www.12sports.gr

www.12sports.gr: Ποδόσφαιρο
''Κατάθεση ψυχής, δύναμη καρδιάς''
09:02 | Παρ 11 Αυγ, 2017
Εκτύπωση θέματος 919 αναγνώσεις

''Κατάθεση ψυχής, δύναμη καρδιάς''

Ο γενικός αρχηγός του Φοίβου Κρεμαστής και μέλος της Εθνικής ακρωτηριασμένων μιλάει για τη δική του μεγάλη περιπέτεια, για τη συνέχεια της ζωής του και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ!

Είναι αυτό που λένε «κατάθεση» ψυχής! Είναι μία συνέντευξη που κάλλιστα μπορεί να κάνει όλους μας πιο σοφούς και να σκεφτούμε, αναθεωρώντας πολλά πράγματα από τη ζωή μας. Ο Θανάσης Σύρμας στις 20 Αυγούστου 2015 είχε ένα ατύχημα και έχασε το αριστερό του πόδι, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Τότε ήταν γενικός αρχηγός στον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, τώρα είναι στο Φοίβο Κρεμαστής, αλλά η αγάπη του για το ποδόσφαιρο παραμένει η ίδια. Είναι πλέον στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας των ακρωτηριασμένων και μίλησε στο Μάκη Δούβαλη για όλους και για όλα. Για την παραμικρή λεπτομέρεια της άτυχης εκείνης στιγμής, για τη δύναμη της ψυχής του, την Εθνική ακρωτηριασμένων και τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. «Ρουφήξτε» κάθε στιγμή της συνέντευξης, αφού ο ίδιος μιλάει με ειλικρίνεια (ακόμη και με αυτοσαρκασμό) και απολαύστε έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ άνθρωπο, ο οποίος αφηγείται όλες τις στιγμές του από τότε. Απολαύστε τον, γιατί όσα λέει θα πρέπει να τα βάλουμε βαθιά μέσα μας και να καταλάβουμε ότι στη ζωή αυτή δεν υπάρχει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ.
Για τη στιγμή του ατυχήματος: «Ήμουν τυχερός καταρχήν γιατί κατάφερα να γλυτώσω τη ζωή μου. Ήταν 16:30, είχαμε προετοιμασία με τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος και πήγαινα στο δρόμο για το γήπεδο, αργά. Ξαφνικά και σε μία στροφή αντίκρισα μπροστά μου μία άλλη μηχανή μεγάλου κυβισμού, στην οποία ο οδηγός είχε βάλει το παιδάκι του πάνω στο ντεπόζιτο. Σε απόσταση 10 μέτρων, προσπάθησα να αντιδράσω, έκανα έναν ελιγμό και έβγαλα και μία κραυγή, από τον τρόμο μου ίσως. Ο άλλος οδηγός δεν αντέδρασε φοβούμενος ίσως για τη σωματική ακεραιότητα του μικρού ή και τη δική του. Πάγωσε εν πάση περίπτωση. Χτυπήσαμε πλαγιομετωπικά και εξωστρακίσαμε ο ένας τον άλλο. Το πόδι μου βρήκε στο πλάι της μηχανής του και συγκεκριμένα στα μηχανικά του μέρη. Δεν πηγαίναμε με μεγάλη ταχύτητα. Για να φανταστείς πέσαμε μετά από λίγο. Όταν έπεσα διαπίστωσα ότι δεν είχα τίποτα, παρά μόνο το ότι το πόδι μου είχε κοπεί αλλά δεν είχε αφαιρεθεί τελείως. Κρατιόταν ουσιαστικά από τη γάμπα. Εκείνη την ώρα ενστικτωδώς έδωσα τις πρώτες βοήθειες στον εαυτό μου, γιατί άρχισα να αιμορραγώ και να λειτουργεί τι ένστικτο της αυτοσυντήρησης μέσα μου. Πήρα τηλέφωνο πρώτα το ΕΚΑΒ να έρθει να με πάρει και αμέσως μετά τον γιατρό της ομάδας Νίκο Άντερσεν. Του είπα να ετοιμάσει χειρουργείο και δεν με πίστευε. Ο τόνος της φωνής μου τον έκανε να το πιστέψει, ενώ ειδοποίησα τη γυναίκα και τον γιο μου να έρθουν να με δουν ότι ήμουν ζωντανός απλά, τους ενημέρωσα ότι είχα χτυπήσει άσχημα».
