www.12sports.gr

www.12sports.gr: Άλλα σπορ
Η προκήρυξη για τα ''Πεισάνδρεια''
09:16 | Παρ 14 Μαϊ, 2021
Εκτύπωση θέματος 73 αναγνώσεις

Η προκήρυξη για τα ''Πεισάνδρεια''

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στο δημοτικό στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» στην περιοχή του Αγίου Σουλά, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, διοργανώνει την συνάντηση κλασικού αθλητισμού «Πεισάνδρεια 2021». Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης:
Τόπος- ημερομηνία διεξαγωγής:
Ρόδος – Σάββατο 22 Ιουνίου 2021 – Δημοτικό Στάδιο Καμείρου «Ι. Πρώτος»
Ηλικίες:
Κατηγορία Έτος γεννήσεως
ΠΠ β΄ – ΠΚ β΄ 2008-2009
ΠΠ α΄ – ΠΚ α΄ 2006-2007
Π-Κ 2004-2005
Ε-Ν 2002-2003
Α-Γ >2001

Αγωνίσματα:
Κατηγορία Δρόμοι Άλματα Ρίψεις
ΠΠ β΄ – ΠΚ β΄ 80μ – 200εμπ. – 1200μ Επί κοντώ – Άλμα σε Μήκος Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
ΠΠ α΄ 80μ – 200εμπ. – 1200μ Επί κοντώ – Άλμα σε Μήκος Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
ΠΚ α΄ 80μ -200εμπ.-1200μ – 5000μ βάδην Επί κοντώ – Άλμα σε Μήκος Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
Π 100μ-400μ Επί κοντώ – Άλμα σε Μήκος Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
Κ 100μ- 100εμπ- 400μ- 400εμπ-800μ-5000μ βάδην Επί κοντώ – Άλμα σε Μήκος Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
Ε 100μ-400μ Επί κοντώ Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
Α 100μ-400μ- 400εμπ Επί κοντώ Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
Γ 100μ-100εμπ – 400μ- 400εμπ Επί κοντώ Σφυροβολία – Δισκοβολία-Σφαιροβολία – Ακοντισμός
Όργανα ρίψεων:
Κατηγορία Σφαίρα Σφύρα Δίσκος Ακόντιο
ΠΠΑˊ 4kg 4kg 1 kg 600gr
ΠΚΑˊ 3kg 3kg 1 kg 500gr
ΠΑΙΔΕΣ 5 kg 5 kg 1,5 kg 700gr
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 3 kg 3 kg 1 kg 500gr
ΑΝΔΡΩΝ 7,25 kg 7,25 kg 2 kg 800gr
ΓΥΝΑΙΚΩΝ 4kg 4kg 1 kg 600gr

Αποστάσεις εμποδίων:
Κατηγορία Αγώνισμα Απόσταση 1ου εμπ. Ενδιάμεση απόσταση Τελευταίο έως τερματισμό Ύψος εμποδίου Αριθμός εμποδίων
ΠΠ Α΄ 100μ εμπ. 13μ 8.50μ 10,50μ 84εκ 10
ΠΑΙΔΩΝ 400μ εμπ. 45μ 35μ 40μ 84εκ 10
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 100μ εμπ. 13μ 8.50μ 10,50μ 76εκ 10
ΑΝΔΡΩΝ 400μ εμπ. 45μ 35μ 40μ 91εκ 10
ΓΥΝΑΙΚΩΝ 100μ εμπ. 13μ 8.50μ 10,50μ 84εκ 10
400μ εμπ. 45μ 35μ 40μ 76εκ 10

Διαδοχικά ύψη
Επί κοντώ Γ (οπεν): 2.02-2.12-2.22μ. και ανά δέκα (10) εκατοστά μέχρι τα 3.20. Μετά ανά πέντε (5) εκατοστά.
Επί κοντώ Α (οπεν): 3.22-3.32-3.42 και ανά δέκα (10) εκατοστά μέχρι τα 4.00. Μετά ανά πέντε (5) εκατοστά.

Δικαίωμα συμμετοχής:
Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να δηλώσει απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών στα αντίστοιχα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν σε 2 αγωνίσματα που επιθυμούν, σύμφωνα με την κατηγορία που ανήκουν και με βάση τη Γενική προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ. Κάθε αθλητής-τρια (ΠΠβ’-ΠΚβ’) έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Τα σωματεία θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους για όλες τις κατηγορίες στο σωματείο ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ ([email protected]), έως τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων, Τετάρτη 19/05/2021. Στους αγώνες οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα δελτία των αθλητών ιατρικώς θεωρημένα για τους τελευταίους δώδεκα μήνες (12) μήνες, για να τα καταθέσουν στην γραμματεία των αγώνων (αίθουσα κλήσης). Οι συνοδοί προπονητές των συμμετεχόντων σωματείων, θα ενημερωθούν την Πέμπτη 20/05/2021 για το οριστικό ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων.

