
Η προκήρυξη του διασυλλογικού U16!
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου προκηρύσσει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ16, για τα σωματεία της δύναμης της, στη Ρόδο (8 Απριλίου) για αγόρια- κορίτσια (2008, 09 για U16 και 2010 για U14) με τους παρακάτω όρους. Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία- μέλη της διοργανώτριας Ε.Α.Σ. ή των Ε.Α.Σ. και σωματείων που συμμετέχουν στον αντίστοιχο όμιλο και έχουν αθλητικό δελτίο στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών». Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν, με απεριόριστο αριθμό αθλητών- τριών σε κάθε αγώνισμα και με μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία. Στους διασυλλογικούς αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – τριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.
5ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΑΓΟΡΙΩΝ:
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 300μ., 600μ., 1.000μ., 2.000μ., 100μ.Εμπ., 300μ. Εμπ.,
2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4 Χ 80μ., 4Χ200μ. (Μικτή)
ΒΑΔΗΝ: 5.000μ. Βάδην.
ΑΛΜΑΤΑ : Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ : Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ:
ΔΡΟΜΟΙ: 80μ., 150μ., 300μ., 600μ., 1.000μ., 2.000μ., 80μ. Εμπ., 300μ. Εμπ.,
2.000μ. με Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη), 4 Χ 80μ., 4Χ200μ. (Μικτή)
ΒΑΔΗΝ: 3.000μ. Βάδην
ΑΛΜΑΤΑ : Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τετραπλούν
ΡΙΨΕΙΣ : Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός6
6). ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
► Κ16 (Αγοριών - Κοριτσιών): Σε δύο αγωνίσματα, εκτός από δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.
► Κ14 (2010 Αγοριών - Κοριτσιών): Σε ΕΝΑ ατομικό αγώνισμα από τα παρακάτω
και ως δεύτερο αγώνισμα 2010 - Αγοριών – Κοριτσιών): 80μ. – 150μ. – 1.000μ.- Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Άλμα σε Μήκος - Σφαιροβολία - Δισκοβολία - Σφυροβολία – Ακοντισμός - 4Χ80μ.
7). ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΜΑΤΩΝ:
*► 2.000μ. με Φ.Ε. Αγοριών – Κοριτσιών (Χωρίς Λίμνη – Ύψος Εμποδίων 0,76 εκ.):
Εκκίνηση: Από την τοξοειδή γραμμή των 800μ.
Για τον πρώτο γύρο, η πρώτη υπερπήδηση θα γίνεται στο τρίτο εμπόδιο των 3.000μ. με Φ.Ε., περίπου πριν από τα 200μ (Τα δύο προηγούμενα εμπόδια και μόνο για τον πρώτο γύρο, θα αποσύρονται μέχρι να προσπεράσουν οι αθλητές – τριες τα σημεία τους για πρώτη φορά).
Για τους υπόλοιπους τέσσερις γύρους, τα τέσσερα εμπόδια για κάθε γύρο τοποθετούνται στα σημεία που τοποθετούνται τα εμπόδια στα 3.000μ. με Φ.Ε. (εκτός φυσικά από το εμπόδιο της λίμνης, όπου στο σημείο αυτό δεν υπάρχει εμπόδιο).
Γίνονται συνολικά 18 υπερπηδήσεις εμποδίων (2+4+4+4+4)
*► ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ (Αγοριών – Κοριτσιών): Χωρίς κουτσό και με ελεύθερη φόρα.
(π.χ. Πάτημα στη Βαλβίδα με Δεξί πόδι – εναλλαγή Αριστερό (1ο) – εναλλαγή Δεξί (2ο) – εναλλαγή Αριστερό (3ο) και άλμα στο σκάμμα (4ο).
Το αντίθετο με το άλλο πόδι:
Πάτημα στη Βαλβίδα με Αριστερό πόδι – εναλλαγή Δεξί (1ο) – εναλλαγή Αριστερό (2ο) – εναλλαγή Δεξί (3ο) και άλμα στο σκάμμα (4ο).
*► 4Χ200μ. ΜΙΚΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ: Αγόρι – Κορίτσι - Κορίτσι – Αγόρι
Το αγώνισμα διεξάγεται σύμφωνα με τον κανονισμό της WA 124.13.2
Εκκίνηση: Από τα σημεία εκκίνησης της Σκυταλοδρομίας 4Χ400μ.
Οι πρώτοι αθλητές και οι δεύτερες αθλήτριες κάθε σωματείου τρέχουν στους διαδρόμους τους.
Οι τρίτες αθλήτριες τρέχουν 100μ στο διάδρομό τους και στη συνέχεια συγκλίνουν στον εσωτερικό διάδρομο (στο σημείο που συγκλίνει ο δεύτερος αθλητής της 4Χ400μ).
Η ζώνη αλλαγής και για τις 3 αλλαγές είναι 30μ (20μ πριν και 10μ μετά).
Για την πρώτη αλλαγή, θα μετρηθούν τα 200μ από τη γραμμή εκκίνησης του αγωνίσματος, ξεχωριστά για κάθε διάδρομο και θα χαραχτεί η ζώνη αλλαγής των 30μ.
Η δεύτερη αλλαγή πραγματοποιείται στη ζώνη αλλαγής της 1ης αλλαγής της 4Χ400μ, με τη μόνη διαφορά ότι προεκτείνεται ακόμα 10μ, (προς τα πίσω - όπως έρχονται οι αθλήτριες), ώστε να έχουμε πάντα ζώνη αλλαγής 30μ.
Η τρίτη αλλαγή πραγματοποιείται σε ευθεία, στην προέκταση της γραμμής εκκίνησης των 200μ, με ζώνη αλλαγής 30μ. Οι αθλητές της τρίτης (τελευταίας) αλλαγής, θα περιμένουν ο ένας δίπλα στον άλλο, σύμφωνα με τη σειρά των διαδρόμων τους στην εκκίνηση και μπορούν να τρέξουν στον εσωτερικό διάδρομο.
8) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
α) Για τη συμμετοχή στους αγώνες απαιτείται η υποβολή δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των διασυλλογικών αγώνων Κ16 και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
β) Δηλώσεις συμμετοχής στέλνουν τα σωματεία στο email segasdodstilianidi[email protected] , μέχρι την Τετάρτη 05 Απριλίου και ώρα 14:00.
γ) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα και να στέλνονται από το e-mail του σωματείου ή του εκπροσώπου του σωματείου.
δ) ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ:
1). Ειδικά για τα αγωνίσματα των ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν το ανώτερο μέχρι 8 αθλητές – αθλήτριες για κάθε σκυταλοδρομία.
Στην Μικτή σκυταλοδρομία 4Χ200μ.τα σωματεία μπορεί να δηλώσουν το ανώτερο μέχρι 4 αγόρια και 4 κορίτσια
► Αθλητές – αθλήτριες που ΔΕΝ είναι δηλωμένοι στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, δεν μπορούν σε καμμία περίπτωση να συμμετάσχουν σε αυτά.
Για διευκόλυνση των σωματείων σε κάθε περίπτωση, η δήλωση των αθλητών – αθλητριών για τα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών μπορεί να είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ του συνολικού αριθμού των αγωνισμάτων που έχει δικαίωμα συμμετοχής ο κάθε αθλητής – αθλήτρια (π.χ. ένας αθλητής με έτος γέννησης το 2008, μπορεί να δηλωθεί σε ένα ατομικό αγώνισμα δρόμου και σε ένα αγώνισμα κονίστρας και επιπλέον σε μία ή δύο σκυταλοδρομίες και τελικά να επιλέξει να αγωνιστεί σε δύο συνολικά αγωνίσματα).
Σε καμμία περίπτωση όμως δεν μπορεί κανένας αθλητής – τρια να δηλωθεί σε τρία ατομικά αγωνίσματα ή σε δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.
2). Κανένας αθλητής – αθλήτρια και για κανένα λόγο δεν μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω αγωνίσματα από αυτά που αριθμητικά προβλέπονται για την κατηγορία του και αναφέρονται στη σελίδα 2 παράγραφος 6.
9) ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ - ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ:
α) Κ16 (ΑΓΟΡΙΩΝ):
ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ: Βάρος οργάνου 4 κιλά. ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ : Βάρος οργάνου 1 κιλό. ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Βάρος οργάνου 600γρ. ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ : Βάρος οργάνου 4 κιλά.
100μ. ΕΜΠ: Αριθμός εμποδίων 10, Ύψος εμποδίων 0,84εκ. Αποστάσεις εμποδίων: το πρώτο 13μ. από τη γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 9 ανά 8,50μ. μεταξύ τους, ενώ το τελευταίο απέχει 10,50μ. από τη γραμμή τερματισμού.
300μ ΕΜΠ: Αριθμός εμποδίων 7, Ύψος εμποδίων 0,76εκ. Αποστάσεις εμποδίων: το πρώτο 50μ. από τη γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 6 ανά 35μ. ενώ το τελευταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερματισμού.
2.000μ Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη): Ύψος εμποδίων 76εκ. και συνολικά 18 υπερπηδήσεις εμποδίων
β) Κ16 (ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ):
ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ: Βάρος οργάνου 3 κιλά. ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Βάρος οργάνου 1 κιλό. ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ : Βάρος οργάνου 500γρ. ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ: Βάρος οργάνου 3 κιλά.
80μ. ΕΜΠ: Αριθμός εμποδίων 8, Ύψος εμποδίων 76εκ. Αποστάσεις εμποδίων: το πρώτο 13μ. από την γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 7 ανά 8μ. μεταξύ τους, ενώ το τελευταίο απέχει 11μ. από τη γραμμή τερματισμού.
300μ ΕΜΠ: Αριθμός εμποδίων 7, Ύψος εμποδίων 0,76εκ. Αποστάσεις εμποδίων: το πρώτο 50μ. από τη γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 6 ανά 35μ. ενώ το τελευταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερματισμού..
2.000μ Φ.Ε. (Χωρίς Λίμνη) : Ύψος εμποδίων 76εκ. και συνολικά 18 υπερπηδήσεις εμποδίων.
Γ) ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨΗ:
Για τους διασυλλογικούς αγώνες Κ16, οι διοργανωτές θα καθορίζουν τα διαδοχικά ύψη των ειδικών προκηρύξεων σύμφωνα με τα παρακάτω:
Τα αρχικά ύψη θα ξεκινούν τουλάχιστον πέντε (5) πόντους για το ύψος και δέκα (10) πόντους για το άλμα επί κοντώ, πιο κάτω από το όριο βαθμολόγησης των αγώνων και στη συνέχεια ο πήχης θα πρέπει να περνά από το όριο βαθμολόγησης διασυλλογικών αγώνων Κ16 και το όριο πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 και εάν είναι εφικτό και από το αντίστοιχο όριο πρόκρισης για το Κ18.
Προτεινόμενα Ύψη.
Ύψος Αγοριών: 1,40 – 1,45 – 1,50 – 1,54 – 1,58 – 1,61 – 1,64 – 1,67 – 1,70 – 1,72 και στη συνέχεια ανά 2 εκ.
Επί Κοντώ Αγοριών: 2,30 – 2,50 – 2,70 – 2,80 και ανά 10 εκ. μέχρι το 3,70 και στη συνέχεια ανά 5 εκ.
Ύψος Κοριτσιών: 1,25 – 1,30 – 1,34 – 1,38 – 1,42 – 1,46 – 1,50 – 1,53 – 1,56 - 1,58 και στη συνέχεια ανά 2 εκ.
Επί Κοντώ Κοριτσιών: 2,00 – 2,20 – 2,30, στη συνέχεια ανά 10 εκ. μέχρι το 3,10 και στη συνέχεια ανά 5 εκ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διοργανώτριες Ε.Α.Σ. εάν το επιθυμούν, μπορούν να ξεκινήσουν ένα αγώνισμα από χαμηλότερο ύψος και στη συνέχεια να ακολουθούν τα παραπάνω προτεινόμενα διαδοχικά ύψη.
10) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
Για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες αυτών των αγώνων θα ισχύει χωριστή βαθμολογία (ξεχωριστά για τα αγόρια και ξεχωριστά για τα κορίτσια), όπου θα βαθμολογούνται σύμφωνα με όσα αναφέρονται παρακάτω, οι «αθλητές – τριες και ομάδες σκυταλοδρομίας» που θα πετύχουν τα αντίστοιχα όρια βαθμολόγησης.
α) Δεν υπάρχουν όρια υψηλής πριμοδότησης, μόνο όρια πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.
β) Υπάρχουν όρια βαθμολόγησης – αξιολόγησης και καταβολής εξόδων.
γ) Κάθε αθλητής – αθλήτρια και ομάδα σκυταλοδρομίας που πετυχαίνει το όριο βαθμολόγησης και ανεξάρτητα από τη θέση κατάταξης του, βαθμολογείται – αξιολογείται στα ατομικά αγωνίσματα με 4 βαθμούς και κάθε ομάδα σκυταλοδρομίες με 8 βαθμούς.
Παράδειγμα:
Στο άλμα εις μήκος Κ16 (Αγοριών) με όριο βαθμολόγησης 5,00 είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα :
1ος νικητής 6.16 βαθμοί 4
2ος >> 5.80 >> 4
3ος >> 5.29 >> 4
4ος >> 5.00 >> 4
5ος >> 4.99 >> -
Με βάση τον παραπάνω τρόπο βαθμολογίας θα ανακηρύσσεται, νικητής σύλλογος για κάθε κατηγορία (π.χ. νικητής σύλλογος στους διασυλλογικούς αγώνες στην κατηγορία Κ16 «Αγοριών» και ξεχωριστά στην κατηγορία Κ16 «Κοριτσιών» κ.λ.π.).
Β) Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν τα σωματεία από τους διασυλλογικούς αγώνες όλων των κατηγοριών, θα υπολογίζονται για την ετήσια αξιολόγηση των σωματείων, με ποσοστό 25% επί του συνόλου της αξιολόγησης.
11). ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:
Από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα δοθούν έξοδα μετακίνησης στα σωματεία. Το πλαίσιο κάλυψης θα είναι σύμφωνα με τα παρακάτω.
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:
1) Για τα σωματεία που απέχουν μέχρι 60 χιλιόμετρα από τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων ΔΕΝ θα δίνονται έξοδα μετακίνησης
2) Για τα υπόλοιπα σωματεία και για τους αθλητές που κατέλαβαν τις θέσεις 1η – 3η και πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων, θα καλύπτεται 100% ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ (εισιτήριο λεωφορείου).
3) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα έξοδα μετακίνησης 100% (εισιτήριο λεωφορείου) ΕΝΟΣ συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η ενός αγωνίσματος (που φυσικά πέτυχε και τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων) και το σωματείο συμμετείχε στους αγώνες με 3 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:
(Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.
Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει ότι και στην Ηπειρωτική Ελλάδα):
Για τους αθλητές – τριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 1η – 3η, κάλυψη 100% των εξόδων σύμφωνα με τα παρακάτω:
1) Ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
2) Διατροφή (10 ευρώ το γεύμα) και διαμονή (20 ευρώ η διαμονή), ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είναι απολύτως απαραίτητα λόγω των συνθηκών μετακίνησης και του προγράμματος των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
3) Για τους αθλητές – τριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 4η – 6η, κάλυψη 50% των εξόδων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 -2.
4) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα έξοδα μετακίνησης 100% ΕΝΟΣ συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η ενός αγωνίσματος (που φυσικά πέτυχε και τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων) και το σωματείο συμμετείχε στους αγώνες με 3 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:
1) Τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται μία φορά για κάθε αθλητή.
2) Οι διοργανώτριες Ε.Α.Σ. πρέπει να υποβάλουν για έγκριση στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Γραφείο Ανάπτυξης, τον συνημμένο πίνακα με τα προτεινόμενα έξοδα μετακίνησης, σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων.
12) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της World Athletics (WA) 2022 – 2023, καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
13). ΕΠΑΘΛΑ:
Στους τρεις πρώτους νικητές – νικήτριες των ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων, καθώς και στα τρία πρώτα σωματεία της βαθμολογίας ξεχωριστά για τα αγόρια και για τα κορίτσια, θα απονέμονται μετάλλια και διπλώματα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων.
14). ΚΥΡΩΣΕΙΣ:
Η Επιτροπής Αναπτυξιακού Σωματειακού Αθλητισμού, μετά τη διεξαγωγή των διασυλλογικών αγώνων, ελέγχει την ορθότητα και εγκυρότητα των συμμετοχών (ηλικίες, αριθμός αγωνισμάτων κ.λ.π.) και σε περίπτωση παρατυπιών εισηγείται αντίστοιχα στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Έτσι, εκτός των ακυρώσεων που μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων για διαφόρους λόγους, (αντικανονική συμμετοχή, με βάση τη γενική ή την ειδική προκήρυξη ή τον γενικό κανονισμό οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων και αγώνων), θα γίνεται έλεγχος και μετά το τέλος των αγώνων.
Οι βαθμολογικές κυρώσεις που θα επιβάλλονται στα σωματεία για κάθε ένα ξεχωριστά αθλητή – αθλήτρια με αντικανονική συμμετοχή στους διασυλλογικούς αγώνες είναι:
α) Από το σύλλογο αφαιρούνται όλοι οι βαθμοί, που κέρδισε ο αθλητής – τρια με την αντικανονική συμμετοχή στο συγκεκριμένο διασυλλογικό αγώνα και σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε.
β) Στις σκυταλοδρομίες, αφαιρούνται από το σύλλογο όλοι τους βαθμούς του αγωνίσματος
γ) Ο σύλλογος του τιμωρείται επιπλέον και με αφαίρεση είκοσι βαθμών (-20) για κάθε αθλητή με αντικανονική συμμετοχή, από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών αγώνων.
δ) Ειδικά σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας και παραποίησης στοιχείων με τα οποία δηλώνεται ο αθλητής - τρια, θα ισχύουν όσα αναφέρονται αντίστοιχα παραπάνω στις παραγράφους α, β και γ και επιπλέον θα αφαιρούνται εκατό βαθμοί (-100) για κάθε αντικανονική συμμετοχή, από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών αγώνων που συγκέντρωσε το σωματείο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
ε) Σε περίπτωση συνολικής αποχώρησης ενός σωματείου από διασυλλογικούς αγώνες (μετά από έγγραφη δήλωσή του) το σωματείο θα τιμωρείται με αφαίρεση του συνόλου των βαθμών και επιπλέον θα παραπέμπεται στη δικαστική επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μετά το τέλος των αγώνων οι διοργανώτριες Ε.Α.Σ. υποχρεούνται, εάν υπάρχουν ακυρώσεις, να ενημερώσουν τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
15). ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:
Α) Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
► Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλητριών και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή – αθλήτρια ο οποίος δεν έχει πιστοποίηση υγείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Β) Οι οργανώτριες Ε.Α.Σ. είναι υποχρεωμένες να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας κατά την διάρκεια των αγώνων. Γι’ αυτό πέρα από την παρουσία γιατρού θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.
16). ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΙΛΩΝ
Κ16:
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους, εκτός από τα σύνθετα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν σε ένα όμιλο.
Οι αθλητές – αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στους 2 ομίλους του πανελληνίου πρωταθλήματος, θα πρέπει να εκπληρώνουν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Να έχουν πετύχει τα αντίστοιχα όρια πρόκρισης το 2023, στους επίσημους αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή των Ε.Α.Σ.
2) Να έχουν καταταγεί στην δωδεκάδα (12αδα) του αντιστοίχου ατομικού αγωνίσματος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που αγωνίστηκαν την προηγούμενη χρονιά. Ειδικά για την κατηγορία Κ16, η δωδεκάδα ισχύει συνολικά και από τους 5 ομίλους του 2022.
3) Η επίδοση τους την προηγούμενη χρονιά 2022 να είναι στις 10 καλύτερες στο αντίστοιχο αγώνισμα και στην κατηγορία που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ειδικά για τους αθλητές – αθλήτριες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις των παραπάνω παραγράφων 2 ή 3 από τη συμμετοχή του το 2022 στα αγωνίσματα: 150 – 1.200 - 200 Εμπ (Αγοριών – Κοριτσιών), μπορούν να συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα Κ16 και Κ18 του 2023, σε όποιο ατομικό αγώνισμα δρόμου επιλέξουν, από αυτά φυσικά που έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
4) Οι συμμετοχές των αθλητών – αθλητριών στα σύνθετα αγωνίσματα θα είναι ελεύθερες, με την προϋπόθεση ότι οι αθλητές - αθλήτριες θα έχουν συμμετάσχει στα αντίστοιχα αγωνίσματα στους διασυλλογικούς αγώνες 2023.
5) Στα αγόρια το σύνθετο αγώνισμα, ενώ στους διασυλλογικούς αγώνες θα είναι έξαθλο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι ΟΚΤΑΘΛΟ, με την προσθήκη των 80μ και της δισκοβολίας.
6) Τα σωματεία εκτός των αθλητών – αθλητριών που έχουν πετύχει τα όρια πρόκρισης ή τις προϋποθέσεις συμμετοχής έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16, με επιπλέον αθλητές – αθλήτριες, που δεν έχουν πετύχει τα όρια πρόκρισης ή τις προϋποθέσεις συμμετοχής (εκτός από τις σκυταλοδρομίες και τα σύνθετα) και σύμφωνα με τα παρακάτω:
• ΔΥΟ (2) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, εάν από τον σύλλογο αυτόν δεν έχει προκριθεί κανένας αθλητής - αθλήτρια ή έχουν προκριθεί μέχρι 4 αθλητές-τριες συνολικά.
• ΤΡΕΙΣ (3) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, εάν από τον σύλλογο αυτόν έχουν προκριθεί από 5 μέχρι 8 αθλητές-τριες συνολικά.
• ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, εάν από τον σύλλογο αυτόν έχουν προκριθεί από 9 και πάνω αθλητές-τριες συνολικά.
7) Ειδικά για τα σύνθετα αγωνίσματα (Όκταθλο αγοριών και Έξαθλο κοριτσιών), στα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές – αθλήτριες που συμμετείχαν στους διασυλλογικούς αγώνες συνθέτων Κ16 το 2023, τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν επιπλέον και με ένα αγόρι και ένα κορίτσι που δεν συμμετείχαν στους αντίστοιχους διασυλλογικούς αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων.
Οι αθλητές – αθλήτριες αυτοί για τα σύνθετα αγωνίσματα (1+1), είναι ανεξάρτητοι από τους αθλητές που αναφέρονται παραπάνω στην παράγραφο 6, για την ελεύθερη συμμετοχή (από 2 μέχρι 4)
8) Οι συμμετοχές των σωματείων στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών είναι ελεύθερες.
Μαντέψτε όλος ο περσινός Διαγόρας που θα παίζει φέτος !! Μεγάλε πρόεδρε πάμε δυνατά !!