Για τον τρόπο αντίδρασης του μετά το ατύχημα: «Σαν άνθρωπος αντιδρώ καλά σε δύσκολες περιπτώσεις κινδύνου, το έχει ο χαρακτήρας μου αυτό. Περιμένω να περάσει όλο αυτό και μετά ξεσπάω κάπου. Προσπάθησα να είμαι δυνατός, γιατί έχω τρία παιδιά να μεγαλώσω. Όταν όλος ο κόσμος σε έχει μάθει να είσαι δυνατός, δεν είναι εύκολο να σε δει μέσα στην κατάθλιψη και με ένα πόδι χαμένο».
Για τη συνέχεια αμέσως μετά το ατύχημα: «Πήγα κατευθείαν στο χειρουργείο. Για καλή μου τύχη υπήρχε ένας νεόφερτος αγγειοχειρούργος στο νοσοκομείο, ο Δημήτρης Μαύρος. Ακολούθησε ένα χειρουργείο πολλών ωρών. Μπήκα στις 8 το βράδυ και βγήκα στις 5 το πρωί. Πέτυχε το χειρουργείο, αφού είχαν κάνει τη συρραφή και είχαν φτιάξει τα οστά. Είχα όμως πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Όταν πέσει κάτω από 15, τότε η καρδιά παύει να τροφοδοτεί τα υπόλοιπα όργανα και κρατάει με αίμα μόνο τον εγκέφαλο για να σε… κρατήσει στη ζωή. Εγώ μπήκα μέσα με τον αιματοκρίτη στο… 9! Αυτό σημαίνει ότι δεν δούλευε ούτε το πάγκρεας, ούτε τα νεφρά, ούτε τίποτα. Υπήρχε μεγάλος φόβος τα πρώτα 24ώρα να χάσω μέρη του σώματος μου. Ο γιατρός μας είπε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα νεφρά, που θα μπορούσαν να μην λειτουργούν. Θέλαμε γρήγορη ανάρρωση γιατί τα νοσοκομεία έχουν πολλά μικρόβια. Εκεί λοιπόν έμαθα γιατί οι γιατροί θέλουν να σε διώξουν γρήγορα. Ακόμη και στις κουρτίνες υπάρχουν μικρόβια, που μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό. Ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε, γιατί είχα χρόνια στον αθλητισμό και δεν έκανα καταχρήσεις. Στα εννιάμερα της η Παναγία βοήθησε να αποφύγω τον κίνδυνο και τα όργανα άρχισαν να λειτουργούν κανονικά. Έτσι περίμενα στωικά να δω τι θα γίνει με το πόδι μου. Είχαμε μεγάλη υπομονή, ωστόσο μπήκε ένα μικρόβιο στο πόδι, άρχισε να… μαυρίζει και να χαλάει. Επειδή λοιπόν εγώ δεν… αντέχω τα ημίμετρα φώναξα τον γιατρό και τον ρώτησα τι πιθανότητες έχουμε να γίνει καλά το πόδι μου. Μου είπε 50-50 και του απάντησα ‘’τι το σκεφτόμαστε ακόμη γιατρέ, οι 50-50 δεν είναι πιθανότητες για μένα, δεν θα διακινδυνεύσω την υγεία μου για το πόδι μου. Πάρτο, διώξτο και θα βάλω ένα τεχνητό μέλος για να με δουν όρθιο ξανά τα παιδιά μου».
Για το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση που πήρε: «Πιστεύω ότι ο καθένας από μας, ειδικά αν είναι δυνατός ο χαρακτήρας του και έχει σκληραγωγηθεί στη ζωή του, αν φτάσει σ’ ένα τερματικό στάδιο και ξαφνικά βρει τοίχο, θα πρέπει ή να τον γκρεμίσει ή να τον υπερπηδήσει. Δεν πρέπει να κάτσεις και να κλαις τη μοίρα σου, ειδικά αν έχεις ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα. Τα παιδιά μου πάντα με έβλεπαν σαν τον ήρωα τους, δεν θα μπορούσα να γίνω κάτι διαφορετικό. Κάποιοι μου λένε ότι είμαι πολύ δυνατός. Έτσι και μέσω του νοσοκομείου μας, αν χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον άνθρωπο, με φωνάζουν για ψυχολογική υποστήριξη. Πάω εκεί και τον βοηθάω. Πήρα την πιο λογική απόφαση, έκανα αυτό που έπρεπε. Δεν με πήρε από κάτω και ξεκίνησα αμέσως τις φυσιοθεραπείες. Μάρτυρας μου ο Θεός, όταν άνοιξα τα μάτια μου μετά τον ακρωτηριασμό, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω το σεντόνι. Μόλις είδα ότι ήταν κομμένο το πόδι μου, ανακουφίστηκα. Μετά ξεκίνησα ασκήσεις και είχα αμέσως ένα τηλεφώνημα από το Μιχάλη Σεΐτη. Δεν γνωριζόμασταν μέχρι τότε και είχε ακούσει για την περίπτωση μου. Είπαμε πολλά πράγματα και με πήγε στους προσθετικούς του, τον Κώστα και τον Δημήτρη Χρονόπουλο, στους οποίους οφείλω πάρα πολλά. Βοηθούν κάθε άνθρωπο. Αυτό φαίνεται και από το Μιχάλη, αφού πήραν έναν άνθρωπο με κομμένο πόδι και τον έχουν κάνει παγκόσμιο πρωταθλητή και ρέκορντμαν. Για καλή μου τύχη συνάντησα και έναν παλιό ποδοσφαιριστή που έπαιζε στην Ηλιούπολη και με βοήθησε. Έτσι ήταν θέμα χρόνου να περπατήσω ξανά. Επανήλθα κανονικά και γρήγορα».
Για την αγάπη του κόσμου της Ρόδου: «Ο κόσμος της Ρόδου με αγκάλιασε και με στήριξε. Έμαθε την περίπτωση μου. Στο νοσοκομείο είχα επισκέψεις από ανθρώπους που ούτε καν τους γνώριζα. Μου έστελναν λουλούδια. Η Ρόδος έγινε πατρίδα μου, γι’ αυτό δεν έφυγα ποτέ από εδώ, γι’ αυτό δεν χειρουργήθηκα στην Αθήνα. Είχα και έχω εμπιστοσύνη σε όλους. Με βοήθησε και ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος Μιχάλης Χατζηνικήτας. Στην Ιαλυσό πήρα και άφησα πολλά, ακόμη και το πόδι μου για να αυτοσαρκαστώ λιγάκι. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με στηρίζει μετά το ατύχημα, ακόμη και δύο χρόνια μετά το ατύχημα».
Για τη σχέση που είχε με το νησί: «Στη Ρόδο ερχόμουν πάντα ως αντίπαλος. Όταν ήμουν στον Κερατσίνι και παίζαμε ειδικά με τον Ιάλυσο, ξέραμε από το καράβι ότι θα φάμε τρία γκολ.  Ήρθα για πρώτη φορά, στο τέλος του 2013 για επαγγελματικούς λόγους και κατά περιστάσεις ερχόταν και η οικογένεια μου. Εγκατασταθήκαμε μόνιμα μετά το ατύχημα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Έχουμε ριζώσει εδώ».
Για τη γνωριμία του με το... Φοίβο Κρεμαστής: «Έμενα στην Κρεμαστή και μου είπαν να ψάξω να βρω τον Κώστα Φτάκλα. Έπαιζα μαζί με τους παλαίμαχους για να ξεσκουριάσουμε και έτσι γνωριστήκαμε και ήρθα πιο κοντά. Ανέλαβα γενικός αρχηγός σε μία ιδιαίτερη περίοδο. Ο Φοίβος είχε πάρει το κύπελλο ερασιτεχνών και πενθούσε για τις ζωές των δύο παιδιών που χάθηκαν στην άσφαλτο. Ήθελα πραγματικά να βοηθήσω, κι έτσι έγινε».
Για τους στόχους του Φοίβου: «Οι στόχοι φέτος είναι υψηλοί. Αυτό με εξιτάρει και είναι κίνητρο για όλους Το περσινό πρωτάθλημα ήταν μίας ταχύτητας. Φέτος 4-5 ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό και υπάρχουν κι άλλες που θα είναι δυνατές. Κι αυτοί που θα είναι ρυθμιστές, κι αυτοί που πάνε για παραμονή θα είναι ρυθμιστές. Να ξέρεις ότι το πρωτάθλημα της Α’ Δωδεκανήσου είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Στην Αθήνα και στον Πειραιά ξεχωρίζει πάντα μία ομάδα και ξεφεύγει από τη βαθμολογία».