Οικονομικά:
Στους συμμετέχοντες αθλητές-τριες δεν θα δοθούν έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.
ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Ειδικές οδηγίες ΓΓΑ
• Ισχύουν και εφαρμόζονται όλα τα γενικά μέτρα που αφορούν την τήρηση αρχείου με την λεπτομερή καταγραφή εισερχόμενων στην εγκατάσταση, της υγιεινής των χώρων, της τήρησης ασφαλών αποστάσεων και ατομικής υγιεινής καθώς και των διαδικασιών απολύμανσης της εγκατάστασης και του αθλητικού εξοπλισμού. Σε κάθε περίπτωση οι νέες ειδικές οδηγίες από τη ΓΓΑ θα ενσωματώνονται στις επικαιροποιημένες εκδόσεις του Πρωτοκόλλου.

• Μοριακός έλεγχος (RT-PCR) ή άμεσο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) του κορονωιού SARS-CoV-2 Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης καθορίζεται η υποχρεωτική πραγματοποίηση μοριακού ελέγχου (RT PCR) 24-48 ώρες πριν την ημέρα του αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) του κορονωιού SARS-CoV-2, την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα, για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Εξυπακούεται ότι για τη συμμετοχή απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ.

• Παρουσία ατόμων στον Αγωνιστικό χώρο: Στον αγωνιστικό χώρο δεν θα βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότερα από 150 άτομα από τις ακόλουθες κατηγορίες εμπλεκομένων με τη διοργάνωση: – Αθλήτριες & αθλητές, – Κριτές Αγωνοδίκου Επιτροπής, – Εξουσιοδοτημένα μέλη Δ.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή διοργανωτή, – Επιτελικοί Τεχνικοί, Τεχνικοί Σύμβουλοι Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή διοργανωτή – Ιατρικό προσωπικό διοργάνωσης (ιατρός & φυσιοθεραπευτή), – Χειριστές Σύστηματος Αυτόματης Χρονομέτρηση (φώτο-φινις), – Εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό ΣΕΓΑΣ ή διοργανωτή, – Προσωπικό Σταδίου, – Εθελοντές (χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών: πίνακες επίδοσης & live results) / εφ’ όσον απαιτηθεί, – Φωτογράφος ΣΕΓΑΣ ή διοργάνωσης, – Προσωπικό τηλεοπτικής κάλυψης / εφ’ όσον υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση.

• Παρουσία ατόμων στις εξέδρες: Εάν οι αγώνες πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, στην εξέδρα ή στην περίπτωση που η εγκατάσταση δεν διαθέτει εξέδρα σε οριοθετημένο χώρο εντός της εγκατάστασης θα βρίσκονται μόνο:
1. Προπονητές των αθλητριών και αθλητών που αγωνίζονται,
2. Το απαραίτητο για τη διεξαγωγή των αγώνων προσωπικό του ΣΕΓΑΣ ή του διοργανωτή, – Τα μέλη της Ελλανοδίκου Επιτροπής,
3. Περιορισμένος αριθμός μελών ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ,
4. Οι Εθνικοί Προπονητές, ο Διευθυντής Αγώνων του ΣΕΓΑΣ ή του διοργανωτή και οι Τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ ή του διοργανωτή επιφορτισμένοι με τη διοργάνωση,
5. Συνοδοί Συλλόγων,
6. Προσωπικό και τεχνικοί του Σταδίου,
7. Περιορισμένος αριθμός δημοσιογράφων (μέλη των ΠΣΑΤ / ΕΣΗΕΑ)
8. Το απαραίτητο για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα προσωπικό (εφ’ όσον υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση).
Όσοι παρευρίσκονται στις εξέδρες του Σταδίου θα πρέπει απαραίτητα να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει στην ίδια ευθεία καθισμάτων να υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον τεσσάρων (4) καθισμάτων (42εκ. Χ 4 : 1,68μ.) και μεταξύ των κάθετων σειρών ένα κενό δύο (2) καθισμάτων (περίπου 2μ.),
• Παρουσία αθλητών στο προθερμαντήριο Στο χώρο προθέρμανσης των αθλητών θα παρευρίσκονται μόνο οι αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν και κανείς άλλος. Σε περίπτωση που ο χώρος προθέρμανσης βρίσκεται σε κλειστό χώρο ή χρησιμοποιείται και κλειστός χώρος τότε στον συγκεκριμένο χώρο δεν θα παρευρίσκονται περισσότερα άτομα από αυτά που προβλέπονται στις αντίστοιχες οδηγίες της ΓΓΑ, που ισχύουν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης, για τα αντίστοιχα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας (τετραγωνικά μέτρα/άτομο.
• Απονομές: Για την αποφυγή συνωστισμού ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν ειδικές τελετές απονομών.
• Παρουσία φιλάθλων: Εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Πολιτείας αναφορικά με τη παρουσία φιλάθλων στο στάδιο. Συνεπώς, με τα σημερινά δεδομένα, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Σε περίπτωση που επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων θα ακολουθηθούν οι οδηγίες της Πολιτείας και θα επικαιροποιηθεί και το παρόν Πρωτόκολλο.
• Xρήση μάσκας: (ιατρική χειρουργική μάσκα προσώπου, μάσκα προστασίας N95 ή FFP-2) Η χρήση μάσκας, η οποία απαραίτητα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, θα είναι υποχρεωτική εντός της εγκατάστασης ή του χώρου διεξαγωγής της διοργάνωσης για όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι αθλήτριες-τες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς και όταν αγωνίζονται.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Άφιξη στο Στάδιο:
• Οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης σε συνεργασία με τους Τεχνικούς του ΣΕΓΑΣ ή του διοργανωτή θα ορίζουν ΜΟΝΟ μία είσοδο για την προσέλευση όλων των εμπλεκομένων (αθλητές, προπονητές, κριτές, ιατροί, φυσιοθεραπευτές, μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, προσωπικό ΣΕΓΑΣ, εργατικό προσωπικό κ.α.) στο Στάδιο, στην οποία θα καταγράφονται σε έντυπο οι εισερχόμενοι και οι εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης σε περίπτωση κρούσματος Covid 19 από τον ΕΟΔΥ.
• Η είσοδος αυτή θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης της εγκατάστασης και θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή είσοδο όλων των παραπάνω, ∙ Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα γίνεται θερμομέτρηση από προσωπικό της διοργάνωσης,
• Σε εμφανή χώρο στην είσοδο της εγκατάστασης θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για τήρηση αποστάσεων και μέτρων ατομικής προστασίας,
• Αθλήτριες και αθλητές προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου που έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε 48 ώρες πριν τον αγώνα,
• Η αποχώρηση θα γίνεται από μία μόνο έξοδο, η οποία θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης της εγκατάστασης,
• Οι αθλητές καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα φορούν μάσκα κατά την είσοδό τους καθώς και κατά την παραμονή τους στις εξέδρες. Τη μάσκα οι αθλητές θα την βγάλουν ΜΕΤΑ τη δήλωση της παρουσίας τους στην Αίθουσα Κλήσης, σύμφωνα πάντα με το ωρολόγιο πρόγραμμα παρουσίας στην Αίθουσα Κλήσης, και πριν το ξεκίνημα της προθέρμανσης,
• Κατά τη διάρκεια παρουσίας όλων των εμπλεκομένων θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και πάντα τηρώντας την αρχή της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Δήλωση – παρουσία αθλητριών και αθλητών στην Αίθουσα Κλήσης: Οι αθλήτριες και αθλητές προσέρχονται στην Αίθουσα Κλήσης σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας της ανά αγώνισμα και φορώντας τη μάσκα τους. Μετά τη δήλωση παρουσίας κατευθύνονται προς το χώρο προθέρμανσης που θα έχει οριστεί από τους διοργανωτές, όπου μπορούν να αποθέσουν τη μάσκα τους στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων που θα έχουν τοποθετηθεί στο χώρο για το σκοπό αυτό και να ξεκινήσουν την προθέρμανσή τους.
Διαδικασία διεξαγωγής των αγωνισμάτων:
Δρομικά αγωνίσματα
• Οι αθλήτριες και αθλητές θα εισέρχονται στο αγωνιστικό χώρο συνοδεία κριτών ανά σειρά/αγώνισμα, τηρώντας απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 2μ. και αφού έχουν εξέλθει του αγωνιστικού χώρου οι αθλητές της προηγούμενης σειράς/αγωνίσματος,
• Οι κριτές κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους θα είναι αραιωμένοι μεταξύ τους (τουλάχιστον 1,5μ.) καθώς και απομακρυσμένοι από τους αθλητές, ∙ Οι κριτές θα μπορούν να κάνουν συστάσεις στους αθλητές για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας,
• Ο αθλητικός εξοπλισμός (π.χ. βατήρες εκκίνησης) θα απολυμαίνεται πριν και μετά τη χρήση του (από ειδικά ορισμένο προσωπικό).
• Οι κριτές θα φορούν μάσκα. Το εργατικό προσωπικό θα φορά μάσκα και γάντια.
• Σε ειδικό χώρο στις αφετηρίες των αγωνισμάτων καθώς και στον τερματισμό θα υπάρχουν αντισηπτικό, μάσκες καθώς και γάντια για τη χρήση από αθλητές, κριτές, προσωπικό κ.α.
• Αγωνίσματα που εκκινούν από βατήρα: Λόγω της ύπαρξης αρνητικού τεστ αντιγόνου τα αγωνίσματα αυτά θα διεξάγονται κανονικά σε όλους τους διαδρόμους. 4.2.3.1.3. Αγωνίσματα που είτε διεξάγονται εν μέρει σε διαδρόμους για μία (1) ή περισσότερες στροφές (800μ. 4Χ400μ.) είτε δεν διεξάγονται σε διαδρόμους (1.500μ., 3.000μ., 5.000μ., 3.000μ. με ΦΕ): Λόγω της ύπαρξης αρνητικού τεστ αντιγόνου, τα αγωνίσματα αυτά θα διεξάγονται κανονικά χωρίς καμία διαφοροποίηση. Σημείωση: οι κριτές των δρομικών αγωνισμάτων εκτός από τον Έφορο, τον στροφομέτρη, τους κριτές στροφών-άφιξης (ο μικρότερος δυνατός αριθμός) καθώς και τους Επόπτες θα είναι στην εξέδρα
Αγωνίσματα Κονίστρας:
• Τα αγωνίσματα κονίστρας θα κατανέμονται αναλογικά στο ωρολόγιο πρόγραμμα και θα μεσολαβεί ικανό χρονικό διάστημα για την απολύμανση του χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος καθώς και του αθλητικού εξοπλισμού,
• Ο ελάχιστος χρόνος που θα μεσολαβεί από προσπάθεια σε προσπάθεια (τέλος προσπάθειας με αρχή επόμενης) θα πρέπει να επαρκεί για την απολύμανση του χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος (π.χ. στρώμα προσγείωσης κ.α.), Προσοχή ο χρόνος της προσπάθειας του αθλητή δεν αλλάζει αλλά παραμένει ο ίδιος,
• Οι αθλητές θα είναι αραιωμένοι μεταξύ τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 2μ., ∙ Στους αθλητές θα δοθούν καρέκλες και όχι πάγκοι προκειμένου να κρατηθούν οι ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ τους,
• Τα όργανα μετά από κάθε χρήση πρώτα θα καθαρίζονται και μετά θα απολυμαίνονται (από ειδικά ορισμένο προσωπικό),
Κάθετα άλματα:
• Όλος ο εξοπλισμός θα απολυμαίνεται πριν, κατά τη διάρκεια καθώς και μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του αγωνίσματος,
• Μετά από κάθε προσπάθεια αθλητή το στρώμα προσγείωσης θα απολυμαίνεται, εκτός και αν ο προηγούμενος αθλητής δεν ήλθε σε επαφή με το στρώμα δηλ. δεν επιχείρησε καθόλου προσπάθεια (άλμα). Εναλλακτικά θα μπορούσε ο κάθε αθλητής να χρησιμοποιήσει ένα προσωπικό κάλυμμα της επιφάνειας του στρώματος, π.χ. από ανθεκτικό και μαλακό μουσαμά ή κάποιο μαλακό ύφασμα διαστάσεων περίπου 3μ.Χ4μ. για το Άλμα σε Ύψος και 4μ.Χ5μ. για το Άλμα Επί Κοντώ, το οποίο και θα αποσύρει μετά την προσπάθειά του προκειμένου ο επόμενος αθλητής να τοποθετήσει το δικό του.
• Στην περίπτωση που οι αθλητές χρησιμοποιούν κοινά κοντάρια, αυτά θα πρέπει να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρή
• Όταν ο πήχης μετά από επαφή των χεριών ή του σώματος του αθλητή πέσει στο στρώμα, θα πρέπει να απολυμαίνεται πριν τοποθετηθεί ξανά στους στυλοβάτες. Οριζόντια άλματα:
• Όπως είναι γενικά παραδεκτό η άμμος δεν μεταδίδει τον ιό. Ανεξάρτητα όμως από την παραδοχή αυτή και προκειμένου όλοι οι αθλητές να αισθάνονται ασφαλείς, οι υπεύθυνοι του σκάμματος θα πρέπει μετά από κάθε προσπάθεια να προχωρούν στην απολύμανση της άμμου και αν αθεωρηθεί απαραίτητο και στην αναμόχλευση (αναποδογύρισμα) αυτής με τη χρήση φτυαριού και τσουγκράνας,
• Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των αλμάτων συνιστάται κανένα άτομο να μην βρίσκεται κοντά στο σκάμμα, εκτός από τους κριτές σκάμματος οι οποίοι και θα φορούν μάσκα.
Ρίψεις:
• Τα ριπτικά όργανα θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν, κατά τη διάρκεια καθώς και μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος,
• Οι αθλητές μετά από κάθε προσπάθεια θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, ∙ Οι υπεύθυνοι για την επιστροφή των ριπτικών οργάνων θα πρέπει απαραίτητα να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους, • Οι υπεύθυνοι για τα όργανα θα πρέπει μετά από κάθε χρήση πρώτα να τα καθαρίζουν, μετά να τα απολυμαίνουν και στο τέλος να τα σκουπίζουν με απορροφητικό χαρτί (π.χ. χαρτί κουζίνας) προκειμένου να μην γλιστράνε,
• ‘Όλος ο υπόλοιπος αθλητικός εξοπλισμός ή άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται (μετροταινίες, σημαίες κ.α.) θα πρέπει χρησιμοποιείται από τους ίδιους κριτές ή προσωπικό, οι οποίοι απαραίτητα θα πρέπει να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ
16:00 5000μ Βάδην ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Γ (οπεν) ΣΦΥΡΑ Κ- ΔΙΣΚΟΣ Α
16:45 400μ εμπ. Α
16:55 400μ εμπ. Γ
17:05 200μ εμπ.
17:10 ΜΗΚΟΣ (οπεν)
17:20 ΑΚΟΝΤΙΟ ΠΠ-ΠΚ-Π-Κ-Α-Γ
17:30 100μ εμπ. ΠΠΑ
17:40 100μ εμπ. Γ
17:50 100μ εμπ. Κ
18:10 100μ Α ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Α (οπεν)
18:20 100μ. Γ
18:30 80 ΠΠ
18:40 80 ΠΚ ΣΦΑΙΡΑ ΠΠ-ΠΚ-Π-Κ-Α-Γ
18:50 400μ Γ
19:00 400μ. Α
19:10 800μ Γ
19:20 1200μ Κ
19:30 1200μ Γ

Άλλα σπορ |
  Οι συμμετοχές στο διασυλλογικό!

Οι συμμετοχές στο διασυλλογικό!

Πριν από 15 ώρες 08:05 | Σαβ 12 Ιουν, 2021

Σήμερα θα γίνει στο Δ.Α.Κ. Ρόδου το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου U16, με την παρουσία πολλών αθλητών και αθλητριών απ' όλα τα Δωδεκάνησα. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες...

 161 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Οι Ίωνες δίπλα στον ''Αγώνα Αγάπης''!

Οι Ίωνες δίπλα στον ''Αγώνα Αγάπης''!

Πριν από 1 ημέρα 17:25 | Παρ 11 Ιουν, 2021

Ο Όμιλος των Ιώνων Λέρου στηρίζει το συμβολικό αγώνα δρόμου με την ονομασία "Αγώνας Αγάπης" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 19:00 και διοργανώνεται από την Ύπατη...

 159 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Τεράστια επιτυχία για Τοτολίδη!

Τεράστια επιτυχία για Τοτολίδη!

Πριν από 2 ημέρες 21:10 | Πεμ 10 Ιουν, 2021

Άλλη μια τεράστια επιτυχία για τον Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος. Ο πρωταθλητής του Ηλίας Τοτολίδης κατάφερε σήμερα στο Athens Sprint Men’s Gala στο ''Σταύρος Νιάρχος'', να πιάσει το όριο συμμετοχής στα 110...

 287 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Τ.!

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Τ.!

Πριν από 2 ημέρες 15:28 | Πεμ 10 Ιουν, 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και με βάση τις κατατεθείσες υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και τα Όργανα του Συνδέσμου, για...

 130 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Το νέο Δ.Σ. του Ν.Ο. Κω!

Το νέο Δ.Σ. του Ν.Ο. Κω!

Πριν από 3 ημέρες 21:16 | Τετ 9 Ιουν, 2021

Σήμερα έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κω, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Από τις διαδικασίες εκλογών και αρχαιρεσιών, κατά τις οποίες τηρήθηκαν οι κανονισμοί του νέου,...

 184 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Για μία θέση στην Εθνική ομάδα!

Για μία θέση στην Εθνική ομάδα!

Πριν από 3 ημέρες 16:46 | Τετ 9 Ιουν, 2021

Στους πανελλήνιους αγώνες της προεθνικής ομάδας Optimist και Laser 4,7 συμμετέχουν οι ιστιοπλόοι του Ναυτικού ομίλου Ρόδου Αντώνης Βάγγερ και Μιχάλης Γρίβας. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ολυμπιακό υπο την...

 163 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Όλα έτοιμα στην Κω για τους αγώνες!

Όλα έτοιμα στην Κω για τους αγώνες!

Πριν από 4 ημέρες 10:03 | Τετ 9 Ιουν, 2021

Το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου στην Κω θα διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου σε όλες τις κατηγορίες. Για πρώτη φορά θα γίνει τοπικός αγώνας Ανδρών Μάστερς με τον Ποδηλατικό...

 108 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Δύο χρυσά και ένα χάλκινο ο Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος!

Δύο χρυσά και ένα χάλκινο ο Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος!

Πριν από 5 ημέρες 16:08 | Δευ 7 Ιουν, 2021

Αρκετές επιτυχίες, δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο πήρε ο Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου: ''Μεγάλες συγκινήσεις ζήσαμε από τον σύλλογό μας στο...

 518 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Από τη Ρόδο στο... ''Ρολάν Γκαρός''!

Από τη Ρόδο στο... ''Ρολάν Γκαρός''!

Πριν από 5 ημέρες 11:51 | Δευ 7 Ιουν, 2021

Η πρώτη Ελληνίδα τζούνιορ που συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά «Ρολάν Γκαρός» είναι η Λαρισαία Μιχαέλα Λάκη, η οποία το 2018 κέρδισε στο ITF Ρόδου, σε ηλικία 13 ετών. Η ταλαντούχα...

 652 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Τον Σεπτέμβριο στην Κάλυμνο!

Τον Σεπτέμβριο στην Κάλυμνο!

Πριν από 5 ημέρες 11:17 | Δευ 7 Ιουν, 2021

Από 6 έως 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει οριστικά στην Κάλυμνο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις U12. Για πρώτη φορά στο νησί των «σφουγγαράδων» θα διεξαχθεί μία τέτοια διοργάνωση για αγόρια και...

 108 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Στη 2η θέση η Μαγκούλια!

Στη 2η θέση η Μαγκούλια!

Πριν από 6 ημέρες 08:54 | Δευ 7 Ιουν, 2021

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε χθες η Μαρία Μαγκούλια στη σφαιροβολία. Η Καλυμνιά αθλήτρια με βολή στα 15.34 στους χθεσινούς αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών- Γυναικών  Κ-23, κατέκτησε στην σφαιροβολία...

 80 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Χάλκινο μετάλλιο ο Δράκος!

Χάλκινο μετάλλιο ο Δράκος!

Πριν από 6 ημέρες 13:25 | Κυρ 6 Ιουν, 2021

Μετά τον «Γύρο Θυσίας» στην Αχαΐα το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια νέα επιτυχία ήρθε να προστεθεί στην ποδηλασία του Γ.Σ. Διαγόρας και πάλι με τον Νίκο Δράκο! Ο «κυανέρυθρος» ποδηλάτης στον αγώνα...

 246 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Πρώτη αλλά όχι ικανοποιημένη!

Πρώτη αλλά όχι ικανοποιημένη!

Πριν από 7 ημέρες 21:17 | Σαβ 5 Ιουν, 2021

Σαν σε προπόνηση η Ραφαέλα Σπανουδάκη νίκησε στα 100μ. του πανελλήνιου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Πάτρα. Ο χρόνος της ήταν 11.46. Η 27χρονη σπρίντερ δεν έμεινε ευχαριστημένη από την επίδοσή...

 227 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |
  Στην Πάτρα το πανελλήνιο!

Στην Πάτρα το πανελλήνιο!

Πριν από 8 ημέρες 09:05 | Σαβ 5 Ιουν, 2021

Σήμερα και αύριο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών- Γυναικών, με την συμμετοχή αρκετών αθλητών και αθλητριών από τα Δωδεκάνησα που στοχεύουν σε διάκριση....

 248 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στον ''χρυσό στόλο'' ο Γρίβας!

  Στον ''χρυσό στόλο'' ο Γρίβας!
Πριν από 36 λεπτά
22:26 | Σαβ 12 Ιουν, 2021

Σπουδαία επιτυχία για τον ιστιοπλόο του Ναυτικού ομίλου Ρόδου Μιχάλη Γρίβα στην πανελλήνια πρόκριση για την εθνική ομάδα Optimist. Μετά από πέντε πολύ δύσκολες ιστιοδρομίες (πολλές αλλαγές καιρού, αντιμετώπιση μπουρινιών)...

 41 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πρωταθλητής ο Δράκος!

  Πρωταθλητής ο Δράκος!
Πριν από 2 ώρες
20:53 | Σαβ 12 Ιουν, 2021

Πρωταθλητής Δωδεκανήσου κατηγορίας Ανδρών-εφήβων στην ατομική χρονομέτρηση αναδείχθηκε ο Νίκος Δράκος του ΓΣ Διαγόρα. Ο Κυριάκος Παπασταματάκης και ο Μιχάλης Σαββάκης στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου για την κατηγορία...

 39 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην ''Πόλη'' Έλληνας και Παραστατίδου!

  Στην ''Πόλη'' Έλληνας και Παραστατίδου!
Πριν από 15 ώρες
08:03 | Σαβ 12 Ιουν, 2021

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών Κ-20 θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από 28 αθλητές και αθλήτριες. Η Ομοσπονδία επέλεξε να δώσει αγωνιστικές ευκαιρίες τόσο...

 42 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στην Εθνική Εφήβων ο Σαββάκης!

  Στην Εθνική Εφήβων ο Σαββάκης!
Πριν από 1 ημέρα
19:45 | Παρ 11 Ιουν, 2021

Μετά από εισήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και τη σύμφωνη γνώμη του εφόρου Εθνικών ομάδων και της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π., κλήθηκε ο Μιχάλης Σαββάκης του Ροδήλιου στους διεθνείς αγώνες «58...

 73 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αλλαγές στο πρόγραμμα και ''Τάμα''!

  Αλλαγές στο πρόγραμμα και ''Τάμα''!
Πριν από 1 ημέρα
15:45 | Παρ 11 Ιουν, 2021

Ο Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρ. ανακοίνωσε το τροποποιημένο ''καλεντάρι'' του για το 2021, καθώς και πληροφορίες για το ''Τάμα'' που θα γίνει το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου. Αναλυτικά, όλες οι αλλαγές...

 48 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Το νέο Δ.Σ. του Γ.Σ. Νέων Λέρου

  Το νέο Δ.Σ. του Γ.Σ. Νέων Λέρου
Πριν από 2 ημέρες
10:00 | Παρ 11 Ιουν, 2021

Η Άννα Ασβεστά θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Γ.Σ. Νέων Λέρου... Tην περασμένη Κυριακή έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Από τις διαδικασίες εκλογών...

 163 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Αρχίζουν τα μαθήματα στον Ν.Ο. Κω!

  Αρχίζουν τα μαθήματα στον Ν.Ο. Κω!
Πριν από 2 ημέρες
21:16 | Πεμ 10 Ιουν, 2021

Ο Ναυτικός Όμιλος Κω εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι την Κυριακή αρχίζουν τα μαθήματα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ν.Ο. Κω για το νέο κύκλο μαθημάτων ιστιοπλοΐας...

 114 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Στον ''έβδομο ουρανό'' το τένις!

  Στον ''έβδομο ουρανό'' το τένις!
Πριν από 3 ημέρες
16:57 | Τετ 9 Ιουν, 2021

Χαράς ευαγγέλια για το ελληνικό τένις, μετά τις μεγάλες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά, της Μαρίας Σάκκαρη και της Μιχαέλας Λάκη. Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Α.: ''Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία... Ο...

 72 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο ΔΟΠΑΡ δίπλα στον...στίβο!

  Ο ΔΟΠΑΡ δίπλα στον...στίβο!
Πριν από 4 ημέρες
10:00 | Τετ 9 Ιουν, 2021

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΟΠΑΡ ενημέρωσε ότι θα καλύψει το έξοδα φιλοξενίας των ομάδων στίβου από Πάτμο, Κάλυμνο και Κω, ενόψει των Διασυλλογικών Αγώνων Κ-16 που θα γίνουν το...

 56 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ευχαριστεί τον Τριάντο

  Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ευχαριστεί τον Τριάντο
Πριν από 4 ημέρες
13:58 | Τρι 8 Ιουν, 2021

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου ευχαριστεί θερμά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου κ. Γεώργιο Τριάντο, για την ευγενική προσφορά, ενός φορητού απινιδωτή, που τοποθετήθηκε στην είσοδο του...

 82 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Όλα έτοιμα για το Open στην Κάλυμνο!

  Όλα έτοιμα για το Open στην Κάλυμνο!
Πριν από 5 ημέρες
08:57 | Τρι 8 Ιουν, 2021

Με αφορμή το καλοκαιρινό τουρνουά Open, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλύμνου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: ''Υπενθυμίζουμε σε όλα τα μέλη που θέλουν να λάβουν μέρος στο τουρνουά του Ομίλου, που θα...

 51 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Η παρουσία του Ροδήλιου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

  Η παρουσία του Ροδήλιου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
Πριν από 5 ημέρες
22:43 | Δευ 7 Ιουν, 2021

Ο Ροδήλιος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Νέων Ανδρών- Εφήβων- Νεανίδων 2021 στο σύνολο των δύο ημερών. Στην κατηγορία Εφήβων στο αγώνισμα αντοχής ο Μιχαλης Σαββακης, κατέλαβε την 7η θέση...

 126 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Και τώρα οι... διασυλλογικοί U16!

  Και τώρα οι... διασυλλογικοί U16!
Πριν από 5 ημέρες
15:42 | Δευ 7 Ιουν, 2021

Το προσεχές Σάββατο 12 Ιουνίου, θα διεξαχθούν στη Ρόδο οι προγραμματισμένοι αγώνες στίβου, για τα δωδεκανησιακά σωματεία για την ηλικιακή κατηγορία Κ16 (ΠΠ/ΠΚΑ'). Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΔΟΠΑΡ εκτιμώντας...

 55 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Πήρε το αργυρό μετάλλιο ο Δράκος!

  Πήρε το αργυρό μετάλλιο ο Δράκος!
Πριν από 5 ημέρες
11:56 | Δευ 7 Ιουν, 2021

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση την πρώτη ημέρα των αγώνων (Σάββατο), ο Νίκος Δράκος του Γ.Σ. Διαγόρας ήταν πρωταγωνιστής και τη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου, κατηγορίας...

 115 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

Νίκη με ρεκόρ για Σπανουδάκη!

  Νίκη με ρεκόρ για Σπανουδάκη!
Πριν από 6 ημέρες
20:05 | Κυρ 6 Ιουν, 2021

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη κυριάρχησε και στα 200 μέτρα κάνοντας το “νταμπλ” στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τερματίζοντας σε 23.11, που είναι ατομικό ρεκόρ. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη, αν είχε και καλύτερες συνθήκες θα...

 182 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Άλλα σπορ |

''Χάλκινος'' ο Σεΐτης!

  ''Χάλκινος'' ο Σεΐτης!
Πριν από 8 ημέρες
09:07 | Σαβ 5 Ιουν, 2021

Εξαιρετική παρουσία είχε στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑΜΕΑ που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, ο Μιχάλης Σεΐτης. Ο Ρόδιος σπρίντερ παρά την απογοήτευση για τον αποκλεισμό του στα 100μ. (λόγω...

 109 αναγνώσεις Διαβάστε ολόκληρο το θέμα
Το ημερολόγιο των αθλητικών γεγονότων στα Δωδεκάνησα
Τα αθλητικά φωτογραφικά άλμπουμ του 12sports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

Volleyball©

Η πρώτη κόντρα στην Κρεμαστή! Όχι ρε φίλε, δεν θέλουμε θεατές, τραβάς κανένα ζόρι; Μόνοι μας θα παίξουμε.

BeachVolleyball©

Το ''καλεντάρι'' για το beach volley! Τώρα θα με πεις κακό; ή, ρε φίλε τι να σου πω;; "Το αμέσως επόμενο...

Γονέας

Σε αυτή την περίπτωση αποκλειστική ευθύνη φέρει ο γονέας γιατί αυτός πληρώνει και είναι επιλογή του εάν θεωρεί ότι το...

Αρχισαν τα όργανα

Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ κάποιοι επιτήδειοι υποτίθεται προπονητες άρχισαν πάλι να κάνουν τα ίδια Διαχωρίζουν τους αθλητές σε καλούς μέτριους κλπ...

info basket

Με τα τμήματα ανδρων και γυναικών τι προβλέπεται Δεν θα διεξαχθούν πρωταθλήματα δεν θα υπάρξει φέτος άνοδος στις Εθνικές κατηγορίες...

info basket

Οκ Για τα Ανδρικά Γυναικεία Τμήματα δεν έχουμε αγώνες δεν θα υπάρξει φέτος προκριματικη φάση για άνοδους στις Εθνικές κατηγορίες?

info basket

Γειά σας Παρακαλούμε μπορείτε να μας ενημερώσετε ποια αγωνιστικά τμήματα μπάσκετ πρέπει να κάνουν προπονήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής...

Δημιουργός

Οι πιο αδιάφοροι τελικοί στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ! 13-1 μέχρι τέλους..του χρόνου επιστρέφει ο αυτοκράτορας Ολυμπιακός

Δωδεκάνησα

Όλες οι ενώσεις ξεκινανε τους παίδες και τις κορασίδες 8 ή 9 ιουνίου με τελευταία την Πελοπονησο που ξεκινάει την...

Ροδος

Σήμερα αρχιζουν σε πολλά μέρη της ελλαδας παιδές και κορασιδες.εδωω;;; η ΤΕ