσίας αγωνιζόμενης ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας.
Οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA ισχύουν και για το αγώνισμα του 3x3, οι περιπτώσεις που υπάρχει διαφοροποίηση αναφέρονται παρακάτω:
Το παιχνίδι εξελίσσεται στο μισό γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, σε ένα καλάθι.  Η μπάλα του 3x3 για όλες τις κατηγορίες είναι μεγέθους 6. Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 παίκτες, τρεις (3) παίκτες που αγωνίζονται και έναν (1) αναπληρωματικό.
Το παιχνίδι ξεκινά με ένα flip coin.  Όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας, είτε στην αρχή του παιχνιδιού, είτε στην ενδεχόμενη παράταση. Το παιχνίδι ξεκινάει υποχρεωτικά με 3 αθλητές ανά ομάδα. Ο 4ος παίκτης γίνεται αλλαγή όσες φορές το επιθυμεί η ομάδα.
Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή των 6μ. 75 μετράει για ένα (1) πόντο. Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή των 6μ.75 μετράει για δυο (2) πόντους. Ένας παίκτης θεωρείται εκτός της γραμμής των 6μ. 75 όταν και τα δύο του πόδια πατούν εκτός.  Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.
Η κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι ως εξής:
Μια (1) περίοδος των δέκα (10) λεπτών. Ο χρόνος σταματάει κάθε φορά που η μπάλα είναι «νεκρή» και κατά τη διάρκεια των ελευθέρων βολών. Ο χρόνος ξεκινάει με την πρώτη επαφή της επίθεσης μετά το check ball από την άμυνα. Δεν υπάρχουν επαναφορές. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει 11 πόντους κερδίζει αυτόματα τον αγώνα ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Αυτό ισχύει μόνο για την κανονική διάρκεια και όχι για ενδεχόμενη παράταση. 
Εάν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στην λήξη της κανονικής διάρκειας μια επιπλέον περίοδος θα παιχτεί. Θα υπάρξει ένα διάλλειμα του ενός (1) λεπτού πριν ξεκινήσει η παράταση. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει δυο (2) πόντους στην παράταση κερδίζει τον αγώνα.
Μια ομάδα θα χάσει τον αγώνα με μηδενισμό, εάν δεν παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη ώρα, στο προγραμματισμένο γήπεδο, με τρεις (3) αθλητές έτοιμους να αγωνιστούν.  Η χρονική διάρκεια ενός αγώνα ενδέχεται να αλλάξει κατ’ υπόδειξη της διοργανώτριας Αρχής, αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του τουρνουά. 
Στο κάθε γήπεδο υπεύθυνος είναι ένας (1) διαιτητής, ο οποίος διευθύνει τον κάθε αγώνα, ενώ υπάρχει μία (1) γραμματεία και ένας (1) χρονομετρητής.
Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων (fouls) μόλις διαπράξει το 6ο ομαδικό σφάλμα. Όταν μια ομάδα ξεπεράσει τα 9 fouls, το κάθε foul θεωρείται ως τεχνική ποινή. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), μέσα από την γραμμή του τρίποντου δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή.
Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA), έξω από την γραμμή του τρίποντου δίνονται δυο (2) ελεύθερες βολές. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα (όπως αυτό ορίζεται από τους κανονισμούς της FIBA) συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.
Τα ομαδικά fouls 7, 8 και 9 τιμωρούνται με 2 ελεύθερες βολές. Από το 10 ομαδικό foul και μετά όπως και στα αντιαθλητικά και στις τεχνικές ποινές δίνονται 2 ελεύθερες βολές και κατοχή της μπάλας. Αυτό ισχύει και για στις τρεις ανωτέρω περιπτώσεις. Η κατοχή σε αυτές τις περιπτώσεις (fouls) ξεκινάει με check ball από την κορυφή του τριπόντου. Βολές εκτελούνται μόνο στην περίπτωση που γίνεται foul καθαρά επάνω σε προσπάθεια για σουτ και όχι εάν ξεκινάει προσπάθεια για σουτ.
Εκτελείται μία (1) βολή σε foul που γίνεται σε σουτ μέσα από την γραμμή των 6μ. 75.
Εκτελούνται δύο (2) βολές σε foul που γίνεται σε σουτ έξω από την γραμμή των 6μ. 75. Εάν η επιτιθέμενη ομάδα κερδίσει το ριμπάουντ μπορεί να σκοράρει άμεσα χωρίς πάσα. Εάν η αμυνόμενη ομάδα κερδίσει το ριμπάουντ πρέπει να επιστρέψει την μπάλα πίσω από την γραμμή των 6μ. 75, είτε ντριπλάροντας, είτε πασάροντας.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ελεύθερων βολών μπορούν και οι επιθετικοί και οι αμυντικοί να διεκδικήσουν το ριμπάουντ.
Οι επιθετικοί μπορούν να βάλουν αμέσως καλάθι. Οι αμυντικοί για να επιτύχουν καλάθι πρέπει να επιστρέψουν την μπάλα πίσω από την γραμμή των 6μ. 75, είτε ντριπλάροντας, είτε πασάροντας. Η επαναφορά μετά από foul γίνεται έξω από την γραμμή των 6μ 75 με πάσα από τον αντίπαλο (check).
Η καθυστέρηση εκδήλωσης επίθεσης είναι παράβαση των κανονισμών. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε χρόνο δώδεκα (12) δευτερολέπτων, αλλιώς αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
Μετά από επίτευξη καλαθιού:
•Μετά από καλάθι, η μπάλα αλλάζει κατοχή. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Η αμυνόμενη ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα, μόνο στον χώρο που ορίζει η no charging area (ημικύκλιο κάτω από το καλάθι). Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.
Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης καλαθιού:
•Εάν ακολουθήσει επιθετικό ριμπάουντ, η επιτιθέμενη ομάδα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της για σκοράρισμα.
•Εάν ακολουθήσει αμυντικό ριμπάουντ, η αμυνόμενη ομάδα πρέπει να βγάλει την μπάλα έξω από την γραμμή του τρίποντου.
Μετά από κλέψιμο, λάθος κ.α. η μπάλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει εκτός από την γραμμή του τρίποντου.
Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση jump ball η μπάλα πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα.
Μετά από κάθε επίτευξη καλαθιού, η κατοχή της μπάλας περνά στην αντίπαλη ομάδα.
Όταν η μπάλα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, επαναφέρεται από το σημείο από το οποίο βγήκε έξω. Η επαναφορά μετά από επιτυχημένο καλάθι (ενός/δύο πόντων ή ελεύθερης βολής) γίνεται έξω από την γραμμή των 6μ 75 ως εξής:
(i)Ο παίκτης από την ομάδα που δέχτηκε το καλάθι θα ξεκινήσει πάλι τον αγώνα, είτε ντριπλάροντας μέσα στην ρακέτα, ακριβώς κάτω από την μπασκέτα βγαίνοντας έξω από αυτή, μέχρι να φτάσει σε σημείο πίσω και έξω από την γραμμή των 6μ 75 (χωρίς άμυνα) ή
(ii)με πάσα προς κάποιο συμπαίκτη του από την ρακέτα ακριβώς κάτω από την μπασκέτα μέχρι να φτάσει η μπάλα σε σημείο πίσω και έξω από την γραμμή των 6μ 75 (χωρίς άμυνα) ή
(iii)με πάσα από τον αντίπαλο (check) έξω από την γραμμή των 6μ 75 (χωρίς άμυνα).
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η αμυνόμενη ομάδα δεν διεκδικεί την μπάλα στην ντρίπλα ή στην πάσα μέχρι να βγει η μπάλα έξω από την γραμμή των 6μ 75.
Οι αλλαγές επιτρέπονται από οποιοδήποτε ομάδα όταν ο χρόνος είναι νεκρός, πριν το check ball. Δεν χρειάζεται άδεια από την γραμματεία ή τον διαιτητή. 
Κάθε ομάδα δικαιούται από ένα (1) time-out των 20». 
Εάν δυο ομάδες ισοβαθμήσουν ακολουθούμε ένα βήμα την φορά για να λύσουμε την ισοβαθμία:
•Περισσότερες νίκες
•Μεταξύ τους αποτέλεσμα
•Καλύτερος μέσος όρος στην επίθεση
Εάν οι ομάδες εξακολουθούν να ισοβαθμούν, η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στην βαθμολογία κερδίζει την ισοβαθμία. Ένας παίκτης, ο οποίος διαπράττει δυο αντιαθλητικά foul στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται από τον διαιτητή από το παιχνίδι. Επίσης, η διοργανώτρια αρχή μπορεί να αποβάλλει αθλητές για πράξεις βίας, για προφορική ή φυσική επιθετικότητα. Οι διοργανωτές μπορούν, επίσης, να αποβάλλουν ολόκληρη την ομάδα από την διοργάνωση σε περίπτωση που συμβάλλουν στην παραπάνω συμπεριφορά συμπαίκτη τους ή δεν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.

 

Μπάσκετ | Γενικά
  Στις 27/7 οι κληρώσεις στην Ε.Ο.Κ.

Στις 27/7 οι κληρώσεις στην Ε.Ο.Κ.

Πριν από 4 λεπτά 16:09 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και ώρα 12.00, θα γίνουν στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ilissos) οι κληρώσεις της Α2 ανδρών, Β' Εθνικής ανδρών (1ος όμιλος), Γ΄ Εθνικής ανδρών (1ος...

 27 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  ''Ο Γκρίφιν είναι Έλληνας''!

''Ο Γκρίφιν είναι Έλληνας''!

Πριν από 7 ώρες 09:34 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Ο γενικός διευθυντής του Κολοσσού Ρόδου, Γιώργος Γκοτζογιάννης, σκιαγραφεί στο SDNA τον Μάλκολμ Γκρίφιν που σκέφτεται ως… Έλληνας εκτός παρκέ και έδειχνε τον ηγετικό χαρακτήρα του εντός των τεσσάρων γραμμών....

 789 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Στους ''4'' το Hermes/ Electroinvest!

Στους ''4'' το Hermes/ Electroinvest!

Πριν από 7 ώρες 09:08 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Την πρόκριση του στους «4» του 7ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, πανηγύρισε χθες το βράδυ το Hermes/ Electroinvest, το οποίο κέρδισε με 62-52 το Νιοχώρι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Από...

 420 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Για την πρόκριση οι Κώοι Δικηγόροι

Για την πρόκριση οι Κώοι Δικηγόροι

Πριν από 7 ώρες 08:46 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Σήμερα «πέφτει» η αυλαία της α’ φάσης στο 11ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων, που διεξάγεται σε Πύργο και Αμαλιάδα. Οι Κώοι Δικηγόροι σήμερα στις 20:00 στην Αμαλιάδα θα παίξουν με...

 106 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική
  Παρέμεινε στον Πρωτέα ο Αυγενικός!

Παρέμεινε στον Πρωτέα ο Αυγενικός!

Πριν από 8 ώρες 08:12 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Στον Πρωτέα Βούλας θα παίξει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Αλέξανδρος Αυγενικός. Ο Ροδίτης αθλητής ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα και θα παίξει ξανά στον όμιλο νότου της...

 109 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Ήττα της Ρόδου από Αριστοτέλη!

Ήττα της Ρόδου από Αριστοτέλη!

Πριν από 19 ώρες 21:41 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Νέα ήττα γνώρισαν οι Δικηγόροι της Ρόδου, οι οποίοι έχασαν εύκολα από τον ισχυρό Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης με 68-43 και έτσι θα τερματίσουν τελευταίοι στον 4ο όμιλο. Την πρώτη θέση και...

 555 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική
  Ο Καλαμπάκας για Ιπποκράτη

Ο Καλαμπάκας για Ιπποκράτη

Πριν από 1 ημέρα 13:27 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Με την προοπτική της Α2 να πλησιάζει, ο Ιπποκράτης κοιτάζει για δυναμικές κινήσεις στο μεταγραφικό «παζάρι» και ο Δημήτρης Καλαμπάκας μοιάζει μία περίπτωση που βρίσκεται υψηλά στη λίστα της ομάδας...

 965 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Δύσκολο έργο με Αριστοτέλη!

Δύσκολο έργο με Αριστοτέλη!

Πριν από 1 ημέρα 10:24 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Πολύ δύσκολη αποστολή, η οποία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο λόγω των απουσιών, θα έχουν σήμερα οι Ροδίτες Δικηγόροι. Η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη, που συμμετέχει στο 11ο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε Πύργο...

 410 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Με Καπερώνη για τη μεταβατική

Με Καπερώνη για τη μεταβατική

Πριν από 1 ημέρα 08:45 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Το Αθλητικό Επιστημονικό Κέντρο και τον πρώην προπονητή τους Γιάννη Καπερώνη (υπεύθυνο του κέντρου), επέλεξαν οι ταλαντούχοι Κώοι αθλητές Κωνσταντίνος Κεφάλας και Ανδρέας Σκούφης για τη μεταβατική προετοιμασία τους. Οι δύο αθλητές...