Για την Εθνική ακρωτηριασμένων: «Ένα απόγευμα είχα πάει στον προσθετικό μου στην Αθήνα. Μίλησα με τον Άρη Μαυρόπουλο, που είναι προπονητής σε άτομα με αναπηρία τους ‘’Καστελλάνους’’. Μου είπε λοιπόν ότι ετοιμάζουν μία ομάδα ακρωτηριασμένων. Στην αρχή ήμουν λίγο δύσπιστος, αφού δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω. Όταν πήγα, αυτό που έβλεπα ήταν εντυπωσιακό. Έβλεπα ανθρώπους… ακροβάτες. Έκαναν τα πάντα μέσα στο γήπεδο, έτρεχαν, έκαναν τάκλιν και σούταραν. Αυτό είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Πρώτον να κουμαντάρεις καλά το κορμί σου και το δεύτερο να έχεις μυαλό για να δίνεις σωστές εντολές. Κακά τα ψέματα όταν όλα αυτά τα χρόνια ο εγκέφαλος σου ξέρει ότι κλωτσάς και με τα δύο πόδια δεν είναι εύκολο. Έφτανε η μπάλα στο αριστερό και προσπαθούσα να κλωτσήσω αλλά η μπάλα έφευγε από κάτω γιατί δεν υπήρχε… πόδι. Άρα πρέπει να προσαρμόσεις τον εγκέφαλο σου, στα νέα δεδομένα και να κουμαντάρεις το κορμί σου έτσι ώστε να έχει ισορροπία. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Τα παιδιά έτρεχαν πάρα πολύ και είπα για να μη γίνω ρεζίλι να χρησιμοποιήσω ένα παλιό τέχνασμα. Όποτε ερχόταν η μπάλα, έκανα ένα κοντρόλ και μία πάσα απευθείας. Τα παιδιά πίστεψαν ότι βρήκαν το νέο… Τσιάρτα, αλλά εγώ το έκανα για να προστατεύω τον εαυτό μου, αφού δεν είχα ανάσες. Το έχω πάρει ζεστά. Όταν χτύπησα το πρώτο πράγμα που είπα είναι ‘’Θεε μου δεν θα ξαναπαίξω μπάλα’’. Τώρα λοιπόν ο Θεός μου έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία, και γι’ αυτό το έχω πάρει τόσο πολύ ζεστά. Προσπαθούμε να εξαπλώσουμε το άθλημα αυτό και βασίζεται πάνω στις απαιτήσεις των ακρωτηριασμένων ανθρώπων. Δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο των τυφλών ή των κωφών. Ετοιμάζονται να το κάνουν Ολυμπιακό άθλημα, υπάρχει ευρωπαϊκή και παγκόσμια ομοσπονδία. Από 1 έως 10 Οκτωβρίου θα γίνει το Euro στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε πίσω ακόμη. Η ομάδα αποτελείται από 13 ποδοσφαιριστές και οι δύο είναι τερματοφύλακες. Οι τερματοφύλακες έχουν δυσλειτουργία ή ακρωτηριασμό στο ένα χέρι. Παίζουμε σε γήπεδο 8Χ8 και απαγορεύεται να κάνεις τάκλιν ή να χτυπήσεις τη μπάλα σκοπίμως με την πατερίτσα. Έχει αρκετό ξύλο και είναι πολύ δύσκολο.
Για επίλογο: «Όλα είναι στη θέληση του ανθρώπου. Κάποτε μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω. Εγώ λοιπόν προσπαθώ να θέλω στο μέτρο του δυνατού και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Θέλω να κλείσω λέγοντας ότι ένας ακρωτηριασμός ή ένα ατύχημα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στον καθένα μας. Υπάρχει ποιοτική ζωή και μπορείς να κάνεις ξανά αθλητισμό. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω μία ομάδα ακρωτηριασμένων στη Ρόδο. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να με βρει ή να μιλήσει με τον κ. Ζηδιανάκη. Η ομάδα αυτή θα δώσει και ψυχολογική στήριξη και θα κάνει τον κόσμο να νιώσει πάλι χρήσιμος».

Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Αυλαία την Παρασκευή!

Αυλαία την Παρασκευή!

Πριν από 8 ώρες 16:05 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Με το παιχνίδι Πολύστρατος Λαέρμων- Πολυβώτης Νισύρου θα ανοίξει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή στις 14:45 στο Ε.Α.Κ. Ρόδου, προκειμένου...

 329 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά
  Δε χάνει η Σπαρτάκ Μόσχας

Δε χάνει η Σπαρτάκ Μόσχας

Πριν από 9 ώρες 14:20 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Φινάλε του πρώτου γύρου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρόγραμμα του διημέρου να περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις. Ξεκίνημα απόψε με τα ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι και Ρεάλ Μαδρίτης...

 193 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Πήρε και Κεπέρη η Αθλέτικο

Πήρε και Κεπέρη η Αθλέτικο

Πριν από 14 ώρες 09:55 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Μετά τα αδέρφια Μαραγκάκη, η Αθλέτικο Αφάντου απέκτησε και τον Παναγιώτη Κεπέρη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: ''Η διοίκηση της Αθλέτικο Π.Σ.Α. Άγιος Λουκάς ανακοινώνει ότι απέκτησε τον ποδοσφαιριστή  Παναγιώτη Κεπέρη. Ο ποδοσφαιριστής...

 451 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  Συλλυπητήρια της Ρόδου

Συλλυπητήρια της Ρόδου

Πριν από 1 ημέρα 22:34 | Δευ 16 Οκτ, 2017

«Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Α.Σ. Ρόδος εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για το χαμό του 16χρονου φιλάθλου της ομάδας, Βασίλη Πλάτση, σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς...

 891 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  Το Λουτράκι ευχαριστεί τη Ρόδο

Το Λουτράκι ευχαριστεί τη Ρόδο

Πριν από 1 ημέρα 11:48 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Ο Α.Ο Λουτράκι ευχαριστεί το διοικητικό συμβούλιο και τους ανθρώπους του Α.Σ Ρόδος για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της ομάδας μας, όπως επίσης και στους φιλάθλους μας οι...

 818 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  Ο Διαγόρας ευχαριστεί τον Πέλοπα

Ο Διαγόρας ευχαριστεί τον Πέλοπα

Πριν από 2 ημέρες 11:21 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Η διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας ευχαριστεί τον Πέλοπα Κιάτου, για την άψογη φιλοξενία του στον εκτός έδρας αγώνα του πρωταθλήματος. Επίσης, επιφυλάσσεται  να την ανταποδώσει στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Ακόμη,...

 194 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Σέντρα στη... Β' Κατηγορία!

Σέντρα στη... Β' Κατηγορία!

Πριν από 2 ημέρες 09:27 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Η ώρα της Β’ Κατηγορίας έφτασε… Το προσεχές σαββατοκύριακο αρχίζει το πρωτάθλημα στους δύο ομίλους της Ρόδου, με το ενδιαφέρον και φέτος να είναι πολύ μεγάλο. Στον α’ όμιλο οι...

 271 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  ''Κληρώνει'' για τους παμπαίδες

''Κληρώνει'' για τους παμπαίδες

Πριν από 2 ημέρες 08:32 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18:00, στα γραφεία της Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός ομίλων και η κλήρωση του τουρνουά των προπαίδων. Οι ομάδες που επιθυμούν να διοργανώσουν τουρνουά στα...

 92 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό
  Ο Α.Σ. Αρένα ευχαριστεί Διγενή

Ο Α.Σ. Αρένα ευχαριστεί Διγενή

Πριν από 2 ημέρες 07:55 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Ο Α.Σ. Αρένα θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Διγενή Κοσκινού για την παραχώρηση τεσσάρων παικτών στην εφηβική ομάδα του συλλόγου. Αναλυτικά, το ευχαριστώ: ''Η διεύθυνση της  ομάδας Α.Σ. Αρένα θέλει να...

 135 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  Πρώτη και πολύτιμη νίκη!

Πρώτη και πολύτιμη νίκη!

Πριν από 2 ημέρες 18:05 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη πέτυχε η Ρόδος στο δημοτικό στάδιο, λυγίζοντας την αντίσταση του Α.Ο. Λουτρακίου με σκορ 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Πάρη...

 1151 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)
  ''Λευκή'' ισοπαλία με Πέλοπα!

''Λευκή'' ισοπαλία με Πέλοπα!

Πριν από 2 ημέρες 18:05 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Μετά από μία μέτρια εμφάνιση στο Ζευγολατιό, ο Γ.Σ. Διαγόρας πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) κόντρα στον Πέλοπα Κιάτου, διατηρώντας το αήττητο του στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής....

 629 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Κύπελλο
  Τα αποτελέσματα του κυπέλλου!

Τα αποτελέσματα του κυπέλλου!

Πριν από 2 ημέρες 17:43 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Ο Ατρόμητος Διμυλιάς έκανε τη μίνι «έκπληξη» και απέκλεισε τον Α.Σ. Χάλκης, όντας η μοναδική ομάδα της Γ’ Κατηγορίας που πέρασε στη β’ φάση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια κέρδισαν οι ομάδες...

 616 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Πήρε Αθανασίου η Νίκη Ρόδου!

  Πήρε Αθανασίου η Νίκη Ρόδου!
Πριν από 7 ώρες
16:23 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Η μεταγραφική ενίσχυση της Νίκης Ρόδου συνεχίζεται, αφού η ομάδα του Γιώργου Μυλωνά απέκτησε ακόμη έναν ποδοσφαιριστή, που θα βοηθήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας. Ο λόγοςε για τον...

 286 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Τέλος ο Υφαντίδης από Διαγόρα!

  Τέλος ο Υφαντίδης από Διαγόρα!
Πριν από 14 ώρες
09:26 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Παρελθόν αποτελεί από τον Διαγόρα ο νεαρός Χαράλαμπος Υφαντίδης... Ο 19χρονος παίκτης στα δύο παιχνίδια της ομάδας ήταν εκτός αποστολής από το Νίκο Παντέλη και δεν βρισκόταν στα πλάνα του....

 165 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Αύριο στις 17:00 το Δ.Σ.

  Αύριο στις 17:00 το Δ.Σ.
Πριν από 15 ώρες
09:09 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Παναγιώτης Διακοφώτης έχοντας υπόψη το άρθρο 33 του Καταστατικού της Ένωσης και τις παραγράφους 1 και 3, του άρθρου 36 της παραγράφου 1 του εδαφίου...

 35 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Νικητές οι Batery στο 5Χ5!

  Νικητές οι Batery στο 5Χ5!
Πριν από 15 ώρες
08:22 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Οι Batery ήταν οι νικητές στον τελικό του τουρνουά 5Χ5 του Αρένα, αφού κατάφεραν να κερδίσουν τους μαχητικούς Utsiders με σκορ 5-4. Έτσι δίκαια κατέκτησαν το κύπελλο, αφού ήταν η...

 239 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Πήρε αδέρφια η Αθλέτικο Αφάντου!

  Πήρε αδέρφια η Αθλέτικο Αφάντου!
Πριν από 16 ώρες
08:10 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Τα αδέρφια Μαραγκάκη (τον Οδυσσέα και τον Βαγγέλη) απέκτησε η Αθλέτικο Αφάντου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομάδας: ''Η διοίκηση της Αθλέτικο Αφάντου ανακοινώνει ότι απέκτησε τους Οδυσσέα και Ευάγγελο Μαραγκάκη....

 112 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Τέλος ο Ανδρεόπουλος

  Τέλος ο Ανδρεόπουλος
Πριν από 1 ημέρα
19:34 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Παρελθόν αποτελεί από την Α.Ε. Κατταβιάς ο Γιώργος Ανδρεόπουλος, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου: ''Το Δ.Σ της Α.Ε. Κατταβιάς ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας...

 250 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Γενικά

Επιλογές από Ρουμανία και Βουλγαρία

  Επιλογές από Ρουμανία και Βουλγαρία
Πριν από 1 ημέρα
14:19 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Μια γεμάτη Δευτέρα είναι η σημερινή, καθώς υπάρχουν αναμετρήσεις σε Α’ Ισπανίας, Πρέμιερ Λιγκ, Σέριε Α, Τουρκία και φυσικά στη δική μας Σούπερλιγκ. Η προσοχή μας αυτή τη φορά θα...

 215 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Πρώτη θέση για τον Ευκλή

  Πρώτη θέση για τον Ευκλή
Πριν από 2 ημέρες
09:34 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Την πρώτη θέση στο τουρνουά παίδων «Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου» κατέκτησε ο Ευκλής Σορωνής, ο οποίος κέρδισε στον τελικό με 5-0 τη Νίκη Ρόδου. Σ’ ένα συναρπαστικό τελικό και υπό το φως...

 347 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Με τη γλώσσα των αριθμών!

  Με τη γλώσσα των αριθμών!
Πριν από 2 ημέρες
09:17 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Συμπληρώσαμε ήδη το 1/6 του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, αφού ολοκληρώθηκε και η 5η αγωνιστική… Το 12sports έψαξε και σας παρουσιάζει χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το αμφίρροπο μέχρι στιγμής πρωτάθλημα....

 187 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Ήταν μία καλή... Κυριακή!

  Ήταν μία καλή... Κυριακή!
Πριν από 2 ημέρες
08:44 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Μία καλή... Κυριακή ήταν αυτή για τις ομάδες μας στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής! Οι πρώτες νίκες του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος και τη Ρόδο αλλά και το γεγονός ότι ο...

 74 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Κύπελλο

Νίκη Ρόδου- Άγιος Γεώργιος (pics)

  Νίκη Ρόδου- Άγιος Γεώργιος (pics)
Πριν από 2 ημέρες
08:33 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Ο Άγιος Γεώργιος Μαλώνας επικράτησε με 4-0 της Νίκης Ρόδου χθες στο Ε.Α.Κ. Ρόδου και πήρε το εισιτήριο για τη β' φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Με το σκορ στο 0-1,...

 224 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Ο Φοίβος πήρε το ντέρμπι!

  Ο Φοίβος πήρε το ντέρμπι!
Πριν από 2 ημέρες
18:14 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Ο Φοίβος Κρεμαστής ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο γειτονικό ντέρμπι της Α’ Κατηγορίας. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής επικράτησε με 2-0 του Κλεάνθη Παραδεισίου (στο ντεμπούτο του Ανδρέα Σταύρου) και...

 925 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής

  Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής
Πριν από 2 ημέρες
18:11 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Ο Ιωνικός υποχρέωσε τον Ασπρόπυργο στην πρώτη του φετινή ήττα, με τους ηττημένους πάντως να παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς ανάμεσα στην Προοδευτική...

 270 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Αυτός ήταν... Γ.Α.Σ. Ιάλυσος!

  Αυτός ήταν... Γ.Α.Σ. Ιάλυσος!
Πριν από 2 ημέρες
17:52 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Ναι, αυτός ήταν Γ.Α.Σ. Ιάλυσος… Με μία μεστή και επιβλητική εμφάνιση ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος κέρδισε σε ρυθμούς προπόνησης τον αδύναμο Α.Ο. Ζευγολατιού με 4-1, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στον...

 588 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

''Καίγεται'' για το ''τρίποντο''!

  ''Καίγεται'' για το ''τρίποντο''!
Πριν από 3 ημέρες
11:23 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας δίνει σήμερα ο Α.Σ. Ρόδος, που υποδέχεται στις 16:00 στο δημοτικό Στάδιο τον Α.Ο. Λουτρακίου. Η νίκη...

 171 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Football League 2 - (Γ΄ Εθνική)

Μονόδρομος η νίκη για Ιάλυσο

  Μονόδρομος η νίκη για Ιάλυσο
Πριν από 3 ημέρες
10:56 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη για τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος στο σημερινό παιχνίδι του 6ου ομίλου κόντρα στον Α.Ο. Ζευγολατιού. Οι «ερυθροκίτρινοι» μετά το μέτριο τους ξεκίνημα με ισοπαλίες κόντρα σε Κερατσίνι...

 243 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

''Μαγνητίζει'' το ντέρμπι!

  ''Μαγνητίζει'' το ντέρμπι!
Πριν από 3 ημέρες
10:35 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Το μεγάλο γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στο Φοίβο Κρεμαστής και τον Κλεάνθη Παραδεισίου ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία. Οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη, αφού...

 119 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Δείπνο στον Ευαγόρα

  Δείπνο στον Ευαγόρα
Πριν από 3 ημέρες
10:14 | Κυρ 15 Οκτ, 2017

Ένα ξεχωριστό βράδυ πέρασε χθες η οικογένεια του Ευαγόρα… Κι αυτό γιατί τα μέλη της ροδίτικης ομάδας δείπνησαν στο εστιατόριο «Ιπποτικόν» στην Παλιά Πόλη. Για το λόγο αυτό η διοίκηση...

 172 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Τέλος ο Ορφανίδης!

  Τέλος ο Ορφανίδης!
Πριν από 3 ημέρες
21:13 | Σαβ 14 Οκτ, 2017

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Δόξας Ψίνθου αποτελεί ο Γιώργος Ορφανίδης... Η πέμπτη συνεχόμενη ήττα και μάλιστα χωρίς να πετύχει γκολ η ομάδα του, οδήγησε τον ίδιο να παραιτηθεί...

 495 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Ποδόσφαιρο | Τοπικό

Με απουσίες ο Ποσειδών Καρπάθου

  Με απουσίες ο Ποσειδών Καρπάθου
Πριν από 3 ημέρες
20:01 | Σαβ 14 Οκτ, 2017

Με πολλές απουσίες θα παρουσιαστεί αύριο στην Κέφαλο ο Ποσειδών Καρπάθου. Αναλυτικά, όσα έγραψε η ομάδα στη σελίδα της στο facebook: ''Η αποστολή της ομάδας ξεκινά το ταξίδι για Κω...

 265 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Στήριξη στην... Πεζοπορία!

  Στήριξη στην... Πεζοπορία!
14:26 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, σας ενημερώνει ότι την πεζοπορία της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017, στον...

 163 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η προετοιμασία για την αναβίωση

  Η προετοιμασία για την αναβίωση
14:16 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Ξεκίνησαν και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, οι προετοιμασίες για την αναβίωση των Πανελληνίων Αγώνων Ταχύτητας Αυτοκινήτων που θα γίνουν στα Μαριτσά την Κυριακή 29 Οκτωβρίου...

 102 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Ρ.Σ.Α. ευχαριστεί Ευστρατίου

  Ο Ρ.Σ.Α. ευχαριστεί Ευστρατίου
09:18 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης προετοιμάζεται για τους αγώνες Dragster. Με αμείωτο σθένος αλλά και πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, την περασμένη Κυριακή οι ιθύνοντες βρέθηκαν...

 203 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''70.3 Distance Triathlon''

  ''70.3 Distance Triathlon''
08:44 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Στις 29 Οκτωβρίου πρόκειται να διεξαχθεί η επόμενη διοργάνωση Ocean Lava ‘’70.3. Distance Triathlon’’. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει 1.9 χιλιόμετρα κολύμβηση, 90 χιλιόμετρα ποδηλασία και...

 42 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πέντε μετάλλια για Άτλαντα!

  Πέντε μετάλλια για Άτλαντα!
08:32 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Τεράστια επιτυχία για τον Άτλάντα Καλύμνου (Tae Kwon Do) καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών τελικής κατατάξης παίδων- κορασίδων 2006 εγχρώμων ζωνών,...

 28 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η Κως προσπαθεί για το καλύτερο

  Η Κως προσπαθεί για το καλύτερο
08:14 | Τρι 17 Οκτ, 2017

Στον αγώνα που διεξήχθη στο Ξηροκάμπι Μεσσηνίας συμμετείχαν Κώοι αθλητές με θέα την επόμενη ''Σπαρτακειάδα''. Οι ποδηλάτες της Κω προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας ότι η...

 26 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Τα νέα του μπριτζ

  Τα νέα του μπριτζ
19:31 | Δευ 16 Οκτ, 2017

Την περασμένη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα του 5ημερου τουρνουά ζευγών όπεν στον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου με τη συμμετοχή 18 ζευγών. Στις...

 148 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα