www.12sports.gr

www.12sports.gr: Μπάσκετ
Άνω-κάτω με τους προπονητές στο νέο αθλητικό νόμο!
12:53 | Τετ 27 Οκτ, 2021
Εκτύπωση θέματος 723 αναγνώσεις

Άνω-κάτω με τους προπονητές στο νέο αθλητικό νόμο!

Ρύθμιση στον τελευταίο αθλητικό νόμο έχει δημιουργήσει αναστάτωση στον χώρο των προπονητών, κυρίως στα ερασιτεχνικά αθλήματα. Ο νόμος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προβλέπει σημαντικές αλλαγές στην απασχόληση των κατόχων άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή ανάλογα με το επίπεδο του πτυχίου, που έχουν. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο στο άρθρο 31 Α είναι ότι από την περίοδο 2022-2023 θα μπορούν μόνο προπονητές Α’ κατηγορίας να εργάζονται στις εθνικές ομάδες, ενώ προκύπτει μία υποβάθμιση για εκείνους, που είναι Β’ ή -ακόμα χειρότερα- Γ’ επιπέδου. Οι προπονητές Β’ δεν θα μπορούν από την επόμενη σεζόν να είναι ομοσπονδιακοί, ενώ εκείνοι Γ’ επιπέδου θα έχουν τη δυνατότητα να είναι πρώτοι προπονητές μόνο σε αναπτυξιακά μη μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα! Μπορούν να είναι και βοηθοί στους προπονητές του επόμενου επιπέδου… Στην τελευταία περίπτωση για παράδειγμα, ένα σωματείο με συμμετοχή σε εθνικές κατηγορίες και Πανελλήνια πρωταθλήματα δεν θα μπορεί από του χρόνου να έχει προπονητή με χαρτί Γ’ κατηγορίας (που είναι και η πιο συνηθισμένη στις σχολές που γίνονται…).

Σε μία σειρά από αθλήματα όμως, είναι πολύ δύσκολο ν’ αποκτηθεί άμεσα πτυχίο Α’ κατηγορίας. Πρώτα και κύρια διότι σχολές προπονητών ΓΓΑ στο κορυφαίο επίπεδο γίνονται …σπάνια (για να το πούμε γλυκά…) κι από κει και πέρα στα ΤΕΦΑΑ έχουν καταργηθεί κάποιες ειδικότητες (για παράδειγμα γνωρίζουμε για την άρση βαρών και την επιτραπέζια αντισφαίριση), που είναι απαραίτητες για ν’ αποκτηθεί το πτυχίο Α’ κατηγορίας, ενώ δεν είναι απλό να σπουδάσει κάποιος στο εξωτερικό για να πάρει το επαγγελματικό ισοδύναμο.
Το σοβαρό αυτό θέμα δε, «αγγίζει» ακόμα περισσότερο τους προπονητές αθλητών με αναπηρίες, που έχουν και οι ίδιοι κινητικά προβλήματα. Διότι η νομοθεσία δεν τους επιτρέπει να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια Φυσικής Αγωγής και την ίδια ώρα οι σχολές προπονητών Α΄ κατηγορίας είναι κάτι που έχει …ξεχαστεί σε πολλά αθλήματα. Δεν είναι τυχαίο που μία πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από προπονητή Α.Με.Α. Ο Πολυχρόνης Πολίτσης, πρώην διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με κινητική αναπηρία και μετέπειτα προπονητής στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες στο ίδιο άθλημα, γνωστοποίησε την απόφασή του ν’ αποχωρήσει από τον χώρο όσο παραμένει η επίμαχη διάταξη. Μέσω δικηγόρου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την αθλητική ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και κάνει λόγο ακόμα και για «ρατσισμό» όταν «προπονητές ΑμεΑ, που έχουν τα σχετικά ουσιαστικά προσόντα, στερούνται του δικαιώματος να επιλεγούν ως ομοσπονδιακοί προπονητές».

Συμπερασματικά, μιλάμε για μία συνθήκη, που ακόμα κι αν δεν φαίνεται απαράδεκτη, είναι ανέφικτο να βρει πεδίο εξέλιξης με τα αντικειμενικά προβλήματα, που αναφέραμε. Δεν γίνεται να θες ν’ αναβαθμίσεις τον ρόλο των προπονητών και παράλληλα να εφαρμόζεις μέτρα, που ως έναν βαθμό τους θίγουν ως επαγγελματίες. Οι άνθρωποι του χώρου πάντως, εκτιμούν ότι η πολιτεία θα επανεξετάσει το θέμα. Η νομοτεχνική διαβούλευση δεν έχει ολοκληρωθεί και θεωρούν ότι υπάρχει η προοπτική να γίνει τροποποίηση.
Τι αναφέρει η ρύθμιση για τους προπονητές στον νόμο:
«Άρθρο 31Α

Επίπεδα προπονητών –
Εξουσιοδοτική διάταξη
Οι προπονητές διακρίνονται σε Α`, Β` και Γ` επιπέδου από το ανώτερο προς το κατώτερο, αναλόγως της εκπαίδευσης και των προσόντων τους, ως εξής:
Α. Προπονητές αθλήματος Α` επιπέδου. Στο επίπεδο αυτό εντάσσονται:
α) οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Σχολών ή Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α. ή Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ή οι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής που έχει αναγνωρισθεί ως ισότιμο και αντίστοιχο ή ως επαγγελματικό ισοδύναμο από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. με κύρια ή πρώτη ειδικότητα στο συγκεκριμένο άθλημα,
β) οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Σ.Ε.Φ.Α.Α. ή Τ.Ε.Φ.Α.Α., ή οι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής που έχει αναγνωρισθεί ως ισότιμο και αντίστοιχο ή ως επαγγελματικό ισοδύναμο από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν., ανεξαρτήτως ειδικότητας και με επαγγελματική εμπειρία τριών (3) τουλάχιστον ετών ως προπονητές Β` επιπέδου του συγκεκριμένου αθλήματος, η οποία αποδεικνύεται από αντίγραφο της σύμβασης εργασίας, αναρτημένης στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» ή θεωρημένης από την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) ή αναρτημένης στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα φορολογίας (TAXIS),
γ) οι κάτοχοι διπλώματος περιοδικής σχολής προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) Α` επιπέδου του αθλήματος ή αντίστοιχου επιπέδου διπλώματος της Εθνικής Σχολής Προπονητών της Γ.Γ.Α.,
δ) πρώην αθλητές που έχουν κατακτήσει 1η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή 1η έως 6η νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή 1η έως 4η νίκη σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών, με αποδεικτικό επιτυχούς παρακολούθησης σχολής προπονητών Α` επιπέδου.

«Β. Προπονητές αθλήματος Β` επιπέδου. Στο επίπεδο αυτό εντάσσονται:
α) οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Σ.Ε.Φ.Α.Α. ή Τ.Ε.Φ.Α.Α., ή οι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής, που έχει αναγνωρισθεί ως ισότιμο και αντίστοιχο ή ως επαγγελματικό ισοδύναμο από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. ανεξαρτήτως ειδικότητας, εφόσον έχουν διδαχθεί επιτυχώς το άθλημα ως μάθημα με βάση το πιστοποιητικό σπουδών,
β) οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Σ.Ε.Φ.Α.Α. ή Τ.Ε.Φ.Α.Α. ή οι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής, που έχει αναγνωρισθεί ως ισότιμο και αντίστοιχο ή ως επαγγελματικό ισοδύναμο από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν. ανεξαρτήτως ειδικότητας και με επαγγελματική εμπειρία τριών (3) τουλάχιστον ετών ως προπονητές Γ` επιπέδου του συγκεκριμένου αθλήματος, η οποία αποδεικνύεται από αντίγραφο της σχετικής σύμβασης εργασίας αναρτημένης στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» ή θεωρημένης από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή αναρτημένης στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα φορολογίας (TAXIS),
γ) οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Σ.Ε.Φ.Α.Α. ή Τ.Ε.Φ.Α.Α. ή οι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής, που έχει αναγνωρισθεί ως ισότιμο και αντίστοιχο ή ως επαγγελματικά ισοδύναμο από το A.T.E.E.N. ανεξαρτήτως ειδικότητας, εφόσον έχει συμπληρώσει επτά (7) τουλάχιστον αγωνιστικές περιόδους στην κορυφαία κατηγορία του αντίστοιχου αθλήματος ως αθλητής. Η βεβαίωση της αθλητικής δραστηριότητας δίδεται από την αντίστοιχη ομοσπονδία,
δ) οι κάτοχοι διπλώματος Σχολής Προπονητών Β` επιπέδου του συγκεκριμένου αθλήματος των περιοδικών σχολών προπονητών της Γ.Γ.Α. ή αντίστοιχου επιπέδου διπλώματος της Εθνικής Σχολής Προπονητών της Γ.Γ.Α..».

* Η υποπερ. α` της περ. Β` τροποποιήθηκε και η περ. διαμορφώθηκε ως άνω
με το άρθρο 63 Ν.4818/2021,ΦΕΚ Α 124/18.7.2021.
Γ. Προπονητές αθλήματος Γ` επιπέδου. Στο επίπεδο αυτό εντάσσονται:
α) οι κάτοχοι διπλώματος Σχολής Προπονητών Γ` επιπέδου του συγκεκριμένου αθλήματος των περιοδικών σχολών προπονητών της Γ.Γ.Α. ή αντίστοιχου επιπέδου διπλώματος της Εθνικής Σχολής Προπονητών της Γ.Γ.Α.,
β) οι κάτοχοι πιστοποιημένου διπλώματος Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), ή αντίστοιχης αναγνωρισμένης σχολής της αλλοδαπής του επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων του άρθρου 47 του ν. 4763/2020 (Α` 254) με κατεύθυνση την προπονητική και ειδίκευση στο άθλημα, η οποία προκύπτει από το Δίπλωμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 42 του ν. 4763/2020 ή ισότιμο τίτλο της περ. στ) της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α` 193), που εκδίδεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ή, εφόσον δεν αναγράφεται στο δίπλωμα, από τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) ή Βεβαίωση Φοίτησης, που εκδίδονται από το Ι.Ε.Κ. αποφοίτησης.
Οι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή απασχολούνται αναλόγως του επιπέδου τους ως εξής:
α) Οι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή Α` επιπέδου σε οποιαδήποτε Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία (Α.Α.Ε.), Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ή ακαδημία, καθώς και στην Εθνική Ομάδα ως ομοσπονδιακοί προπονητές σε όλες τις κατηγορίες και αγωνίσματα. Επίσης μπορούν να απασχολούνται όπου και οι προπονητές Β` και Γ` επιπέδου.
β) Οι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή Β` επιπέδου απασχολούνται σε οποιοδήποτε ερασιτεχνικό σωματείο ή ακαδημία, καθώς και ως βοηθοί προπονητή στους προπονητές Α` επιπέδου. Επίσης μπορούν να απασχολούνται όπου και οι προπονητές Γ’ επιπέδου.
γ) Οι κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή Γ` επιπέδου απασχολούνται ως βοηθοί προπονητή στις περιπτώσεις που ως πρώτοι προπονητές μπορούν να απασχοληθούν οι προπονητές Β` επιπέδου, καθώς και ως πρώτοι προπονητές σε σωματεία ή ακαδημίες στις κατηγορίες που συμμετέχουν σε αναπτυξιακά μη μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα όλων των αγωνισμάτων.
* ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την παρ.5 άρθρου 140 του παρόντος νόμου, η οποία
προστέθηκε με το άρθρο 55 Ν.4809/2021,ΦΕΚ Α` 102:
” 5. Η ισχύς της παρ. 4 του άρθρου 31, ως προς την υποχρέωση απασχόλησης προπονητή, και της παρ. 2 του άρθρου 31Α, ως προς την απασχόληση προπονητή αναλόγως του επιπέδου άδειας άσκησης επαγγέλματος, αρχίζει από την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.”
Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου, τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών αναλόγως του επιπέδου τους καθορίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), σύμφωνα με τη Σύμβαση Προπονητικής UEFA – Ε.Π.Ο., καθώς και σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου.
Οι απόφοιτοι αναγνωρισμένων σχολών προπονητών της αλλοδαπής εντάσσονται στην κατηγορία που αποφασίζει η Επιτροπή Ισοτιμιών της παρ. 3 του άρθρου 31.
Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος».
* Το άρθρο 31Α προστέθηκε με το άρθρο 37 Ν.4809/2021, ΦΕΚ Α` 102/19.06.2021».

Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Τέσσερα ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια για το Κολοσσός- Ηρακλής!

Τέσσερα ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια για το Κολοσσός- Ηρακλής!

Πριν από 12 ώρες 08:55 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

To 12sports σας προσφέρει ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια για την αναμέτρηση Κολοσσός- Ηρακλής, που θα διεξαχθεί τη μεθεπόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας. Για μία ακόμη φορά...

 2058 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΕΑΚΑ- Ακαδημία 72-16

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΕΑΚΑ- Ακαδημία 72-16

Πριν από 1 ημέρα 19:59 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Σε ρυθμούς προπόνησης η Ε.Α. Καλύμνου συνέτριψε τη συντοπίτισσα Ακαδημία (72-16) και έκανε το 2 στα 2, στον όμιλο νήσων του πρωταθλήματος των παγκορασίδων. Η ομάδα του Γιώργου Μαύρου ήταν εμφανώς...

 746 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Γυναικών
  Οι ''σφυρίχτρες'' της Α2 Γυναικών

Οι ''σφυρίχτρες'' της Α2 Γυναικών

Πριν από 1 ημέρα 12:19 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Ο Χρήστος Γεωργόπουλος και η Νίκη Αυγουστόγλου, αμφότεροι διαιτητές Γ’ Εθνικής από το σύνδεσμο Νότιας Αττικής, θα «σφυρίξουν» το παιχνίδι της Κυριακής (13:00) ανάμεσα στον πρωτοπόρο και αήττητο Πρωτέα Βούλας...

 939 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Ο Νικολάου ''σφυρίζει'' τον Διαγόρα!

Ο Νικολάου ''σφυρίζει'' τον Διαγόρα!

Πριν από 1 ημέρα 11:43 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Ο Αθηναίος Γιώργος Μαρτινάκος (Α2 Εθνικής) και ο αξιολογημένος Κώος ρέφερι του Σ.Δ.Κ.Δ. Νίκος Νικολάου θα «σφυρίξουν» το παιχνίδι Γ.Σ. Εργοτέλης- Γ.Σ. Διαγόρας, με το οποίο θα ανοίξει η αυλαία...

 229 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Ανδρών
  Στο Μαρούσι ο Ασλανίδης!

Στο Μαρούσι ο Ασλανίδης!

Πριν από 1 ημέρα 11:26 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Σ' ένα ακόμη παιχνίδι για την Α2 Κατηγορία Ανδρών και συγκεκριμένα για την 9η αγωνιστική θα «σφυρίξει» την προσεχή Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ο Ηλίας Ασλανίδης. Ο αξιολογημένος ρέφερι του Σ.Δ.Κ.Δ....

 68 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Μία πρώτη... ανάγνωση για το ανδρικό!

Μία πρώτη... ανάγνωση για το ανδρικό!

Πριν από 1 ημέρα 09:56 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Πέρασαν τρεις αγωνιστικές ήδη στο ανδρικό πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου και με μία πρώτη ανάγνωση, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς τις ομάδες που ξεχωρίζουν και θα συνεχίσουν στη β’ φάση....

 522 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος
  Θέλει να επιστρέψει στις νίκες!

Θέλει να επιστρέψει στις νίκες!

Πριν από 1 ημέρα 09:30 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Να επιστρέψει πάση θυσία στις νίκες θέλει η Α.Ε. Δικαίου την προσεχή Κυριακή κόντρα στην Αγία Παρασκευή. Η κωακή ομάδα θα υποδεχθεί στις 13:30 την ΚΑΠ, στο πλαίσιο της 8ης...

 150 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Δεύτερη νίκη για τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος!

Δεύτερη νίκη για τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος!

Πριν από 2 ημέρες 22:34 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο ανδρικό πρωτάθλημα πέτυχε ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, ο οποίος κέρδισε εύκολα- ως τυπικά φιλοξενούμενος- τον Α.Σ.Κ. Αρχάγγελος με 70-51. Οι «ερυθροκίτρινοι» συνάντησαν δυσκολίες στο α’...

 1308 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά
  Αθλητές από 12-15 ετών μόνο με Rapid Test στο γήπεδο!

Αθλητές από 12-15 ετών μόνο με Rapid Test στο γήπεδο!

Πριν από 2 ημέρες 18:19 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Μόνο με rapid test θα μπορούν να εισέρχονται πλέον στα γήπεδα οι αθλητές από 12 έως 15 ετών, όπως έχει ανακοινώσει η Γ.Γ.Α. Αναλυτικά: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας...

 719 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Αντώνη θα μας λείψεις...

Αντώνη θα μας λείψεις...

Πριν από 2 ημέρες 10:37 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Πένθος στο μπασκετικό κόσμο της Ρόδου, πένθος και στον Κολοσσό, αφού σήμερα τα ξημερώματα ''έφυγε'' από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών ο Αντώνης Αρναουτάκης, ο οποίος ήταν μέλος...

 2980 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α2 Γυναικών
  Κόντρα στις καλύτερες ο Ιπποκράτης!

Κόντρα στις καλύτερες ο Ιπποκράτης!

Πριν από 2 ημέρες 09:22 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Την καλύτερη ομάδα στον 2ο όμιλο της Α2 Κατηγορίας Γυναικών θα αντιμετωπίσει και μάλιστα εκτός έδρας ο Ιπποκράτης Κω, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Ο Πρωτέας Βούλας, στον οποίο αγωνίζονται...

 450 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια το ρεκόρ πόντων στην Α' Κατηγορία!

Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια το ρεκόρ πόντων στην Α' Κατηγορία!

Πριν από 3 ημέρες 08:28 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Ήταν Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008, σαν σήμερα δηλαδή πριν από 13 χρόνια… Η Ένωση Ιβίσκου/ Ιάλυσου συνέτριψε στην κυριολεξία την Ε.Α. Καλύμνου με το απίστευτο 154-27(!), που παραμένει μέχρι και σήμερα...

 534 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών
  Ο Γιακάι στις προπονήσεις της Κ.Α.Ε. Κολοσσός!

Ο Γιακάι στις προπονήσεις της Κ.Α.Ε. Κολοσσός!

Πριν από 3 ημέρες 20:00 | Δευ 29 Νοεμ, 2021

Προπονήσεις με την ανδρική ομάδα της Κ.Α.Ε. Κολοσσός έχει ξεκινήσει ο 15χρονος (γεννηθείς το 2006) Παύλος Γιακάι. Ο νεαρός και ταλαντούχος αθλητής των ακαδημιών των «θαλασσί», που παίζει φέτος στο...

 1300 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό
  Στην κορυφή Δωριείτες και Giallorossi!

Στην κορυφή Δωριείτες και Giallorossi!

Πριν από 3 ημέρες 18:52 | Δευ 29 Νοεμ, 2021

Οι Δωριείτες (74-40 τον Σταυρό Καλυθιών) και οι Giallorossi (κέρδισαν με 66-38 τον Διγενή Κοσκινού), έκαναν το 2 στα 2, στον β’ όμιλο του εργασιακού τουρνουά μπάσκετ, που διεξάγεται με...

 526 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

  Το πρόγραμμα και οι διαιτητές
Πριν από 7 ώρες
13:13 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Συνολικά 17 παιχνίδια ορίστηκαν από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου από 3 έως 8 Δεκεμβρίου 2021. Οι αγώνες αφορούν τα πρωταθλήματα ανδρών, εφήβων, νεανίδων, κορασίδων, παμπαίδων και παγκορασίδων. Η αρχή θα...

 755 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Πήρε Γκάρετ και παίζει στη Ρόδο!

  Πήρε Γκάρετ και παίζει στη Ρόδο!
Πριν από 8 ώρες
12:10 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Τον Μπράντον Γκάρετ πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Ηρακλής. Ο 31χρονος Αμερικανός σέντερ έχει αγωνιστεί σε Ισπανία, Ελβετία, Πορτογαλία και άρχισε την φετινή σεζόν στο ουγγρικό πρωτάθλημα, ενώ θα κάνει...

 383 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Πάνοπλος στην Κρήτη ο Διαγόρας!

  Πάνοπλος στην Κρήτη ο Διαγόρας!
Πριν από 9 ώρες
11:42 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Το πρωί του Σαββάτου θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο ο Γ.Σ. Διαγόρας, όπου το απόγευμα της ίδιας μέρας (17:00) θα αντιμετωπίσει στο «Λίντο» τον Εργοτέλη, στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι...

 188 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Δύσκολα θα προλάβει ο Μίλερ!

  Δύσκολα θα προλάβει ο Μίλερ!
Πριν από 10 ώρες
10:43 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι της Κυριακής (20:00) κόντρα στον Ηρακλή, ο Σον Μίλερ. Ο Αμερικανός σέντερ συνεχίζει τη θεραπευτική αγωγή, μετά τη θλάση που υπέστη και τον έχει κρατήσει...

 176 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γενικά

Προετοιμασία με...αισιοδοξία!

  Προετοιμασία με...αισιοδοξία!
Πριν από 10 ώρες
10:02 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, επί ημερών Κλίφορντ Φίσερ. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους παίκτες, που αποτελούν...

 79 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Σπουδαία νίκη για τον ΑΟ Ερμιονίδας

  Σπουδαία νίκη για τον ΑΟ Ερμιονίδας
Πριν από 24 ώρες
20:33 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Σπουδαία νίκη παραμονής πέτυχε ο Α.Ο. Ερμιονίδας στο εξ αναβολής παιχνίδι με τη Νίκη Αμαρουσίου... Παρά το γεγονός ότι ο Μιχάλης Πελεκάνος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα (θα μπει στη...

 601 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Όλα τα αποτελέσματα

  Όλα τα αποτελέσματα
Πριν από 1 ημέρα
19:51 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Το 12sports σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε όλους τους αγώνες μπάσκετ, που ορίστηκαν από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Έγκυρα και έγκαιρα, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων (και με live...

 3170 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Οι διαιτητές της Γ' Εθνικής

  Οι διαιτητές της Γ' Εθνικής
Πριν από 1 ημέρα
11:59 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Ο Κώστας Αδαμόπουλος (Αττικής) και ο Γιώργος Κηπώσης (Νότιας Αττικής), αμφότεροι διαιτητές Γ' Εθνικής, θα «σφυρίξουν» το παιχνίδι της Κυριακής (13:30) ανάμεσα στην Α.Ε. Δικαίου και την Αγία Παρασκευή, στο...

 232 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Β' Εθνική

Μαζί στο Αιγάλεω Φάκαρος-Αγγελής!

  Μαζί στο Αιγάλεω Φάκαρος-Αγγελής!
Πριν από 1 ημέρα
11:31 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Στο Αιγάλεω θα βρίσκονται μαζί την προσεχή Κυριακή (17:00) ο Άρης Φάκαρος (φωτό) και ο Αργύρης Αγγελής. Οι δύο αξιολογημένοι ρέφερι του Σ.Δ.Κ.Δ. θα διευθύνουν το παιχνίδι της Β’ Εθνικής...

 68 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Οι ''σφυρίχτρες'' της Basket League!

  Οι ''σφυρίχτρες'' της Basket League!
Πριν από 1 ημέρα
11:14 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Για τέταρτη φορά φέτος (ήδη έχει «σφυρίξει» δύο φορές στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο), ο διεθνής Θεσσαλονικιός Γιάννης Φούφης θα βρεθεί σε παιχνίδι του Κολοσσού, αφού ορίστηκε πρώτος διαιτητής στην...

 314 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Τοπικό ντέρμπι με...φαβορί!

  Τοπικό ντέρμπι με...φαβορί!
Πριν από 1 ημέρα
09:21 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Με το τοπικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ε.Α. Καλύμνου και την Ακαδημία θα «πέσει» σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στον όμιλο νήσων του πρωταθλήματος των παγκορασίδων. Στην αναμέτρηση της Καλύμνου...

 177 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Α1 Ανδρών

Συλλυπητήρια του Κολοσσού για Καρβέλα

  Συλλυπητήρια του Κολοσσού για Καρβέλα
Πριν από 2 ημέρες
16:53 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο Δημήτρης Καρβέλας, που είχε προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Κολοσσός συλλυπάται την οικογένεια του: ''Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels εκφράζει τα ειλικρινή της...

 443 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Αναβολή στο Πυλί!

  Αναβολή στο Πυλί!
Πριν από 2 ημέρες
14:32 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι των εφήβων ανάμεσα στην Α.Ε. Δικαίου και τον Έσπερο Κω, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον όμιλο νήσων. Λόγω βροχής η αναμέτρηση ματαιώνεται...

 565 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Ο πρώτος σκόρερ... Φώτης Μπανγκούρας!

  Ο πρώτος σκόρερ... Φώτης Μπανγκούρας!
Πριν από 2 ημέρες
09:33 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Ο Φώτης Μπανγκούρας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ το σαββατοκύριακο στο εργασιακό τουρνουά μπάσκετ, που διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία στο Κολλέγιο Ρόδου. Ο 35χρονος αθλητής κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι στο χώρο...

 953 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Γ΄ Εθνική - Νότιος όμιλος

Για την πρώτη εκτός έδρας νίκη!

  Για την πρώτη εκτός έδρας νίκη!
Πριν από 2 ημέρες
09:14 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Με ανεβασμένη τη ψυχολογία και στόχο τη νίκη, με την οποία θα μπορέσει να κοιτάξει ακόμη και την πρωτιά, θα παίξει ο Γ.Σ. Διαγόρας το Σάββατο (17:00) στο «Λίντο» κόντρα...

 370 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Μπάσκετ | Τοπικό

Με τρεις απουσίες και έναν αμφίβολο!

  Με τρεις απουσίες και έναν αμφίβολο!
Πριν από 2 ημέρες
09:00 | Τρι 30 Νοεμ, 2021

Με αρκετές απουσίες θα παίξει η Καλλιθέα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, το προσεχές σαββατοκύριακο… Συγκεκριμένα ο Πάνος Παναγιωταράκος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Παύλου Καρβούνη (δεν...

 550 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Άλλα σπορ |

Στο Ο.Α.Κ.Α. οι ''Πιγκουίνοι''

  Στο Ο.Α.Κ.Α. οι ''Πιγκουίνοι''
10:59 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Αύριο αναχωρούν για την Αθήνα οι ''Πιγκουίνοι'', οι οποίοι θα πάρουν στο κύπελλο του Παναθηναϊκού στο Ο.Α.Κ.Α. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:...

 243 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Πρωτέας Καλύμνου πιστοποιεί κριτές ναυαγοσωστικής!

  Ο Πρωτέας Καλύμνου πιστοποιεί κριτές ναυαγοσωστικής!
09:24 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο προπονητής- αθλητής του Πρωτέα Καλύμνου Μιχάλης Γλυνάτσης ενημέρωσε για την πιστοποίηση κριτών αθλητικής ναυαγοσωστικής από...

 73 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Rodos off Road Adventure''

  ''Rodos off Road Adventure''
09:15 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Στη Ρόδο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αναπτύσσεται, με τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτόν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους,...

 50 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η κατάταξη των συλλόγων του ΣΕΓΑΣ

  Η κατάταξη των συλλόγων του ΣΕΓΑΣ
09:06 | Πεμ 2 Δεκ, 2021

Έγινε γνωστή η ανεπίσημη αξιολόγηση- κατάταξη των σωματείων του 2021, που εστάλη στα σωματεία και στις ΕΑΣ όλης της χώρας....

 68 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Οι επιτυχίες του Ι.Ο.Κ. στην τοξοβολία!

  Οι επιτυχίες του Ι.Ο.Κ. στην τοξοβολία!
16:39 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Ο Ιππικός Όμιλος Κω, που ασχολείται και με την τοξοβολία εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση: ''Ο Ιππικός Όμιλος Κω ολοκληρώνει...

 201 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

5ος στην Ελλάδα ο Ανταγόρας Κω!

  5ος στην Ελλάδα ο Ανταγόρας Κω!
08:59 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, Ανδρών-Γυναικών & Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών (U23), για το 2021 στο Λουτράκι. Την τελευταία...

 43 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στις 18/12 το Christmas Festival των ''Πιγκουίνων''!

  Στις 18/12 το Christmas Festival των ''Πιγκουίνων''!
08:35 | Τετ 1 Δεκ, 2021

Μία ακόμη σπουδαία εκδήλωση από την κολυμβητική ομάδα Rhodes Penguins, αφού στις 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το Christmas Festival. Αναλυτικά,...

 182 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

Ειδησεις ομαδων

(ΜΠΑΣΚΕΤ)