 543 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Με Χαμαντί στο ''Θράκη 2018''!

Με Χαμαντί στο ''Θράκη 2018''!

Πριν από 1 ημέρα 08:27 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ομοσπονδία Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο συνδιοργανώνει μαζί με το σωματείο, Ηρόδικος, το “2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο «Ο.Σ.Ε.Κ.Α.- ΘΡΑΚΗ 2018». Το τουρνουά θα διεξαχθεί...

 59 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Δεν συνεχίζει στην Καλλιθέα ο Δούβαλης

Δεν συνεχίζει στην Καλλιθέα ο Δούβαλης

Πριν από 2 ημέρες 10:22 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Δεν θα παραμείνει στην Καλλιθέα τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Μάκης Δούβαλης. Μετά από συζητήσεις που έγιναν, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για την προσεχή χρονιά και έτσι ο έμπειρος αθλητής...

 2060 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Ο Φλεβαράς στον Γ.Σ. Κύμης!

Ο Φλεβαράς στον Γ.Σ. Κύμης!

Πριν από 2 ημέρες 08:44 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Στον Γ.Σ. Κύμης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ροδίτης Τάσος Φλεβαράς, ο οποίος αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής της Α.Ε.Κ. και του Αμαρουσίου. Ο 17χρονος αθλητής, που προέρχεται από τον Γ.Α.Σ....

 702 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Τρία, δύο, ένα...12HOOPS!

  Τρία, δύο, ένα...12HOOPS!
Πριν από 58 λεπτά
15:15 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Σήμερα το πρωί δόθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η συνέντευξη για το τουρνουά 12HOOPS Basketball Tournament, που θα διεξαχθεί από 20 έως 22 Ιουλίου. Για το σπουδαίο αυτό αθλητικό event ...

 103 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική

Παίρνει Σκούφη, θέλει Παπανικολάου!

  Παίρνει Σκούφη, θέλει Παπανικολάου!
Πριν από 2 ώρες
14:29 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Όπως γράφει η κωακή ιστοσελίδα giafkasports, ο Ιπποκράτης είναι κοντά σε συμφωνία με το νεαρό Ανδρέα Σκούφη, ενώ θέλει και τον επίσης Κώο Νίκο Παπανικολάου. Αναλυτικά: ''Και σε προηγούμενα ρεπορτάζ...

 156 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Κολοσσός ο Δημάκος!

  Κολοσσός ο Δημάκος!
Πριν από 4 ώρες
12:06 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Ο Γιάννης Δημάκος αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Κολοσσού. Πρόκειται για 28χρονο γκαρντ με ύψος 1.92, που αγωνιζόταν στον Προμηθέα Πάτρας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels...

 141 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Όταν θέλεις όλα γίνονται...

  Όταν θέλεις όλα γίνονται...
Πριν από 7 ώρες
09:22 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σε λίγες μέρες το κλειστό γυμναστήριο του Απερίου θα είναι έτοιμο προς χρήση! Όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, τότε τα αποτελέσματα τα βλέπετε και στη...

 346 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Φιλική νίκη με Χαμαντί!

  Φιλική νίκη με Χαμαντί!
Πριν από 8 ώρες
08:40 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά ΟΣΕΚΑ- ''ΘΡΑΚΗ 2018'' η Εθνική Ελλάδος, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα της Βουλγαρίας με 64-30. Η Εθνική μας ήταν ανώτερη σε όλη τη...

 45 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Ο Σ.Δ.Κ.Δ. στο διαδίκτυο!

  Ο Σ.Δ.Κ.Δ. στο διαδίκτυο!
Πριν από 8 ώρες
08:14 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Τη δική του ιστοσελίδα απέκτησε πλέον στο διαδίκτυο ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου. Ο δραστήριος Σ.Δ.Κ.Δ. έχει πλέον τη δική του ''στέγη'' στο internet (www.sdk12nisou.blogspot.com) και σταδιακά η...

 84 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Έκλεισε Γεωργάκη ο Κολοσσός!

  Έκλεισε Γεωργάκη ο Κολοσσός!
Πριν από 18 ώρες
21:43 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Τον 27χρονο σέντερ Γιώργο Γεωργάκη (με ύψος 2.05) έκλεισε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 12sports, ο Κολοσσός. Ο Γεωργάκης (γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1991 στο Μαρούσι), έπαιζε πέρσι στην Α2...

 371 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Καλύτερος νέος ο Κόνιαρης

  Καλύτερος νέος ο Κόνιαρης
Πριν από 22 ώρες
17:43 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Ο Αντώνης Κόνιαρης αναδείχθηκε για δεύτερη σερί σεζόν Καλύτερος Νέος Παίκτης της STOIXIMAN.GR Basket League. Ο 21χρονος γκαρντ του ΠΑΟΚ πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για τον Καλύτερο Νέο Παίκτη,...

 71 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Και αύριο οι δηλώσεις για το 12HOOPS!

  Και αύριο οι δηλώσεις για το 12HOOPS!
Πριν από 1 ημέρα
15:22 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Οι διοργανωτές του 12HOOPS Basketball Tournament ανακοινώνουν ότι δίνεται παράταση και αύριο για τις δηλώσεις συμμετοχής στο τουρνουά. Το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10 ευρώ και σε όλους...

 207 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Το ''ευχαριστώ'' του Ξάνθου Πάτμου!

  Το ''ευχαριστώ'' του Ξάνθου Πάτμου!
Πριν από 1 ημέρα
12:56 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Ξάνθου Πάτμου στο τουρνουά εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: ''Τόσα πολλά συναισθήματα! Τόσες μήνες αγωνιάς και τρεξίματος και τώρα μια γλυκιά ανακούφιση! Τελειώσαμε λοιπόν και φέτος... Μπορεί να...

 222 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Βλέπει Καλαϊτζάκη ο Κολοσσός!

  Βλέπει Καλαϊτζάκη ο Κολοσσός!
Πριν από 1 ημέρα
08:56 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αποτελεί ο Ηρακλειώτης γκάρντ Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Παρά το γεγονός ότι ο ταλαντούχος γκάρντ είχε ακόμα συμβόλαιο με τον Άρη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην...

 324 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Τα Modela προκρίθηκαν στους ''4''!

  Τα Modela προκρίθηκαν στους ''4''!
Πριν από 1 ημέρα
08:34 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Τα Modela κέρδισαν με 73-67 τον Ιβίσκο στον πρώτο προημιτελικό και πήραν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του 7ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνει στο «Βενετόκλειο» ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Μετά...

 476 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Μεγάλη νίκη για Κω, ήττα για Ρόδο!

  Μεγάλη νίκη για Κω, ήττα για Ρόδο!
Πριν από 2 ημέρες
22:46 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Μία νίκη και μία ήττα, ήταν ο απολογισμός των Δικηγόρων μας στην πρεμιέρα του 11ου πανελλήνιου πρωταθλήματος, που ξεκίνησε σήμερα σε Πύργο και Αμαλιάδα. Οι Κώοι Δικηγόροι ήταν εντυπωσιακοί κόντρα...

 324 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Ο Γκρίφιν στην Α.Ε.Κ.!

  Ο Γκρίφιν στην Α.Ε.Κ.!
Πριν από 2 ημέρες
20:22 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Μεταγραφική έκπληξη από την Α.Ε.Κ., η οποία απέκτησε τον Μάλκολμ Γκρίφιν που έγινε γνωστός στο ελληνικό μπάσκετ από τον Κολοσσό, παίρνοντας μεταγραφή στη συνέχεια για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο...

 434 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Κορυφαίος κόουτς ο Πασκουάλ

  Κορυφαίος κόουτς ο Πασκουάλ
Πριν από 2 ημέρες
16:56 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Ο Τσάβι Πασκουάλ στην δεύτερη σεζόν του στον Παναθηναϊκό οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση του «back to back» Πρωταθλήματος Ελλάδας και παράλληλα για δεύτερη σερί περίοδο αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της...

 78 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

12HOOPS...mania!

  12HOOPS...mania!
Πριν από 2 ημέρες
15:28 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το 12HOOPS Basketball Tournament, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 20 έως 22 Ιουλίου και συγκεκριμένα στο χώρο parking πίσω από την...

 223 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Το νέο Δ.Σ. του Ηρακλή 2000

  Το νέο Δ.Σ. του Ηρακλή 2000
Πριν από 2 ημέρες
13:41 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 14 Ιουλίου 2018 αναδείχθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ Ηρακλής 2000. Στον προεδρικό θώκο θα παραμείνει για μία ακόμη θητεία ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής, ο...

 174 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι νέοι ρέφερι

  Αυτοί είναι οι υποψήφιοι νέοι ρέφερι
Πριν από 2 ημέρες
08:38 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τους νέους διαιτητές στον Σ.Δ.Κ.Δ. και σύντομα θα ανακοινωθούν από την Ο.Δ.Κ.Ε. τα αποτελέσματα. Υποψήφιοι νέοι διαιτητές είναι οι: Γιώργος Βιτζηλαίος, Σταμάτης Βιτζηλαίος, Άννα- Μαρία Γκινίκα,...

 435 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Οι διαιτητές των προημιτελικών

  Οι διαιτητές των προημιτελικών
Πριν από 2 ημέρες
08:16 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Ανακοινώνονται οι διαιτητές των αγώνων της προημιτελικής φάσης του 7ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ, εκτός από το παιχνίδι Τ.Ε.Ε.- Δικηγόροι, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 24 Ιουλίου, λόγω της παρουσίας των...

 261 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Τα παιδιά για τη... Σερβία!

  Τα παιδιά για τη... Σερβία!
Πριν από 3 ημέρες
20:29 | Δευ 16 Ιουλ, 2018

Ο Ανταγόρας Κω εξέδωσε ανακοίνωσε για το camp που στέφθηκε με επιτυχία, ενώ έγιναν γνωστά τα παιδιά που θα ταξιδέψουν τέλος Αυγούστου στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Ζλάτιμπορ. Αναλυτικά: ''Με...

 376 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Δύο αθλητές με την Εθνική

  Δύο αθλητές με την Εθνική
14:19 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: ''Την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Ιουλίου 2018 στην Λευκωσία θα διεξαχθεί η Διεθνή Συνάντηση  Κ18...

 40 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Μικρός και γρήγορος ο Φουρθιώτης

  Μικρός και γρήγορος ο Φουρθιώτης
09:46 | Πεμ 19 Ιουλ, 2018

Ο μικρός drifter από την Κω, Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης (γνωστός και ως FOURQUEZ28), άφησε άπαντες άφωνους την Κυριακή 8 Ιουλίου 1ο αγώνα του MINI GP...

 73 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στη Νίσυρο το Rodos Cup

  Στη Νίσυρο το Rodos Cup
13:05 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Στη Νίσυρο βρίσκονται τα 75 σκάφη σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου, τα οποία συμμετέχουν στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Rodos Cup 2018, ο οποίος διοργανώνεται φέτος για...

 137 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Κλείνει το ''Καλλιπάτειρα''

  Κλείνει το ''Καλλιπάτειρα''
12:51 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Με ανακοίνωση του ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κάνει γνωστό ότι το Δ.Α.Κ. ''Καλλιπάτειρα'' θα παραμείνει γνωστό από 30 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου για λόγους συντήρησης. Αναλυτικά, η...

 73 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Συνεχίστηκε το... κωακό έπαθλο!

  Συνεχίστηκε το... κωακό έπαθλο!
10:01 | Τετ 18 Ιουλ, 2018

Ολοκληρώθηκε ο 5ος από τους επτά αγώνες του φετινού Κωακού επάθλου που διοργανώνει ο ΚΑΟ Φιλίνος Κω, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ του Δήμου Κω....

 43 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Μοναδικό ιππικό υπερθέαμα

  Μοναδικό ιππικό υπερθέαμα
17:21 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Μια ημέρα γεμάτη ιππική δραστηριότητα, είχαν τη δυνατότητα να περάσουν όλοι όσοι συμμετείχαν το Σάββατο 14 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ιπ Ρόδου στις Καλυθιές, αλλά...

 143 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πλούσιο ποδηλατικό διήμερο

  Πλούσιο ποδηλατικό διήμερο
13:58 | Τρι 17 Ιουλ, 2018

Ένα πλούσιο ποδηλατικό Σαββατοκύριακο, διεξήχθη υπό άριστες αγωνιστικές συνθήκες, την Κυριακή 15 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του τοπικού Πρωταθλήματος Δρόμου στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων,...

 84 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα